ciasto - 162322 przepisów (strona:1497/10822)

Ciasto Kinder Bueno – bez pieczenia 58

Ciasto Kinder Bueno  – bez pieczenia dla wielbicieli słynnego batonika i nie tylko! Kinder Bueno to pyszne ciasto na herbatnikach, przełożone kremem mlecznym, które wprost rozpływa się w ustach. Kinder Bueno to ciasto, które pokochasz od pierwszego kęsa. Po jednym kawałku sięgasz po kolejny, jest tak pyszne. Hit, który musisz wypróbować i ty!   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki(...)ciasto Kinder Bueno – bez pieczenia: około 350 g herbatników 250 g serka mascarpone 2 szklanki mleka w proszku 400 ml śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru 2 łyżki masła około 200 g masy krówkowej o smaku orzechowym polewa 100 g czekolady mlecznej 1/4 szklanki mleka 1 batonik kinder bueno – do dekoracji szklanka o pojemności 250 ml (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Gotuj z Prezesem
Ciasto 3 BIT – bez pieczenia 60

mnie na weekend, do niedzielnej kawki będzie ciasto 3 BIT . Ciasto to chyba zna każdy, składa się z trzech warstw: masy kajmakowej, budyniowej, a wierzch ciasta wieńczy bita śmietana, posypana tartą czekoladą. Tak naprawdę na przygotowanie tego deseru wystarczy 30 minut, oczywiście nie licząc czasu oczekiwania, kiedy nasze ciacho schładza się w lodówce. Przepis na 3 BIT jest naprawdę(...)banalnie prosty i do tego jest to deser bez pieczenia, dlatego tym bardziej polecam i zachęcam do wypróbowania przepisu na ciasto 3 BIT . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto 3 BIT – bez pieczenia: około 300 g herbatników 400 g masy kajmakowej 400 ml śmietanki 36% 1 opakowanie śmietan – fixu 2 łyżki cukru pudru 3 szklanki mleka 2/3 szklanki

Gotuj z Prezesem
Kaszanka roślinna w cieście z grilla 59

Grill w wersji wege z kaszanką roślinną w cieście.Alternatywa dla osób nie jedzących mięsa. Do tego pieczarki nadziewane też kaszanką i marchewka. Pysznie, zdrowo i kolorowo.     ciasto: 250g mąki 1/2 szklanki mleka roślinnego 25g drożdży świeżych 0,5 łyżki cukru 1/2 łyżeczki soli   pozostałe: 8 kaszanek wege 6 pieczarek większych 4 marchewki 1/2 papryki 1 gałązka(...)pomidorków koktajlowych zioła/bazylia, oregano/      Ciasto: Do miski przesiewam trzy łyżki mąki, dodaję szczyptę cukru, wlewam 50 ml mleka letniego, dodaję drożdże. Mieszam i odstawiam zaczyn w ciepłe miejsce na 30 minut. Do wyrośniętego zaczynu przesiewam resztę mąki,wlewam resztę mleka,dodaję sól i wyrabiam ciasto robotem. Odstawiam na godzinę do wyrośnięcia.  Na blacie podsypanym mąką

wesoła kuchnia
Rogale z jabłkami. 66

ochotę na coś z musem jabłkowym.  Myślałam o naleśnikach, ale przypomniałam sobie o drożdżówkach z jabłkami.  Przepadałam..... Już czułam ten zapach i rozpływające się w ustach, świeże ciasto drożdżowe.  Nie mogło być inaczej, zrobiłam ciasto i zakręciłam rogale. Byłam ciekawa  jak to wyjdzie. Wcześniej z tego ciasta robiłam bułeczki. Także możecie wybrać  co wolicie. Bułeczki(...)rogale. Jeśli bułeczki to podzielcie ciasto na 9 części.  Rogale najlepiej smakują świeże, ale na drugi dzień też są miękkie i smaczne.  Składniki: 3/4 szklanki ciepłego mleka  25 g. drożdży świeżych 3 łyżki cukru 350 g. mąki pszennej  1/4 szklanki oleju 1 jajko Nadzienie jabłkowe: 800 g. jabłek 3 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny

