ciasto z truskawkami - 12428 przepisów (strona:225/829)

muffiny szpinakowe z truskawkami 125

połączenia się składników. Na końcu dodajemy pokrojone w kostkę tryskawki i mieszamy. Ciasto przekładamy do foremek na muffiny wyłożonych papierowymi papilotkami. Pieczemy w 160-170 st. C przez 25 min. lub do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstawimy do całkowitego wystudzenia. dodatkowo: 8 świeżych truskawek ok. 120 ml śmietany kremówki 1/2 łyżki cukru pudru wykonanie: Truskawki myjemy, osuszamy i przekrawamy(...)sztywno z cukrem pudrem. wykończenie muffinek Wierzch każdej muffinki delikatnie ścinamy. Na każdą ściętą muffinikę wykładamy po ok. 1 łyżeczce ubitej śmietanki. Posypujemy pokruszonym ściętym ciastem i układamy po 1 połówce truskawki

Domowy Smak Jedzenia
Sernik na zimno z owocami i galaretką 161

Zapraszam na smaczne ciasto bez pieczenia. Sernik galaretkowy z dodatkiem truskawek i borówek amerykańskich to super pomysł na słodki podwieczorek lub deser a do tego jest bardzo prosty w przygotowaniu. Składniki: 100 g biszkoptów 400 g serka homogenizowanego waniliowego 150 g serka śmietankowego 200 g jogurtu naturalnego greckiego 2 galaretki truskawkowe oraz: kilka truskawek 100 g borówek amerykańskich 1 galaretka(...)godz. Galaretkę o smaku owoców leśnych rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Truskawki i borówki myjemy. Od truskawek odcinamy szypułki i kroimy je w plasterki. Gdy galaretka do polania ciasta zacznie tężeć układamy owoce na serniku i polewamy galaretką. Ponownie wstawiamy ciasto do lodówki na całą noc. Najlepsze będzie na drugi dzień. Smacznego

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Truskawkowe tratwy 71

pyszne, że nawet sceptycy bezy chcą więcej Przetestowałam. Składniki na 10-12 bez: 3 białka (żółtka możemy wykorzystać do zrobienia kruchego ciasta ) 10 łyżek cukru 2 łyżki kakao ½ łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 330 ml śmietanki 30% Truskawki Białka zaczynamy ubijać, kiedy zrobią się białe, powoli zaczynamy dodawać po łyżce cukru. Cały czas ubijamy, aż piana będzie sztywna. Na koniec dodajemy

Słodki sentyment
Truskawkowe tratwy 62

pyszne, że nawet sceptycy bezy chcą więcej Przetestowałam. Składniki na 10-12 bez: 3 białka (żółtka możemy wykorzystać do zrobienia kruchego ciasta ) 10 łyżek cukru 2 łyżki kakao ½ łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 330 ml śmietanki 30% Truskawki Białka zaczynamy ubijać, kiedy zrobią się białe, powoli zaczynamy dodawać po łyżce cukru. Cały czas ubijamy, aż piana będzie sztywna. Na koniec dodajemy

Słodki sentyment
Truskawkowy przekładaniec 80

Truskawkowy przekładaniec Truskawkowy przekładaniec, to nasza kolejna, pyszna i podzielna propozycja na letni weekend. Puszysty biszkopt z truskawkami, delikatnym kremem (na bazie smietanki i mascarpone) i

Domowe Torty
Sernik Gotowany Na Miodowych Blatach Z Dżemem Truskawkowym 349

garnuszku umieszczamy wszystkie składniki na polewę czekoladową. Zagotowujemy i gotujemy do lekkiego zgęstnienia. Następnie polewamy ciasto i obsypujemy orzechami. Gotowe ciacho odstawiamy na co najmniej 24 h do zmięknięcia blatów. Smacznego !!! Przepis bierze udział w konkursie na stronie Durszlak.pl #lowicz #dzem #konfitura #truskawki

Gotowanie...to proste !
Maślankowe drożdżówki z truskawkami 117

mąki pszennej 50 g. świeżych drożdży 80 g. masła 375 ml. maślanki 80 g. cukru + 1 łyżka 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 jajka 2 szczypty soli Truskawki 225 g. truskawek 1 łyżka cukru trzcinowego 1/2 łyżeczki cukru waniliowego 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej Kruszonka migdałowa 20 g. masła 20 g. łuskanych migdałów 30 g. cukru trzcinowego 40 g. mąki pszennej(...)blaszce (będą Ci potrzebne 2 duże lub 3 średnie blaszki). Skrawki ciasta zlepiaj ponownie w kulę i wykrywaj bułeczki, aż do całkowitego wykończenia ciasta. Blaszki z bułkami odstaw na 20 minut. W tym czasie zmiażdż truskawki tłuczkiem do ziemniaków (krótko, tak by pozostało też trochę cząstek truskawek). Wsyp do truskawek cukier trzcinowy, waniliowy i mąkę ziemniaczaną. Wymieszaj. W podrośniętych bułeczkach

Delicious Place
TORT Z FRUŻELINĄ TRUSKAWKOWĄ 203

zagotować. Zestawić. Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody, a gdy napęcznieję krótko podgrzać w mikrofali uważając, żeby się nie zagotowała. Dodać do truskawek i dokładnie wymieszać. Odstawić do wystygnięcia. Z wystudzonego biszkoptu zdjąć cukrowy wierzch i pokruszyć. Ciasto przekroić na 3 części. Pierwszą część biszkoptu ułożyć na paterze i dokładnie nasączyć. Przy brzegach wycisnąć przez dużą tylkę pasek kremu(...)Nałożyć drugą część biszkoptu, dokładnie docisnąć i nasączyć. Wyłożyć porcję kremu i na wierzch ułożyć ostatnią część ciasta. Nasączyć i posmarować wierzch oraz boki warstwą kremu. Udekorować wedle upodobania. U mnie boki obsypane pokruszonym wierzchem z biszkopta i pokrojonymi w plasterki truskawkami. Na wierzchu powyciskałam kleksy z kremu i poukładałam w rządkach plasterki truskawek. Artykuł TORT Z FRUŻELINĄ TRUSKAWKOWĄ pochodzi

Pieguskowa Kuchnia
Ciasto malinowy pocałunek. 170

pieczenia. Przełożyć do niej masę, wyrównać. Piec w temperaturze 180ºC przez około 30 - 40 minut. Natychmiast wyjąć z piekarnika. Ciasto urośnie, po przestudzeniu lekko opadnie. Pozostawić je zapięte w tortownicy. Do przygotowania musu truskawkowego potrzebujemy:   400g truskawek (świeżych lub mrożonych) 1/3 szklani cukru sok  z połowy cytryny lub więcej zależy od upodobań   3 łyżki żelatyny(...)śmietany  30%zimnej. Żelatynę zalać odrobiną zimnej wody i odstawić. W garnku umieścić truskawki, cukier, sok z cytryny. Podgrzać, wymieszać, zagotować. Zmiksować blenderem na puree. Zdjąć z palnika. Do gorącego sosu dodać żelatynę, dobrze wymieszać, by się całkowicie rozpuściła. Wystudzić do temperatury pokojowej. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Powoli dodawać do sosu truskawkowego, delikatnie wymieszać. Masę truskawkową wyłożyć

Malinowe Pocałunki
Szybki biszkopt z truskawkami i czekoladą na każdą imprezę 179

ciasta, ciasteczka, smoothies ...a nawet pomysł na moją jutrzejszą urodzinową wódkę ;P Kto by pomyślał, ile różnorakich przysmaków może człowiek wynaleźć na jedne, jedyne truskawki? I kiedy to zostało już powiedziane, porozmawiajmy o tym cieście. Przez chwilę zastanawiałam się, czy nie napisać "TYM cieście", bo zdecydowanie należą mu się wielkie litery, I wielkie oklaski. I zadowolone, najedzone, uśmiechnięte buzie. Uwielbiam(...)małej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub do silikonowej foremki (są świetne!). Na wierzch połóż truskawki, w przerwy między nimi powtykaj pozostałe kawałki czekolady. Posyp wierzch wiórkami kokosowymi. Piecz około 1 h, aż wierzch będzie delikatnie chrupki, a patyczek wetknięty w środek ciasta suchy.  Po wyjęciu z piekarnika, zostaw ciasto w foremce około 30 minut, daj mu wystygnąć

Gotowanie to kochanie
WYNIKI KONKURSU Z OKAZJI 1 URODZIN BLOGA 120

Adresy do wysyłki proszę wysyłać do mnie na pocztę  face book -  Klik Joanna  .   Pozostałe zgłoszenia :  Tiramisu truskawkowe od Pani Katarzyny . Sernik biały Michałek od Pani Ani .        Korzenne  ciasto(...)powidłami śliwkowymi i kremem dyniowym od Pani Hanny .   Kostka królowej od pani Justyny .  Kora orzechowa od Pani Teresy . Torcik kokosowo truskawkowy od Pani Joli .    Racuchy kokosowe od Pani Marty .   Ciasto dla dorosłych od Pani Jadwigi . Jeszcze raz Wszystkim dziękuję za zgłoszenia

Sama słodycz i szczypta chili
Jogurtowe placuszki z truskawkami 378

płaskie łyżeczki proszku do pieczenia mała szczypta soli kilka truskawek pokrojonych  w plasterki cukier puder do posypania olej do smażenia Wykonanie: Do miski wrzucamy jajka, cukier, jogurt i olej, miksujemy. Następnie dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sól. Ponownie miksujemy, aż do momentu uzyskania jednolitego ciasta. Rozgrzewamy patelnię z odrobina oleju, nakładamy po łyżce ciasta. Musimy(...)pamiętać, że placuszki nam urosną w trakcie smażenia. Nakładamy więc ciasto w odpowiednich odstępach, żeby placki się nie stykały ze sobą. Gdy urosną układamy na nich plasterki truskawek wpychając lekko owoce w ciasto. Przekładamy je potem na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę, aż się przyrumienią. Podajemy ciepłe, posypane cukrem pudrem

Kulinarne przygody Gatity
MAŚLANKOWE CIASTO Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ 138

Puszyste i niesamowicie smaczne ciasto z chrupiącą kruszonką ! Doskonałe do popołudniowej herbaty czy kawy SKŁADNIKI: 350 g mąki (najlepiej typ 450/500) 1 szklanka maślanki 3 jajka 1/2 szkl. oleju 1/2 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia ok. 450-500 g truskawek Kruszonka: 80 g masła 100 g mąki 100 g cukru SPOSÓB WYKONANIA: 1. Przygotowujemy(...)przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy partiami do masy cały czas miksując. 4. Ciasto przelewamy na blaszkę natłuszczoną i wyłożoną papierem. 5. Na wierzchu układamy kawałki truskawek. 6. Całość posypujemy kruszonką 7. Ciasto pieczemy

Marcepanowa kuchnia