ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:9/344)

TARTA Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I BORÓWKAMI 214

prosta i bardzo smaczna tarta... na kruchym cieście, nadziana masą z serka mascarpone i białej czekolady oraz borówkami. Można ją wykonać w różnych wariantach i zamiast borówek wykorzystać inne owoce, jak np. czerwone porzeczki, maliny, bądź truskawki. Najlepiej żeby owoce nie były zbyt słodkie, bo w połączeniu z masą z białej czekolady nasza tarta będzie przesłodzona 😉 Składniki: 120 g masła(...)serka mascarpone 300 g borówek amerykańskich Wykonanie: Do miski wsypujemy mąkę, pokrojone w małą kostkę masło, cukier puder, dodajemy wodę i żółtka. Zagniatamy szybko ciasto, zawijamy w folię aluminiową i odkładamy do lodówki na 30 min. Następnie schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim natłuszczoną wcześniej formę do tarty (średnica ok. 25 cm). Wierzch ciasta nakłuwamy widelcem, przykrywamy papierem do pieczenia

Kuchnia MagdaLeny
Cake pops 296

razu postanowiłam je wykorzystać do tych ciasteczkowych lizaków. Muszę przyznać, że wyszły nawet całkiem smaczne, dzieci się nimi zajadały:)) Składniki: 400g pokruszonego ciasta (czekoladowe, babka itp.),  2 czubate łyżki kremu czekoladowego,  200g serka mascarpone,  150g mlecznej czekolady,  2 łyżki śmietanki 30%,  kolorowe posypki. WykonanieCiasto pokruszyć, dodać krem czekoladowy i serek mascarpone. Dokładnie wymieszać na gładką

Z miłości do słodkości
Tarta z truskawkami 181

lecie świetnie pasują do wszelkiego rodzaju deserów . Dlatego wzorując się na jednym z przepisów w internecie postanowiliśmy przygotować wyśmienitą tartę z truskawkami i serkiem mascarpone . Ale spokojnie… nie będziecie musieli robić kruchego ciasta… to będzie znacznie szybsze. Tarta z truskawkami – składniki 320-350 g herbatników (najlepiej maślanych) 170g masła 250g serka mascarpone 130 g śmietany(...)wstawiamy na minimum 4-5 godzin do lodówki. Śmietanę miksujemy z cukrem pudrem na gładką puszystą masę (możecie dodać odrobinę śmietanfixu). Ubitą śmietanę łączymy z serkiem mascarpone i układamy na herbatnikowym cieście. Owoce dokładnie myjemy i układamy na tarcie. Smacznego!   Post Tarta z truskawkami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Drożdżowe bułeczki z jagodami 593

Smaczne bułeczki drożdżowe z jagodami i kruszonką. Dodatkiem do ciasta drożdżowego jest serek mascarpone, który nadaje zarówno smacznego posmaku jak i wyjątkowej delikatności bułeczkom. Patent z serkiem mascarpone podpatrzyłam na blogu Gotuję bo lubi. Jak dla mnie ciasto drożdżowe nie istnieje bez kruszonki. Polecam! Drożdżowe bułeczki z jagodami Temperatura pieczenia: 220oC | Czas pieczenia: ~25 min | Ilość: ok. 16 szt. Skłaniki(...)łyżki serka mascarpone Jagodowe nadzienie 300 g jagód 3 łyżki cukru Kruszonka 0,5 szkl. mąki 0,5 szkl. cukru 3-4 łyzki masła kilka kropli aromatu migdałowego Przygotowanie Nadzienie. Wszystkie składniki na nadzienie wymieszać. Kruszonka. Wszystkie składniki rozetrzeć palcami aż utworzą się grudki. W razie potrzeby dodać jeszcze suchych bądź mokrych składników. Wstawić do lodówki. Ciasto. Mąkę połączyć

