ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1040/1704)

Wigilia – co można przygotować wcześniej, zrób wcześniej 172

się pali w rękach i robi się bardzo przyjemna. Pomoc nie musi być bardzo wykwalifikowana, bo przy pierogach jest sporo prostych prac typu wyjmowanie z garnka, pilnowanie czasu, wycinanie ciasta szklanką. Pomocnik musi być tylko na tyle kumaty, żeby nie wylał na siebie garnka z wrzątkiem i żeby policzył ile nam pierogów wyszło.Potrzebujemy minimum 8 sztuk na każdą osobę(...)Sałatka Jarzynowa Dziś trochę pogotujemy. W jednym garnku kompot z suszonych owoców a w drugim warzywa na sałatkę. Uwielbiam sałatkę jarzynową, mogłabym ją jeść codzienne. Kompot z suszu też jest wielce ok. A oto nasze przepisy sałatka i kompot     24.12 Wigilia: zapach świeżo pieczonego ciasta Dziś będzie trochę przygotowań, bo trzeba będzie podać wszystkie przygotowane wcześniej dania

Ugotowane pozamiatane
Ciasteczka z czerwonymi porzeczkami i czekoladą + film 166

Ciasteczka z czerwonymi porzeczkami i czekoladą to znakomity, prosty w przygotowaniu, pyszny, letni smakołyk, który można przygotować z dodatkiem swoich ulubionych sezonowych owoców najlepiej kwaskowatych. Ciasteczka są bardzo delikatne, o ciekawym słodko- kwaśnym smaku, idealne do kawy lub herbatki na podwieczorek.     składniki na około 15 sztuk 100 g masła 100 g cukru kryształu 1 jajko 2 łyżki(...)masło z cukrem przekładamy do miski, dodajemy jajko, wlewamy mleko i całość mieszamy trzepaczką. Do masy wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz posiekaną czekoladę, wszystko dokładnie ze sobą łaczymy. Ciasto powinno mieć dość gęstą konsystencję. Następnie dodajemy umyte i osuszone porzeczki i całość delikatnie mieszamy łyżką. Niewielkie porcje ciasta nakładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia przy pomocy dwóch łyżeczek

Smakowite Dania
Aebleskiver - duńskie racuszki z pomarańczą i kardamonem na maślance 194

Delikatne, puszyste i przepyszne, takie właśnie są duńskie pączuszki Aebleskiver, których konsystencja ciasta bardziej przypomina tę naszych racuchów. W Skandynawii do ich wypiekania używa się specjalnie żłobionych patelni, które zapewniają im okrągły kształt pomimo niewielkiej zawartości tłuszczu. W Polsce ciężko jest dostać taką patelnię w przeciętnym sklepie i najlepiej szukać ich w sprzedaży internetowej, jednak i bez tego kuchennego naczynia(...)pomarańczy Dodatkowo: cukier puder ulubiony dżem z czerwonych owoców Sposób przyrządzenia: 1. W misce wymieszaj ze sobą wszystkie suche składniki (łącznie z pomarańczową skórką). 2. Do suchych składników dodawaj kolejno żółtka jaj, maślankę, sok pomarańczowy i olej (1,5 łyżki) - wymieszaj wszystko na jednolite ciasto i odstaw do lodówki na 15 min. 3. Białka ubij na sztywno i dodaj

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Puszysty sernik na zimno z serków homogenizowanych 219

Troszkę wiosny a nawet lata w kuchni od czasu do czasu nie zaszkodzi. Mojej mamie udało się ostatnio kupić kilka pięknych truskawek, więc postanowiłam wykorzystać je do serniczka.  Ciasto jest bardzo proste, składa się z biszkopta, puszystej masy serowej, truskawek i galaretki. Zawsze się udaje, ładnie się kroi i jest bardzo lekkie i pyszne. No to zaczynamy: SKŁADNIKI *przepis(...)galaretki :-)   DODATKOWO;  -1 galaretka truskawkowa -kilka truskawek lub innych owoców-wedle uznania Galaretkę truskawkową przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Truskawki kroimy na plasterki :-)  Piękne są :-) Na lekko stężałą masą wykładamy truskawki. Wsadzamy do lodówki na godzinę, i następnie wylewamy delikatnie galaretkę truskawkową. Ciasto dajemy do lodówki na całą noc.  I gotowe :-) pyszny deser, lekki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Grillowane truskawki. Jak grillować truskawki? Metody, techniki, przepisy 241

