ciasto z truskawkami - 13428 przepisów (strona:437/896)

Knedle z truskawkami, prosty przepis 84

Pyszne, mięciutkie i proste do zrobienia knedle u mnie z truskawkami. W lecie robię je również z innymi owocami morele, brzoskwinie, śliwki. podaje je tylko ze

Swojskie jedzonko
Tort z kremem mascarpone i truskawkami na Dzień Ojca 410

Tort na grubym i puszystym biszkopcie z truskawkami przykrytymi kremem z bitej śmietany z serem mascarpone i ozdobiony kawałkami truskawek oraz miętą. Czytaj więcej »

Przepisy Kulinarne
Babeczki z truskawkami i ziarnami kakao 154

oleju kokosowego BIO z pierwszego tłoczenia - dostępny w Lidlu 2 jajka 1 łyżka ekstraktu z wanilii 80 ml jogurtu owocowego 125 ml mleka dodatkowo: 200 g truskawek 3 łyżki ziaren kakao Przygotowanie: W jednej misce musimy połączyć mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao. Do drugiej miski wbijamy jajka, dodajemy cukier, ekstrakt z wanilii, jogurt, mleko i rozpuszczony olej(...)połączenia składników. Dodajemy przesiane suche składniki i mieszamy chwilę drewnianą łyżką do ponownego połączenia składników. Formę do babeczek wyłożyć papilotkami. Nałożyć ciasto, powinno wyjść 12 dużych babeczek.  Do każdej babeczki wcisnąć pokrojone na mniejsze kawałki truskawki, a następnie wszystkie posypać ziarnami kakao. Pieczemy w temperaturze 175 º C, góra-dół bez termoobiegu przez 25 minut. Studzimy na kratce

Życie zaczyna się w kuchni
Bezglutenowy biszkopt z jogurtowym musem truskawkowym 175

Pierwszy raz piekłam bezglutenowy biszkopt. Nie sposób mu sie opszeć.  Mus jogurtowy z musem truskawkowym.  Składniki na ciasto:  6 jaj w pokojowej temperaturze 6 łyżek cukru lub ksylitolu 6 łyżek mąki ziemniaczanej łyzeczka bezglutenowego proszku do pieczenia szczypta soli Oddziel białka od zółtek. Do białek dodaj szczyptę soli i ubij na sztywno. Dodawaj po łyżeczce cukru(...)odwróć ciasto tak aby biszkopt znalazł się na spodzie.  Oderwij delikatnie papier z wierzchu wazając aby mus sie nenaruszył. Na wierzch ciasta połuż wierzch blatu biszkoptowego delikatnie dociskająć. Posyp cukrem puderm. Udekoruj świerzymi truskawkami jeśli masz

AZgotuj!
Tarta truskawkowa 231

porcja = 170 kcal 500 g truskawek 0,5 l mleka 1,5 % 2 budynie śmietankowe 10 g cukru z prawdziwą wanilią 200 g maki pszennej jajko łyżka cukru 120 g zimnego masła 82% łyżka zimnej wody WYKONANIE: Kruche ciasto: 1. Mąkę wysypać na stolnicę, dodać jajko i cukier. 2. Masło pokroić w kostkę i dodać do mąki wraz z łyżką(...)góra-dół. 6. Formę wylepić ciastem i ponakłuwać widelcem ( zapobiega to wybrzuszeniu ciasta ), przykryć papierem do pieczenia i wysypać na wierzch suchą fasolę ( ciasto dzięki temu nie podniesie się podczas pieczenia ). Zapiec 15 min. 7. Truskawki obrać, osuszyć i pokroić w plasterki. Krem budyniowy: 8. Do garnka wlej 350 ml mleka. 9. Do 150 ml mleka dodaj 2x budyń wraz

Atlas Smaków
CIASTO KRUCHE Z TRUSKAWKAMI I DELIKATNĄ PIANKĄ 140

wymiarach 33x20cm zetrzeć większą część ciasta,lekko wyklepać dłonią i wyrównać.Upiec w 190st C ok 20 min na złoty kolor.Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Delikatna budyniowa pianka: 5 białek   szklanka drobnego cukru 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru. 1/4 szklanki oleju słonecznikowego lub rzepakowego Dodatkowo:   ok 500g truskawek lub innych owoców cukier puder do posypania(...)końcu wlewać powolutku strużką olej,do całkowitego połączenia. Na podpieczony spód wyłożyć ubitą piankę.Wyrównać,na nią dać truskawki,przekrojone na pół,dosyć gęsto.Truskawki delikatnie wepchnąć w piankę. Na wierzch zetrzeć mniejszą część zmrożonego ciasta i upiec w 190stC ok 40 min. Upieczone ciasto można posypać cukrem pudrem

