ciasto ze szpinakiem - 3666 przepisów (strona:145/245)

Leśny mech z niespodzianką 305

W wielu domach obowiązuje tradycja, że na Boże Narodzenie musi być świąteczny tort. Myślę, że leśny mech z niespodzianką świetnie by 

Kolorowy Przepisownik
Kopytka ze szpinakiem bez ziemniaków 175

mąki ziemniaczanej. Sposób przygotowania: - szpinak podsmażamy na patelni z łyżką oleju, do tego dodajemy drobno posiekany czosnek; - usmażony szpinak mieszamy z twarogiem w dużej misce, następnie dodajemy mąkę, jaja, ciepłą wodę, pozostałe 2 łyżki oleju, sól morską oraz mąkę ziemniaczaną; - ciasto wyrabiamy do momentu aż będzie miękkie, elastyczne i zwarte; - z oddzielonych porcji ciast wyrabiamy wałki, które następnie kroimy

MintTaste
PATELNIE TYTANOWE FIRMY - WOLL 165

cukrem pudrem i podajemy. Ciasto piekło się lepiej niż w blaszce w dodatku samo zjechało na talerz.                                                        Patelnie tytanowe linia Woll diamond  DIETETYCZNA PIERŚ KURCZAKA NADZIEWANA SZPINAKIEM  Patelnia tytanowa Woll

Kulinarne Fantazje Marioli
Gnocchi z sosem pomidorowym i serem 256

ziemniaków i mąki, całkiem jak nasze kopytka, to spotkać można również wersje z serem, warzywnym pure, szpinakiem. Gnocchi maja charakterystyczny kształt z rowkami na wierzchu. Do ich formowania używa się specjalnej deseczki, na której paluszkiem zwijane są kawałki ciasta. Nazwa gnocchi to liczba mnoga od słowa gnocco, co oznacza "grudę", ale wymówienie tej nazwy sprawia czasem nie lada wyzwanie. Czasem

Obiad gotowy
Szpinakowe rollsy z wędzonym łososiem 208

smaku 1 łyżka oleju rzepakowego ponadto: liście sałaty masłowej 200 g wędzonego łososia 300 g serka kremowego chrzanowego Szpinak rozmrozić,osączyć i rozdrobnić blenderem. Jajka zmiksować z mlekiem,wodą,mąką,olejem i solą. Dodać papkę szpinakową i zmiksować na gładkie ciasto. Na rozgrzanej patelni smażyć kolejno naleśniki.  Każdy naleśnik posmarować serkiem,ułożyć liście sałaty,na sałatę plastry wędzonego łososia

Kolorowa kuchnia Elki
Pizza ze szpinakiem 233

Ciasto na pizze zrobiłam wg starego przepisu . Placek smaruję sosem pomidorowym (pomidory uduszone z cebulka, czosnkiem, ziolami). Posypuję bazylią, oregano i solą. Szpinak posiekałam i podsmażyłam. Do szpinaku najlepiej pasuje smażony kurczak i kukurydza. Na wierzch posiekana cebula i oczywiście mnóstwo starego sera. Pieczemy 10-15 minut w temperaturze 200-220 stopni.   Przypominam świetny sprawdzony przepis na pizzę

prawdziwe jedzenie
Naleśniki szpinakowe 149

wypieki 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej 3 jajka 80 g świeżego szpinaku 1 łyżka oleju szczypta soli W blenderze kielichowym umieścić wszystkie składniki i dokładnie zmiksować. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie ciasto wymieszać. Rozgrzać patelnię. Usmażyć naleśniki. Podawać z ulubionymi dodatkami. Świetnie smakują z dżemem truskawkowym

Moja Galeria Smaku
Fatayer ze szpinakiem 150

Cebulkę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, wrzucić cebulkę i smażyć ok. 5 minut. Dodać szpinak bez wcześniejszego rozmrażania. Zmniejszyć ognień i dusić, aż zmięknie. Doprawić solą. Odparować lub odlać wodę, a resztę odcisnąć, aby nie zamoczyć ciasta. Przestudzić. Podzielić na 10 części. Drożdże pokruszyć do miseczki, dodać cukier, zalać ciepłym mlekiem. Odstawić na 10 minut. Mąkę

