ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1180/1704)

Śniadanie do szkoły 311

także do pracy? Polecam z całego serca, tylko sprawdzone przepisy! Startujemy! Bułeczki z ciasta na pizzę, z czarnuszką i ostrą papryką Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem Ciasto czekoladowe Ciasto owsiane Ciabatta z rukola, kiełbasą krakowską i zielonym ogórkiem Czekoladowy budyń z kaszy manny Czekoladowy budyń z kaszy manny z bakaliami Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Drozdżowe ślimaczki(...)warzywny na maślance Koktajl z cytrusów Koktajl z egzotycznych owoców Koktajl z jarmużu z bananem i pomarańczą Koktajl z jeżyn na jogurcie Koktajl malinowo - brzoskwiniowy Koktajl z mieszanych owoców lata Koktajl marchwiowo - bananowy z zieloną sałatą Koktajl z pieczonej dyni Koktajl śliwkowo - kakaowy na maślance z kokosem i chia Koktajl z zielonym jęczmieniem Korzenne muffinki z kaszy manny

Moja smaczna kuchnia
Biszkopt z truskawkami i bitą śmietaną 189

Jednym z moich najulubieńszych domowych ciast jest biszkopt z truskawkami i bitą śmietaną . W tym sezonie robiłam już go trzy razy – mogłabym go jeść na okrągło. Moja rodzina także – osoby “nieciastowe” nie mogły doczekać się dokładki. Może dlatego, że to smak dzieciństwa. Najważniejszy jest biszkopt – bardzo delikatny, jak puszek(...)tego mocno wilgotny. Bita śmietana (u mnie z mascarpone, aby była sztywniejsza bez żelatyny) i galaretka z owocami dopełniają go idealnie. Razem wszystkie warstwy są dla siebie stworzone. Zazwyczaj używam zwykłej galaretki, ale tym razem zrobiłam z krystaliczną – owoce pięknie się w niej prezentują. Biszkopt z truskawkami i bitą śmietaną: 4 ekologiczne jajka 4 łyżki drobnego cukru

Poezja smaku
PIERNIKOWIEC W CZEKOLADZIE 81

kawałkami owoców pieczone jabłko Dodatkowo: 50 g gorzkiej czekolady cukrowe płatki śniegu Przygotowanie: Jabłka - obrać i oczyścić z gniazd nasiennych. Pokroić w średnią kostkę. Rodzynki - sparzyć i odcedzić. Orzeszki ziemne - zmielić przez kilka sekund za pomocą elektronicznego rozdrabniacza, tak aby powstały maleńkie kawałki orzeszków. W przypadku, gdy ktoś nie posiada urządzenia wystarczy drobno pokroić.  Ciasto - margarynę rozpuścić

Ciastka - domowe słodkości
Pudding owsiany z brzoskwiniami i kajmakiem 94

delikatne ciasto :) Jeśli lubicie dogadzać sobie od samego śniadania, to ten przepis jest stworzony dla Was. Na 3 porcje: 100 g płatków owsianych górskich szklanka mleka migdałowego sok wyciśnięty z całej pomarańczy skórka starta z całej pomarańczy 2 jajka odrobina oleju kokosowego do natłuszczenia formy/foremek dodatkowo: 2 brzoskwinie 3 łyżki kajmaku maliny lub inne owoce Piekarnik nagrzewamy

Mienta blog
Placki z kaszy manny z sosem z borówek 181

wodzie, aby ciasto do niej nie przywierało. Placki smażymy z obu stron do zarumienienia (z dodatkiem niewielkiej ilości oleju). W czasie smażenia placków wkładamy do rondelka umyte borówki, które zasypujemy cukrem oraz wodą. Dusimy co jakiś czas mieszając, aż do puszczenia soków (możemy je delikatnie rozgnieść). Do przygotowania sosu, możemy użyć surowych jak i mrożonych owoców. Kiedy owoce

ChilliJemy
genialne racuchy serowo bananowe i jednodniowa superbohaterka 141

odrobinę mleka. Ciasto na racuchy serowo bananowe powinno być gęste, ale nie aż takie że łyżka sama stoi. mini porada – racuchy serowo bananowe smażę na kilku kroplach oleju. Polecam patelnie nie przywierające i średnią temperaturę rozgrzania, aby racuchy zdążyły usmażyć się również w środku, a nie spaliły na zewnątrz. racuchy serowo bananowe doskonale smakują z owocami np dodatkowymi

