ciasto z truskawkami - 12428 przepisów (strona:431/829)

Tort czekoladowo truskawkowy - 3 urodziny bloga 164

dokładnie mieszamy. Przelewamy do tortownicy (26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok godziny w 180 st. C - do tzw suchego patyczka. Upieczone ciasto studzimy i przekrawamy na 3 blaty. Krem truskawkowy: 500 g. truskawek (mogą być mrożone) 3 łyżeczki żelatyny 3/4 szklanki cukru 2 łyżki skrobi ziemniaczanej rozmieszane z 1 łyżką wody 500 g serka mascarpone Truskawki podgrzewamy

Cynamonowe szczęście
Lekki tort truskawkowy z kremem mascarpone 258

mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia Krem truskawkowy: 250 g serka mascarpone 200 g śmietanki 30% 200 g jogurtu greckiego 100 g masła szklanka cukru pudru 250 g truskawek + truskawki do dekoracji      Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy po łyżce cukru pudru, cały czas miksując. Do miski dorzucamy żółtka i porcjami przesiane mąki oraz proszek do pieczenia(...)papierem do pieczenia (boków nie smarujemy) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 35-40 minut. Jeszcze gorące ciasto wyjmujemy z piekarnika, rzucamy na podłogę z wysokości kolan i studzimy przy otwartych drzwiczkach.       Truskawki miksujemy z jogurtem greckim. W dużej misce ubijamy śmietankę z cukrem pudrem i masłem. Gdy krem zgęstnieje dodajemy mascarpone i porcjami

sama złodycz
Tiramisu na biszkoptach z truskawkami - Przygotuj w 10 minut 222

Składniki: (blaszka 20x30 cm) Biszkopty podłużne 400g Śmietana 30% 500 ml Mascarpone 250g Truskawki 300g cukier puder 4 łyżki Kawa zaparzona 250 ml Kakao do posypania  Przygotowanie:  Przygotwać szklankę kawy rozpuszczalnej lub z ekspresu i odstawi do przestudzenia. Schłodzoną śmietankę ubić mikserem z cukrem pudrem. Gdy masa zacznie gęstnięć dodawać po łyżce serka mascarpone. Miksować do uzyskania(...)blaszce. ( kawę najlepiej przelać do głębokiego talerza lub miseczki). Na biszkopty wyłożyć połowę kremu śmietankowego. Na kremie układamy truskawki pokrojone na plasterki i lekko dociskamy do kremu. Wykładamy kolejną warstwę biszkoptów nasączonych kawą i pozostały krem. Na wierzch ciasta posypać kakao. Schłodzić w lodówce na minimum 2 godziny. U mnie chłodziło się całą noc. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania

Kulinarne przygody
Naleśniki z serem i musem truskawkowym 170

gazowana – ½ szklanki Jajko – 1 sztuka Składniki – ser: Ser twarogowy półtłusty – 250g Miód – 2 łyżki Cynamon – szczypta (opcjonalnie) Mus truskawkowy: Truskawki – w dowolnych ilościach ;) Wykonanie – naleśniki: Mąkę przesiać przez sitko i wymieszać z mlekiem i wodą gazowaną. Następnie dodać do ciasta jajko i całość dokładnie wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. Naleśniki smażyć na dobrze rozgrzanej patelni. Usmażone naleśniki posmarować serem

Kuchnia Bon Appetit
Sernik na zimno z truskawkami 630

racji, że wreszcie przyszła do nas letnia pogoda, w kuchni warto robić ciasta na zimno, bez pieczenia, na których przygotowanie nie trzeba poświęcić zbyt wiele czasu. Dziś przepis na sernik na zimno z truskawkami - cudowne sezonowe owoce, do tego lekka konsystencja sernika, podany prosto z lodówki wspaniale ochłodzi gorące dni. Sernik na zimno z truskawkami Składniki: 0,5 kg serka

Smakołyki Bereniki
Sezon na truskawki już w pełni, dlatego dzisiaj proponuję Wam przepis na pyszny sernik z truskawkami! 103

pieczenia. Blaszkę wyklejamy ciastem łącznie z bokami (ok. 2,5cm wysokości). Blaszkę wstawiamy do lodówki na czas kiedy będzie przygotowywać resztę składników.  Masa serowa: -850g zmielonego twarogu -3/4 szklanki cukru  -2,5 łyżki mąki ziemniaczanej -1 łyżeczka cukru wanilinowego -skórka otarta z połowy cytryny -1 jajko -1 żółtko  -500g truskawek -3 łyżki mąki ziemniaczanej(...)oraz resztę składników i dokładnie zmiksować.  Przygotowaną masę serową wylać na spód. Truskawki umyć, odciąć szypułki i pokroić na mniejsze kawałki. Truskawki wymieszać dokładnie z mąką ziemniaczaną i poukładać na wylanej wcześniej masie serowej.  Ciasto piec pierwsze 20 min w temp. 170 stopni Celsjusza a następnie 30 minut w temp.150 stopni Celsjusza. W celu sprawdzenia czy ciasto jest

Receptura smaku
Kruche babeczki z masą kajmakową 135

sól Masa: -> Kostka masła -> 1 puszka masy kajmakowej -> 1 niepełny kieliszek spirytusu Dodatkowo: -> 1 galaretka truskawkowa -> 1 tabliczka czekolady ( opcjonalnie polewa w saszetce) -> ½ puszka brzoskwiń -> Konfitura malinowa Wykonanie: Całość rozpoczynamy od wykonania ciasta na babeczki ( z wyżej podanego przepisu wychodzi około 20 babeczek).   Rozgrzewamy piekarnik do 200C. Mąkę przesiewamy na stolnicy