jako jeden ze składników grillowanej sałatki lub podawane z deserami i ciastami. Jak grillować truskawki? Metoda #1. Za pomocą tej metody truskawki będziemy grillować bezpośrednio na ruszcie. Grilla należy rozgrzać do wysokiej temperatury. Ruszt grilla powinien być czysty i dobrze naoliwiony. Świeże truskawki myjemy i obieramy. Duże owoce kroimy na połowy. Tak przygotowane truskawki skrapiamy octem balsamicznym i obtaczamy

naRuszcie
Dżem z czarnej porzeczki 104

pora na dżem z czarnej porzeczki . Krzaczki uginają się od nadmiaru dojrzałych owoców, a liście zaczynają obsychać. Niewątpliwie to oznaka tego, że zbiory czas zacząć. Uwielbiam czarne porzeczki za ich walory smakowe i ogromną porcję witaminy C. Najczęściej sporządzam z nich dżemy, które wykorzystuję do różnych ciast , ale nalewka z czarnej porzeczki jest równie pyszna więc ją polecam- klik(...)śliwkowym zgęstnieje jeszcze nieco w słoiku. A teraz przechodzę do przepisu na pyszny, zdrowy dżem porzeczkowy. Dżem z czarnej porzeczki 1 kg czarnej porzeczki 0,5 kg cukru Owoce czarnej porzeczki oczyścić, umyć w zimnej wodzie, odcedzić na durszlaku. Przełożyć do garnka z grubym dnem, zasypać cukrem, wymieszać i odstawić, aż puści nieco soku. Garnek z owocami

Pieguskowa Kuchnia
Dżem z czarnej porzeczki 202

pora na dżem z czarnej porzeczki . Krzaczki uginają się od nadmiaru dojrzałych owoców, a liście zaczynają obsychać. Niewątpliwie to oznaka tego, że zbiory czas zacząć. Uwielbiam czarne porzeczki za ich walory smakowe i ogromną porcję witaminy C. Najczęściej sporządzam z nich dżemy, które wykorzystuję do różnych ciast , ale nalewka z czarnej porzeczki jest równie pyszna więc ją polecam- klik(...)śliwkowym zgęstnieje jeszcze nieco w słoiku. A teraz przechodzę do przepisu na pyszny, zdrowy dżem porzeczkowy. Dżem z czarnej porzeczki 1 kg czarnej porzeczki 0,5 kg cukru Owoce czarnej porzeczki oczyścić, umyć w zimnej wodzie, odcedzić na durszlaku. Przełożyć do garnka z grubym dnem, zasypać cukrem, wymieszać i odstawić, aż puści nieco soku. Garnek z owocami

Pieguskowa Kuchnia
Gofry idealne w zdrowszej wersji 150

ksylitolowy puder owoce liofilizowane Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Resztę składników zmiksować do momentu uzyskania idealnie jednolitej konsystencji. Na końcu do masy delikatnie wmieszać ubitą pianę. Gofrownicę należy rozgrzać i w razie potrzeby natłuścić olejem (ja posiadam sprzęt z powłoką nieprzywierającą, więc tą czynność pomijam).  Do gofrownicy wlać odpowiednie porcje ciasta i dokładnie rozprowadzić(...)minuty mam idealne gofry.) Gofry należy studzić na kratce, najlepiej ułożone bokiem. Podawać z ulubionymi dodatkami.  (Tym razem użyłam odrobiny pudru z ksylitolu oraz liofilizowanych owoców.)    (*) Do gofrów można użyć dowolnego oleju, ale polecam oliwę z oliwek - koniecznie rafinowaną, która nadaje się do używania w wysokich temperaturach. Oliwa ta nie zawiera cholesterolu oraz jest bogata