Niespełnione zdolności kulinarne
Murzynek z bitą śmietaną 124

Murzynek to ciasto, które zawsze wychodzi, jest bardzo aromatyczne i wilgotne. Idealny deser na każdą okazję, a szczególnie, gdy chcemy zrobić przyjemność bliskiej osobie. Murzynek z bitą śmietaną bardzo łatwo się robi, a jego rewelacyjny smak nie zmienił się od czasów mojej młodości. Przepis na murzynka pochodzi ze starego zeszytu i jedyne co w nim zmieniłam to ilość cukru(...)pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C około 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Po wystudzeniu ciasto polać polewą i udekorować bitą śmietaną. Murzynek świetnie również smakuje z sosem zrobionym z truskawek. Polewa czekoladowa: Składniki polewy roztopić w misce ustawionej na garnku z gotującą się wodą. Miska nie powinna dotykać do lustra wody. Roztopione składniki

Kuchcik gotuje
Bezowo - kokosowa rolada z truskawkami za dwóje ;-P 184

dalekich tropików, w połączeniu z bezą daje bardzo przyjemne wrażenia smakowe. Drugim smakiem lekko kwaskowatym a zarazem słodkim, jest smak truskawki, którą można łączyć z wieloma składnikami, lubi i słodkie, i słone.  Dzisiaj takie jedno z ulubionych ciast, deserów, które przygotowuje rzadko, raczej na jakąś okazję, bądź na poprawę nastroju. Nie wiem, jak to u Was wyglądało gdy byliście(...)góry nogami, zdejmujemy papier i rolujemy na roladę, póki jest jeszcze gorąca. Jak wystygnie nie zrolujesz ciasta, bo całe popęka. Gotowe. Odstawiamy do wystudzenia. MASA TRUSKAWKOWA: - 350 g serka kremowego (twarogowego) o zawartości tłuszczu min. 18% - 100 ml mleka - 150 ml zmiksowanych truskawek - 70 g cukru pudru - 1 cukier wanilinowy Delecta - 2 łyżki wiórków kokosowych - żelatyna w proszku W/w składniki

SMYKWKUCHNI
Owocowa rewolucja. Niezwykłe właściwości zwykłych owoców - recenzja 127

książka będąca wielką skarbnicą przepisów z wykorzystaniem dobrze nam znanych owoców jagodowych. Do owoców jagodowych zaliczamy: truskawki, maliny, jagody, borówki, agrest, poziomki oraz porzeczki. Odznaczają się one niezwykłymi walorami odżywczymi i pysznym smakiem. Przeważnie zjadamy je solo lub jako dodatek do ciast oraz deserów lub przygotowujemy z nich konfitury, soki i przeróżne galaretki. Mało kto owoce jagodowe łączy z daniami(...)Kotlety wieprzowe są wyśmienite z czarną porzeczką, a indyk z konfiturą z borówki Nie będę już wspominać pysznych sałatkach z truskawkami, które często goszczą na moim stole. W książce znajduje się mnóstwo przepisów na sałatkowe przystawki, zupy, dania obiadowe, ciasta, desery oraz przetwory. Zaprezentowane receptury są proste w przygotowaniu i kuszą apetycznymi zdjęciami. Prawda, że patrząc na takie fotografie można

Di gotuje
Dżem truskawkowy z chia, bez cukru 179

Sezon truskawkowy uważam oficjalnie za otwarty! Dzisiaj świetny dodatek do deserów, naleśników, gofrów, ciast – dżem truskawkowy bez cukru, za to z szałwią hiszpańską (chia). Konsystencję dżemu możecie sami tworzyć w zależności od ilości dodanych nasionek chia czy też zblendowania truskawek, jeśli lubicie idealnie gładkie dżemy. Jeśli z jakiś względów musicie unikać dodatku cukru, a lubicie omlet czy też naleśniki(...)Truskawki myjemy i kroimy w drobniejsze kawałki. Truskawki gotujemy ok 10 min. Wyłączamy truskawki i czekamy aż masa trochę ostygnie. Dodajemy ewentualne słodzidło. Dodajemy nasiona chia. Mieszamy. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/dzem-truskawkowy-chia/ BosowKuchni Artykuł Dżem truskawkowy z chia, bez cukru pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Naleśniki – prosty przepis na ciasto 386

wyciskamy na patelnię bezpośrednio z woreczka. Ja zdecydowałam się na prosty wzór buzi misia. Kiedy ciasto się zetnie wylewamy na nie jasne ciasto naleśnikowe i smażymy jak wcześniej. Moje dzisiejsze naleśniki podawałam ze słodkim twarożkiem i truskawkami. Misie zawijałam w „koperty”, żeby dobrze było widać buźki. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Naleśniki