W Kawiarence
Dutch baby - pieczony naleśnik 213

ulubione owoce do podania Piekarnik rozgrzać do 200 stopni z żeliwną patelnią lub naczyniem do zapiekania, najlepiej o średnicy około 20 cm. Do miski wbić jajka, dodać mleko, mąkę, sól, ekstrakt waniliowy i cukier. Całość Zmiksować, tylko do połączenia składników. Rozgrzaną patelnię wyjąc z piekarnika, wyłożyć na nią masło, rozpuścić je, rozprowadzić po brzegach. Ciasto wylać na patelnię, piec

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto leśny mech 317

ciasto: • 200 g mąki pszennej tortowej -  1 szklanka • 200 g świeżego szpinaku baby • 3 małe jajka • niecałe pół szklanki cukru • niecałe pół szklanki oleju • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • pół łyżeczki sody Składniki na krem i dodatki: • 150 g śmietanki 30-36 % • 1 łyżka cukru pudru • 1 śnieżka - 50 g • połowa pestek z owocu

AniaGotuje.pl
Orkiszowe pankejki czekoladowe z migdałami i owocami 128

kilku porcjach ciasto tworząc niewielkie placuszki. W momencie kiedy smażą się po jednej ze stron wierzch nieusmażonej części posypuję płatkami migdałów. Po około minucie przewracam placuszki na drugą stronę i smażę kolejną minutę. Usmażone pankejki przekładam na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, by odsączyć placki z nadmiaru tłuszczu. Podaję od razu z syropem klonowym i ulubionymi owocami.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
WEGAŃSKI SERNIK KOKOSOWY Z CZERWONĄ PORZECZKĄ I CHIA! 186

Lubię takie ciasta, są to najlepsze letnie desery, które też po troszku pełnią funkcję takich niby lodów, bo sięgamy po nie do lodówki, i jemy w mocno schłodzonej postaci, bo takie właśnie smakują najlepiej! Deser postanowiłam przygotować w wegańskiej wersji i o bardzo subtelnym i ciekawym smaku. Jak dobrze wiecie uwielbiam kokos i świeże sezonowe owoce, dlatego ten sernik

SMYKWKUCHNI
Polędwiczki wieprzowe z truskawkami w sosie balsamicznym 156

szkoda, ale może tak jak ja macie już trochę przesyt? Truskawki sauté, truskawki z puddingiem chia, pavlova z truskawkami, koktajle i musy, ciasta i tarty … wszystko już było. Dlatego na zakończenie truskawkowych żniw proponuję Wam inną opcję – wytrawne polędwiczki wieprzowe z truskawkami w sosie balsamicznym, a na pocieszenie(...)też takie gatunki truskawek, które owocują pod koniec lata. Będzie więc dogrywka. Przepis zainspirowany propozycją Pascala Brodnickiego – z tym, że on używał tu suszonych owoców. Nota bene, ja też tak robię, w zimie. Polędwiczki wieprzowe z truskawkami w sosie balsamicznym – przepis Składniki: ok. 500 g polędwiczek wieprzowych

Patchwork
Puszyste racuchy drożdżowe 187

nabieramy porcje ciasta i kładziemy na rozgrzany olej (u mnie mieściło się po 6 – 7 sztuk jednorazowo). Smażymy z obu stron na rumiano na średniej temperaturze kuchenki (zbyt wysoka spowoduje, że racuchy z zewnątrz się przypalą, a wewnątrz nie dosmażą). Gotowe odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach kuchennych. Podajemy z domową konfiturą, jogurtem, sezonowymi owocami oprószone cukrem

mojewypiekiinietylko
Tarta z czereśniami, budyniem i galaretką 190

innymi owocami (także mrożonymi). Delikatny waniliowy spód, zimny budyń, świeże czereśnie i galaretką, prostota, jednak ciężko odejść od talerza... :) Spód: -250g mąki pszennej -125g zimnego masła -1 jajko -1 cukier wanilinowy -1 łyżka zimnego mleka Do miski przesiewamy mąkę pszenną, dodajemy pokrojonego w kostkę masło, cukier wanilinowy, jajko oraz łyżkę zimnego mleka. Ciasto energicznie zagniatamy do uzyskania

Receptura smaku
Bezglutenowe babeczki z malinami 152

wskazanym czasie ciasto rozwałkuj na grubość około 0,5 cm i wyłóż nim wysmarowane masłem foremki do tartaletek. Ponakłuwaj w kilku miejscach widelcem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Muszą mieć złoty kolor. Tarteletki wyjmij z piekarnika i przestudź. Spód posmaruj konfiturą malinową, a następnie nałóż krem i  maliny. Owoce posmaruj delikatnie

Kuchnia bezglutenowa

Proponowane wyszukiwania