ciasto z serków mascarpone - 2500 przepisów (strona:82/167)

Biszkopt z owocami 195

wyciągnięciu, coś, co wprawiło Najcierpliwszego w osłupienie – ciastem trzeba rzucić. Całą tortownicę upuszczamy z impetem na podłogę. Odstawiamy do ostygnięcia. Po ostygnięciu odcinamy ostrym nożem od boków tortownicy. Ciasto da się przekroić nitką bawełnianą lub ostrym i długim nożem. Syrop do nawilżenia biszkoptu: dwie szklanki wody sok z dwóch limonek pół szklanki cukru trzcinowego Wszystko gotujemy razem do momentu(...)serowa: dwa opakowania mascarpone szklanka serka na sernik (mielonego) łyżka pasty waniliowej lub ziarenka z dwóch lasek wanilii łyżka miodu trzy łyżki jogurtu naturalnego Wszystko dokładnie łączymy ze sobą. Odstawiamy do lodówki na godzinę. Składamy tort. Biszkopt przekrawamy. To, co nam się pokruszy odkładamy na bok, można trochę „wyskubać” ze środka, będzie do dekoracji na górze ciasta. Biszkopt nasączamy syropem

ladykitchen
Mazurek dla początkujących 174

nawozów oraz kupionych w sklepach sprzedających mikro zioła i kwiaty do celów spożywczych. Masa,  tak jak dekoracja może mieć wiele twarzy. W tym przepisie biała czekolada z serkiem mascarpone.  Jak ktoś lubi dużo słodyczy może spod posmarować ulubioną konfiturą i dopiero na nią wylać masę czekoladowo-serową. Czas przygotowania: 15 minut + chłodzenie Składniki: Spód: 175 g mąki pszennej(...)kandyzowanej skórki pomarańczowej drobno posiekanej, 1 żółtko. Masa: 200 g schłodzonego serka mascarpone, 100 g białej czekolady, 5 0 ml likieru baileys, adwocaat lub innego(opcjonalnie), do zabarwienia 1-2 łyżeczki świeżego soku z buraka lub syrop barmański grenadina. Dekoracja: 2 łyżki uprażonych migdałów, łyżka pokruszonego ciasta (rozwałkowane resztki ciasta upieczone na blasze razem ze spodem), bratki spożywcze. Przygotowanie

SzczyptaSmaQ
Urodzinowy tort tiramisu 165

20cm wykładamy papierem do pieczenia. Niczym nie smarujemy. Wlewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 160 ºC przez około 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Pozostawiamy do wystygnięcia, następnie wycinamy równe blaty. Pomimo że biszkopt był dość wysoki wycięłam 2 grube blaty. Składniki na krem: 2 opakowania dobrze schłodzonego serka mascarpone 4 żółtka 3 łyżki drobnego cukru do wypieków(...)jednolitą, kremową i jasną masę. Dodajemy powoli mascarpone miksując do połączenia składników. W osobnej misce ubijamy mikserem śmietankę z cukrem pudrem, po kilku minutach dodajemy śmietan fix. Łącznie ucieramy nie więcej niż 5 minut, żeby nie wyszło nam słodkie masło;) Łączymy ze sobą obie masy. I przystępujemy do kolejnego, ostatniego etapu. Składamy ciasto. Kawę zaparzamy, najlepiej jako pierwszą czynność, studzimy

Życie zaczyna się w kuchni
Zielony torcik z truskawkami 154

szklanki cukru * 2 szklanki mąki * 2 łyżeczki proszku do pieczenia  * litr kremówki * serek mascarpone * łyżka cukru pudru * zielony barwnik spożywczy * szklanka wrzątku * sok z połowy cytryny * truskawki * kiwi * wiórki czekoladowe  Przygotowanie : Jajka ubić dodając cukier. Przesiać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać ciasto mikserem. Przelać do tortownicy, piec 40 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Wystudzić

Magiczne Życie Marty
Proste i szybkie naleśniki na słodko 161

ciasto miało konsystencję śmietany kremówki. Przed smażeniem rozgrzewam patelnię. Mieszam ciasto chochlą i nabieram ciasto. Wlewam na środek i rozprowadzam po tafli patelni. Gdy spód się przyrumieni przewracam na drugą stronę – ja podważam łopatką, bo tak mi wygodniej. Przepis na krem : 125 g. serka mascarpone 100 ml. śmietany kremówki opcjonalnie można dodać łyżeczkę cukru pudru   Składniki miksuję do uzyskania

apetytnapieczenie
Słodka wieża 120

żółtko 2 łyżki śmietany szczypta soli galaretka brzoskwiniowa galaretka agrestowa 200 g serka mascarpone truskawki           Sposób przygotowania: Mąkę wymieszaj z cukrem i solą,dodaj posiekaną Kasię,żółtko i śmietanę.Całość zagnieć.Owiń folią i schowaj do lodówki na ok.godzinę.Następnie rozwałkuj ciasto,wyłóż nim formę i piecz ok 30 minut w temperaturze 180 stopni

Wielki apetyt
Pączki serowe z czekoladą i kremem jagodowym (bez drożdży) 156

łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki stołowe cukru 2 łyżki kwaśnej śmietany nadzienie: krem jagodowy serek mascarpone śmietana 36% 2 łyżeczki cukru pudru jagody 3 garście dekoracja: czekolada mleczna bądź deserowa: rozpuszczona w kąpieli wodnej 2 garście jagód Przygotowanie: Mąkę przesiać, dodać resztę składników. Wyrabiać ciasto aż będzie gładkie i nie będzie się lepiło do rąk; w razie czego dodawać odrobinę

