Dzień Zakochanych tuż, tuż, więc czas pomyśleć o tym, jak zaskoczyć ukochaną osobę. Idealnym rozwiązaniem będą biszkoptowe serduszka przełożone przepysznym kremem malinowym (doskonały także do dekoracji babeczek). Serduszka wyglądają cudownie, smakują jeszcze lepiej, a ich przygotowanie jest naprawdę łatwe, i co ważne, nie zabierze zbyt dużo czasu. Składniki (na 4 duże, podwójne ciastka): Biszkopt: 1 szklanka mąki(...)masa zwiększy swoją objętość). Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Chwilkę miksować do połączenia składników. Ciasto wylać na blachę, rozprowadzić równomiernie, piec przez ok. 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do wystygnięcia. Po ostudzeniu można wycinać serduszka, posłużyła mi do tego foremka o boku 11 cm (jak na zdjęciu). Wyszło 8 serduszek. Krem
Domowa Cookierenka Agikakao, cukrem, solą , dodajemy zimną margarynę, siekamy nożem. Następnie dodajemy żółtka i łyżkę śmietany, zagniatamy kruche ciasto. Wkładamy do lodówki na co najmniej pół godziny. Foremki na babeczki smarujemy olejem, posypujemy bułką tartą. Gotowe ciasto rozwałkowujemy, wycinamy kółka szklanką, układamy w foremkach, dociskając ciasto do boków, środek babeczek nakłuwamy widelcem. Pieczemy ok. 15-20 min. w 180 stopniach. Krem: Jajka(...)połowie szklanki wrzącej wody. Wlewamy do naczynia aby warstwa galaretki miała ok. 1 cm. Gdy galaretka stężeje kroimy ją nożem w małe kosteczki. Babeczki napełniamy kremem, dekorujemy galaretką, serduszkami i perełkami
słodki bratekkilka kropli do smaku cukier puder - 2 łyżki DEKORACJA serduszka czekoladowe od firmy http://www.slodkiswiat.com.pl/ PRZYGOTOWANIE: Wlać wodę do garnka, zagotować. Następnie dodać szczyptę soli i masło, zagotować. Mąkę przesiać do wody, zestawić garnek z ognia, dobrze utrzeć. Postawić garnek na mały ogień i ubijać ciasto drewnianą łyżką, aż będzie ciasto błyszczące. Odstawić ciasto
Kuchnia Danusitakie kształty wycinać z rozwałkowanego ciasta na pierniczki. Takie ciasto jednak musicie wcześniej schłodzić. Składniki: 3 szklanki mąki, 100 g masła, 15 łyżek cukru, 3/4 szklanki miodu Miody Wileńskich , 1/2 opakowania przyprawy do piernika, 1 jajko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, lukier, posypki: perełki, śnieżynki, choinki, gwiazdki, serduszka, czerwona i biała masa plastyczna. Przygotowanie: Masło rozpuszczamy w małym rondelku(...)dodajemy do niej miód i przyprawę do piernika. Podgrzewamy na małym ogniu. W dużej misce przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier i jajko oraz przestudzony miód. Wyrabiamy ciasto. Ciastem wypełniamy foremki silikonowe do zrobienia domku z piernika. Foremki wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy ok. 10 minut w 170 stopniach. Odstawiamy do ostudzenia, jednocześnie ciasto piernikowe nam stwardnieje
Aga w kuchnijednolite ciasto. Uformować kulę, owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy ciasto i wałkujemy na grubość około pół centymetra. Wykrawamy ciastka: część jedną foremką, część z pomocą dwóch foremek: wycinając małe serduszko w większym. Małe serduszka odkładamy od razu na blaszkę, smarujemy białkiem i posypujemy gruboziarnistym cukrem lub posypką cukrową
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!zagniatamy ciasto będzie jednolite i plastyczne. Przykrywamy i dajemy mu odpocząć ok 10-15 minut będzie wtedy plastyczne. Rozwałkujemy ciasto dość cienko i staramy się, aby nie podsypywać za dużo mąki, aby nie zrobić zbyt mącznego posmaku. Ja wycinałam serduszka nakładałam na jedno farsz a drugiem sercem przykładałam i sklejałam za pomocą widelca. Ale czy zrobimy z tego tradycyjne
