ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:16/344)

Marchewkowiec 172

grama tłuszczu- taki marchewkowy biszkopt. To jest zupełnie inne, ciężkie i sycące, z nutą piernikową i dobrze wyczuwalnymi orzechami i ananasem, przełamane bitą śmietaną z serkiem mascarpone. Dobre, ale inne. W tym cieście bardzo wyczuwam smak sody i trochę mi to przeszkadza. Przepis od Dorotki (MW). Przy najbliższej okazji upiekę tamto biszkoptowe i to od Liski, które wydaje się być(...)orzechy i ananasy, szybko mieszamy do połączenia się składników. Spód formy o średnicy 23 cm wykładamy papierem, margaryną smarujemy boki, wlewamy ciasto i pieczemy w temperaturze 175ºC przez 40 - 45 minut. Studzimy na kratce. Krem z serka mascarpone i śmietany:• 250 g serka mascarpone• 250 ml śmietany 36%• 3 łyżki cukru pudru Do lekko ubitej śmietany z cukrem, porcjami dodajemy

Mia Cucina Sofieta
Biszkopt migdałowo-marchewkowy z serkiem mascarpone 136

kawy?? Oczywiście dobre ciacho. Mamy dla Was dzisiaj biszkopt migdałowo-marchewkowy z serkiem mascarpone. Jest przepyszny! Delikatny, bezglutenowy i rozpływający się w ustach! :) Biszkopt migdałowo-marchewkowy z serkiem mascarpone pyszne, delikatne, bezglutenowe ciasto Składniki: Biszkopt: 12 dag startej na drobnej tarce marchewki 12 dag cukru pudru 20 dag migdałów bez skórki 6 jajek 3 łyżki soku z  cytryny(...)łyżeczki soli morskiej Krem: 30 dag serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z pomarańczy Dodatkowo: 2 łyżki podprażonych płatków migdałowych. Przygotowanie: Zmiksuj ser mascarpone z cukrem pudrem i sokiem z pomarańczy na gładką masę. Włóż na godzinę do lodówki. Migdały podpraż przez chwilę na suchej patelni i zmiel (najlepiej w młynku do kawy) lub za pomocą miksera

Moja Mama Gotuje
Ciasto Królowa nocy 495

Ciasto Królowa nocy to ciemny biszkopt i 2 kremy na bazie serka mascarpone – kajmakowy i czekoladowo-nugatowy. Takie tortowe ciasto ma szansę zabłysnąć na niejednym przyjęciu :) Składniki na blaszkę 25x35 cm: ·          8 jajek w temperaturze pokojowej (białka i żółtka osobno) ·          130 g drobnego cukru(...)wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 170 stopni C (grzałka góra-dół) około 30-35 minut. Ciasto pozostawiamy w piekarniku do wystygnięcia. Rozcinamy na 2 blaty. Krem kajmakowy: ·          500 g serka mascarpone ·          150 g masy kajmakowej (z puszki

Trzeci talerz
Faworki z mascarpone 159

pysznych łakoci     Składniki: Ciasto: 300g mąki pszennej szczypta soli 250g serka mascarpone 4 żółtka 1 łyżka spirytusu Dodatkowo: Olej lub smalec do smażenia cukier puder do posypania       *** Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy mascarpone, żółtka i sól. Całość mieszamy, dodajemy spirytus i zagniatamy ciasto *** *** Wałkiem „zbijamy” ciasto – czyli uderzamy w celu napowietrzenia, dzięki

Blog z Apetytem
Piernik mocno orzechowy 138

Piernik to moje ulubione ciasto. Uwielbiam zapach przypraw, gdy się piecze i lubię smarować go serkiem jak chleb, kiedy po kilku dniach robi się bardziej suchy. Jem go przez cały rok, ale szczególnie smakuje w okresie świątecznym. Moja ulubiona polewa to serek mascarpone z cytryną, taki jak na cieście marchewkowym. Ponieważ mam sporo orzechów włoskich z działki, to najczęściej(...)Pieczemy w 180 stopniach przez 50 min (góra i dół bez termoobiegu) w keksówce posmarowanej masłem. Pamiętaj, że piernik urośnie, więc wlewamy ciasto tylko do 3/4 wysokości formy. Kiedy piernik ostygnie smarujemy środek polewą zrobioną z serka mascarpone wymieszanego z cytryną i posypujemy kamyczkami do dekoracji

