Węgierki w tym roku ładnie obrodziły, co mnie niesamowicie cieszy, bo za nimi przepadam i jestem w stanie zjeść od razu kilogram. Tylko rozsądek podpowiada, by się powstrzymać ;) Nie robiłam jeszcze powideł bez cukru , bo czekam, by owoce naprawdę dobrze dojrzały i zgromadziły wystarczająco dużo cukru, by nie trzeba go było dodawać. W tym roku spróbowałam zrobić czekośliwkę, którą blogerzy często zgłaszali w moich akcjach (przetworowej i śliwkowej). Smaczna :) Składniki : 1,7 kg węgierek (masa po us... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)