Di gotuje
Knedliczki z frużeliną truskawkową 262

coś co zawsze jedliśmy z mięsnym sosem będąc w Czechach lub na Słowacji. Określiłabym je jako taka jakby mokra bułka na ciepło :). U mnie w wersji z owocami. Przepis z lekkimi modyfikacjami pochodzi z blogu Kuchnia Agaty . Składniki na dwa knedle o średnicy 7 cm i długości 20 cm: 250 gr mąki pszennej plus do posypywania podczas wyrabiania(...)wsypać resztę mąki, dodać drożdże, sól. Wyrabiać tak długo, aż ciasto będzie gładkie i lśniące (u mnie hakiem do drożdżowego trwa to około 20 min na prędkości od 1 do 3). Ciasto przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe, nieprzewiewne miejsce, do podwojenia objętości, około 1-2 godziny. Po tym czasie ciasto krótko wyrobić. Podzielić na dwie części, uformować 15 cm wałki

moj przepis na
Ciasto z malinami 176

zapraszajcie znajomych i częstujcie się smacznym ciastem na weekend     Składniki: 3 jajka 2,5 szklanki mąki pszennej ½ szklanki oleju, u mnie rzepakowy 1 szklanka drobnego cukru 1 szklanka kefiru lub maślanki, u mnie sera twarogowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 truskawek, u mnie mrożone maliny, mogą być inne świeże owoce jak brzoskwinie, porzeczki, czereśnie, agrest(...)truskawki kroimy na niezbyt duże kawałki. U mnie mrożone maliny, bez uprzedniego rozmrażania. Jajka z cukrem ubijam na puszystą masę. Dodaję resztę składników, miksuję do uzyskania jednolitego ciasta. Będzie ono nieco gęste. Blachę wykładam papierem do pieczenia i wlewam ciasto wyrównując na wierzchu. Posypuję bułką tartą, dzięki czemu w ciasto nie wsiąkną aż tak rozmrażające się maliny. Ten patent jest

Zasmakuj Kuchni
Ciasto z malinami 178

zapraszajcie znajomych i częstujcie się smacznym ciastem na weekend     Składniki: 3 jajka 2,5 szklanki mąki pszennej ½ szklanki oleju, u mnie rzepakowy 1 szklanka drobnego cukru 1 szklanka kefiru lub maślanki, u mnie sera twarogowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 truskawek, u mnie mrożone maliny, mogą być inne świeże owoce jak brzoskwinie, porzeczki, czereśnie, agrest(...)truskawki kroimy na niezbyt duże kawałki. U mnie mrożone maliny, bez uprzedniego rozmrażania. Jajka z cukrem ubijam na puszystą masę. Dodaję resztę składników, miksuję do uzyskania jednolitego ciasta. Będzie ono nieco gęste. Blachę wykładam papierem do pieczenia i wlewam ciasto wyrównując na wierzchu. Posypuję bułką tartą, dzięki czemu w ciasto nie wsiąkną aż tak rozmrażające się maliny. Ten patent jest

Zasmakuj Kuchni
16 przepisów z orzechami 160

Chrupiące, smaczne nie tylko w słodkich połączeniach. Orzechy świetnie sprawdzają się w sałatkach, jako dodatek do dań makaronowych, ale nie tylko. Niezastąpione w jesiennych ciastach marchewkowych i surówkach. Dla wydobycia smaku najlepiej podprażyć je na suchej patelni. Orzechowe przepisy gotowe, pora zabrać się za jesienne gotowanie! Jakie są Twoje ulubione orzechy? Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Jogurt(...)masłem orzechowym i migdałami Kuskus z musem jabłkowym z orzechami włoskimi Masło z orzechów włoskich Mus jabłkowy z orzechami włoskimi Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Owoce z waniliową chałwą i orzechami w miodzie Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Penne z ciecierzycą, suszonymi pomidorami, czarnymi

Moja smaczna kuchnia
Rolada bezowa z kremem kawowym i orzechami 214

wierzchu roladę możemy posypać kawą lub kakao *** *** Dodatkowo roladę możemy ozdobić owocami i listkami mięty *** *** Rolada bezowa nadaje się od razu do spożycia ale można ją także przechowywać w lodówce 1-2 dni ** *** SMACZNEGO ***         Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania