Sernik z kajmakiem 125Wyszedł wręcz idealny. Spodobała mi się opcja, że nie do całej masy serowej dodajemy kajmak. Dzięki temu powstały dwie warstwy, które fajnie ze sobą współgrały. Mam wrażenie że to ciasto będzie pasować zarówno na co dzień jak i od święta, mam na myśli np. święta wielkanocne, które właśnie się zbliżają. Sernik z kajmakiem, przepis na tortownicę 22-23 cm: Spód(...)porządnie stężeje. Moim zdaniem jest to następnego dnia. Z foremki wykroiłam 14 porcji. Jedna to 320 kcal Sernik z kajmakiem Pyszny sernik na ciasteczkowym spodzie Sernik z masą krówkową Ciasto na święta Sernik kajmakowy Smacznego!!! Justyna PS. Źródło przepisu blog Moje Wypieki Artykuł Sernik z kajmakiem pochodzi z serwisu Relaxtime czas na wypieki
Relaxtime
Babka piaskowa 105Babka piaskowa to kolejne wspomnienie z dzieciństwa. To kiedyś bardzo popularne ciasto odeszło dzisiaj trochę w zapomnienie. Moim zdaniem to wielka szkoda. To jedno z tych ciast, które robią się same, a składniki na nie po prostu są w lodówce i nie trzeba specjalnie po … The post Babka piaskowa appeared first on Polska Zupa
Polska Zupa
Błyskawiczna babka jogurtowo - cytrynowa 113skórkę oraz sok z cytryny. Całość wymieszać delikatnie szpatułką. Do masy przesiewamy partiami proszek do pieczenia oraz mąki. Po każdym dodaniu partii suchych składników delikatnie całość mieszamy szpatułką. Ciasto przelewamy do foremki. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170 stopni. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 30 minut lub dłużej do tzw. suchego patyczka. U mnie ciasto piekło się równe
Kulinarne przygody
Kremowy serniczek na szybko + filmik 126Proponuję dziś przepis na pyszny i szybki serniczek o kremowej konsystencji , który najlepiej smakuje pierwszego dnia, na świeżo, bez schładzania . Jest mięciutki i delikatny , rozpływa się
Kawa z mlekiem
Ucierana Jogurtowa Babka W Mlecznej Polewie 126Następnie dodajemy partiami mąkę z proszkiem do pieczenia oraz jogurt. 4. Foremkę keksową, wykładamy papierem do pieczenia, foremkę z kominkiem smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wykładamy masę. Ciasto pieczemy w 190 stop przez 45-50 minut do suchego patyczka (patyczek wbity w ciasto musi być suchy) Polewa 5. Śmietankę zagotowujemy, zdejmujemy z ognia i wkładamy czekoladę połamaną, mieszamy
Gotowanie...to proste !
Kulki chałwowe 131Niezwykle łatwe kulki chałwowe można wykonać dosłownie w 15 minut . Zobaczcie Uwaga: szklanka 200 ml Składniki: 1 szklanka sezamu 1,5-2 łyżek miodu ½ łyżeczki cukru
Słodki sentyment
Gulasz z pulpecikami pod pierzynką z ciasta francuskiego 258Składniki 300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 czerwona papryka 250 g mrożonego kalafiora lub 1 swieży nieduży ciasto francuskie 1 łyżka przecieru pomidorowego słodka papryka pieprz kajeński majeranek … Czytaj dalej Gulasz z pulpecikami pod pierzynką z ciasta francuskiego
czarrna od kuchni
Francuskie zawijańce z pieczarkami 128ciasta francuskiego można zrobić wszystko czy to na słodko, czy na ostro. Dziś przekąska wyśmienita czyli zawijańce z pieczarkami. Posmakują każdemu dlatego polecam wszystkim, idealne na spotkania z przyjaciółmi i rodziną przy miłej rozmowie. Przekąska z ciasta francuskiego. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Tradycyjny sernik bez spodu 118Tradycyjny sernik bez spodu to przepis na proste i bardzo łatwe w przygotowaniu puszyste i wilgotne ciasto. Sernik ten można przygotować zarówno na klasycznym białym serze, który najpierw trzeba zmielić, albo na gotowym już zmielonym serze. Kupimy go w każdym sklepie. Bardzo istotnym elementem jest piana z białek, bo to ona nadaje puszystości i objętości, a poza sprawia, że ciasto
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowe krokiety z kapustą 113musi przede wszystkim trochę zmięknąć. Podczas gotowania, od czasu do czasu ją mieszamy. Po ugotowaniu pozostawiamy kapustę do ostygnięcia. Kiedy kapusta się gotujemy, możemy przygotować naleśniki. Wszystkie składniki na ciasto mieszamy w misce przy pomocy rózgi kuchennej, tak aby nie było grudek. Ciasto powinno być dość rzadkie. Ale nie jako woda, wtedy należy dodać odrobinę mąki, a jak będzie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!