ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:5/344)

Kostka ajerkoniakowa 89

sporą ilość likieru z jajek. 😉 Ciasto jest łatwe , ale żeby wyszło tak, jak należy składniki na ciasto, czyli jajka, masło, śmietana i likier powinny mieć temperaturę pokojową ! Na początek trzeba upiec ciasto, które po całkowitym wystudzeniu solidne dziurkujemy. Ciasto najlepiej podziurkować grubą słomką do napojów, która w miejscu ukłucia pozostawi dziurkę, a ciasto zabierze. Ciasta nie dziurawić do spodu, wystarczy(...)odległości około 2 cm. Następnym krokiem jest ugotowanie budyniu na bazie ajerkoniaku i „nasączeniem” nim ciasta. Budyń należy wcisnąć we wszystkie dziurki, a resztę kremu rozsmarować na wierzchu. Ciasto wykańczamy lekkim kremem przygotowanym z bitej śmietany, serka mascarpone i ajerkoniaku. Ciasto przechowujemy w lodówce i najlepiej, żeby przed podaniem spędziło w niej całą noc. Oczywiście ciasto w lodówce

SprawdzonaKuchnia.pl
Pyszne ciasto z masą z serkiem mascarpone i owocami 195

wylać ciasto na przygotowaną blaszkę. Galaretkę cytrynową rozmieszać w 500 ml wrzącej wody i zostawić tak długo, aż prawie zacznie tężeć. Na spodniej części biszkoptu rozłożyć truskawki i zalać je tężejącą galaretką, natychmiast położyć drugą warstwę biszkoptu. Odstawić do lodówki. Masa serowa – żółtka z cukrem ubić na puszystą masę, następnie dodawać po łyżce serka mascarpone. Żelatynę wsypać do filiżanki(...)Dlatego zawsze radzę sprawdzać, żeby nie zrobić masło. Wyjąć ubitą śmietanę do miseczki. – żółtka, cukier wrzucić do naczynia miksującego,nałożyć motylek, czas 3 minuty, obroty 4 – dodać serek mascarpone, czas 1 minuta, obroty 3 – dodać ubitą śmietanę, czas 30 sekund, obroty 1, dodatkowo zamieszać kołpytką. Masa z gruszek – gruszki obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę

Kuchnia Pokoleń
Kanapka z pastrami 164

Kanapka z pastrami to danie, które jest bardzo popularne w Stanach Zjednoczonych. Jednak coraz częściej spotykane jest również w Polsce, w dobrych restauracjach serwujących wołowinę. Niedawno

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ciasto z serkiem mascarpone i truskawkami 782

jednego z biszkoptów nie dodałam, dlatego jest różnica kolorów) i mieszamy np. szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia samo dno. Pieczemy przez ok. 20 -25 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem z mascarpone: 250 g serka mascarpone 70 g cukru pudru 1 żółtko wykonanie: Żółtko i cukier wkładamy do garnka. Garnek(...)umieszczamy na większym garnku z gotującą się wodą i miksujemy, aż z cukru i żółtka powstanie gładka masa. Serek mascarpone miksujemy w osobnym garnku dodajemy do niego utartą na parze masę i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. składniki na wierzch ciasta: ok. 200 g świeżych truskawek 350 ml gorącej wody 1 galaretka truskawkowa dodatkowo: woda różna do nasączenia biszkoptów

Domowy Smak Jedzenia
3 bit z advocatem i wiśniami 201

łyżki mąki ziemniaczanej 2 galaretki brzoswiniowe 250 g margaryny lub masła dodatkowo 1 puszka masy krówkowej o smaku advocata 2 duże opakowania herbatników 500 ml śmietany 30 % 100 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru kilka kostek mlecznej czekolady wiśnie z soku 1. W 500 ml mleka mieszamy obie mąki. Resztę gotujemy. Kiedy mleko zacznie wrzeć dodajemy mieszankę. Do powstałego(...)drugą warstwę ciastek i krem krówkowy o smaku advocata, podgrzany lekko w kąpieli wodnej i trzecią wartswę herbatników. 4. Na wierzchu wykładamy śmietankę ubitą z cukrem pudrem i serkiem mascarpone. 5. Ciasto dekorujemy wiśniami i utartą czekoladą. Wstawiamy do lodówki. Smacznego

