ciasto ze szpinakiem - 3666 przepisów (strona:145/245)

Klasyczne włoskie bruschetty 336

Klasyczne włoskie bruschetty to przekąska w której zamknięty jest cały smak słonecznych Włoch. Ta przystawka powinna rozpoczynać każdą włoską ucztę. Jest to przepis świetnie pasujący na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gofry szpinakowo-jaglane z twarożkiem pomidorami i rzodkiewką 160

pęczek rzodkiewek 1 pęczek posiekanego szczypiorku z dymki Kaszę jaglaną wsypać do malaksera lub kielicha blendera, wbić jajka, dodać szpinak, doprawić przyprawą Vegeta Natur oraz świeżo mielonym pieprzem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, całość zmiksować na gładkie ciasto. Nalewać porcjami na rozgrzaną gofrownicę, piec około 4-5 minut po upieczeniu gofry przełożyć na kratkę. Gdy lekko ostygną, obłożyć

Wanilia i Kardamon
Zdrowe Muffiny Bananowe z orzechami ,sezamem i popping z amarantusa,idealne na śniadanie lub przekąskę 77

ciasto, czyli masła, cukru i jajek, przez co są nieco bardziej kaloryczne. W muffinach rolę tłuszczu przejmuje olej. „Grudkowate” ciasto na muffiny, ledwo zmieszane, może poza tym zawierać takie składniki jak kawałki czekolady, owoce, otręby, a nawet ser czy szpinak (wtedy są oczywiście na słono). Ostatnią różnicą, która pomoże nam na pierwszy rzut oka odróżnić muffina od babeczki, jest wygląd

mojej kuchni
Zielony sok z wyciskarki wolnoobrotowej + filmik 168

Mój blog pozostaje nadal w klimacie koktajlowo-sokowym . Tym razem proponuję zielony sok z wyciskarki wolnoobrotowej . Jest bardzo ładny i bardzo pyszny , a kolor swój zawdzięcza

Kawa z mlekiem
Wielkanocne pyszności 2018 698

schabowe zapiekane ze śmietanką i szpinakiem Kurczak w prosciutto z szałwią i kremowym makaronem z pistacjami Łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą Deser Najlepsze sernikobrownie z malinami Sernik z musem rabarbarowym Bułeczki wielkanocne Babka z jabłkami i orzechami Cytrynowe ciasto jogurtowe z jagodami Najlepsze brownie na świecie Mazurek różano-kawowy Muffiny jagodowe z kruszonką orzechową Sernik marmurkowy z Nutellą Chlebek

karmelowy
Zdrowe Muffiny Bananowe z orzechami ,sezamem i popping z amarantusa,idealne na śniadanie lub przekąskę 141

ciasto, czyli masła, cukru i jajek, przez co są nieco bardziej kaloryczne. W muffinach rolę tłuszczu przejmuje olej. „Grudkowate” ciasto na muffiny, ledwo zmieszane, może poza tym zawierać takie składniki jak kawałki czekolady, owoce, otręby, a nawet ser czy szpinak (wtedy są oczywiście na słono). Ostatnią różnicą, która pomoże nam na pierwszy rzut oka odróżnić muffina od babeczki, jest wygląd

w mojej kuchni
Rolada serowa z indykiem i szpinakiem 350

ząbek czosnku Szpinak wrzucić na patelnię i odparować wodę. Odstawić do wystudzenia. Do miski włożyć mięso mielone, dodać wystudzony szpinak oraz ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Masę dokładnie wyrobić, do smaku doprawić solą i pieprzem. Gotową masę odstawić. Przygotować ciasto na roladę. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach i przełożyć do miski. Dodac jajka i majonez i całośc

Monia miesza i gotuje
Mąka.bar – Mączne królestwo 183

Deptak Bogusława, miejsce tętniące życiem w weekendowe wieczory, centrum nocnego życia Szczecina. Ulica kojarzona głównie z licznych pubów i klubów, ale czy na pewno znajdują się

CityTaste
Pierogi z rucolą i ze szpinakiem 157

pierogów: 600 g mąki pszennej 0,5 litra gorącej wody łyżeczka soli farsz szpinakowy: 400 g mrożonego szpinaku szczypta soli, gałki muszkatołowej i czosnku suszonego farsz z rucoli: duży pęczek sałaty kostka tofu wędzonego szczypta soli Przygotowanie: ciasto po prostu zagniatamy i przyprywiamy ściereczką aby nie wyschło. Aby zrobić farsz szpinakowy podsmażamy go na patelni tak długo, aż będzie

greenscarf
W Pałacu jak w rodzinnym domu! 211

czekoladowe ciacho, z płynącym środkiem i kontrastującą gałką zimnego loda waniliowego, obłędne! :) A na kolację zaserwowano lekko sałatkę ze szpinaku z pestkami, delikatnym dresingiem i grzanką czosnkową. Do tego krupniczek i pierogi. Właśnie pierogi! Cienkie, rozpływające się w ustach ciasto z dwoma farszami: pierwsze ruskie, które po pierwszym kęsie przypomniały mi oryginalne ruskie mojej babci, a drugie z mięsem

