ciasto - 164325 przepisów (strona:5441/10955)

Ciasto bez pieczenia z nutą kawy i moja opinia o sklepie Venosa.pl 127

Dzień dobry :-) Jeśli lubicie kawę i ciasta bez pieczenia, to mam dla Was dziś bardzo smaczny przepis. Przy okazji chciałam podzielić się z Wami opinią o sklepie stworzonym z pasji do kawy. Jest to internetowy sklep Venosa.pl Blaszka: 25x25 cm Składniki: 1/2 opakowania ciastek typu petitki (kakaowe) około 12 sztuk podłużnych biszkoptów biszkopciki mini 600 ml śmietany kremówki(...)próbować nowe jej smaki. Sprawia mi to wielką przyjemność. Nie piję jej dużo, bo kubek, czy dwa dziennie. W sklepie zamówiłam trzy: Dallmayr d'oro Karibik , której użyłam do ciasta i którą piję teraz. Smakuje bardzo dobrze, jest delikatna i aromatyczna. Kolejna kawa to Segafredo Intermezzo i  Lavazza Tierra Brasile Espresso . Są też herbaty marki Brodies , których nie znałam

kruche babeczki
Ciasto z budyniem i rabarbarem 133

Kruche ciasto, słodki budyń i lekko kwaśny rabarbar, czyli połączenie idealne. Do miski wsypać mąkę, sól, proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną, cukier i cukier wanilinowy. Dodać pokrojone w kostk

Bullio
Sernik z masą truskawkową 112

cukrem. Następnie porcjami dodajemy jajka, mąkę oraz ser. Blachę o wymiarach 25 cm x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia, dno wykładamy herbatnikami i przelewamy masę serową. Pieczemy ciasto w 180 C przez około 45 minut. Następnie wyłączamy piekarnik i studzimy w piekarniku. Gdy sernik stygnie możemy przygotować masę truskawkową. Galaretki rozpuszczamy w 200 ml wrzątku a następnie studzimy. Śmietanę(...)łączymy z musem truskawkowym. Odrobinę masy śmietanowej dodajemy do przestudzonych galaretek, mieszamy i całość wlewamy do masy śmietanowej. Odstawiamy go do lekkiego stężenia a następnie wykładamy na przestudzony sernik. Ciasto schładzamy w lodówce aż masa całkowicie zastygnie

Zainspirowana w kuchni
Śladami podlaskich cerkwi, czyli moje pierwsze 200 km na rowerze 114

Rok 2021. Maj za pasem, mój pierwszy sezon na „szosie” i ambitne plany – w tym roku zrobię jednego dnia 200 km. A jak się uprę… to

Słodki sentyment
SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI I DELICJAMI + FILMIK 121

każdą z jedną łyżką żelatyny. Do każdej z  galaretek wlewamy po 1/2 część kubka wrzątku, mieszamy aż wszystko się rozpuści.  Do następnej - truskawkowej galaretki ( potrzebna na wierzch ciasta ) dodajemy 400 ml wrzątku i dokładnie mieszamy.  Zimną śmietanę 30 % ubijamy z cukrami waniliowymi i cukrem, na sztywno. Po ubiciu śmietany dodajemy 1 łyżkę żelatyny deserowej do serników(...)mnut. Wyjmujemy i rozkładamy na wierzchu pokrojone truskawki. Sernik chłodzimy w lodówce.  Kiedy galaretka truskawkowa zacznie tężeć to wylewamy ją na wierzch sernika i ponownie chłodzimy.  Ciasto kroimy kiedy całkowicie stężeje. Smacznego.     Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik z musem gruszkowym 115

Sernik jest takim ciastem, że można go przygotowywać na każdą okazję lub też bez! Przedstawiam super opcję na przygotowanie tegoż ciasta w wersji bardzo lekkiej z dodatkiem musu gruszkowego! Mmm...! Składniki: Masa serowa 2 jaja 50g erytrytolu  100g banana bez skórki 200g kvargu naturalnego 40g mąki ziemniaczanej 30g mini herbatników - na spód Mus 350g gruszek bez skórki + odrobina wody

Truskawkowa Fiesta
Kakaowe muffinki z frużeliną wiśniową 128

miseczce z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Do ubitych jajek przesiać mąkę przez sito wlać masło i delikatnie wymieszać. Papierowe papilotki umieścić w blaszce do muffinek, napełnić je ciastem do ¾ objętości, do każdej muffinki wyłożyć po płaskiej łyżeczce frużeliny.   Blaszkę z ciastem w łożyć do nagrzanego do 190*c piekarnika i piec przez 20 minut na grzaniu góra-dół

Wanilia i Kardamon
Rabarbarowe ślimaczki 129

Rabarbarowe ślimaczki Pora na rabarbar, bardzo prosto i szybko jest zrobić takie ciasto, nie chodzi mi o czas wyrastania, tylko czas włożony w nasze przygotowanie a ciasto drożdżowe zapewne każdy lubi. czytaj

Kulinarna Chwila
Szybkie ciasto z dżemem 114

Wystarczy wymieszać wszystkie składniki i upiec - szybciej się nie da- Ciasto wychodzi mięciutkie i wilgotne, dzięki dodaniu dżemu. Moje dzieci go uwielbiają. To ciasto zawsze robiła moja mama jak zaraz mieli przyjść goście - polecam

Swojskie jedzonko
Budyń bananowy 107

Taki budyń bananowy przygotujesz w kilka chwil , a efekt będzie pyszny i miły dla oka. Cukier możesz zastąpić ksylitolem , a jeśli banany są dostatecznie słodkie, to

Słodki sentyment
Ptysie z kruszonką i waniliowym budyniem 110

szklanka wody 50 g masła 1 szklanka mąki jasnej pszennej 1/2 łyżeczki soli 3-4 jajka Kruszonka:  70 g masła 70 g mąki jasnej 50 g ksylitolu Zagnieć ciasto na kruszonkę. Rozwałkuj cienko pomiędzy dwoma arkuszami papieru, na grubość ok 2 mm. Odstaw do lodówki. Zagotuj wodę, dodaj masło i sól. Gdy zacznie wrzeć wsyp mąkę i wymieszaj dokładnie(...)ostudzenia. Dodawaj kolejno jajka mieszając masę rózgą lub mikserem. Przy użyciu rękawa cukierniczego lub łyżki wyłóż masę na blachę do pieczenia wyłożoną papierem lub silikonową matą.  Wyjmij przygotowane ciasto na kruszonkę. Foremka wytnij koła i ułóż ja na ptysiach.  Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 20-25 minut. Ptysie można nadziać dowolną masą. Albo używając

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania