ciasto ze szpinakiem - 3666 przepisów (strona:141/245)

Spaghetti ze szpinakiem, czyli najprostszy i najszybszy wege obiad 164

tylko tyle czasy ile gotuje się makaron Składniki na 3-4 porcje: opakowanie szpinaku 200-300 g puszka mleka kokosowego (400 ml, ale tylko gęsta część, czyli około 300 ml)* u mnie była wyjątkowo śmietanka ryżowa, na mój gust ciut za słodka, ale do ciast byłaby idealna łyżeczka startej gałki muszkatołowej łyżeczka suszonego czosnku lub 2-3 ząbki świeżego sól

greenscarf
szpinak z twarogiem w naleśnikach... 227

jajko 1 sztuka, mleko 3/4 szklanki z podanych składników zmiksować ciasto naleśnikowe i odstawić na 40 minut przed smażeniem można wlać z 1/4 szklanki wody gazowanej i dobrze wymieszać na mocno rozgrzanej patelni do naleśników 28 cm smażyć złociste naleśniki i odkładać na talerz - wyszło 8 dużych naleśników świeży szpinak listki dobrze opłukać i zalać w misce wrzątkiem

W Mojej Kuchni Lubię
Serowe ślimaki 413

Czas Przygotowania : 1 h Gotowe w : 2,5 h Liczba porcji : 20 szt.   Bułki z nadzieniem serowym piekę od dawna ale ostatnio postanowiłam zmienić ich

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Klasyczne włoskie bruschetty 358

Klasyczne włoskie bruschetty to przekąska w której zamknięty jest cały smak słonecznych Włoch. Ta przystawka powinna rozpoczynać każdą włoską ucztę. Jest to przepis świetnie pasujący na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gofry szpinakowo-jaglane z twarożkiem pomidorami i rzodkiewką 177

pęczek rzodkiewek 1 pęczek posiekanego szczypiorku z dymki Kaszę jaglaną wsypać do malaksera lub kielicha blendera, wbić jajka, dodać szpinak, doprawić przyprawą Vegeta Natur oraz świeżo mielonym pieprzem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, całość zmiksować na gładkie ciasto. Nalewać porcjami na rozgrzaną gofrownicę, piec około 4-5 minut po upieczeniu gofry przełożyć na kratkę. Gdy lekko ostygną, obłożyć

Wanilia i Kardamon
Zdrowe Muffiny Bananowe z orzechami ,sezamem i popping z amarantusa,idealne na śniadanie lub przekąskę 108

ciasto, czyli masła, cukru i jajek, przez co są nieco bardziej kaloryczne. W muffinach rolę tłuszczu przejmuje olej. „Grudkowate” ciasto na muffiny, ledwo zmieszane, może poza tym zawierać takie składniki jak kawałki czekolady, owoce, otręby, a nawet ser czy szpinak (wtedy są oczywiście na słono). Ostatnią różnicą, która pomoże nam na pierwszy rzut oka odróżnić muffina od babeczki, jest wygląd

mojej kuchni
Zielony sok z wyciskarki wolnoobrotowej + filmik 193

Mój blog pozostaje nadal w klimacie koktajlowo-sokowym . Tym razem proponuję zielony sok z wyciskarki wolnoobrotowej . Jest bardzo ładny i bardzo pyszny , a kolor swój zawdzięcza

Kawa z mlekiem
Wielkanocne pyszności 2018 721

schabowe zapiekane ze śmietanką i szpinakiem Kurczak w prosciutto z szałwią i kremowym makaronem z pistacjami Łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą Deser Najlepsze sernikobrownie z malinami Sernik z musem rabarbarowym Bułeczki wielkanocne Babka z jabłkami i orzechami Cytrynowe ciasto jogurtowe z jagodami Najlepsze brownie na świecie Mazurek różano-kawowy Muffiny jagodowe z kruszonką orzechową Sernik marmurkowy z Nutellą Chlebek

karmelowy
Zdrowe Muffiny Bananowe z orzechami ,sezamem i popping z amarantusa,idealne na śniadanie lub przekąskę 173

ciasto, czyli masła, cukru i jajek, przez co są nieco bardziej kaloryczne. W muffinach rolę tłuszczu przejmuje olej. „Grudkowate” ciasto na muffiny, ledwo zmieszane, może poza tym zawierać takie składniki jak kawałki czekolady, owoce, otręby, a nawet ser czy szpinak (wtedy są oczywiście na słono). Ostatnią różnicą, która pomoże nam na pierwszy rzut oka odróżnić muffina od babeczki, jest wygląd

w mojej kuchni
Rolada serowa z indykiem i szpinakiem 372

ząbek czosnku Szpinak wrzucić na patelnię i odparować wodę. Odstawić do wystudzenia. Do miski włożyć mięso mielone, dodać wystudzony szpinak oraz ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Masę dokładnie wyrobić, do smaku doprawić solą i pieprzem. Gotową masę odstawić. Przygotować ciasto na roladę. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach i przełożyć do miski. Dodac jajka i majonez i całośc

Monia miesza i gotuje
Mąka.bar – Mączne królestwo 206

Deptak Bogusława, miejsce tętniące życiem w weekendowe wieczory, centrum nocnego życia Szczecina. Ulica kojarzona głównie z licznych pubów i klubów, ale czy na pewno znajdują się

CityTaste
Pierogi z rucolą i ze szpinakiem 177

pierogów: 600 g mąki pszennej 0,5 litra gorącej wody łyżeczka soli farsz szpinakowy: 400 g mrożonego szpinaku szczypta soli, gałki muszkatołowej i czosnku suszonego farsz z rucoli: duży pęczek sałaty kostka tofu wędzonego szczypta soli Przygotowanie: ciasto po prostu zagniatamy i przyprywiamy ściereczką aby nie wyschło. Aby zrobić farsz szpinakowy podsmażamy go na patelni tak długo, aż będzie

greenscarf
W Pałacu jak w rodzinnym domu! 228

czekoladowe ciacho, z płynącym środkiem i kontrastującą gałką zimnego loda waniliowego, obłędne! :) A na kolację zaserwowano lekko sałatkę ze szpinaku z pestkami, delikatnym dresingiem i grzanką czosnkową. Do tego krupniczek i pierogi. Właśnie pierogi! Cienkie, rozpływające się w ustach ciasto z dwoma farszami: pierwsze ruskie, które po pierwszym kęsie przypomniały mi oryginalne ruskie mojej babci, a drugie z mięsem

Sajkofanka smaku
Makaron penne z pesto pietruszkowym 260

Makaron penne z pesto pietruszkowym to bardzo proste i szybkie danie. Ponadto pietruszka posiada wiele właściwości odżywczych i powinna często być wykorzystywana w kuchni. Działa moczopędnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!