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Tarta z mascarpone i owocami 150

widelca należy nakłóć całą powierzchnię ciasta. Wstawić do piekarnika, piec ciasto do zarumienienia się, czyli około 20 minut. Po upieczeniu wyjąć ciasto z piekarnika i całkowicie wystudzić. Kiedy spód ciasta jest już zimny można przygotować krem. Przygotowanie kremu Zimną śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder i jeszcze chwilę ubijać. Do miski włożyć serek mascarpone lekko zmiksować, wystarczy dosłownie chwileczkę(...)pomocy widelca nakłóć całą powierzchnię ciasta, wstawić do piekarnika, piec ciasto do zarumienienia się, czyli około 20 minut. Po upieczeniu wyjąć ciasto z piekarnika i całkowicie wystudzić. Kiedy spód ciasta jest już zimny można przygotować krem. Przygotowanie kremu Zimną śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder i jeszcze chwilę ubijać. Do miski włożyć serek mascarpone lekko zmiksować, wystarczy dosłownie chwileczkę

SprawdzonaKuchnia.pl
Red velvet 145

jest bardzo smaczne więc nie będę długo opisywać go tylko podzielę się przepisem: Składniki: ciasto: 250 g masła 320 g cukru 4 jajka 370 g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia szklanka maślanki 4 łyżki kakao 30 ml barwnika spożywczego kolor czerwony masa: serek mascarpone 2 łyżeczki cukru pudru 500 ml śmietany kremówki Wykonanie: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia(...)mieszamy na jednolitą masę. Ciasto przelewamy do formy i pieczemy 40 minut w 180 stopniach.  Śmietankę ubijamy na sztywno i dodajemy cukier puder. Na koniec dodajemy serek mascarpone. Zimne ciasto przekrawamy na pół i ścinamy wierzch ciasta. Przekładamy go masą. Pozostałą ilość masy smarujemy boki i wierzch ciasta i posypujemy wiórkami z ściętego wcześniej wierzchu, smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Czekoladowe Brownie z kremem z fistaszków 182

cukru 3 duże jajka, w temperaturze pokojowej 80 g mąki pszennej 1 op cukru waniliowego Krem fistaszkowy: 250 g serka mascarpone 200 g masła orzechowego Dodatkowo: 100 g solonych orzeszków ziemnych 1 puszka kajmaku 100 ml śmietanki 30 % Sposób przygotowania Ciasto Brownie W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy pokruszone tabliczki czekolady, na niewielkim ogniu rozpuszczamy w maśle co jakiś czas mieszając(...)wyrównać szpatułką. Piec w temp 180 C przez ok 25 min. Ciasto po upieczeniu jest lekko wilgotne, ale gdy sprawdzimy je patyczkiem nie powinno być surowego ciasta.  Krem: Serek mascarpone miksujemy z masłem orzechowym do uzyskania gładkiej puszystej masy. Można dosłodzić masę cukrem pudrem gdy ktoś lubi słodsze kremy (ja trochę dodałam). Ponadto: Puszkę z masą kajmakową wstawiamy

W kuchennej krainie
Tarta z malinami mascarpone i mlekiem skondensowanym 129

łyżki cukru Odrobina soli 1 jajko Składniki na masę 250g serka mascarpone 250 ml mleka skondensowanego słodzonego 2 jajka pudełeczko malin Instructions Posiekaj na "kaszę" mąkę, cukier i masło. Dodaj jajko i szybko zagnieć ciasto. Owiń ciasto w folię spożywczą i schłodź w lodówce. Zmiksuj serek mascarpone z jajkami i mlekiem skondensowanym. Wyciągnij ciasto z lodówki i rozwałkuj(...)spodu tarty możesz użyć kawałków jabłka czy ziemniaka, lub suchego grochu) Wstaw do piekarnika na 15 min, po tym czasie usuń papier wraz z "dociążeniem". Wylej na ciasto masę na bazie serka mascarpone i piecz kolejne 10-15 min, aż do uzyskania złotego koloru. Po wyjęciu tarty z pieca odczekaj 2 min i gęsto udekoruj malinami. Rusty fork http://rustyfork.pl

Rusty Fork
KREMÓWKA Z MASCARPONE I OWOCAMI 176

masą z serka mascarpone oraz śmietanki kremówki, z dodatkiem owoców lata - truskawek, malin i borówek. Masa ma truskawkowy posmak, a to za sprawą galaretki krystalicznej o tym smaku, która ma również za zadanie usztywnienie tej masy. Użycie gotowego ciasta francuskiego sprawia, że ciasto jest banalnie proste w wykonaniu, a dodatkowo skraca się czas jego przygotowania. Ciasto jest lekkie, delikatne(...)sprawia, że nie jest ono przesłodzone. Smakuje rewelacyjnie!   Składniki: 1 płat ciastka francuskiego XXL 250 g serka mascarpone 300 ml śmietanki 30% 1 galaretka krystaliczna truskawkowa 2 łyżki cukru pudru 250 g truskawek 125 g malin 125 g borówek Wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy i przecinamy na pół. Każdą połówkę układamy na osobnej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuwamy widelcem

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto czekoladowe z Nutellą 176

kilka składników podgrzewamy w garnuszku, studzimy i dopiero wtedy łączymy je z resztą składników i ubitymi na pianę białkami. By nie było tak tradycyjnie, ciasto dekorujemy kremem na bazie śmietanki kremówki i serka mascarpone z dodatkiem odrobiny Nutelli. Serdecznie polecam! Składniki: (na blaszkę 25x20 cm) Ciasto: 125 g masła 100 g kremu czekoladowego typu Nutella(...)mleka zagęszczonego 3 jajka rozmiar L w temperaturze pokojowej 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem czekoladowy: 125 g serka mascarpone 100 g śmietanki kremówki 36% 2 łyżki kremu czekoladowego typu Nutella Przygotowanie: Ciasto: Masło, Nutellę, kakao, cukier oraz mleko zagęszczone umieścić w jednym garnuszku i podgrzewać do momentu, aż wszystkie składniki się rozpuszczą i połączą

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto Jeżyki bez pieczenia 125

również ciasto Jeżyki, które smakiem zbliżone jest do ciastek o tej samej nazwie. Do jego przygotowania potrzebne nam są herbatniki, kajmak, a do kremu mleko w proszku i serek mascarpone. Wierzch ciasta polewamy roztopioną czekoladą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 24×24 cm. Składniki: 320 g herbatników 1 puszka kajmaku 100 g orzechów włoskich Krem(...)ricotta lub mascarpone 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody Polewa: 100 ml śmietanki 30% 100 g gorzkiej czekolady (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Żelatynę rozpuścić w wodzie. Zostawić do napęcznienia. Następnie włożyć do kubka z gorącą wodą. Podgrzewać na gazie do rozpuszczenia. 2. Schłodzoną kremówkę przelać do naczynia i zmiksować z dodatkiem cukru pudru. Następnie dodawać porcjami serek oraz mleko

Danka Pichci
Serniczek na zimno z jeżynami 152

jednak pozostaje fakt , że skoro sernik mniejszy-niższy- to..większy kawałek należy się, prawda? Wracając do przepisu. -Składniki: spód - 200 g petitków maślanych - 100 g roztopionego masła ciasto - 500 g serka mascarpone - 300 g jogurtu naturalnego - 200 g jeżyn - 5 łyżek cukru brązowego lub cukru pudru - 5 łyżeczek żelatyny+ 2 łyżki zimnej wody wierzch - 200 g jeżyn - 150 g soku(...)wody 1 galaretka czerwona ,ja dałam niebieską, o smaku owoców leśnych, ale w połączeniu z sokiem wiadomo, dały kolor bordo. Wykonanie bardzo proste,pamiętać należy, alby serek mascarpone był porządnie schłodzony. Zmiksuj ciasta z rozpuszczonym masłem, powstanie masa. Wylep nią tortownicę. Moja miała średnicę 32 cm, natomiast tortownica Maniusi miała 26 cm, to spora różnica, stąd też..no cóż moje

Z Kuchni Do Kuchni
Tarta z truskawkami 151

Klasyczne kruche ciasto, bita śmietana z serkiem mascarpone i truskawki. Pyszne, pachnące, słodkie truskawki. Lato nas rozpieszcza, więc jak moglibyśmy nie skorzystać z jego darów? Zapraszam do wypróbowania przepisu :) Tarta z truskawkami /składniki na dwie tarty o szerokości 25 cm/ Kruche 3 szklanki mąki tortowej 1 łyżka cukru pudru 1 margaryna 5 żółtek szczypta(...)soli Krem 500 g serka mascarpone 400 ml śmietany kremówki 30-36% 5 łyżek cukru pudru truskawki Margarynę (wyjąć wcześniej z lodówki) posiekać z mąką, dodać resztę składników i zagnieść. Formę do tarty wyłożyć ciastem i piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni, aż ciasto się zarumieni.  Śmietanę ubić, następnie dodać cukier i serek mascarpone i wymieszać mikserem

Biały fartuszek