KreatywnePiny
To jest maj! Głowę w bzy na stracenie. Tort bezowo-orzechowy z nutą kardamonu, kawy i pomarańczy 249

wierzch ciasta będzie twardy, a środek wilgotny - można to sprawdzić patyczkiem. Odstawić  do ostudzenia. Ciasto nie wyrośnie bardzo wysoko, może też po upieczeniu lekko opaść, ale jest bardzo miękkie, puszyste i wilgotne. Po wystudzeniu blat nasączyć likierem. MASA KAWOWO-KARMELOWA 250 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki - użyłam  30% kilka łyżek masy krówkowej (użyłam gotowej z puszki

KUCHARNIA
Sernik "Snickers" 239

snickers. Z pewnością nie jest tradycyjny ale za to bardzo smaczny. Przepis z gazety "Ciasta na Stół" autorstwa M. Tabarczyk po małych modyfikacjach. Składniki (na tortownicę o średnicy 26cm) 200g ciasteczek Petit Beurre 100g roztopionego masła Czubata łyżka kakao 800g twarogu sernikowego 250g serka mascarpone 150g cukru pudru 120g mleka w proszku 5 jajek Szklanka zmielonych orzechów laskowych 2 łyżki

Pyry na Gaz
"SERNIK - PIERNIK" BEZGLUTENOWY /Sernik piernikowy z musem czekoladowo-orzechowym i z chałwowo-czekoladową polewą. 191

nutą czekoladowego musu, oblana nietypową - chałwowo-czekoladową polewą. A to wszystko... bezglutenowe. Przedświąteczna premiera ciasta nagrodzona została brawami. Gwiazda wystąpi u nas kolejny raz w te magiczne dni. Możemy świętować.SKŁADNIKI:SERNIK I MUS CZEKOLADOWY:- pół kostki masła- 350 g serka 3xmielonego- 200 g serka mascarpone- 4 jajka- pół szklanki cukru (najlepiej trzcinowego)- pół szklanki kremu czekolado-orzechowego (najlepiej domowego

Wypisz Wymaluj
Torcik cappuccino 251

Pyszny jak tiramisu, ale zdecydowanie mniej kaloryczny. Ciężki krem z mascarpone i jajek zastąpiłam lżejszym, na bazie serka ricotta i bitej śmietany. Lekki kakaowy biszkopt, nasączony mocnym espresso z odrobiną likieru i rozpływający się w ustach krem cappuccino, to idealne ciasto nie tylko dla smakoszy kawy. Zapraszam na obłędny w smaku, kawowy torcik cappuccino) Moja starsza córka poprosiła o dokładkę

Mia Cucina Sofieta
Babeczki - Rudolf Czerwononosy 152

soli na przemian z mlekiem.  Na koniec dodać stopioną, przestudzoną czekoladę. Ciasto nakładać do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami do 3/4 wys.  Piec ok. 20-25min w temp. 170st.  Ostudzić. Dodatkowo:  300ml śmietanki 30%,  2 łyżki cukru pudru,  125g serka mascarpone,  2 krople olejku waniliowego,  24 precelki,  24 białe okrągłe

Z miłości do słodkości
Rożki łakomczuszki 175

wykonaniu i bardzo smaczne   Składniki 100 g mąki 150 g cukru pudru 2 łyżeczki cukru kryształu 3 jajka 1/2 gorzkiej czekolady  1/4 l śmietany kremówki 1 serem mascarpone  truskawki Wykonanie  1 . Jajka wbić do miski dodać 100 g cukru pudru ,miksować . partiami wsypywać mąkę cały czas miksować aż masa będzie  puszysta. 2 . Cukier kryształ wsypać(...)nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec az ciasto się zrumieni. 5 . Upieczone placki zdejmować z blachy i od razu formować rożki. 6 . Czekoladę rozpuścić i maczać w niej brzegi ostudzonych rożków. 7 . do miski wlać śmietanę dodać pozostałą część cukru pudru . Ubijać mikserem aż zgęstnieje . Dodać serek mascarpone ,wymieszać . 8. Truskawki umyć . 5-6 pokroić drobno dodać do masy

Eli Gotowanie
Deser z kremem patissiere, mascarpone i nektarynkami 281

Pyszny deser na bazie kremu pâtissière i serka mascarpone z dodatkiem soczystych nektarynek. Niebo w gębie… Składniki (na 4 porcje):Krem pâtissière:1 szklanka mleka1

Oryginalny smak
Walentynkowe czekoladowe babeczki z truskawkowym sercem 118

śmietany 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru czerwony barwnik Sposób przygotowania: 1. Do jednej miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao i mieszamy z cukrem. W drugiej misce mieszamy mleko, jajka i olej. Następnie zawartość obu misek mieszamy i dodajemy posiekaną czekoladę. Foremki do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy porcję ciasta do wysokości 2/3 foremki(...)oraz 1 łyżeczkę dżemu. Pieczemy ok. 20 min. w temperaturze 180ºC i studzimy. Śmietankę ubijamy razem z serkiem na gładki krem, dodajemy cukier puder i kilka kropel barwnika i dokładnie miksujemy. Gotowym kremem dekorujemy muffinki i posypujemy cukrową posypką. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach