ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1037/1704)

Buraczane babeczki korzenne z powidłami i karobem 178

Z przekonania, że warzyw i przypraw korzennych w wypiekach nie dość nigdy powstały poniższe babeczki. Babeczki wyjątkowe, bo o wspaniałym smaku i świątecznym charakterze. Nieznacznie wilgotne

Even Better Food
Delikatne placuszki na śniadanie 200

patelni wlać odrobinę oleju, jeśli masz dobrą patelnię to można smażyć bez oleju. Ciasto wlać na patelnię dużą łyżką. Smażyć na małym ogniu. Jak już się przesmaży z jednej strony obrócić na drugą stronę i smażyć chwilkę. Podawanie – podawać z dowolnymi owocami, dżemem, śmietaną, posypane cukrem pudrem. To już jak lubicie. Te placuszki są naprawdę pyszne

Kuchnia Pokoleń
Bułeczki drożdżowe 242

łyżką i odstawić na ok 30 minut do wyrośnięcie , najlepiej w ciepłe miejsce.  Kiedy ciasto podwoi swoją objętość, wyłożyć na stolnicę podsypaną mąką i rozwałkować na grubość ok 0,5 cm. Szklanką wykrawać koła na środku kłaść odrobinę powideł , dżemu czy sezonowych owoców. Sklejać brzegi i układać na blaszce , sklejeniem na dół.  Tak przygotowane bułeczki posmarować roztrzepanym

Aromatyczne Podróże
Testowanie płatków śniadaniowych Lubella 219

podawać tradycyjnie z mlekiem lub wzbogacać o ulubione dodatki, np. świeże lub suszone owoce, jogurty, ziarna.  Płatki są dość słodkie, jak dla mnie niektóre zdecydowanie za słodkie i mają trochę za długie listy składników.   Płatki można również stosować jako dodatek do ciast czy główny składnik domowych batoników, na które przepis już niebawem pojawi się na blogu

Z miłości do słodkości
Placki gryczane (bezglutenowe) 192

syropu klonowego 1 łyżeczka sody 6 - 7 łyżek mąki gryczanej 1/2 zielonego jabłka (lub inne owoce) olej kokosowy do smażenia Jogurt, jajka i syrop mieszamy razem (wystarczy rózgą, nie musi być mikserem). Następnie dodajemy mąkę i sodę i całość mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta. Olej rozgrzewamy na patelni, a następnie wlewamy łyżką porcje ciasta. Smażymy na ciemnozłoty kolor, kładziemy

Czary - gary w kuchni
Naleśniki bezglutenowe ryżowo-kukurydziane 202

krótko zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Odstawić na 30 minut. Po tym czasie przemieszać łyżką ciasto naleśnikowe i wlewać je chochlą na patelnię z rozgrzanym olejem ryżowym. Smażyć z obu stron na słoty kolor. U mnie naleśniki były podane z syropem klonowym i owocami

Passions hobbies life
HOTEL BIAŁY KAMIEŃ HOTEL & MEDI SPA 184

odbywała się w góralskiej chacie. Było pysznie i różnorodnie. Może trochę brakowało mi większej ilości owoców i deserów. Poza główną restauracją posiłki można zamówić w małej restauracji ala carte. Tu dania to prawdziwe arcydzieła. Pięknie podane i smakujące wyśmienicie, podobnie jak lody i ciasta. Restauracja a'la carte i bar. Chata góralska. Widok sprzed hotelu. Miłe miejsce, idealne

WYSPA SZCZĘSLIWA
Smażone jabłka 198

dorodne jabłka papierówki, dodam nie pryskane żadną chemią, o czym świadczy robaczek prawie w każdym owocu, nadają się znakomicie na najprostsze na świecie przetwory. To jest smak mojego dzieciństwa. Naleśniki  czy racuchy przełożone tymi jabłkami są przepyszne. Znakomicie sprawdzają się w rożnego rodzaju ciastach. A więc do dzieła, smażymy! Nie mam ścisłej receptury, po prostu: Umyte jabłka obieramy

Kulinarne przemyslenia
NAJLEPSZA TARTA Z GRUSZKAMI 158

TARTA Z GRUSZKAMI w tej wersji to deser, po spróbowaniu... Artykuł NAJLEPSZA TARTA Z GRUSZKAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Batoniki owsiane z żurawiną i jagodami Goji 195

Pomysł na pyszne batoniki w domowej, zdrowej wersji. Mogą być słodką przekąską, drugim śniadaniem do szkoły czy pracy, a także prezentem! Jagody Goji kupiłam pierwszy raz

Kolorowy Przepisownik
Prażona gruszka z cytryną i rodzynkami 340

zagotowania gruszek). Często mieszaj. Pod koniec dodaj rodzynki i duś dalej, aż trochę napęcznieją, a owoce zmiękną i odparuje nadmiar soku.  Tak przygotowane słodko-kwaśne gruszki są przepyszne same w sobie. Zuzi bardzo smakowały w kaszce . Polecam do deserów, słodkich dań, do ciasta... Możesz je zapasteryzować w słoikach, jednak z powyższych proporcji wyjdą tylko dwa słoiczki wielkości tego

Anioszek w kuchni
Szybka Babka Banaowo- kawowa 125

się nie stanie. Dużą formę na babkę z kominem wysmarowujemy tłuszczem i obsypujemy mąką. Ciasto wylewamy i wkładamy do piekarnika na 50 minut na 160*C Gotową babkę od razu wyciągamy z formy i pozostawiamy do ostygnięcia. Dekorujemy cukrem pudrem lub kandyzowanymi owocami :) *** Tymczasem w moim karmniku .... ... drugie śniadanie

W Moim Magicznym Domu
Smaczny orzech do zgryzienia - warsztaty z Kikkoman i Tabasco 205

muszę przyznać, że była to bardzo przydatna czynność tuż przed zbliżającymi się świętami. Następnie przygotowałyśmy owoce, które najpierw przesmażyłyśmy na na maśle, dodałyśmy wina, miodu i korzennych przypraw. Gdy były miękkie dodałyśmy do niego ugotowany pęczak i chwilę razem podgrzewałyśmy. Karpia najpierw obtoczyłyśmy ciastem naleśnikowym, a potem w panierce złożonej z wiórek kokosowych i maku. Smażyłyśmy na złoto

Kulinarne przygody Gatity
Pierwsze urodziny bloga i torcik czekoladowy z trusawkami 167

Wygładzamy powierzchnię. Możemy również zrobić dekoracyjny wzorek na powierzchni musu używajac odłożonej wcześniej roztopionej czekolady. Ciasto przykrywamy szczelnie folią spożywczą tak, aby nie dotykała ona musu i wstawiamy do lodówki na min. 5 godzin, a najlepiej na całą noc. Tuż rzed podaniem dekorujemy owocami. Dekoracja: 500 g truskawek 2 łyżki syropu z kwiatów czarnego bzu listki mięty wiórki czekoladowe

Zawsze głodna!
Naleśniki z serem i musem z czarnej porzeczki. 184

jakiś czas je przygotować. A jeśli jeszcze do dyspozycji mamy sezonowe owoce z ogrodu mamy-  to tym bardziej ;-)     Składniki; 2 szkl, maki pszennej 1 szkl. mleka 1 szkl. wody 2 jajka 2 łyzki cukru   Odrobina oleju do smażenia.   Składniki ciasta na naleśniki należy ze sobą dokładnie wymieszać aby nie było żadnej grudki, najlepiej mikserem

Radość kipiąca uśmiechem.

Proponowane wyszukiwania