ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:7/344)

Ciasto ze szpinakiem, kremem i kolorowymi cukierkami. 347

razem mam dla Was ciasto przełożone lekkim kremem z serka mascarpone i śmietanki kremówki, a samo ciasto jest udekorowane orzeszkami w kolorowej polewie cukrowej. Postawiłam na dwa kolory: zielony i żółty, żeby było tak wiosennie. Bardzo zachęcam Was do przygotowania takiego ciasta. Myślę, że Wam posmakuje. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 45 dag szpinaku mrożonego i rozdrobnionego od Hortex 5 jajek(...)szklanka mąki krupczatki 3 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 330 ml śmietanki kremówki 30 % 25 dag serka mascarpone cukier puder do smaku 2 lekko kopiaste łyżki żelatyny spożywczej 5 łyżek gorącej wody Dodatkowo:  10 dag cukierków orzeszków w cukrowej polewie 1. Ciasto: Szpinak rozmrażamy i dokładnie odciskamy z nadmiaru wody. Jajka miksujemy mikserem z cukrem na puszystą masę, następnie

Izabelawkuchni
Klasyczne tiramisu. 85

Mój ulubiony włoski klasyk. Pyszny deser na każda okazje. Przygotowany w klasyczny sposób z użyciem jajek. Nie musicie się jednak obawiać, metoda przygotowania gwarantuje bezpieczna konsumpcje

Pani M - kuchnia smakowita
LEŚNY MECH Z MASCARPONE 205

szklanki cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 1/3 szklanki oleju  2,5 szklanki mąki  3 łyżeczki proszku do pieczenia 400 ml śmietanki kremówki  250g serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru 100 g borówki amerykańskiej Sposób wykonania: Szpinak rozmrozić i odsączyć używając sitka. Następnie zblendować. Jajka zmiksować z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Stopniowo wlewać(...)masłem i obsypać bułka tartą. Ciasto przełożyć do formy. Piec w temperatury 180 °C (grzanie góra dół) około 50 - 60 minut (do suchego patyczka). Po ostudzeniu obciąć nożem wierzch ciasta na wysokości ok. 2/3. Pozostałe ciasto przekroić na pół w poziomie. Odciętą wartwę pokruszyć palcami nad talerzem.  Ubić na gęstą masę śmietankę z serkiem mascarpone i cukrem pudrem. Ciasto

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Kostka śliwkowo - czekoladowa 137

zależy od słodkości śliwek i własnych upodobań smakowych; najlepiej zacząć od mniejszej ilości, ewentualnie później dosładzając do smaku ) 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 500 g serka mascarpone, schłodzonego   Polewa czekoladowo - śliwkowa: 125 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki mleka 3 łyżki kakao 5 łyżek powideł śliwkowych     Nasączenie: 1/2 szklanki likieru śliwkowego(...)wyszedł zbyt twardy ( jak galaretka ), należy wówczas trochę go rozrzedzić dodając 2 - 3 łyżki gorącej wody. Postępujemy tak gdyż zbyt zwarty nie połączy nam się ładnie z serkiem mascarpone.   Złożenie ciasta: Jeden z blatów biszkoptowych nasączyć połową mieszanki likieru i wody. Następnie wyłożyć cały śliwkowy krem i wyrównać. Przykryć drugim kakaowym blatem i nasączyć drugą połową ponczu. Wierzch polać

Opowieści z piekarnika
Ciasto Kinder Country 139

mianowicie - mnóstwooo kalorii. Hmmm..., ale dla takiego smaku warto się skusić chociażby na mały kawałek, który przyznam, że jest dość syty. Polecam! Zerknijcie też na moje Trójczekoladowe ciasto z serka mascarpone - klik , również na bazie czekolady oraz bitej śmietany. (Tortownica o średnicy około 24 cm) Masa jasna: 200 ml śmietanki 30-36% 250g sera mascarpone 150g białej czekolady(...)zmiksować z serkiem mascarpone i na końcu delikatnie połączyć (łyżką) z preparowaną pszenicą. Przygotować masę ciemną. Czekoladę mleczną również roztopić w kąpieli wodnej, ostudzić. Kremówkę ubić na sztywno i wymieszać z rozpuszczoną czekoladę. Formę wysłać papierem do pieczenia i wyłożyć herbatnikami. Na ciastkach kolejno ułożyć masę jasną, ponownie warstwę herbatników oraz masę z czekoladą mleczną. Wierzch ciasta równomiernie posypać pszenicą

