ciasto - 164325 przepisów (strona:5446/10955)

Sernik z malinami bez spodu 114

spodu i życzę dobrego dnia, pomyślnego tygodnia i szczęśliwego Nowego Roku. Przepisy na najlepsze moje serniki znajdziecie TUTAJ . Jeśli chcecie mieć w serniku prawdziwy spód to podaję przepis: Ciasto na spód: 1/4 kostki masła lub margaryny 1 jajko 1 żółtko 2-3 łyżki wody 6 czubatych łyżek mąki 4 czubate łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki dokładnie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Keto piernikomakowiec (Paleo, LowCarb) 140

Ciasto - kwintesencja Świąt, czyli makowiec i piernik w jednym. :D W związku z tym keto piernikomakowiec to może być jedyne ciasto, jakie zrobicie, a Święta i tak będą zaliczone... 🙊 Artykuł Keto piernikomakowiec (Paleo, LowCarb) pochodzi z serwisu Dieta ketogeniczna, Paleo i LowCarb - sposób na zdrowie

Modern Cave Girl
Pierniczki 132

piernika z dobrym składem 1 łyżka ciemnego kakao 1 łyżeczka sody Krok pierwszy: wszystkie składniki należy umieścić w misce, a następnie wymieszać i wyrobić na gładkie i elastyczne ciasto. Nawet jeśli wyjdzie klejące, nie dodawać więcej mąki.   Krok drugi : ciasto przełożyć na stolnicę i rozwałkować na grubość około 4 mm. Do podsypywania należy używać minimalną ilość mąki. Tyle

Proste-przepisy.pl
,,Półkula malinowa’’ 135

blaszkę (22x28cm), wyłożoną papierem do pieczenia i równomiernie rozkładamy masę. Pieczemy w temperaturze  180°C  około 10 minut. Wyjmujemy z piekarnika i po wystygnięciu  wyjmujemy delikatnie ciasto z blaszki . Gdy ciasto całkowicie wystygnie używając wykrawarki do ciastek wycinamy 6 kółek o średnicy spodu foremki. Malinowa żelka: 200 g malin 4 łyżki cukru 1 płaska łyżka żelatyny Żelatynę

Podróż w kulinaria
Mielone w cieście francuskim 192

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1/2 kg zmielonej łopatki wieprzowej 1 puszka czerwonej fasoli 2 cebule 1 jajko 3-4 ząbki czosnku 1 kromka czerstwego chleba sól, pieprz słodka i ostra … Czytaj dalej Mielone w cieście francuskim

czarrna od kuchni
Ciasto czekoladowe z pianką kawową 266

Składniki: ciasto: 1 tabliczka czekolady deserowej 50 ml mleka 10 dkg mąki 1/2 szklanki cukru 3 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kawy rozpuszczalnej pianka kawowa: 1 opakowanie … Czytaj dalej Ciasto czekoladowe z pianką kawową

czarrna od kuchni
Likier kokosowy 118

Likier kokosowy to bardzo ciekawy napój alkoholowy o cudownym smaku. Można go przygotować samodzielnie w domu w bardzo prosty sposób. Tak przygotowany domowy likier z pewnością

Alle Dobre!
Sernik krówkowy – najlepszy przepis w sieci! 122

Wszyscy dobrze wiecie, że serniki to zdecydowanie moje ulubione ciasta ( choć teraz w ciąży to karpatka częściej za mną „chodzi” ). Jakiś czas temu przygotowywałam na niedzielę przepyszny sernik krówkowy w formie zebry. Kruchy spód przykryty obłędnie słodką ale absolutnie nie zapychającą masą okazał się strzałem w 10! Sernik znikał błyskawicznie, a każdy z przyjemnością sięgał po dokładkę. Wierzch(...)mielony. Cały czas miksujemy – krótko, ale składniki muszę się dokładnie połączyć. Dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy masę królową i ponownie chwilę miksujemy. \Na spód tortownicy wyłożonej ciastem wykładamy naprzemiennie po 2 łyżki każdej z mas. Wykładamy na środek – masy same będą się rozlewać. Pieczemy ok. 60-65 minut w 160C na funkcji góra-dół. Studzimy

Ostra na Słodko
Pyzy ziemniaczane z mięsem 130

Składniki na ciasto po 500 g ziemniaków surowych i ugotowanych, 1,5 szklanki mąki pszennej (na przykład puszysta lubella), 2 jajka, 1 czubata łyżeczka soli; Składniki na nadzienie 400-425 g ugotowanego mięsa wieprzowego lub wołowego, 1 średnia cebula, 1 jajko, olej, sól, mielony pieprz czarny, otarty majeranek, mielona gałka muszkatołowa. Pyzy ziemniaczane z mięsem – przepis Na początek ziemniaki(...)Przestudźmy, dodajmy do mięsa. Wbijmy jajko, przyprawmy majerankiem, szczyptą gałki muszkatołowej, mielonym pieprzem czarnym i solą. Całość dokładnie wymieszajmy. Następnie do ziemniaków dodajmy mąkę pszenną, sól i jajka. Zagniećmy ciasto. Uformujmy wałek. Pokrójmy w plastry. Na każdy plaster nałóżmy porcję wcześniej przygotowanego farszu, zalepmy formując kulki. Pyzy wrzućmy na posolony wrzątek. Gotujmy 3 minuty czasu od momenty wypłynięcia na powierzchnię

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania