ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1041/1704)

Sernik na zimno z truskawkami 154

się da...u mnie tym razem sernik na zimno ....przygotowany w ramach Ciasta na niedzielę ..Pomysł na taki sernik znalazłam  tutaj . Razem ze mną serniki na zimno robiły ...cdn. 500 g twarogu sernikowego z wiaderka 1 paczka biszkoptów 700 g truskawek (mogą być inne też owoce) 250 ml śmietany słodkiej 30% 1 śmietan-fix lub inny usztywniacz(...)rozpuścić w szklance gorącej wody. Pozostałe truskawki zblendować na mus i połączyć z galaretką , odstawić do lodówki aż galaretka zacznie lekko tężeć.Wylać całość na zastygniętą masę śmietanową. Odstawić ciasto do całkowitego stężenia do lodówki

Moje domowe kucharzenie
DŻEM TRUSKAWKOWY 173

zimowy dzień otworzyć pachnący, pełen słodkich truskawek słoiczek. Dżem truskawkowy   można używać do kanapek, naleśników,ciast. Najlepszy jest ten domowy! Przepis jest prosty i jego robienie nie trwa długo. Oczywiście można smażyć dżem przez kilka dni przez godzinę dziennie. Woda wtedy odparuje, dżem będzie gęsty i skoncentrowany. Ja jednak wolę szybciej... co nie znaczy gorzej. Podczas tak długiego gotowania(...)pół  godziny. Zabierajmy się więc do pracy. Truskawki przełożyłam do durszlaka i umyłam w letniej wodzie.  Następnie oderwałam z nich szypułki.  Przełożyłam je do garnka. Większe owoce przekroiłam na połówki.  Dodałam sok z cytryny. Zagotowałam i gotowałam przez około 30 minut.   Truskawki puściły sok. Wsypałam cukier i mieszankę żelującą. Mieszałam i ponownie zagotowałam

potrawyregionalne
Tort jednorożec 293

dzień wcześniej, żeby miały dużo czasu na przestudzenie. Galaretkę rozpuszczamy w ok. 400 ml gorącej wody. Foremki lub miseczki o średnicy zbliżonej do średnicy tortu wykładamy folią spożywczą, układamy owoce i wylewamy galaretkę. W sumie potrzebne będą trzy krążki. Przekrawamy biszkopty na 4 spody i układamy na kawałkach papieru do pieczenia – w ten sposób będzie je łatwiej przenosić podczas(...)pozostanie czysta. Nasączamy spód sokiem z pomarańczy. Nakładamy na ciasto pierwszą cienką warstwę kremu. W sumie krem należy podzielić sobie mniej więcej na 3 części. 1 część wykorzystujemy do przełożenia tortu, 1 do pokrycia wierzchu i brzegów, 1 na ozdobne różyczki. Na warstwę kremu układamy krążek galaretki z owocami i przykrywamy jeszcze jedną cienką warstwą kremu. Powtarzamy z pozostałymi

Ciastkozercy
Sernik podwójnie owocowy z frużeliną malinową i jagodowym spodem 174

szklanki wody (do rozpuszczenia mąki) 2 płaskie łyżeczki żelatyny Dodatkowo owoce do dekoracji (można pominąć) WYKONANIE Kruchy spód: Do miski wsypać mąkę, dodać zimne masło pokrojone nożem, szczyptę soli, cukier, jajko i jagody (jeżeli są mrożone, to nie odmrażać ich). Zagnieść dłońmi jednolite ciasto, wyłożyć je na dnie formy tortowej (o średnicy 26 cm) i zaciągnąć też lekko boki(...)Włożyć do lodówki na 60 minut. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 ° C. Zimne ciasto ponakłuwać widelcem i włożyć do piekarnika na 10 minut, po czym wyciągnąć i zostawić do ostudzenia. Sernik: Zmniejszyć moc piekarnika na 170 ° C. Masło roztopić i zostawić do ostudzenia. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka ubić z połową ilości cukru i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać

Passions hobbies life
Ciasto z masą kokosową i galaretką 196

razem wrzucam przepis na ciasto, które zrobiła moja mama a nie ja, ale było tak dobre, że muszę się nim tu z Wami podzielić :) Składa się z kilku warstw: biszkopta, masy kokosowej, galaretki, herbatników i czekolady, a całość tworzy świetne połączenie, nie za słodkie tylko takie w sam raz, spróbujcie :) Składniki na blachę wym. 22 x 33 cm: Biszkopt(...)galaretki (świetnie sprawdzą się takie o smaku czarnej porzeczki lub owoców leśnych) 3 paczki herbatników czekolada deserowa + kilka łyżek mleka rozpuszczone w kąpieli wodnej orzechy włoskie na posypkę   Najpierw należy upiec biszkopt. Całe jajka zmiksować z cukrem, następnie powoli dosypywać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec przez

Simply Food
Pierogi z serem i sosem jagodowym. 135

naczynia i rozgniatamy widelcem. Odcinamy kawałek ciasta, resztę zostawiamy pod przykryciem. Wałkujemy na cienki placek, wycinamy krążki, na każdy nakładamy łyżeczkę nadzienia i zlepiamy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną oleju, wolno i nie dłużej jak dwie minuty od wypłynięcia na wierzch. Podajemy z sosem jagodowym, który przygotowujemy następująco. Owoce wkładamy do rondla, podlewamy połową wody, wrzucamy goździki