coolinarnastrefa.blogspot.com
FANTAZJA CZEKOLADOWO-MAKOWA 145

Fantazja to połączenie kakaowego biszkoptu z maślaną masą makową z dodatkiem powideł śliwkowych i bakalii oraz kremu czekoladowego z gorzkiej czekolady przygotowanego na bazie śmietanki kremówki i serka mascarpone. Bardzo uzależniające połączenie! Ciasto zarówno świetnie wygląda, jak i smakuje. Nie jest też przesłodzone, gdyż słodką masę makową równoważy krem z gorzkiej czekolady oraz mocno kakaowy biszkopt. Jeśli chcesz zaskoczyć gości(...)łyżka gęstej śmietany garść bakalii (rodzynki, orzechy włoskie, skórki kandyzowane) 2 szklanki mleka Masa czekoladowa: 200 ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady 125 g serka mascarpone wiórki z czekolady deserowej Wykonanie: Biszkopt: I-część: mieszamy mikserem Białka oddzielamy od żółtek. Białka wlewamy do miski, dodajemy szczyptę soli i ubijamy mikserem na sztywną pianę. Następnie dodajemy

Kuchnia MagdaLeny
Zielone ciasto z granatem czyli leśny mech 126

serka mascarpone * 2 śmietan fixy * 4 łyżeczki cukru wanilinowego * 1 granat  Przygotowanie : Jajka ubić z cukrem, dodać olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać szpinak rozmrożony i dobrze odciśnięty. Piec ciasto 50 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Wystudzić i przekroić ciasto na pół. Kremówkę ubić z cukrem waniliowym i fix-ami. Wymieszać z serkiem mascarpone

Magiczne Życie Marty
Tarta z serkiem mascarpone, truskawkami i kiwi 202

Przygotowujemy owoce  do dekoracji.Truskawki kroimy w ćwiartki,kiwi - w plasterki.Kiedy ciasto wystygnie przygotowujemy krem. Śmietanę ubijamy na sztywno.Białka również. Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.Dodajemy ubitą kremówkę i białka. Ostrożnie mieszamy składniki.Nakładamy powstałą masę serowo-kremową na tartę i dekorujemy ciasto owocami.Wstawiamy do lodówki na 2 godziny

Moje Kuchenne Rewelacje
Ciastka francuskie z kremem z nutelli i malinami. 184

domu wybrednych łasuchów. Ciastka są boskie. Połączenie nutelli i słodkich malin... czy trzeba czegoś więcej? Proste, szybkie i efektowne! Składniki.-  opakowanie gotowego ciasta francuskiego,-  250 g serka mascarpone-  kilka łyżek nutelli do smaku-  maliny do dekoracjiCiasto francuskie kroimy na 12 części. Wykładamy blaszkę do mafinek papilotkami i układamy do nich ciasto. Pieczemy do zrumienienia

Malinowe Pocałunki
Taretelettki z truskawkami i serkiem mascarpone. 117

wkładem pracy i z jak największą przyjemnością dla podniebienia. To jest moja specjalność. Proste, ekspresowe tartelettki truskawkowe, wymagające minimum gotowania. Potrzebne nam będą: 500 g truskawek, opakowanie ciasta francuskiego, 250 g serku mascarpone, 1/2 łyżeczki cukru waniliowego, ewentualnie cukier do dosłodzenia (ja robiłam bez cukru, dla zasaday), ewentualnie liście mięty (dla dekoracji i dla aromatu). Przygotowanie:   Podgrzewamy piekarnik(...)cieście francuskim. Nakłuwamy je widelcem. Wkładamy do piekarnika na 10 -12 minut. Potem odczekujemy aż wystygną. Mieszamy serek mascarpone z cukrem waniliowym (i jak nie możecie obejść się bez słodkości z cukrem). Rozprowadzamy tak przygotowany krem à la mascarpone po cieście francuskim. Z wierzchu układamy truskawki. Możemy jeszcze skropić kilkoma kroplami syropu z agawy dla posłodzenia. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie Beata

MODA NA BIO
CIASTO CZARNA POMARAŃCZA 666

cząstkami pomarańczy, przygotowaną z serka mascarpone i śmietany kremówki, oblane gorzką czekoladą i posypane skórką pomarańczową. Ciasto jest bardzo aromatyczne i pięknie pachnące pomarańczą. To zasługa konfitury pomarańczowej, która oprócz aromatu, nadaje wyjątkowy smak oraz sprawia, że ciasto jest wilgotne. Nie jest ono przesłodzone, dlatego można rozkoszować się nim z czystą przyjemnością! Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki(...)kąpieli wodnej. Schłodzoną śmietanę razem z cukrem pudrem ubijamy na sztywno i do ubitej śmietany dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Ubitą śmietanę łączymy z serkiem mascarpone. Polewa: Czekoladę razem z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Lekko studzimy. Wystudzone ciasto przekrawamy na dwa pół. Na dolnym blacie rozsmarowujemy masę i umieszczamy w niej cząstki pomarańczy. Przykrywamy drugim blatem. Wierzch polewamy rozpuszczoną czekoladą