Ciastkozercy
Truskawki w cynamonowych koszyczkach z filo z mascarpone i ricottą, szybki i pyszny deser 136

przechowujemy w lodówce maksymalnie do tygodnia. Jeżeli używamy filo mrożone, nie zamrażajmy go ponownie . Składniki na 12 sztuk KOSZYCZKI 300 g ciasta filo (1 opakowanie) 60 – 80 g stopionego masła 20 g cukru pudru mielony cynamon truskawki lub inne owoce, tyle ile lubimy i ile zmieści się w koszyczkach KREM 300 g  ricotta 300 g mascarpone 2 łyżki(...)limonki lub cytryny, lub włoskiego likieru Limoncello Wykonanie KREM W dużej misce mieszamy wszystkie składniki i ubijamy na krem, przechowujemy w przykrytej misce w lodówce.  KOSZYCZKI Wyciągamy ciasto z opakowania i delikatnie rozwijamy na blacie. Kładziemy jeden arkusz np. na stolnicę i pędzelkiem smarujemy masłem, posypujemy cukrem pudrem i cynamonem, przykrywamy drugim arkuszem ciasta. Podobnie postępujemy z kolejnymi arkuszami

Tajemnice Smaku
Ptasie mleczko na biszkopcie 407

pierwotna nazwa tego ciasta nosi nazwę "Ciasto Cioci Beaty". Polecam wszystkim, bo jest na prawdę bardzo proste do zrobienia, a przy tym cudowne w smaku. SKŁADNIKI: BISZKOPT: 3 jajka 0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia PTASIE MLECZKO: 2 galaretki truskawkowe 0,5 l śmietanki kremówki(...)ścieramy ją na tarce. Gdy galaretka będzie prawie ścięta, ubijamy śmietankę kremówkę, a następnie przelewamy do niej galaretkę truskawkową. Dodajemy rodzynki i czekoladę (kosteczki). Przekładamy wszystko na biszkopt i wkładamy do lodówki. Po 15 minutach w lodówce posypujemy ciasto kawałkami startej czekolady i ponownie wkładamy do lodówki. Po 2 godzinach można spróbować pierwszy kawałek ciasta :) Wszystkim, którzy zdecydują się zrobić

Serce zamknięte w formie pyszności
SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI + FILMIK 104

Pyszny serniczek na zimno z truskawkami, idealny na każdą okazję. Polecam. SKŁADNIKI :  1 kg sera wiaderkowego 1 szklanka mleka 3/2 % (200 ml ) 5 łyżek żelatyny  0.5 kg świeżych  truskawek  3/4 szklanki cukru  3 cukry waniliowe  1 galaretka truskawkowa + 2 szklanki wrzątku 1 opakowanie biszkoptów PRZYGOTOWANIE :  Galaretkę rozpuszczamy i chłodzimy aż zacznie tężeć(...)będzie już letnia dodajemy do sera i szybko miksujemy. Wsypujemy resztę truskawek, jeszcze chwilkę mieszamy i masę serową wylewamy do formy z galaretką. Na wierzch rozkładamy biszkopty.  Sernik chłodzimy kilka godzin. Po wyjęciu tylko formę polewamy gorącą wodą i wtedy odwracamy ją w celu wyjęcia ciasta. Wykładamy je na talerz.  Sernik kroimy na kawałki i podajemy. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto owocowe z migdałową kruszonką 263

Różni się czasem - wykonanie mojego ciasta zajmuje ok 15 min I to jest duży plus. Jest puszyste I delikatne, rozpływające się w ustach. Jedyny minus - to że znika szybciej niż się je piecze :) Zaczynamy :) Składniki: 225 gr self raising* mąki 100 gr masła 100 gr drobnego cukru puszka owoców- ja użylam truskawek 1 jajko(...)mleka *self raising - odpowiada 2 łyżeczkom proszku do pieczenia na każde 150 gr zwykłej mąki.  Wykonanie: Mąke, masło,  cukier łączymy ugniatając. Dodajemy truskawki. Ubijamy mleko I jajko. Ubite mleko z jajkiem wlewamy do ciasta. Mieszamy składniki do połączenia.  Wylewamy na blaszkę. Teraz szykujemy kruszonkę. :) Składniki: 75 gr masła 50 gr mąki zwykłej 30 gr zmielonych

Smaki Edyty