ciasto ze szpinakiem - 3666 przepisów (strona:132/245)

Proste obiady na 7 dni #9 - Plan z mięsem dla 2 osób - Obierz PDF z listą zakupów! 129

Kaszkę kukurydzianą można zamienić na bułkę tartą. ➤czas przygotowania: 30 minut + 1-2 godziny na odstanie ciasta w 1 porcji: 431 kcal, B 21,6 g, W 29,7 g, T 23,3 g ➤ Kliknij - Przepis na greckie placuszki z pora i szpinaku Środa i Czwartek - Bataty faszerowane mięsem mielonym oraz Razowe świderki z sosem pomidorowym z mięsem mielonym

Chilli Czosnek i Oliwa
Bubble – bąbelkowe gofry szpinakowe z kozim serem i łososiem 129

smaku solą i pieprzem. 2. Gofrownicę nasmarować olejem, rozgrzać i partiami nakładać do niej przygotowane ciasto, piec około 5-6 minut (czas pieczenia zależy od mocy gofrownicy). Gotowe szpinakowe gofry lekko przestudzić na metalowej kratce. 3. Każdego gofra posmarować kozim serem, ułożyć listki szpinaku, plastry łososia, pokrojoną w plastry rzodkiewkę, ogórka, posypać koperkiem i zwinąć w rożek. 4. Gofry podawać

Szalona Kuchnia Eweliny
Pizza pełnoziarnista z jajkiem sadzonym i szpinakiem 222

175g mąki pszennej pełnoziarnistej 10g świeżych drożdży 100ml ciepłej wody 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka suszonego oregano 100g sera żółtego lub mozzarella (startego) 2 garści świeżego szpinaku 3 jajka L 2 łyżki koncenratu pomidorowego 2 łyżki kukurydzy z puszki 4-5 zielonych oliwek 1/2 fileta z kurczaka bazylia, oregano, czubryca zielona, sól, pieprz 1. Mąkę mieszamy(...)około 1h. 3. Filet kroimy w kostkę, posypujemy czubrycą i smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia.  4. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na kształt koła. Przekładamy na blaszkę z wyposażenia piekarnika, po czym kolejno: smarujemy koncentratem, posypujemy serem, kładziemy szpinak, kurczaka, oliwki, kukurydzę. Na koniec na pizzę rozbijamy surowe jajka. Żółtka przekłuwamy widelcem by rozlały się na pizzę.  5. Pieczemy

Szefowa kuchni
KIESZONKI SCHABOWE 305

który jest faszerowany  pysznym farszem szpinakowym,mięciutki,pachnący ziołami i panierowany w cieście ,podany na kaszy kuskus i  z serem cheddar oraz z sałatą.Pycha.Bardzo eleganckie i efektowne danie.     7 kotletów schabowych kasza kuskus + kawałki sera cheddar sałata musztarda rosyjska świeży szpinak(garść na jednego kotleta) suszone oregano majeranek sól morska   pfeffer gold - albo pieprz(...)jednej strony smarujemy cienką warstwą musztardy,na niej układamy plasterki czosnku.Posypujemy  posiekanym szpinakiem,bazylią i majerankiem.Kotlety składamy na pół i ugnieść ich  brzegi.W misce miksujemy jajka,mąkę,dolewając powoli  mleko.Miksujemy,aż powstanie masa o konsystencji śmietany.W uzyskanym w ten sposób cieście panierujemy przygotowane kotlety,układamy na rozgrzany olej i smażymy na złoty kolor z obu stron

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Gdzie kucharek... trzy - tam tartę podają. Czyli o piątkowym babskim gotowaniu... 157

Asia. Na samą myśl o nim ślinka mi cieknie... PS. Zapomniałam zabrać przepis na to cudo! :( Wspólnie przygotowałyśmy tartę ze szpinakiem, kurczakiem i fetą. Bosko jest tak gotować z przyjaciółmi - musimy to powtórzyć!!! Dziś przepis na samo ciasto pod tartę. Wypróbowany, nie pamiętam gdzie znaleziony...  Następnym razem kilka pomysłów na farsz :) Ciasto na tartę. Przez szybkę piekarnika :) Składniki