Di gotuje
Ciasto Kinder Country 111

mianowicie - mnóstwooo kalorii. Hmmm..., ale dla takiego smaku warto się skusić chociażby na mały kawałek, który przyznam, że jest dość syty. Polecam! Zerknijcie też na moje Trójczekoladowe ciasto z serka mascarpone - klik , również na bazie czekolady oraz bitej śmietany. (Tortownica o średnicy około 24 cm) Masa jasna: 200 ml śmietanki 30-36% 250g sera mascarpone 150g białej czekolady(...)zmiksować z serkiem mascarpone i na końcu delikatnie połączyć (łyżką) z preparowaną pszenicą. Przygotować masę ciemną. Czekoladę mleczną również roztopić w kąpieli wodnej, ostudzić. Kremówkę ubić na sztywno i wymieszać z rozpuszczoną czekoladę. Formę wysłać papierem do pieczenia i wyłożyć herbatnikami. Na ciastkach kolejno ułożyć masę jasną, ponownie warstwę herbatników oraz masę z czekoladą mleczną. Wierzch ciasta równomiernie posypać pszenicą

Di gotuje
Ciemne ciasto z pysznym puszystym kremem 220

wrzącą wodę. Wszystko dokładnie wymieszać. Wylać ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczenie – piec w nagrzanym piekarniku do 200 C 20 minut. Wyjąć ciasto z piekarnika i ostudzić. Przygotowanie kremu z serka mascarpone – do serka mascarpone dodać cukier i ubitą śmietanę. Delikatnie wymieszać. Żelatynę zalać odrobiną zimnej wody(...)zostawić aż napęcznieje. Następnie zalać pozostałą wodą, ale musi być wrząca. Wlać do żelatyny i wymieszać. Zostawić aż ostygnie, następnie wlać do masy z serka mascarpone i wymieszać. Wylać masę na ostudzone ciasto i wstawić do lodówki. Przykryć ciasto, żeby nie przeszło zapachami z lodówki. Dziękuje Luiza, ciasto jest pyszne

Kuchnia Pokoleń
Tarta z malinami 244

Kruche ciasto z serkiem mascarpone i pysznymi malinami. Coś tak łatwego do przygotowania nie może się nie udać. W dodatku, gdy nie masz zbyt wiele czasu (bo goście pukają już do drzwi), to możesz czas przygotowania takiej tarty skrócić do 20 minut, co jest wielką zaletą tego przepisu. Ja do ciasta dodałam wanilie, ale możesz użyć kakao, cynamon, gałkę muszkatołową

Keto Przepisy
Sernik kokosowy z kremem z palonej białej czekolady 536

wystudzenia.   Żelatynę zalać dwoma łyżkami zimnego mleka, po chwili podgrzać do jej rozpuszczenia. Serek mascarpone krótko zmiksować mikserem, a następnie nie przerywając miksowania wlewać strumyczkiem ostudzoną mieszankę z palonej białej czekolady.   Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Dodać ją do mascarpone z paloną czekoladą, zmiksować. Na koniec do kremu wlać przestudzoną żelatynę (polecam najpierw ją zahartować kilkoma łyżkami(...)kremu, by uniknąć zwarzenia). Gotowy krem wyłożyć na stężały sernik z lodówki, wyrównać szpatułką. Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi i udekorować kokosowymi pralinkami. Sernik schłodzić kilka godzin w lodówce. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
SERNIK Z SERKIEM MASCARPONE NA KRUCHYM CIEŚCIE Z KONFITURĄ PORZECZKOWĄ I KRUSZONKĄ 143

serniki? Ja je uwielbiam i to w każdej wersji. Zarówno na zimno, z rodzynkami, brzoskwiniami i inne. Dziś mam dla Was rewelacyjny przepis na sernik z dodatkiem serka mascarpone na kruchym cieście z  konfiturą porzeczkową i kruszonką. Serniczek wyszedł rewelacyjny, aksamitny, puszysty i lekki. A cały smak słodyczy przełamuje lekko kwaskowata konfitura porzeczkowa. Nawet mój mąż, który nie przepada(...)sernikami zjadł go z apetytem ;) Składniki na okrągłą blachę o średnicy 24 cm: Kruche ciasto: * 2,5 szklanki mąki pszennej * 1 jajko * 150 g masła * pół łyżeczki proszku do pieczenia * 1/4 szklanki cukru Masa serowa: * 500 g twarogu sernikowego * 250 g serka mascarpone * 1 budyń śmietankowy bez cukru * 1/2 szklanki cukru * 2 łyżeczki cukru waniliowego * 1 jajko Dodatkowo: *  konfitura

