ciasto - 164325 przepisów (strona:5489/10955)

Sernik daktylowy z cynamonem na kruchym spodzie. 173

sera twarogowego 3 jajka 3 łyżki gęstej śmietany 1 op. budyniu śmietankowego 10 dag masła skórka otarta z 1 pomarańczy 15 dag drobnego cukru do wypieków Przygotowanie; Wszystkie składniki ciasta zagniatamy. Zawijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na około 40 min. Ser przekładamy do miski, dodajemy śmietanę i miksujemy blenderem. Można też przepuścić przez maszynkę, jednak zblendowany również jest(...)idealny. Do masy serowej dodajemy cukier, jajka, proszek budyniowy, skórkę  pomarańczy i rozpuszczone i przestudzone masło. Miksujemy mikserem do połączenia składników. Dno tortownicy 28 cm wykładamy papierem. Ciasto wałkujemy, dno i boki wykładamy nim. Nakłuwamy widelcem. Podpiekamy około 10 min. w temp 175C. Daktyle drobno kroimy, przekładamy do garnka, wlewamy sok pomarańczowy i dodajemy przyprawy. Dusimy na niewielkim ogniu

Radość kipiąca uśmiechem.
Błyskawiczne placuszki na jogurcie 155

łyżeczka sody 2 łyżki cukru Przygotowanie Jogurt wlewamy do miski, dodajemy jajko, sodę, cukier i rozgniecionego widelcem banana. Składniki mieszamy trzepaczką. Następnie dodajemy mąkę i mieszamy do uzyskania gładkiego ciasta (powinno być dość luźne, ale nie lejące się). Na patelnię wlewamy olej, tak aby było go około 0,5 cm na dnie i rozgrzewamy. Dużą łyżką nakładamy porcje ciasta

e-PrzepisyKulinarne
Śnieżny puch 202

Śnieżny puch to bardzo delikatny serniczek na zimno z chrupiącą posypką z prażonych wiórków kokosowych. Ciasto jest doskonałym deserem na co dzień i od święta. Moi bliscy byli zachwyceni jego smakiem. Polecam :) 1 kg sera na serniki z wiaderka 250 ml śmietanki 30% 1/2 szkl cukru pudru 2 galaretki krystaliczne 1/2 l wody ok 120 g herbatników Posypka: 3 łyżki(...)Zimną śmietankę ubić z cukrem pudrem na puch. Nadal ucierając dodawać ser. Na koniec wlać galaretkę i krótko zmiksować. Wylać na herbatniki. Na masę sernikową wyłożyć uprażone wiórki kokosowe. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia

Smakołyki Asi
Szybkie ciasto z nadzieniem 158

potrzeba miksera, zakręcimy łyżką albo widelcem, do formy i po 50 minutach wyjmujemy i zajadamy. Polecam do kawy, herbaty, dla niespodziewanych gości. To pyszny deser, zachęcam do wypróbowania. Ciasto do kawy. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
BROWNIE - wersja wzbogacona 138

Następnie dodawać stopniowo jogurt i na końcu olej, wymieszać delikatnie.  Całość wylać na masę ciemną.   Pieczemy w 180 stopniach C, 60 minut (po wyciągnięciu z piekarnika ciasto może być trochę płynne, gdy się ochłodzi konsystencja się poprawia). Najlepiej smakuje po przestaniu kilku godzin w lodówce.  polewa Olej kokosowy,  miód pszczeli i kakao rozpuścić w garnuszku(...)małym ogniu, cały czas mieszając. Wlej polewę na ostudzone ciasto.  WARTOŚCI ODŻYWCZE: Z podanych wyżej składników 1 porcja z 16 przedstawia się następująco: 221 kcal

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Szarlotka z warkoczami 149

Szarlotka na cienkim cieście z dużą ilością jabłek dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Można ją jeść samą lub z bitą śmietaną i lodami waniliowymi

Przepisy Kulinarne
Najlepszy przepis na sernik-bardzo kremowy z mlekiem z proszku 549

Sernik to moje ulubione ciasto,uwielbiam je w każdej postaci i często piekę różne rodzaje-ten przepis jest najlepszy jaki do tej pory jadłam.Cudownie kremowy i delikatny,dodałam polewę z mlecznej i białej czekolady .Do tego na spodzie ma herbatniki,więc zaoszczędzimy sporo czasu bo nie trzeba jeszcze robić do niego kruchego ciasta-zakochałam się w tym smaku

