Sezon truskawkowy zbliża się wielkimi krokami. Dojadamy ostatnie truskawkowe dżemy i mrożonki a także suszone plasterki. Jeśli nie do musli czy granoli warto dodać je do ciasteczek. Nadają im delikatnego owocowego posmaku. Ciasteczka polecam także małym łasuchom! Ilość cukru można modyfikować. Pełnoziarniste ciasteczka kardamonowo-cynamonowe z suszonymi truskawkami 125 g masła, w temperaturze pokojowej 110 g miałkiego trzcinowego cukru (lub wg uznania) 250 g mąki pszennej razowej 1 jajko po... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)