Zrób to smacznie
Czekoladowe cake pops 111

suchego ciasta, ale jeśli nie mamy takowego, to do przygotowania takich lizaków możemy wykorzystać herbatniki.  Moje dzieci i Smakosz byli zachwyceni, ledwo udało mi się zdjęcie zrobić ;) Czekoladowe cake pops Składniki: 1)       200 g suchego ciasta biszkoptowego (może też być np. kruche albo babka) 2)       120 g mascarpone(...)czekolady gorzkiej (lub innej) do oblania Sposób przygotowania: 1.     Suche ciasto rozdrabniamy blenderem na bardzo drobne okruszki. 2.     70 g gorzkiej czekolady roztapiamy (najlepiej w kąpieli wodnej) i odstawiamy do wystygnięcia. 3.     Do pokruszonego ciasta dodajemy serek mascarpone, roztopioną i ostudzoną czekoladę oraz 3 łyżki nutelli i wszystko zagniatamy. Tak przygotowaną masę wstawiamy

Na kulinarnym poligonie
Puszysty sernik limonkowy 163

Sernik limonkowy puszysty jak chmurka Puszysty sernik limonkowy Czas przygotowania: 90 min. | Liczba porcji: 16 | Kuchnia światowa   | Rodzaj dania: ciasto Sernik limonkowy z serka mascarpone oraz śniadaniowego z dodatkiem limonki to pyszne, lekkie ciasto pachnące wakacjami. Wszyscy kochamy serniki. Do wyboru mamy setki przepisów na to pyszne ciasto. Sernik wiedeński, nowojorski, włoski, z makiem, z brzoskwiniami, na zimno(...)dodatkiem limonki - soku oraz skórki. Taki sernik limonkowy to ciekawa odmiana i nutka świeżości w świecie deserów.   Składniki na sernik limonkowy ⇓ 250 g serka mascarpone 150 g serka śniadaniowego (1 opakowanie) 200 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym 2 limonki - sok i starta skórka (ewentualnie można zastąpić jedną cytryną) 6 jajek 6 łyżek cukru pudru 2 łyżki kaszy manny

Korniszonki
Sernik baskijski – najbardziej kremowy sernik na świecie 122

Sernik baskijski z San Sebastian uchodzi za najbardziej kremowy na świecie. Jego struktura jest lekka, piankowa, a sernik podawany jest wręcz lekko płynny na środku. Charakteryzuje

Poezja smaku
Ciasto ze szpinakiem i musem truskawkowym 128

ciasta nie jest bardo kaloryczny. Mus truskawkowy jest delikatny, o lekko piankowej konsystencji, pięknie komponuje się z zielonym ciastem i oczywiście smakuje przepysznie :) Składniki (forma 21 x 21 cm): Ciasto szpinakowe: 450 g opakowanie mrożonego szpinaku (liście) lub 400 g świeżego 2/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego 3/4 szklanka ksylitolu/erytrytolu 3 jajka 2 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku(...)truskawek, świeżych lub mrożonych 2 łyżki ksylitolu (lub więcej jeśli używamy galaretki bez cukru) 1 opakowanie galaretki truskawkowej (na 500 ml wody) 1 puszka mleka kokosowego 200 g serka mascarpone Wykonanie: Ciasto: Rozmrozić szpinak, odcisnąć, zmiksować blenderem na jednolity mus. Świeży szpinak umyć, dokładnie odsączyć i również zblendować. Piekarnik nagrzać do 180ºC. Jajka wbić do miski, dodać ksylitol i ubić

Healthy food explorer
mini torciki 196

delikatnie wymieszać do połączenia składników. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia kręgi i rozprowadzić ciasto w każdy. Piec około 15 -20 minut do zarumienienia wierzchu. Ostudzone wyjąć za pomocą noża. Koła oczyścić - zostaną ponownie użyte. Krem: Ubić śmietanę na sztywno dodając cukier. Rozmieszać mascarpone, następnie wmieszać z ubitą śmietanką,mieszając trzepaczką. Wstawić do lodówki(...)Syrop: Do rondelka wlać wodę i cukier, doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia , dodać rum i wymieszać. Polewa czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej wymieszać na gładko z serkiem mascarpone.   Przeciąć ciasto ,każdy krążek na 3 części Do formy włożyć krążek ciasta zmoczyć obficie syropem, wlać około 2 łyżki kremu na wierzch,przykryć krążkiem ciasta nasączonym syropem ,krem ,oraz ostatni

w mojej kuchni