Basia w kuchnidodajemy stopniowo żółtka i przesianą mąkę (oba rodzaje ). Na samym końcu dodajemy proszek do pieczenia i mieszamy. Gotowe ciasto rozkładamy do foremek na babeczki. Pieczemy w 180' C przez ok. 20 min. Dekoracja jest prosta małym nożykiem wycinamy serduszka na babeczkach, wyciągamy je i puste miejsce wypełniamy ulubionym dżemem (ja użyłam wiśniowego), posypujemy cukrem pudrem i gotowe
cookplsoku z limonkiDodatkowo:1/2 opakowania czerwonej galaretki Piękne formy do wykrawania serduszek dostarczył mi www.smak-kuchni.pl. Wykrawacze Smaku Kuchni mają ciekawe wzornictwo i solidne wykonanie, polecam wszystkim miłośnikom kuchni!. Do 10 grudnia na hasło „APETYCZNA” 10% rabatu na wszystkie foremki do ciastek i pierników.1. Zagniatamy ciasto z podanych składników. Wałkujemy na grubość 3-5 mm i wykrawamy ciasteczka
Apetyczna babeczkaDokładnie mieszamy obie śmietany, cukier, jajko i budyń. Całość wylewamy na jabłka. Wyciągamy z lodówki schowane przed chwilą ciasto i rozwałkowujemy je na grubość około pół centymetra. Wycinamy przy pomocy foremek do ciastek wzorki. W naszym przypadku były to serduszka, oczywiście symbolizujące naszą wielką miłość Całość pieczemy w temperaturze 180’C (termoobieg 165’C) przez
KasiaiKrzysiu.plrazem w misce. Dodajemy masło, śmietanę i jajka. Zagniatamy do uzyskania gładkiej masy. Ciasto powinno mieć konsystencję plasteliny Ciasto wałkujemy na grubość kilku milimetrów, wykrawamy ciasteczka i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. W połowie ciasteczek wycinamy mniejsze serduszka w środku. Pieczemy około 5-7 minut w temperaturze 180 stopni. Na przestudzone ciasteczka nakładamy dżem i przykrywamy ciastkiem
Ciastkozercyoprócz dżemu) i zagniatamy na jednolitą masę. Gotowe ciasto odstawiamy do lodówki na 30 minut. Po schłodzeniu, rozwałkowujemy ciasto na podsypanej mąką stolnicy na grubość około 5 mm i wykrawamy serca. W 1/2 wykrojonych ciastek, mniejszą foremką wycinamy małe serduszko. Ciastka delikatnie przekładamy na blachę wyłożoną papierem. Pieczemy 10 minut w temperaturze 180 stopni (aż się zarumienią). Przestudzone ciastka
Kuchnia w opałachSernik na zimno czyli ciasto bez pieczenia z dodatkiem świeżej ricotty, białej czekolady i puszystej kremówki dodającej deserowi puszystości i delikatności. Dodatkowo sernik wzbogacony efektownymi serduszkami z galaretki. Może warto go przygotować dla ukochanej osoby... Efektowny Sernik na Zimno z Ricottą i Białą Czekoladą - Składniki:2 galaretki truskawkowe500 g ricotty100 g białej czekolady300 ml śmietany kremówki3 łyżki
Słodka Stronadrzew i krzaczków nie zastąpią! Poprosiłam Męża, aby zerwał mi trochę malin i upiekłam malinową rozpustę (przepis wkrótce na blogu), bo u mnie w domu wszyscy się tym ciastem rozkoszują odkąd upiekłam po raz pierwszy. I ja się nie dziwię - też go tak wielbię, że mogłabym na raz zjeść prawie całą dużą blachę! :) i to nie jest żart(...)wylewamy resztę masy. Pozostałym musem malinowym robimy kropki na wierzchu i za pomocą wykałaczki tworzymy wzorki - serduszka, esy-floresy lub co nam tylko przyjdzie do głowy. Całość wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni (tylko grzałka dolna), pod ciasto wkładamy brytfannę wypełnioną wodą. Pieczemy około 20 minut, po czym zmniejszamy temperaturę do 120-125 stopni
Kolorowy Przepisowniksłynne amerykańskie Red Velvet Cake :) Tradycyjnie podane jest z kremem na bazie serka śmietankowego, słodko-słonego. Żeby jednak ciasto było delikatne wymaga użycia oleju i maślanki lub kefiru. Zapraszam więc na zdrową i dietetyczną wersję tych słodkości w postaci uroczych serduszek :) Składniki: 1 banan 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki czerwonego barwnika spożywczego w żelu Wszystkie
Chocolate Muffin Blogskładniki: 2 parówki 2 jajka tłuszcz do smażenia sól, pieprz 2 wykałaczki wykonanie: Z parówek usuwamy osłonki. Przecinamy wzdłuż, pozostawiając na jeden koniec (ok. 1,5
Domowy Smak Jedzenia