Ugotowane pozamiatane
Drożdżowy wieniec z serowo-kokosowym nadzieniem i owocami lata 166

agrest) 180 g mascarpone 8 łyżeczek grubego cukru 1/2 łyżki miękkiego masła 1 łyżka wiórków kokosowych Na ciasto: 25 g drożdży Babuni do słodkich wypieków 3/4 szklanki ciepłego mleka 2 1/2 łyżki masła 2 łyżeczki cukru 2 1/2 szklanki mąki pszennej + do podsypania 1 żółtko cukier puder po obsypania ciasta Przygotowanie: Przygotowanie nadzienia: Serek mascarpone mieszamy wraz z miękkim masłem

Słodkie okruszki
Ciasto Ferrero Rocher 2574

smakuje obłędnie! Czas wykonania: 2 h Ilość porcji: 12 kawałków (tortownica 23 cm) Składniki: Ciasto: 100 g mąki pszennej (3/4 szklanki) 80 g orzechów laskowych 7 jajek 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¾ szklanki cukru (160 g) Masa: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 30 % – 36 % 2 łyżki cukru pudru 2 usztywniacze(...)piany przesiać mąkę, proszek do pieczenia i kakao 7. Dodać orzechy 8. Delikatnie wymieszać 9. Przelać ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia 10. Upiec ciasto 11. Ubić śmietankę kremówkę 12. Zmiksować serek mascarpone z nutellą 13. Dodać do masy ubitą śmietanę i delikatnie wymieszać 14. Odłożyć część masy do dekoracji 15. Do reszty masy dodać ciastka oraz orzechy

KuchniaWeDwoje.pl
Sernik z suszonymi borówkami amerykańskimi 120

blendera wrzucamy pokruszone herbatniki i miksujemy na pył. Następnie dodajemy kakao i mieszamy. Na koniec dodajemy roztopione masło. Gotowe ciasto przekładamy na tortownicę, ubijamy, robimy małe boki i wkładamy do lodówki. W międzyczasie robimy sernik. Najpierw ser miksujemy z serkiem mascarpone, potem dodajemy ekstrakt z wanilii, budyń, cukier puder i na koniec po 1 jajku. Do masy serowej dodajemy część

Kuchenne Wariacje
CIASTO AMARETTO Z MAKIEM I KAJMAKIEM + film 229

biszkoptowo - makowe z delikatną nutką migdałową, pysznym kajmakowym kremem i wiórkami czekolady. SKŁADNIKI: Ciasto: - mąka pszenna (3 łyżki) - cukier (200 g.) - jajka (4 szt.) - mak mielony (170 g.) - cukier waniliowy (8g.) - proszek do pieczenia (1 łyżeczka) - kakao (2 łyżki) Krem: - masa kajmakowa (200 g.) - serek mascarpone (250 g.) - śmietanka kremówka 30% (100 ml.) Poncz: - woda (50 ml.) + likier amaretto(...)foremki wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra-dół w 170°C - 40 min. do suchego patyczka. Upieczone i wystudzone ciasto przekrawamy na dwa blaty. - Serek mascarpone, śmietankę i kajmak przekładamy do misy miksera i miksujemy do uzyskania gęstego kremu. - 1 blat ciasta przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i nasączamy go połową