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Owocowy sernik na zimno 180

Jest gorąco więc nastała pora na serniki na zimno. Mam dla Was kolejny prosty przepis, w którym można wykorzystać dowolne owoce jakie mamy pod ręką. Drobne

Monia miesza i gotuje
Walentynkowe biskwity z bitą śmietaną i truskawkami 121

drobnego cukru do wypieków szczypta soli 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Uwaga! Składniki na ciasto powinny być w temp. pokojowej Dodatkowo: 400 ml śmietany kremówki 30-36% (schłodzonej!) 1,5 łyżki cukru pudru + cukier puder do oprószenia biskwitów truskawki lub inne owoce np. borówki Przygotowanie: Jak przygotować domowe biskwity (omleciki)? Mieszamy oba rodzaj mąki, a następnie przesiewamy(...)Kolejno dodajemy stopniowo (łyżka po łyżce) cukier, cały czas ubijając. Następnie dodajemy żółtka, ubijamy. Na koniec dodajemy przesiane mąki, należy je delikatnie wymieszać szpatułką z resztą składników. Tak przygotowane ciasto biszkoptowe wykładamy na okręgi (około 2 łyżki ciasta na każdym okręgu), wyrównujemy łyżką. Biskwity (omleciki) pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 6-7 minut do tzw. suchego

Słodkie okruszki
Ciastka bananowe /bez mąki pszennej ,cukru i jajek/ z truskawkami 1060

składniki. -Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik rozgrzać do temp. 180 st.C. -Łyżką  do lodów  kłaść  w odstępach kulki ciasta i lekko je spłaszczyć. -Na środku każdego ciastka  wgnieść  połówkę , lub plaster truskawki . -Blachę wstawić do piekarnia i piec ok.20-25 minut. Upieczone ciasteczka przełożyć na kratkę kuchenna i pozostawić do przestygnięcia. Ciasteczka bananowe

Zakamarki mojej kuchni
Babeczki z budyniem 126

Babeczki z budyniem można dowolnie modyfikować. Można użyć ciasta półkruchego albo francuskiego, zamiast waniliowego budyniu użyć czekoladowego, śmietankowego czy też dżemu truskawkowego, wszystko zależy od Waszego pomysłu i aktualnego smaku. Choć przyznam Wam szczerze, że jednak klasyk o klasyk, w wersji waniliowej te babeczki jak dla mnie smakują najlepiej. Nic więc dziwnego, ze pojawiaja się w moim domu co najmniej

Słodkie Przyjemności
Słodko-kwaśno, krucho i puchato! 515

dosięgając do stołu uwielbiałam zagniatać ciasta, wycinać ciasteczka z foremek i próbować pysznych mas. Tak zostało do dziś. No, może trochę urosłam :) Kruche ciasta mają to do siebie, że pasuje do nich mnóstwo połączeń. Śliwki, jabłka, truskawki, maliny, gruszki, aronie.. Cynamon, wanilia, kakao,bakalie... Kombinacji smakowych jest mnóstwo.  Dziś jednak przywołując lato w moim nadzieniu znalazły się jagody

Sajkofanka smaku
Ciasto Rajski Obłok 170

Przepis na trójwarstwowe ciasto z biszkoptem, masą budyniowo-kokosową i pianką z owocami. Jest naprawdę bardzo pyszne i ładnie wygląda. Składniki: Biszkopt: 150 g cukru 150 g mąki tortowej 3 duże jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu Masa kokosowa: 500 ml mleka (1,5%) 100 g cukru 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 czubate łyżki mąki pszennej budyń(...)owocowa: 200 g mrożonych owoców – (ja dałam mieszkankę do smoothie: banan, jabłko, truskawki) 2 galaretki (truskawkowe) 330 ml śmietany 30% Ponadto: ok 150 g herbatników Przygotowanie Przygotowujemy biszkopt: jaja ucieramy z cukrem. Następnie, cały czas miksując, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu dolewamy ocet. Ciasto wlewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia (moja

e-PrzepisyKulinarne
WANILIOWY SERNIK Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 175

mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii/ olejku waniliowego DODATKOWO: Ok. 200 g - 250 g truskawek ( można użyć także malin) Cukier puder Składniki na masę serową umieścić w misie miksera i krótko, na wolnych obrotach miksować do połączenia – ok. 2 minuty. Nie można ciasta miksować zbyt długo, by nie napowietrzać masy serowej - napowietrzony sernik mocno urośnie, a potem opadnie. Sernik(...)Truskawki zmiksować blenderem na mus, dodać cukier puder do uzyskania pożądanej słodkości. Jeśli truskawki są mało słodkie, dodać więcej cukru. Gotowy, upieczony sernik powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku, następnie schłodzić w lodówce przez  minimum 12 godzin. Ciasto przechowywać w lodówce

Calzonella.com
Ciasto z najlepszą masą truskawkową 160

theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Ciasto z najlepszą masą truskawkową Składniki: Biszkopt: 5 jajek, 1 szklanka cukru, 1 szklanka mąki, 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Masa truskawkowa: 90 dag mrożonych truskawek + 3/4 szklanki wody, 2 galaretki truskawkowe, 2 budynie śmietankowe bez dodatku cukru + 3/4 szklanki wody(...)połączyć. Ubitą pianę wymieszać z żółtkami. Mąki przesiać razem z proszkiem do pieczenia. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto i piec ok. 30 min. w 175°C (z termoobiegiem). Masa truskawkowa : Do garnka wlać 3/4 szklanki wody, dodać zamrożone truskawki i cukier. Zagotować do miękkości, a następnie podusić. Ponownie zagotować, dodać dwie galaretki i wymieszać. Budyń rozcieńczyć w wodzie

Smaki Natalii