Swojskie jedzonko
Waniliowe ciasteczka budyniowe 107

opcjonalnie cukier waniliowy) Wykonanie Masło utrzeć z cukrem, jajkami i ekstraktem waniliowym. Wymieszać suche składniki (mąka, proszek do pieczenia, budynie). Połączyć masę maślaną z suchymi składnikami, zagnieść na gładkie ciasto i schłodzić w lodówce około 3 godziny. Schłodzone ciasto rozwałkować do grubości około 0,5 cm. Wykrawać ciasteczka przy użyciu foremek. Piec około 10 min w temperaturze 180°C (góra

Tajemnice Smaku
Czekoladowe ciastka serduszka z czerwonym pieprzem 124

kawałkach i łączymy ze sobą siekając nożem. Dla ułatwienia masło można zmiksować z suchymi składnikami w blenderze na tzw “mokry piasek”. Dodajemy jajko i  wyrabiamy ciasto. Gotowe zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość około 3mm. Za pomocą foremek wycinamy ciasteczka. Pieczemy około 10 minut w temperaturze

Tajemnice Smaku
Walentynki – pomarańczowe ciasteczka z dżemem z suszonych fig z pomarańczami 115

kawałkach i łączymy ze sobą siekając nożem. Dla ułatwienia masło można zmiksować z suchymi składnikami w blenderze na tzw. „mokry piasek”. Dodajemy jajko i przestudzony syrop pomarańczowy, wyrabiamy ciasto. Gotowe zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość około 3mm, podsypując mąką przy wałkowaniu. Za pomocą foremek wykrawamy ciasteczka. W połowie ciasteczek

Tajemnice Smaku
Jogurtowe babeczki, muffiny z czarnymi porzeczkami i miętą 137

przeszkadza, wręcz uwielbiam, ale wiem, że nie każdemu odpowiada ich smak. Owoce czarnej porzeczki zyskują na smaku po obróbce termicznej, w sokach, dżemach, konfiturach czy właśnie, jako dodatek do ciast. Kto nie wierzy, niech spróbuje! Delikatne jogurtowe babeczki dzięki owocom czarnej porzeczki nabierają charakteru i fajnego kwaskowatego posmaku. Możemy to ciasto upiec w większej blaszce, wtedy jednak należy wydłużyć czas

Tajemnice Smaku
Krakersy z tahiny z ziarnami 106

tahiny ( 2 duże łyżki) 50 g mieszanych ziaren i pestek (słonecznika, dyni, siemienia lnianego) 1/2 łyżeczki soli 50 ml zimnej wody Wykonanie Wszystkie składniki wkładamy do miski, dokładnie wyrabiamy ciasto i formujemy kulę. Odrywamy po kawałku ciasta, rozpłaszczamy , a potem lekko wałkujemy na grubość 3-4 mm. Wykrawamy nożem lub radełkiem prostokąty, kwadraty, trójkąty… Układamy na blaszce wyłożonej papierem

Tajemnice Smaku
Migdałowe ciasteczka Kavala 146

ciasteczkach i również prażymy na suchej patelni. Do przestudzonej mąki dodajemy proszek do pieczenia, cukier puder i posiekane migdały, dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy miękkie masło, rozkłócone jajko i wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto przekładamy na stolnicę i dłońmi formujemy placek o grubości około 1 cm. Za pomocą szklanki wycinamy kółka, a następnie z kółek półksiężyce. Wycięte ciastka układamy na blasze wyłożonej

Tajemnice Smaku
Turecki mazurek z kaszy manny- jest nie za słodki a taki w sam raz 195

szklanka rodzynek 1 szklanka kokosu Potrzebna jeszcze polewa gotowa, lub zrobić – ja wykorzystałam 1 czekoladę połamałam dałam do rondelka dodałam 5 łyżek mleka i rozgotowałam i polałam gotowe ciasto . Na suchej patelni uprażyć najpierw orzeszki, potem kaszę mannę, musi być jasnożółta .Orzeszki zemleć w malakserze. W niedużym rondelku podgrzać mleko, cukier, cukier waniliowy i jedną kostkę Kasi do pieczenia(...)piec ok 40 min ,a potem polać polewą i posypać resztą rodzynek . Do mazurka można dodać 2 łyżki kakao .a zamiast orzeszków ziemnych można dać orzeszki laskowe. Ciasto zyska na smaku i kolorze

Moje Wyroby
Obwarzanki z serem 199

push({}); Przygotowanie: Twaróg mielimy przez maszynkę bądź przeciskamy przez praskę do ziemniaków, do dużej miski bądź na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy twaróg, masło/margarynę, jajka, cukier oraz sodę, ciasto zagniatamy ( w razie potrzeby możemy podsypać więcej mąki), gotowe ciasto rozwałkowujemy na grubość 1 cm, oponki wykrawamy szklanką a dziurki kieliszkiem do wódki, w garnku (możliwie dość szerokim) rozpuszczamy smalec

Blog kulinarny S9.PL

Proponowane wyszukiwania