ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1206/1704)

Masło orzechowe Basia Basia naturalne i z białą czekoladą - Alpi Smaki 173

Po bardzo przyjemnych doświadczeniach wiewiórką zwaną Hardkorowym Alvinem czułyśmy, że spotkanie z innym rudzielcem Basią będzie kontynuacją dobrej (pysznej) przygody! Wiecie, że kochamy masło orzechowe i

Candy Pandas
Tarta z łososiem, fasolką i groszkiem 179

Po wyjątkowo ciężkim dniu potrzebowałam czegoś, co sprawi mi choć odrobinę radości. Padło na quiche w zielono-różowych, optymistycznych kolorach. Uwielbiam łososia, więc często wymyślam coś

Poezja smaku
Keks mocno bakaliowy 140

śliwkę w czekoladzie. Przepis  już niebawem :) Forma keksówka Czas pieczenia : ok. 1 godz.  Temp. pieczenia 180 C  Składniki: 40 dag bakalii ( orzechy włoskie, rodzynki, kandyzowane owoce - wiśnie, skórka pomarańczowa, papaja) 2 szkl. mąki  25 dag masła 3/4 szkl. cukru pudru 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Lukier: białko szkl.cukru pudru łyżeczka cukru waniliowego Sposób(...)mąki. Masło ucieramy z cukrem pudrem, dodając kolejno 4 żółtka. Następnie łączymy z przesianą mąką z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy z bakaliami i ubitymi na sztywno białkami. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 1 godz. w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 C. Smacznego

Różne smaki w kuchni
PIEROGI Z BANANAMI 173

Czy pierogi na słodko muszą być z serem albo truskawkami?! Nie koniecznie! Ja do swoich dodaję banany i podaję je z sosem karmelowym albo bitą śmietaną

Ostra na Słodko
Degustacja w BelEtage 262

kluseczki smakowite, a sos świetnie dopełniał całość. Słodko-kwaśny, lekko korzenny, ale przy tym nie dominujący w potrawie. Powiem, że taki sos mogłabym wyjadać łyżką, polać nim lody lub ciasto – był po prostu pyszny!  Miałyśmy też przyjemność poznać szefa kuchni – pana Artura Górę, który przygotował dla nas to pyszne menu, jak również dyrektora hotelu – pana Marcina Ankiersztejna, który osobiście(...)hotelu powiedział, że jest bardzo ciekawy naszej reakcji, gdyż zazwyczaj wywołuje on (deser oczywiście;) na gościach wielkie Wow! Miało być to coś prostego, ale zaskakującego. Tonęłam w domysłach: płonące owoce? smażone lody? Z tymi lodami muszę powiedzieć, że byłam blisko;) I rzeczywiście – deser wyglądał zjawiskowo! Były to orzechowe lody zapieczone w bezie z dodatkiem skórki limonki, polane musem truskawkowym

Obiad gotowy
Zestawienie moich najlepszych przepisów na Święta! 252

Święta już za pasem, przypominam więc moje ulubione świąteczne przepisy! Mam nadzieję, ze zainspirują Was do urozmaicenia świątecznego stołu Sałatka z kaczką, pieczonymi burakami i pomarańczą

karmelowy
Wigilijne pierogi z makiem 267

podbiją podniebienia wszystkich. Poza tym, zawsze przy robieniu makowca pozostaje trochę masy, więc ja wykorzystuję ją do zrobienia pierogów. Jeśli lubisz eksperymentować, do nadzienia możesz dorzucić owoce wiśni. Jeśli chcecie zamrozić pierogi, to można mrozić je surowe, rozłożyć na desce i w całości zamrozić. Potem po kilka sztuk pierogów układamy w torebce i chowamy do zamrażarki. Mrozić możemy też(...)poczekać aż obeschną i wystygną i wtedy zapakować do torebek. Polecam masę makową zrobioną z tego przepisu Drukuj Wigilijne pierogi z makiem window.ajaxurl="http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Masa makowa Ciasto na pierogi 350 g mąki szklanka gorącej wody 2 łyżeczki masła 1 jajko szczypta soli Sposób przygotowania Ciasto Z podanych składników zagniatamy elastyczne ciasto. Ciasto wałkujemy, wykrawamy krążki

Mieszam w Garnku
Kulinarne nowINKI - czyli warsztaty z Kawą Inka i Sebastianem Olma. 184

talerzu wyłóż puree z kalafiora, smażonego kalafiora, kawałki moreli, po czym wszystko posyp startym orzechem laskowym. GOTOWE!    Niebawem na blogu zaprezentuję też oba desery, czyli ciasto marchewkowe i crem brulee. W tak zwanym "międzyczasie" wzięliśmy udział w szkoleniu baristycznym. Wyglądało to niczym praca alchemika, farmaceuty czy też ... maga ? Tu szczypta tego, odrobina tamtego i jeszcze kropla owego... Fajnie(...)bazie kawy Inka . Kawa Inka z mlekiem sojowym i śmietanką, podana z kawiorem z budyniu waniliowego   Kawa Inka z kruszonką z pistacji, orzechów brazylijskich i orzechów laskowych, udekorowana owocami physalis Kawa Inka z wywarem z ziaren mielonego lnu, słonecznika łuskanego i z sokiem z aloesu Kawa Inka z rozpuszczoną czekoladą mleczną i puree z kokosa Kawa Inka

kolorowotorcikowo
Sok z jeżyn ogrodowych 164

Słoik z owocami stoi tam dzień czasem dwa,do momentu aż owoce ładnie puszczą sok. Oczywiście kilka razy trzeba wstrząsnąć słojem aby jeżyny lekko się przemieszały. Kiedy owoce oddadzą sok zawartość słoja przelewam do garnka,doprowadzam do wrzenia,smakuję czy sok odpowiada moim wymogom odnośnie słodkości (jeśli nie to w tym momencie należy dosłodzić) i gotuję(...)odciskając sok . Resztę dokładnie przecieram do drugiego garnka ,aż na sicie zostaną tylko pestki . Powstanie gęsty mus ,kt ó ry pakuję do osobnych słoików ,będzie wykorzystany do deserów i ciast. Czysty,gorący sok przelewam do wyparzonych słoiczków,szczelnie zakręcam nakrętki. Słoiczki pasteryzuję 15 minut. Kiedy wystygną wędrują na półkę do spiżarni i tam czekają na konsumpcję

Kolorowa kuchnia Elki
Sok z malin 158

Słoik z owocami stoi tam dzień czasem dwa,do momentu aż owoce ładnie puszczą sok. Oczywiście kilka razy trzeba wstrząsnąć słojem aby maliny lekko się przemieszały. Kiedy owoce oddadzą sok zawartość słoja przelewam do garnka,doprowadzam do wrzenia,smakuję czy sok odpowiada moim wymogom odnośnie słodkości (jeśli nie to w tym momencie należy dosłodzić) i gotuję(...)odciskając sok . Resztę dokładnie przecieram do drugiego garnka ,aż na sicie zostaną tylko pestki . Powstanie gęsty mus ,kt ó ry pakuję do osobnych słoików ,będzie wykorzystany do deserów i ciast. Czysty,gorący sok przelewam do wyparzonych słoiczków,szczelnie zakręcam nakrętki. Słoiczki pasteryzuję 15 minut. Kiedy wystygną wędrują na półkę do spiżarni i tam czekają na konsumpcję

Kolorowa kuchnia Elki
Czekośliwka oraz "Przygoda na Karaibach" i "Angielskie lato" 173

cukru 50 g ciemnego kakao Śliwki obgotować ok. 20 minut w szerokim garnku o grubym dnie, ewentualnie dolewając odrobinę wody, by owoce się nie przypaliły. Gotowanie owoców powtórzyć jeszcze 2 razy. Za każdym razem gotować ok. 20 minut od momentu zawrzenia. Pamiętajcie o mieszaniu, bo śliwki pod wpływem swojego ciężaru łatwo przywierają do dna. Przy czwartym gotowaniu dosypać(...)jeszcze raz po kilku godzinach. Wkładać bardzo gorące śliwki do wyparzonych słoików i mocno zakręcać. Słoiki odstawić do powolnego studzenia. Przechowywać w piwnicy w dolnych szafkach w kuchni. ----- Podobne: Ciasto śliwkowo-kokosowe Powidła śliwkowe bez cukru Fale Dunaju ze śliwkami Wpadłam ostatnio w amok czytania i zdarza mi się przeczytać dwie książki dziennie :) Uzależnienie mi nie grozi, bo po ponad

Weekendy w domu i ogrodzie
Muffinki z jagodami, miodem i polewą jogurtową 229

Babeczki i muffinki to wypieki, które mają tyle samo zwolenników, co przeciwników. Ciekawa jestem, do której z grupy Ty należysz? Choć mają specyficzny smak, to ja

Wiszniówka
domowy sos toffi do deserów 118

składniki: 6 łyżek słodkiej śmietany 125 g masła 1/2 szkl cukru trzcinowego wykonanie: Masło z cukrem umieszczamy w rondelku i podgrzewamy na małym ogniu, cały czas

Domowy Smak Jedzenia
Jogurtowy torcik z czereśniami 165

Nie wiem jak Wy ale ja uwielbiam takie lekkie jogurtowe torciki. Są idealnym, orzeźwiającym deserem na letnie popołudnie. Ten torcik robi się bardzo szybko i jest

Smakołyki Asi
Ciasteczka owsiane 150

Ciasteczka owsiane to świetna przekąska, dobra do kawy i po przejażdżce rowerowej. Mama Stasia dopinguje Tatę do zdrowego stylu życia, przygotowując takie właśnie smakołyki. 45 min

Ania i Marcin gotują

Proponowane wyszukiwania