Sajkofanka smaku
Makaron penne z pesto pietruszkowym 234

Makaron penne z pesto pietruszkowym to bardzo proste i szybkie danie. Ponadto pietruszka posiada wiele właściwości odżywczych i powinna często być wykorzystywana w kuchni. Działa moczopędnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pelnoziarniste nalesniki ze szpinakiem - Jedz szpinak na zdrowie! 188

cukru 1 lyzka masla ghee do smazenia  Wszystkie skladniki na ciasto  dokladnie wymieszac,by nie bylo grudek i odstawic na 0,5-1 godziny.Po tym czasie usmazyc nalesniki smarujac mocno rozgrzana patelnie maslem ghee,najlepiej przy pomocy pedzla. Farsz do nalesnikow; 400-450 g mrozonego szpinaku 2 zabki czosnku 200 g bialego serka ( dalam Philadelphie) galka muszkatalowa

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Makaron domowy ze szpinakiem i serem 237

wbijamy trzy jaja, dodajemy łyżeczkę soli i zagniatamy ciasto.Zagniecione ciasto dzielimy na pięć części i każdą wałkujemy na cienki placek. Placek kładziemy na placek podsypując mąką jeden na drugim . Kroimy w paseczki pół centymetrowe. Gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną oleju . Po ugotowaniu przepłukujemy wodą. Sos szpinak-owy: Na patelnie wkładamy szpinak rozmrożony, dodajemy ser i sprasowany czosnek

Różowa kuchnia
Pieczone udka z warzywami 237

Pieczone udka z warzywami to można powiedzieć jednogarnkowe danie obiadowe. Całość przygotujemy w jednej formie do pieczenia – szybko, prosto i przede wszystkim smacznie :) Danie to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pyszne ciasto leśny mech 166

cukrem. Następnie powoli wlewać olej cały czas miksując. Kolejno dodać mus ze szpinaku. Zmiksować na wolnych obrotach. Do tej samej miski przesiewamy mąkę oraz proszek do pieczenia. Chwilę miksujemy do połączenia się składników na wolnych obrotach. Dno tortownicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto i wyrównać. Włożyć do nagrzanego piekarnika do temperatury 170-180 stopni i piec

Kulinarne przygody
Pizzerki ze szpinakiem, gorgonzolą i czosnkiem niedźwiedzim 154

małej patelni rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy czosnek aby się lekko podsmażył, dodajemy szpinak, solimy, pieprzymy, mieszamy, dusimy ok. 4 minuty na małym gazie. Zdejmujemy z ognia, dodajemy łyżkę bardzo gęstej śmietany, mieszamy, zostawiamy do ostygnięcia. 3. Do rozczynu dodajemy pozostałą mąkę, sól i oliwę z oliwek, wyrabiamy ciasto, dolewając po trochę ciepłej wody - ciasto powinno być nieco rzadsze. Wyrabiamy(...)Przekładamy wyrośnięte ciasto na wysypaną mąką stolnicę, formujemy 4 - 6 kulek, podsypujemy lekko każdą kulę mąką z wierzchu i wałkujemy na okrągły placek ok. 1 cm grubości. Placki przekładamy do wysmarowanych oliwą foremek lub przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.  5. Każdy placek smarujemy oliwą, posypujemy nieregularnie cząstkami pomidora, porcjami szpinaku i kostkami gorgonzoli, posypujemy czosnkiem niedźwiedzim

Kuchnia Prezydentowej
Zbójcy w Pałacu i Tydzień Restauracji Groupon 157

zbyt dużą ilością oliwy, w której niestety utonęły. A potem pierożki ! Domowe , świeżo robione , niesamowicie chrupiące , w cienkim cieście , wypełnione 4 różnymi farszami. Razem z T. zdecydowanie zachwyciliśmy się tymi z mięsem i wybraliśmy numerem 1 – polecam! Ruskie i ze szpinakiem jak dla mnie zbyt mało wyraziste w smaku. Po przystawce przyszedł czas na obiad. Na stół wkroczyła defilada(...)mieliśmy już siły na deser , a wiedzieliśmy , że to nas nie ominie. Szalotka i sernik pojawiły się na stole. edit. wieeeeeelka szarlotka i jeszcze większy sernik. Czuć , że ciasta świeże , domowe … Szarlotka z dużą ilością jabłek na przepysznym kruchym cieście. Sernik jak dla mnie troszkę zbyt ciężki , zbyt zbity , ale to jest tylko i wyłącznie kwestia gustu. PODSUMOWUJĄC : Kuchnia

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania