ciasto - 164325 przepisów (strona:4760/10955)

Szybkie drożdżowe ciasto z truskawkami i twarogiem 196

Sezon truskawkowy w pełni także kolejna moja propozycja szybkiego ciasta. Jest pyszne! Czytaj więcej

Ana Mari's world
Szybkie drożdżowe ciasto z truskawkami i twarogiem 196

Sezon truskawkowy w pełni także kolejna moja propozycja szybkiego ciasta. Jest pyszne! Czytaj więcej

Ana Mari's world
Krokiety z kaszą jaglaną, szpinakiem i żółtym serem 151

jogurtu typu greckiego 1 duży ząbek czosnku sól i pieprz  garść posiekanego koperku Krokiety z kaszą jaglaną i szpinakiem - przepis: 1. W misce umieść wszystkie składniki ciasta naleśnikowego i wymieszaj je trzepaczką lub zmiksuj mikserem na gładkie ciasto bez grudek. Odstaw je na 10 minut, aby odpoczęło. Po tym czasie opcjonalnie rozrzedź odrobiną wody, jeśli wydaje się za gęste(...)Dobrze rozgrzej patelnię do naleśników. Skrop ją odrobiną oleju (ja używam oliwy w sprayu). Wylewaj po chochli ciasta i smaż z obu stron rumiane naleśniki. Powinno ci wyjść 7-8 sztuk. Odkładaj je na talerz.  3. Kaszotto szpinakowe przełóż ze słoików do miski i wymieszaj. Chodzi o to, aby odrobina płynu, która oddzieliła się w słoiku wchłonęła się

Chilli Czosnek i Oliwa
Pierogi z kaszanką - kuchni podkarpacka 159

Woli Jasienickiej i został opublikowany w zbiorze regionalnych przepisów kulinarnych pt. "Smaki Ziemi Brzozowskiej". Pierogi z kaszanką - kuchni podkarpacka Pierogi z kaszanką - kuchni podkarpacka Składniki na około 60 sztuk: Ciasto: 500 g mąki pszennej  1 jajko 1 niecała szklanka gorącej wody 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli Farsz: 500 g kaszanki 1 cebula 2 łyżki masła Cebulę kroimy(...)kostkę i dusimy na maśle do miękkości. Jeśli lekko ją posolimy, zmięknie zanim się skarmelizuje i przypali. Dodajemy kaszankę i smażymy wszystko kilka minut. Studzimy farsz. Składniki na ciasto mieszamy i wyrabiamy elastyczne ciasto. Odstawiamy je na kilka minut pod przykryciem, po czym rozwałkowujemy cienko, wykrawamy kółka i lepimy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie około 3 minuty od wypłynięcia

Trzeci talerz
Imprezowe babeczki z kremem z twarogu i białej czekolady 149

posiekane masło umieszczamy w misce. Szybko zagniatamy składniki, tworzymy kulę i owijamy ją w folię spożywczą. Schładzamy w lodówce przez godzinę lub około 30-40 minut w zamrażalniku. Ciasto rozwałkowujemy na posypanym mąką blacie. Wycinamy kółka ciut większe niż wielkość foremki do babeczek. Foremki smarujemy masłem i wykładamy ciastem lekko dociskając. Ciasto nakłuwamy widelcem. Babeczki pieczemy około 10-15 minut

Słodkie okruszki
MAŚLANE CIASTECZKA Z MARMOLADĄ 105

dalej mieszać masę robotem. Kolejno nie przerywając pracy miksera dodawać po jednym żółtku (po każdym dodaniu żółtka masę dobrze wymieszać). Na końcu do masy wsypać obie mąki, dobrze wymieszać ciasto do połączenia składników. Ciasto przełożyć do worka cukierniczego z ozdobną tylką (u mnie Wilton 1M). Blachę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia, z worka wyciskać okrągłe ciastka. Marmoladę przełożyć

Zrób to smacznie
Ciasto brzoskwiniowe ze śliwką / Peach cake with plum 140

wszystko ze sobą. Na końcu dodajemy margarynę i znowu miksujemy wszystko ze sobą na jednolitą masę. Gotową masę wlewamy do tortownicy, układamy śliwki na masie i delikatnie je dociskamy. Ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika (175 stopni) na 30 minut. Po upieczeniu studzimy ciasto. Przed podaniem ciasto dekorujemy resztą części śliwek i posypujemy cukrem pudrem. Prosto i smacznie! ***** First, we melt

Projekty ze smakiem
Tarta z borówkami i solonym karmelem 142

serka mascarpone 100 ml. słodkiej śmietanki 30 % 1 łyżka cukru pudru  Mąkę przesiewamy na stolnicę dodajemy szczyptę soli, cukier i pokrojone na kawałki zimne masło i jajko. Zagniatamy ciasto aż składniki się połączą w jednolitą masę. Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30-40 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na kształt okręgu trochę

Andzia Pichci
Kokosanki 139

kokosowych. Ciasteczka kokosanki są łatwe do przygotowania i nie zajmują dużo czasu. Ja najczęściej robię kokosanki kiedy białka jajek pozostają mi po ugotowaniu kremu budyniowego, upieczeniu pączków lub zrobieniu ciasta kruchego. Białka po wybiciu ze skorupki można przetrzymywać do kilku dni w lodówce dlatego też takie “pozostałe” białka mogą chwilę sobie poleżeć. Ważne, aby trzymać je w szczelnie(...)minutach sprawdźcie jak pieką się Wasze kokosanki, czy są już gotowe czy potrzebują nieco więcej czasu w piekarniku. Kokosanki powinny być dobrze przyrumienione ale nie spalone. Szukasz przepisów na ciasta z kokosem? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Ucierane ciasto czereśniowe z posypką kokosową. The post Kokosanki appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką 131

wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Masło rozpuszczamy i studzimy.  Do miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy jaja, pozostały cukier i mieszamy wszystko ze sobą. Następnie dodajemy ostudzone masło i wyrabiamy ciasto do momentu aż będzie gładkie i jednolite. Gotowe ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia.  W międzyczasie przygotowujemy kruszonkę mieszając jej wszystkie składniki, a następnie rozcierając w palcach. Wyrośnięte(...)ciasto dzielimy na równe części (mi wyszło 10 porcji, warto sobie pomóc wagą kuchenną by bułeczki były równiutkie).  Z każdej części formujemy okrągłe placuszki i układamy na blaszce wyłożonej papierem od pieczenia i pozostawiamy je do wyrośnięcia na 15-20 minut. Po tym czasie robimy w nich wgłębienia, wciskając dno szklanki w środek bułeczek. Do wgłębień wsypujemy odrobinę kaszy

Cynamonowe szczęście
Kwiaty cukinii w cieście naleśnikowym 116

Kwiaty cukinii w cieście naleśnikowym , póki sezon na nie trwa :) Można je jeść na śniadanie, przystawkę do obiadu i na kolację, a nawet po kolacji. Kwiaty cukinii , raczej niedostępne w sklepach ponieważ są bardzo nietrwałe. Aby mieć stały dostęp do nich najlepiej mieć cukinie w ogródku :) Wówczas wystarczy wybrać odpowiednie kwiatki, jeżeli wybierzemy męskie kwiaty (te z łodyżką(...)sól, szczypta gałki muszkatołowej, masło klarowane do smażenia, Kwiatom skrócić łodyżki, nie odcinać ich zupełnie. Jajka wbić do miski, lekko ubijając dodawać mąkę, mleko, szczyptę soli i gałkę muszkatołową. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. W razie potrzeby dolać trochę mleka lub dosypać mąki. Odstawić na minimum 15 minut. Kwiaty cukinii maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym maśle. Zamiast

królestwo garów
Czekolada bez dodatku cukru z chrupkami – KruKam 119

Jednak naszym zdaniem, nadal sama czekolada jest zdecydowanie do poprawki. Nie wiem czy też tak robicie ale czasem te mniej smaczne tabliczki wykorzystuje się później jako np. polewę do ciasta. W przypadku tej czekolady nawet tego nie mamy ochoty zrobić. Ocena: 1 panda

Candy Pandas
Tarta ze szparagami, pomidorkami i kruszonką z parmezanu 178

skomponowałam pyszne danie w postaci tarty francuskiej z zielonymi szparagami i komidorkami koktajlowymi. Wisienką na tym torcie jest pysznie zrumieniona kruszonka parmezanowa. Czego chcieć więcej? :) Składniki (3 porcje): płat ciasta francuskiego o wadze 275 g. 10 łodyg zielonych szparagów 250 g. kolorowych pomidorków koktajlowych 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka listków świeżego tymianku szczypta sody oczyszczonej 1 małe jajko(...)razu włóż do miski z zimną wodą. Pomidorki przekrój na połówki, wymieszaj z oliwą i tymiankiem, dopraw solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzej do 200°C, funkcja góra-dół. Rozwiń ciasto francuskie i połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Brzegi posmaruj roztrzepanym jajkiem i zawiń do środka każdy brzeg, na szerokość 1,5 cm. Zawinięte brzegi również posmaruj jajkiem

Delicious Place
Kruche ciasteczka kokosowe 105

kokosowych 1 proszek do pieczenia 1 margaryna w temp. pokojowej 2 całe jajka 2 żółtka Przygotowanie Mąkę przesiewany do miski z proszkiem do pieczenia. Dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Schładzamy w lodówce przez 30 minut. Następnie, formujemy kulki wielkość wg własnego uznania, zależy jak duże chcemy mieć ciasteczka, a następnie delikatnie splaszczamy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia

Wasze Przepisy
Brownie z czarnej soczewicy 204

wszystko przede mną 😉 a wracając do czekolady to pasuje też do soczewicy i wtedy wychodzi nam pyszne, słodkie i aksamitne brownie. Byłam ciekawa efektu i przyznam, że wyszło pyszne 😊 Ciasto ma rekomendację mojego Niejadka, który sam poprosił o kawałek (co praktycznie się nie zdarza) i zjadł w minutę 😁 szczerze powiedziawszy to  mocno mnie tym zaskoczył, bo zwykły sernik(...)ostygły. 4.   Do miski przekładamy zmiksowaną soczewicę, jajka rozpuszczoną czekoladę z masłem, cukier oraz kakao i mieszamy. Na koniec dodajemy suszoną żurawinę i mieszamy. 5.   Tak przygotowane ciasto przekładamy do formy (moja miała średnicę 18 cm) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy około 25 minut. Po tym czasie wyjmujemy brownie, a gdy ostygnie

Na kulinarnym poligonie

Proponowane wyszukiwania