ciasto - 164325 przepisów (strona:4814/10955)

Rożki ze szpinakiem i serem feta a'la spanakopita 182

Różki ze szpinakiem i serem feta a'la spanakopita podane z sosem czosnkowo-koperkowym🌱🇬🇷 czyli przepyszne ciasto francuskie wypełnione samym dobrem. Przepis dodany z okazji dzisiejszego #QUIZCZWARTEK (organizuję go na moim instagramie - czarna.wisienka ), którego tematyką jest KUCHNIA GRECKA. WSKAZÓWKI: Zamiast sera ricotta możesz użyć mascarpone lub serka białego, kanapkowego. Jeżeli nigdzie nie znalazłaś/eś świeżego szpinaku możesz użyć tego(...)Pozbawcie go łodyg, grubo poszatkujcie i wrzućcie do worka strunowego, a następnie do zamrażarki. Zamiast koperku możesz dodać świeżą miętę lub pietruszkę. Składniki na 1 blaszkę rożków: 350 g ciasta francuskiego (1 duże opakowanie) 300 g świeżego szpinaku 100 g sera feta 3 łyżki ricotty 2 ząbki czosnku 1 garść koperku 1 garść posiekanej cebuli dymki 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej

Czarnawisienka
Bułeczki drożdżowe z marmoladą i kruszonką 302

Macie ochotę na pyszne domowe drożdżówki? Ten przepis od Marzenki z bloga Kulinarna Maniusia na bułeczki z kruszonką i marmoladą z pewnością zadowoli Waszą zachciankę. Z ciastem fantastycznie się pracuje. Jest mięciutkie, pulchniutkie. Idealne. Bułeczki bardzo łatwo się formuje. Wychodzi ich dosyć dużo. Najsmaczniejsze są tego samego dnia po upieczeniu. 600 g mąki pszennej 40 g świeżych drożdży 2 jajka(...)mąkę. Dodajemy pozostały cukier oraz rozbełtane jajka. Dodajemy drożdże. Stopniowo wlewamy lekko przestudzone mleko z masłem, mieszamy łyżką z pozostałymi składnikami. Łyżkę odkładamy na bok i wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1,5 – 2 godziny. W miseczce umieszczamy składniki na kruszonkę. Rozcieramy je między palcami, aż składniki się połączą. Wyrośnięte ciasto dzielimy

Smaki Na Talerzu
Podpłomyki z pastą z bakłażana, rukolą i jajkiem poche / Flatbreads with eggplant paste, arugula and poche egg 157

orzechowe i płatki drożdżowe. Zblenduj całość na gładką pastę, dopraw pieprzem i solą. Mąkę wymieszaj z solą, wlej olej oraz pomału dolewaj gorącą wodę. Wymieszaj łyżką, a następnie przełóż ciasto na blat i wyrabiaj przez 5 minut, aż będzie gładkie i elastyczne. Kule ciasta przykryj miską i pozostaw na 20 minut. Przygotuj jajka poche. W rondelku zagotuj wodę, dodaj ocet(...)środek wlej jajko z filiżanki. Gotuj jajko około 2 minut, a następnie wyjmij ostrożnie łyżką cedzakową i włóż do lekko ciepłej wody. Powtarzaj czynności z każdym kolejnym jajkiem. Ciasto podziel na 4 części. Każdą rozwałkuj na grubość 2 mm. Suchą patelnię mocno rozgrzej i smaż na niej po jednym placku, po około 1 minucie z każdej strony (do utworzenia się

Delicious Place
Pancakes cereal czyli płatki śniadanie z mini placuszków 158

szklanki mleka 2 jajka (rozmiar L) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropelek aromatu waniliowego 1 łyżka oleju Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać. Powstanie lekko gęste ciasto. Patelnię posmarować odrobiną tłuszczu. Ciasto przelać do dozownika z małą dziurką. Na rozgrzaną patelnię wylewać porcje ciasto formułując małe placuszki. Smażyć na średnim ogniu. Gdy pojawią się bąbelki powietrza

Ugotować
Tort bezowy z truskawkami 119

dodać kolejne składniki. Watro, przyłożyć się do tego, a efekt będzie wspaniały, zachwycicie swoich bliskich i skradniecie ich żołądki i serca na zawsze. 🎂 Inne propozycje Szarlotka z bezą Kruche ciasto ze śliwkami i bezą Pavlova z mango Beza z kremem cytrynowym 📖 Przepis Print Tort bezowy z truskawkami .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Klasyczny  tort

SprawdzonaKuchnia.pl
Pizza na tortilli 148

przygotować ją z szynką parmeńską lub innymi ulubionymi dodatkami. Fantastycznie smakuje z grillowanymi warzywami i sosami. Taka pizza na tortilli jest wspaniała z wilgotnymi dodatkami i chrupiącymi brzegami przypieczonego ciasta. Po prostu to jest pyszne i szybkie danie. Polecam gorąco! Print Pizza na tortilli .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Pyszna i szybka propozycji na obiad

SprawdzonaKuchnia.pl
Kotleciki wegetariańskie, ryżowo – cukiniowe 117

miski, dodać podsmażone warzywa, mąkę, jajka, bułkę tartą, zieleninę i dość mocno przyprawić. Wszystko dobrze wymieszać, jeśli konsystencja będzie zbyt rzadka, dodać jeszcze odrobinę bułki tartej lub mąki. Ciasto powinno się ładnie sklejać. Z masy formować nieduże kotleciki, obtoczyć je w tartej bułce. Smażyć na oleju z dwóch stron na wolnym ogniu, na złoty kolor. Podawać z sosem majonezowo -ketchupowym

SprawdzonaKuchnia.pl
Wegetariańska kapusta zasmażana 143

wigilijnych i pierogów, które wychodzą rewelacyjne. Kapusta zasmażana to również świetna propozycja na obiad z ziemniakami lub z pajdą chleba. Wykorzystajcie ten przepis do zrobienia pysznych pasztecików wigilijnych z ciasta twarogowego . Paszteciki z farszem z kapusty i grzybów mogą zastąpić uszka do barszczu czerwonego . Zaoszczędzi to wam wiele pracy, ponieważ paszteciki są błyskawiczne do przygotowania. Smacznego! Print Wegetariańska kapusta zasmażana

SprawdzonaKuchnia.pl
Muffinki migdałowe 153

duże jajko 4 łyżki masła Instructions Składniki suche wymieszać w misce. Składniki mokre połączyć w drugiej. Następnie do składników suchych dodać składniki mokre, wymieszać przy pomocy widelca. Ciastem wypełnić foremki wyłożone papilotami do 3/4 wysokości. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 st C, piec około 20 minut. Wyjąć z piekarnika zaraz po upieczeniu, wystudzić na kratce. Smacznego! Notes

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania