Kwiaty czarnego bzu to prawdziwe bogactwo witamin i minerałów. Należy jednak pamiętać, aby ani owoców, ani kwiatów nie spożywać na surowo. Lekka obróbka termiczna sprawia, że substancje, które mogłyby nam zaszkodzić są unicestwiane. Do przepysznych słodkich i aromatycznych kwiatów w chrupiącym cieście naleśnikowym posypanym obficie cukrem pudrem idealnie pasuje dla zdrowotności kieliszek Pravdy Caramel . Jest to wódka
MamaOskarkaZnacie kogoś kto nie lubi pizzy? Ja nie! Zapraszam na pizzę na włoskim, cienkim cieście z dodatkiem słodkawego sosu BBQ i krewetek. Dodatków niewiele ale, zwłaszcza
Pyry na GazNa podwieczorek lub deser polecam takie oto placuszki z malinami czekoladą. Czekolada, którą starłam do ciasta nadaje im czekoladowego smaku, a maliny świeża lekkiej kwaskowatości. Słodkie
IzabelawkuchniZapraszam na pyszny, prosty w przygotowaniu sernik cytrynowy z borówkami i frużeliną borówkową. Bardzo kremowy, kwaskowaty od owoców, delikatnie waniliowy. Wygląda fantastycznie z borówkową, błyszczącą
Mała Cukierenkapestek i kroimy na mniejsze kawałki. Zasypujemy cukrem i odrobiną cynamonu. Odstawiamy na kilka minut. Ciasto dzielimy na 4 części. Każda z nich rozdajemy na mniejsze. Formujemy kulki a z nich placki i które nakładamy po ok łyżce śliwek. Zawijamy dobrze aby owoce nie wypadły - formujemy na knedle. Gotujemy w osolonej wrzącej około 5 minut. Podajemy ze śmietaną
Lena Gotujemąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, 1 łyżką cynamonu i kakao. Dodawać stopniowo do masy. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 26 cm wysmarowanej tłuszczem i wysypanej kaszą manną lub bułką tartą. Wierzch wygładzić starannie łyżką i rozłożyć równomiernie cząstki jabłek. Następnie owoce posypać równomiernie kruszonką. Piec w temp. 200 stopni (termoobieg 175 stopni) przez 1 godzinę. Upieczone
Pieguskowa Kuchniabył krótszy niż 2h, blendujemy mleko z szałwią. Na chia wykładamy zblendowane lub pokrojone owoce. Przybieramy według upodobania. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/fit/koktajl-fit-z-chia-porzeczkami-malinami-brzoskwinia-i-borowkami/ MieszamWGarnku Artykuł Koktajl- pudding fit z chia, porzeczkami, malinami, brzoskwinią i borówkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuNadeszła ta oczekiwana przez nas chwila czyli już ostatni part III owoców od Puffins ! Czas publikacji się nieco przedłużył, ponieważ szalałyśmy po mieście w
Candy PandasIlość: 12 porcji Czas przygotowania: 40 minut + 3,5h wyrastania + na 1 noc ciasto umieszczamy w lodówce Składniki: Chałka: – 1 3/4 szkl. mąki pszennej –
PodwójnaporcjaNasionka szałwii hiszpańskiej, czyli nasionka chia wykorzystuję do zdrowych deserów z dużą ilością zmiksowanych owoców. Czasami posypuję sobie nimi kanapki z pomidorami, lub dodaję do
dolcevitainmykitchenmieszamy do powstania gładkiej masy, dodajemy barwnik i mieszamy do połączenia. Gotową masę wykładamy na ciasto i dekorujemy według uznania Na kruchym i wystudzonym spodzie rozprowadzić równo dżem malinowy. Na wierzch wylać wciąż lekko ciepłą polewę z białej czekolady, wyrównać. Posypać posiekanymi owocami liofilizowanymi, odstawić do stężenia. Smacznego
Podróż w kulinariaPyszny sernik na zimno w wersji cytrynowej. Nie za słodki, lekko orzeźwiający. Nie miałam żadnych owoców więc pod galaretkę dałam ciastka delicje. składniki: 1 kg
Monia miesza i gotujepysznych potraw z mięsa koniecznie musi pojawić się owocowy sos. Sos jest gęsty z całymi owocami. Swobodnie można użyć mrożonej żurawiny. Sos doprawiłam sherry. Smak sherry przeplata się w większości moich tegorocznych świątecznych przepisów. Ciekawe co jeszcze wymyślę z sherry…Może jakieś ciasto… Sos z żurawiny Składniki: 250 g mrożonej żurawiny 1 mała pomarańcza, sok i otarta
codojedzeniaPyszne, lekkie, bezglutenowe serniczki upieczone w formie do muffinek. Delikatne, o smaku lekko waniliowym i przełamane smakiem owoców. Koniecznie spróbujcie - są doskonałe. SKŁADNIKI: spód: 70
Kuchnia bezglutenowa