RITA food channel
Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone 357

serka mascarpone, Dodatkowo: 1 tabliczka białej czekolady, 1 łyżka mleka, ozdoby cukrowe. PRZYGOTOWANIE: Jajka ubijam z cukrem na puszystą masę. Nadal ubijając cienkim strumykiem wlewam olej. Stopniowo wsypuję mąkę wymieszaną z sodą, proszkiem do pieczenia, cynamonem i przyprawą do piernika. Do ciasta dodaję posiekane orzechy oraz marchewkę startą na tarce o dużych oczkach. Delikatnie mieszam ciasto łyżką. Ciasto przekładam(...)około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzone ciasto wyjmuję z formy i przekrawam na dwa blaty. Schłodzoną śmietaną ubijam na sztywno. Dodaję cukier puder oraz serek mascarpone. Miksuję. Masą przekładam upieczone ciasto. Czekoladę rozpuszczam nad kąpielą wodną. Dodaję mleko i dokładnie mieszam. Polewę przekładam na rękawa cukierniczego z cienką końcówką. Na wierzchu ciasta robię kratkę z polewy. Dodatkowo ciasto

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tartaletki czekoladowe z kremem cytrynowym i owocami 253

Czekoladowe babeczki z  cytrynowym kremem z serka mascarpone- pyszny i prosty deserSKŁADNIKI   Ciasto:300g mąki200g masła100g cukru2 żółtka2 łyżki kwaśnej śmietany4 łyżki naturalnego kakaosólKrem:250g serka mascarpone150g śmietany kremówki1/2 opakowania galaretki cytrynowej1 łyżka soku z cytrynyDo przystrojenia - ulubione owoce  PRZYGOTOWANIE Ciasto:Mąkę siekamy z masłem i szczyptą soli.Dodajemy cukier, żółtka, śmietanę i kakao.Zagniatamy ciasto

Moje Kuchenne Rewelacje
CIASTO Z DYNIĄ, ORZECHAMI I CZEKOLADĄ 182

warstwą powideł śliwkowych i Nutelli oraz kremem z serka mascarpone i domowego sosu toffee. Całość posypałam pestkami granatu.  Tak wykończone ciasto najlepiej jest przechowywać w lodówce, w plastikowym pojemniku, a odpowiednią porcję ciasta wyjąć 15 minut przed planowanym podaniem, aby trochę się ociepliła.  Jeśli zrezygnujecie z warstwy serka, przez kilka kolejnych dni po upieczeniu, śmiało możecie trzymać(...)Wykładamy ciasto do formy, wyrównujemy wierzch i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez około 35-45 minut, do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto zostawiamy na kratce do lekkiego przestygnięcia. Smarujemy polewą z Nutelli i powideł. Dekorujemy kremem z serka mascarpone i sosu toffee.  Wierzch posypujemy pestkami granatu

cool and minty
,,Śnieżne kule zatopione w cieście’’ 4030

mieszamy. Ciasto dzielimy na 3 części. Do jednej części dodajemy 2 łyżki kakao, do drugiej 1 kisiel lub barwnik różowy, do trzeciej szkl. maku. Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia wylewamy najpierw ciasto z makiem, następnie równomiernie rozprowadzamy ciasto różowe i na koniec wylewamy ciasto kakaowe. Na wierzchu układamy w rzędach schłodzone kulki serowe, lekko je wciskając. Ciasto pieczemy(...)około 45-50 minut. Masa: Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i serkiem mascarpone, wykładamy na wystudzone ciasto i wyrównujemy

Podróż w kulinaria
Tarta malinowa z mascarpone 182

szklanki mąki  1/2 kostki masła 2 łyżki cukru 2 jajka Krem: 500 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru. opcjonalnie serek Danio waniliowy Maliny lub inne owoce ok, 1/2 kg. WYKONANIE Z podanych składników na ciasto wyrabiamy spód do tarty  i wkładamy  na chwilę do lodówki. Formę do tarty smarujemy(...)masłem i oprószamy mąką. Schłodzonym  ciastem wykładamy formę. nakłuwamy  widelcem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170'C, pieczemy  ok. 30 min. Ciasto studzimy. Śmietanę ubijamy razem z cukrem, dodajemy serek mascarpone i miksujemy. Możemy dodatkowo dodać jeden serek Danio. Masę wykładamy na upieczone ciasto. Układamy maliny. Wstawiamy do lodówki, by ciasto schłodzić. SMACZNEGO  Czekam

W kuchennym oknie Ewy

Proponowane wyszukiwania