Dieta moja pasja
Ciasto "Wiewiórka" - pyszny i szybki brzydal 327

Ciasto wygląda raczej niezachęcająco, ale zdecydowanie nadrabia smakiem. Robi się niezwykle szybko i łatwo. Dal jednych będzie urozmaiceniem na świątecznym stole, dla innych kołem ratunkowym - bo szybki i zawsze się udaje. Mąki dajemy niewiele, a dostajemy spory jabłkowy placek. Składniki : ok. 1,3 kg jabłek (jeszcze nieobranych) 200 ml orzechów włoskich (nie rozdrabniać) 150 ml rodzynków 200 ml cukru skórka(...)skórkę z pomarańczy. Wymieszać i odstawić, by jabłka puściły sok. Do owoców dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać. Jajka rozbełtać i wlać do masy. Dokładnie wymieszać. Przełożyć na blachę (35x24x5) cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. godziny w temp. 180 stopni C. Po upieczeniu ciasto wyjąć z formy, by jabłka nie przeszły blachą. ----- Podobne: Pieczone jabłka

Weekendy w domu i ogrodzie
orzechowo-jabłkowe------nut-apple 358

Składniki: beza 1 łyżka maki ziemniaczanej 1 szklanka cukru pudru 4 białka ciasto orzechowe 1 łyżeczka proszku do pieczenia 350 g mąki pszennej tortowej cukier wanilinowy 230 g zimnego masła 1/2 szklanki cukru pudru 4 żółtka 1 łyżeczka cynamonu 130 g orzechów włoskich krem 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki likieru jaki lubimy 3 łyżki maki pszennej(...)skórka otarta z 1/2 pomarańczy 1łyżka mąki ziemniaczanej Wykonanie Owoce umyć, obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej, dodać cukier i smażyć krótko, aż zredukuje się nadmiar soku z jabłek. Dodać skórkę startą z pomarańczy. Sok z pomarańczy wymieszać z mąką ziemniaczaną i wlać do masy jabłkowej. Całość zagotować i przestudzić. ciasto

w mojej kuchni
Ciasto śnieżynka z ananasem bez pieczenia 149

Ciasto śnieżynka z ananasem bez pieczenia Szukacie pomysłu na proste ciasto bez pieczenia? Polecam Wam moje ciasto śnieżynka z ananasem. Takie ciasto przygotujecie dosłownie w kilka minut, później już trzeba tylko poczekać aż nasz deser stężeje w lodówce. Dlatego najlepiej przygotować je dzień wcześniej i zostawić na noc w lodówce (minimalny czas na tężenie to 3-4 godziny). Ciasto jest(...)dodacie do masy małą ilość cukru pudru, deser będzie też lekko orzeźwiający. Spróbujcie. Ja takie ciasta bez pieczenia najczęściej przygotowuje na różne domówki, na sylwestra lub spotkania z przyjaciółmi. Ciasto śnieżynka z ananasem bez pieczenia na spodzie z kruchych ciasteczek. Składniki: Na ciasto: 250 ml śmietanki 30% (zimnej) 2 opakowania serka naturalnego Bieluch (lub innego podobnego

Słodkie okruszki
Tarta z czereśniami. Przepis krok po kroku 537

się nie zgodzić patrząc na ceny, oraz bazarki obsypane pięknymi dorodnymi owocami. Muszę przyznać, że jest to jeden z moich ulubionych owoców. Latem cudownie orzeźwia, dostarcza cukru, całkiem dobrze znosi próbę czasu i temperatury. Uwielbiamy zabrać całą miskę umytych czereśni i chrupać w słońcu, nad wodą(...)szybka akcja . Chcieliśmy zrobić coś słodkiego i na szybko (jak każdy Wybór padł na tarte, to pozycję mamy opracowaną do perfekcji. Głównie dzięki kruchemu ciastu, które zawsze się udaję. Kruche ciasto (link) . Krem mascarpone też nie jest bez znaczenia. Dla odmiany, aby nie popaść w rutynę do spodu dodaliśmy kakao

kuron.com.pl
Tort w męskim stylu 170

dodając odrobinę czerwonego barwinka i łyżki kakao.) Ozdobiłam czekoladowym dripem i słodkościami (mam nadzieje że ulubionymi).  Zapraszam Was do wykorzystania tego przepisu jako bazowy, a ozdoby i świeże owoce wybierzcie takie, jakie lubicie najbardziej Biszkopt pieczony w tortownicy-19 cm 5 jajek  (osobno żółtka i białka) 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej(...)Piec w temperaturze 170 stopni około 45 minut (sprawdzajcie patyczkiem). Upieczone ciasto po wyjęciu z piekarnika upuśćcie na podłogę z wysokości 40 cm- dzięki temu biszkopt nie opadnie. Wystudzić. Przekroić na trzy, lub cztery  części. Krem 600 ml śmietany kremówki 250 mascarpone 300 g ulubionych owoców (użyłam maliny i borówki) 3 łyżki cukru pudru, lub więcej jeśli lubicie

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk

Proponowane wyszukiwania