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto kawowo-czekoladowe 159

Cześć dziś ciasto kawowe z delikatnym posmakiem czekolady. Biszkopt jest lekko namoczony ponczem kawowym i przełożony kremem cappuccino z serkiem mascarpone. Składniki na ciasto: 70 g masła 3 jajka 100 g czekolady gorzkiej 1 szklanka cukru brązowego 3 łyżki proszku do pieczenia 1 łyżka sody oczyszczonej 4 szklanki mąki pszennej Masa mascarpone: 1 opakowanie serka mascarpone 150 ml  śmietany(...)dodać jajka i po łyżce mąki ciągle mieszając.  Taką masę przelać do przygotowanej formy i wstawić do piekarnika na 35 min do suchego patyczka. Po upływie czasu wyciągnąć ciasto i wystudzić, a następnie przekroić na pół by wyszły dwa blaty ciasta. W czasie jak ciasto się studzi możemy zrobić poncz. Pół szklanki kawy wymieszać z 2-3 łyżkami spirytusu

Panda i jej świat
Tort kawowo-kakaowy 243

początku wybaczcie za moją nieobecność :). Wszystko będzie oczywiście nadrobione :). Dzisiejszy post to przepyszny tort kawowo-kakaowy przełożony masą ze śmietany i serka mascarpone. Był przepyszny.  Składniki: Ciasto: 360 g mąki pszennej 300 g cukru 180 g kakao 2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 g soli 120 ml oleju 380 ml maślanki 380 ml zaparzonej kawy(...)Można je docisnąć lekko, jeśli jest nierówne.  W ten sam sposób upiec jeszcze 2 krążki z pozostałego ciasta. Masa: Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, a następnie powoli dodajemy po jednym opakowaniu serka mascarpone (dodajemy delikatnie po to, by nie zważyć śmietany i aby nie zrobiły się grudki). Całość miksować do połączenia składników

Gotuj z Mąką
Bezglutenowa tarta ze szparagami, łososiem i serkiem mascarpone 165

Rewelacyjna bezglutenowa tarta ze szparagami, łososiem i serkiem mascarpone. Kruche i delikatne ciasto oraz pyszne kremowe nadzienie... Ciasto na tarte smakuje jak najlepsze, tradycyjne , wytrawne kruche ciasto, a łosoś wspaniale się komponuje z zielonymi szparagami...Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ciasto:   180 g mieszanki chlebowej Nutri Free (klik) 125 g  masła  1 jajko 1 płaska łyżeczka soli Farsz(...)cienkich, zielonych szparagów 250 g serka mascarpone 2 jajka 1 żółtko sól, pieprz   Ciasto: Z podanych składników na ciasto zagniataj jednolite i elastyczne ciasto. Uformuj kulę, zawiń w folię spożywczą i wstaw na godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkuj i wyłóż nim wysmarowaną tłuszczem formę do tarty ( średnica ok. 24 cm). Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego

Kuchnia bezglutenowa
Ciasto kokosowo - cytrynowe 174

ciasto. Ciasto uformować w kulę, lekko spłaszczyć, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na około 1 godzinę lub zamrozić ( ja tak zrobiłam ).  Przygotować formę o wymiarach dolnych około 22 x 33 cm, wyłożyć ją papierem do pieczenia.  Schłodzone ciasto rozwałkować na wielkość formy, przenieść je do niej i dokładnie wylepić nim jej spód. UWAGA: Zamrożone ciasto można(...)oczkach prosto do formy, wyrównać i lekko uklepać.  Formę z ciastem ponownie włożyć do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie ciasto nakłuć widelcem i piec przez około 10 minut ( lub trochę dłużej ) w temperaturze 190°-200°C, do zrumienienia i wypieczenia ciasta.  Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika, odstawić do przestudzenia. Masa cytrynowa: Wodę, cukier, cukier wanilinowy

Opowieści z piekarnika