Miksturownik
PORADNIK BOŻEGO NARODZENIA 226

kurczakiem, z czarna fasolą i pomidorami. Dopełni smak potraw z jajkiem i warzywami np. kapusty, szpinaku, cebulki, czy brokuła. Ponadto wchodzi w skład marokańskiej przyprawy "radel hamout". Dodawana jest także do grzanego wina, ponczu. Gałkę należy zetrzeć tuz przed dodaniem do ciasta. Starta gałka szybko traci zapachowe wartości. Goździki -   uprawiane są w Brazylii, Indiach Zachodnich, Madagaskarze, Sri Lance Zanzibarze

Ciastka - domowe słodkości
LEKSYKON PRZYPRAW BOŻEGO NARODZENIA 122

kurczakiem, z czarna fasolą i pomidorami. Dopełni smak potraw z jajkiem i warzywami np. kapusty, szpinaku, cebulki, czy brokuła. Ponadto wchodzi w skład marokańskiej przyprawy "radel hamout". Dodawana jest także do grzanego wina, ponczu. Gałkę należy zetrzeć tuz przed dodaniem do ciasta. Starta gałka szybko traci zapachowe wartości. Źródło: internet Goździki -   uprawiane są w Brazylii, Indiach Zachodnich, Madagaskarze

Ciastka - domowe słodkości
Podsumowanie akcji "Wytrawne potrawy wigilijne" 149

jabłkami i suszonymi śliwkami Bigos z białej kapusty Flaki z boczniaków Wigilijny barszcz klarowny na zakwasie Uszka z kiszoną kapustą i pieczarkami Pierogi z kapustą i grzybami w cieście ziemniaczanym Zabielany barszcz czerwony z fasolą Kremowa zupa z białej fasoli z grzybami Barszcz czerwony z suszonymi śliwkami Wigilijne pierogi Babci Stasi Wigilijny śledź w śmietanie Dziadka Edka Wigilijny barszcz(...)Miodzie i Sezamie Karp w sosie cytrusowo-maślanym Skandynawska zupa rybna Uszka wigilijne z kapustą i grzybami Frittata z łososiem i szpinakiem Sos z suszonych grzybów Kapuśniaki Świąteczny pasztet z soczewicy Pierogi z kapustą i pieczarkami! Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i pieczarkami Pierogi nadziane szczupakiem Kryzysowa wigilia Śledzie w oleju Wigilijna zupa grzybowa cioci Tereni 45 przepisów zebranych

Weekendy w domu i ogrodzie
Krokiety ziemniaczane z pieczarkami 188

pyszna i sycąca propozycja na tani, rodzinny obiad. Krokiety są proste w przygotowaniu, choć może nieco pracochłonne. Składają się z ciasta z gotowanym ziemniaków i farszu pieczarkowego (ale może to by również farsz z mięsa czy szpinaku albo kapusty kiszonej). Są świetnym sposobem na wykorzystanie ziemniaków pozostałych z poprzedniego dnia. Obiad nie musi składać się ze sztuki mięsa i góry(...)oleju. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do wystudzonych ziemniaków dodajemy jajko, mąkę pszenną i ziemniaczaną, posiekaną natkę pietruszki, pieprz i sól do smaku. Wszystko razem mieszamy, aby powstało ciasto. Rękami namoczonymi w wodzie, odrywamy porcje ciasta wielkości mandarynki. Formujemy kulę, którą rozpłaszczamy, dajemy do środka łyżkę farszu z pieczarek i cebuli i składamy, zalepiając boki, tak by powstał krokiet

e-PrzepisyKulinarne
PIEROGI Z BOBEM 147

polubię te małe zielone  ziarenka. W towarzystwie sera grana padano i czosnku, to jest niebo w gębie. Róbcie póki cena spadła na 7,99 :-)   Składniki na ciasto:   1/2 kg mąki pszennej  1 szklanka gorącej wody  pół kostki stopionego masła  + mąka na podsypanie Składniki  na nadzienie:  500 g ugotowanego i obranego(...)rozwałkować i wykrawać krążki za pomocą szklanki; na środku każdego krążku z ciasta nakładać łyżeczkę farsz sklejając brzegi, formując pierogi; w rzucać do osolonej wrzącej wody, gotować ok. 4 min od momentu wypłynięcia. Podawać na gorąco z posypanym tartym serem lub opcjonalnie z  blanszowanym szpinakiem

pieprzny smaczek
Sałatka tortowa 41170

biszkoptu wyglądał by na pewno jeszcze lepiej.  Nie mniej sałatka była inna (niektórzy myśleli, że to ciasto 😁), smaczna i umiliła nam wieczór, który z braku prądu (w Sylwestra!) spędzaliśmy przy świeczkach 😂 Biszkopt szpinakowy na formę 19x28cm: 3 jajka 150g świeżego szpinaku 1/4 szklanki oleju rzepakowego 2 ząbki czosnku 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/3 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki kolorowego pieprzu

Kuchnia w czekoladzie
Tosty francuskie z awokado i jajkiem 212

Tosty francuskie z awokado i jajkiem to zdrowa propozycja na niedzielne śniadanie. Tosty będą z dodatkiem awokado, które dzięki zawartym składnikom odżywczym bardzo pozytywnie wpływa na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tarta z kurkami, pomidorami i mozzarellą 144

wersji z grzybami pachnie doskonale Jeśli nie macie czasu lub ochoty, na robienie ciasta kruchego, możecie użyć gotowego ciasta francuskiego. Zamiast kurek, sprawdzą się każde grzyby, łącznie z naszymi pieczarkami. Tak w ogóle, to planowałam tartę ze szpinakiem i byłam pewna, że posiadam zamrożony, siekany szpinak. Już wyobrażałam sobie, jak dodaję do masy gałkę muszkatołową, pianę… Wróciłam radosna(...)zakupów i czekała mnie w domu niemiła niespodzianka. Nie miałam szpinaku! O rany, co tu robić. Ratowałam się zatem kupionymi wczoraj grzybami, które miały posłużyć do sosu Ale co tam. Tarta dobrze smakuje na ciepło jak i na zimno. Możecie pałaszować ją z sosami lub samą. Ja lubię podpiec tartę tak, aby mozzarella na górze lekko się zrumieniła, bo doskonale

Mieszam w Garnku
Makaron z kurczakiem i gorgonzolą 258

Makaron z kurczakiem i Gorgonzolą jest niezwykle aromatyczny z charakterystycznym smakiem sera pleśniowego – gorgonzoli. Dodatkowo smak podbija szpinak z dodatkiem niezwykle aromatycznego czosnku :) Danie to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Quiche z cukinią, łososiem i serem owczym 200

kalorycznego, chrupkiego ciasta z miękkim, bogatym, serowo-warzywnym nadzieniem. W pracy nie robimy quiche na cieście kruchym, ale na gotowym cieście francuskim. Na dno kładzie się gotowane w mundurkach ziemniaki w cienkich plastrach, na to cebulę, ser, następnie szpinak i brokuły, ponownie ser i nieco świeżych pomidorów na wierzch. Zalewa się masą jajeczno-śmietanową i piecze. Proste, szybkie(...)tarty i pizzy, można dodać właściwie wszystko, co nam zbywa w lodówce, jednak nie dosłownie - kompozycja składników może bardzo niekorzystnie wpłynąć na smak. I pamiętajmy, że nadzienie ciasta zalane będzie delikatnym, dość neutralnym w smaku sosem, dobrze jest więc dodać jakiś pikantny element do środka. Moje wczorajsze quiche smakowało naprawdę fantastycznie i chociaż już po małym kawałku człowiek czuł się

Kuchnia Prezydentowej

Proponowane wyszukiwania