Agusiowe smakołyki
Jogurtowiec z borówkami 454

Jogurtowiec z borówkami Wilgotne i delikatne ciasto na jogurcie naturalnym z owocami i kruszonką. Szybkie, proste w przygotowaniu i przepyszne. Polecam!     Składniki: Uwaga! Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Jeżeli jakieś składniki mamy w lodówce, należy wyjąć je minimum 2 godziny przed pieczeniem. W trakcie pieczenia przez pierwsze pół godziny nie otwieramy piekarnika. CIASTO: 1,5 szklanki gęstego(...)momentu połączenia się składników *** *** Wsypujemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Całość delikatnie mieszamy łyżką lub szpatułką, tylko do momentu połączenia się składników w jednolitą masę (nie dłużej!) *** *** Ciasto przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (moja blaszka ma wymiary 20×30 cm ) *** *** Na wierzchu wykładamy borówki *** *** Przygotowujemy kruszonkę: wszystkie składniki na kruszonkę umieszczamy w naczyniu i rozcieramy palcami

Blog z Apetytem
Ptysie z kremem nugatowym – przepis na pyszne ptysie z miodem! 73

bazie bitej śmietany z miodem, migdałami i… Drukuj Proporcje na: 10-12 szt. Czas przygotowania: 45 min Czas pieczenia/gotowania: 30 min Ocena: 5.0 /5 ( 2 głos/y ) składniki Ciasto: 100 g mąki pszennej 80 g masła 130 ml wody 3 jajka szczypta soli   Krem: 250 ml śmietany 30% lub 36% 50 g miodu 40 g migdałów ⅓ łyżeczki kakao(...)Dodatkowo: cukier puder (do posypania ptysiów) przygotowanie Wykonanie ciasta: W rondelku z grubym dnem umieść masło, wodę oraz szczyptę soli. Zagotuj, a następnie dodaj mąkę i energicznie mieszaj drewnianą łyżką przez 4 minuty. Zdejmij z ognia, przykryj i odstaw do całkowitego wystudzenia. Kiedy masa wystygnie, dodawaj do niej po jednym jajku, miksując całość. Ważne, aby pomiędzy dodaniem kolejnego jajka ciasto

Via Gusto
Maślane bułeczki z rodzynkami 89

letniego mleka i dokładnie wymieszać. Rozczyn powinien mieć konsystencję gęstej śmietany. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. UWAGA : Składniki do rozczynu odejmujemy z odmierzonych składników na ciasto. W przypadku drożdży suchych, wystarczy wymieszać je z mąką. Masło roztopić i odstawić do wystudzenia. Mąkę pszenną przesiać i wymieszać z cukrem, cukrem wanilinowym oraz solą. Dodać jajko, żółtka, wyrośnięty(...)rozczyn i zacząć wyrabiać ciasto, wlewając powoli letnie mleko. Ciasto wyrabiać przez około 8-10 minut. Następnie dodać roztopione masło i wyrabiać kolejne kilka minut, aż całe masło się wchłonie i powstanie gładkie, miękkie, elastyczne ciasto. Pod koniec dodać osuszone z wody rodzynki i zagnieść ciasto tak, by rodzynki dobrze się z nim połączyły. Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić

Opowieści z piekarnika
Jagodzianki z migdałową kruszonką 106

najlepsze jagodzianki jakie jadłam ever. Delikatne ciasto i mnóstwo jagodowego nadzienia. Tak bezwstydnie jagodowe, że obłęd! Słodkie, ale nieprzesłodzone. I ta chrupiąca migdałowa kruszonka... nawet gdy zmięknie następnego dnia (o ile coś zostanie), to i tak jest pyszna.  Koniecznie je upieczcie, póki jagody jeszcze są:) Na moim instagramie pokazałam krótki film z robienia jagodzianek. Zapraszam!   Polecam przepisy(...)drożdżami, łyżeczką cukru i mąki, odstawić do wyrośnięcia.  Jajko i żółtko (białko zostawić do posmarowania bułek) roztrzepać z cukrem, dodać wanilię, wyrośnięte drożdże, przesianą mąkę i zagnieść miękkie ciasto. Jeśli używamy drożdży suchych, należy wymieszać je z mąką i dodać resztę składników. Ciasto wyrabiać ok 10 minut, aż zacznie odstawać od rąk i miski, w trakcie wyrabiania dodać rozpuszczone

Obiad gotowy

Proponowane wyszukiwania