Chocolate Muffin Blog
Chleb ze szpinakiem II 152

cukier i drobno posiekany lub wyciśnięty czosnek. Jak już się wszystko rozmrozi/rozpuści to wyłączamy gaz i niech szpinak stygnie. A jak trochę przestygnie to wrzucamy go do dużej miski i dodajemy wszystkie pozostałe składniki oprócz pieczarek. Mieszamy 20 minut. Ciasto pewnie będzie dość lepiące. Pozostawiamy pod przykryciem na godzinę żeby wyrosło. Potem moczymy dłonie (żeby ciasto się nie lepiło

Marder&Marder Manufacture
Kulinarna majówka. Wspomnień czar. 165

Kulinarnej Majówki: MENU – SOBOTA Krem ze szparagów z oliwą czosnkową Wiosenna pizza ze szparagami i pokrzywą na buraczanym cieście Tarta z botwinką i serem feta/kozim Sałaty wg pomysłu i wykonania Uczestników Suflet rabarbarowy z imbirem MENU NIEDZIELA Zielone smoothie ze szpinakiem Zupa krem malinowo-buraczana z pistacjami, miodem i jogurtem greckim Gnocchi z rukoli z pieczonymi szparagami, maślanym sosem czosnkowym

KUCHARNIA
Kopytka ze szpinakiem 210

nadmiaru wody. Możemy to zrobić na sitku z drobnymi oczkami albo w ściereczce kuchennej. Ziemniaki na przemian ze szpinakiem mielimy maszynką do mięsa. Do zmielonej masy dodajemy mąkę oraz jajko. Blat podsypujemy odrobiną mąki, wykładamy naszą masę i zaczynamy ugniatać ciasto. Jeśli byłoby zbyt lejące to możemy dodać mąkę. Kiedy mamy uformowane ciasto to dzielimy je na niewielkie części. Formujemy

Kolizje Smaków
Zielono mi, czyli naleśniki szpinakowe na różne sposoby 231

makrelą: pół wędzonej makreli 2 jajka na twardo łyżka ketchupu 10 g śmietankowego serka kanapkowego pieprz Przygotowanie: Naleśniki: Szpinak rozmrażamy, odlewamy wodę, która się zebrała, dodajemy jajka, mleko, otręby sól i mieszamy. Następnie dodajemy olej oraz, jeśli to konieczne (gdy ciasto jest zbyt rzadkie), czubatą łyżkę mąki i znów mieszamy. Z ciasta smażymy naleśniki, odstawiamy do przestygnięcia

Taste Of My Day
Pizzeria Al Nero - opinia 274

zaplecze i toalety. Podoba mi się pomysł z oświetleniem i przejrzystym menu. Na wszystkie pizze składa się oczywiście ciasto, sos pomidorowy i mozzarella, a do tej podstawy różne dodatki. Przy pierwszej wizycie zdecydowaliśmy się na pizzę Prince (23 zł) ze szpinakiem, karczochami i papryką peperoni (w oryginale była papryczka chili, dodatkowo zrezygnowaliśmy z czosnku). Na każdym stoliku są także oliwy

Pasja Smaku
Naleśniki z papryką, pieczarkami i szpinakiem zapiekane w sosie pomidorowym 153

czerwone papryki 100 g liści szpinaku 120 g sera żółtego  sól, pieprz, słodka papryka Sos pomidorowy: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki bulion 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, cukier  Naleśniki: Jajka, sól, mleko oraz wodę zmiksować ze sobą. Dosypać tyle mąki*(2-2,5 szklanki), aby powstało gładkie ciasto naleśnikowe. Rozgrzać patelnię, którą lekko natłuścić a następnie

My simple kitchen
Naleśnikowa lasagne ze szpinakiem – przepis krok po kroku 191

sztuk Oczywiście moja wersja jest bezglutenowa, ale nic nie stoi na przeszkodzie, abyście przygotowali naleśniki z Waszego sprawdzonego przepisu Do przygotowania naleśnikowej lasagne będziecie również potrzebować: 400 g szpinaku mrożonego (możecie też użyć świeżego) 130 g śmietany 18% 1 łyżkę oleju lub masła 4 małe ząbki czosnku sól i pieprz do smaku ok. 500 g sosu pomidorowego z pieczarkami(...)Całość mieszamy lub miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. 3. Gotowe ciasto przykrywamy i odstawiamy do lodówki na ok. 15 -30 minut. 4. Naleśniki smażymy na mocno rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. 5. Po usmażeniu dobrze jest je przykryć, aby troszkę zmiękły. 6. Teraz czas na przygotowanie szpinaku. Na oleju lub maśle podsmażamy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. 7. Dodajemy szpinak

Okiem Blondynki by McBlondi