ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:772/988)

Domowe cukierki bananowe z pastą orzechową 109

Bardzo lubię smak bananów wymieszany z pastą orzechową i dziś postanowiłam połączyć te dwa smaki z gorzką czekoladą i zrobić domowe cukierki, które wyszły pyszne. Spróbujecie

Smaki Armine
Andruty kokosowo-orzechowe 140

Domowe kajmaki to smaki mojego dzieciństwa, pyszne, słodkie, masa kokosowa w połączeniu z nutą orzechową tworzy zgrany duet. Idealne na słodki poczęstunek czy przyjęcie urodzinowe dla

Wanilia i Kardamon
Deserowa czekolada nugatowa - Vivani 123

Jeszcze nigdy na marce Vivani się nie zawiodłyśmy i bardzo chcemy wypróbować jak najwięcej smaków czekolad jakie oferują. Kiedy przeczytałyśmy skład dzisiaj opisywanej tabliczki na stronie

Candy Pandas
Czekoladowe ciastka jaglane 77

Total Time 50 minutes Servings 24 Author Anna Ingredients 100 g suchej kaszy jaglanej 3 łyżki oleju kokosowego 50 g mielonego siemienia lnianego 50 g mielonych migdałów lub innych orzechów można dodać również mąkę z amarantusa 12 sztuk suszonych daktyli bez pestek 2 średnie dojrzałe banany 5 łyżek kakao gorzkie 100 g ciemnej czekolady 2 łyżeczki przyprawy piernikowej lub cynamonu(...)lodówki, aby masa stężała. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, przy pomocy łyżki do nakładania lodów lub łyżki stołowej nabierać równe porcje ciasta, formować kulki najlepiej w dłoniach zwilżonych wodą, kulki ciasta układać na przygotowanej blaszce, każdą kulkę spłaszczyć, między ciastkami zachować odstępy, ciastka urosną odrobinkę 🙂 Ciastka pieczemy przez 25-30 minut, bez termoobiegu

SprawdzonaKuchnia.pl
Mocno orzechowe, kruche ciasteczka 94

lubicie masło orzechowe, koniecznie wypróbujcie ten przepis Mocno orzechowe, kruche ciasteczka Składniki: 100 g masła lub oleju kokosowego 100 g masła orzechowego (najlepiej z kawałkami orzechów) 70 g mąki z komosy ryżowej lub mąki gryczanej 100 g mąki ryżowej płaska łyżeczka proszku do pieczenia 40 g erytrolu lub innego słodzika szczypta soli jajko Sposób wykonania: Masło lub olej koksowy rozpuść(...)wymieszaj. Do miski przesiej mąkę ryżową i mąkę z komosy ryżowej. Dodaj proszek do pieczenia, sól i słodziwo. Do suchych składników dodaj składniki mokre. Wymieszaj je bardzo dokładnie. Z ciasta formuj niewielkie kule i układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą kule lekko spłaszcz. Ciasteczka piecz ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podawaj po przestygnięciu

365 dni dookoła kuchni
KRUCHE CIASTECZKA Z KREMEM ORZECHOWO- KAKAOWYM+ MOJA RECENZJA KREMU ORZECHOWO- KAKAOWEGO SUPER KRÓWKA 151

błonnika pokarmowego, magnezu i potasu, W jego składzie znajdziecie takie składniki jak:      - cukier kokosowy      - mleko kokosowe w proszku      - pasta z orzechów kokosowych 12%      - olej słonecznikowy      - błonnik z akacji      - olej kokosowy      - proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu 5% Z czystym(...)jajka * ok. 150 g  kremu orzechowo- kakaowego Super Krówka Wykonanie: Do miski wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, wbić całe jajka i dodać miękkie kawałki masła. Rękami zagnieść ciasto ( w razie potrzeby dosypać mąki). Na stolnicę podsypaną mąką wyłożyć ciasto. Rozwałkować na grubość 6-7 mm. Szklanką wycinać koła. Na połowie wyciętych kół umieścić niedużą ilość kremu, zakryć

Zrób to smacznie
Chleb dyniowy AIP (paleo, bez jajek) 337

Zastąpienie jajek żelatyną czy siemieniem lnianym nie zawsze się sprawdza. Całe szczęście są przepisy na chleby AIP – chleby dozwolone przy chorobach autoimmunologicznych – bez jajek, zbóż, nabiału, strączków, orzechów i wszelkich nasion – bez cukru i alergenów . Tak, można jeść chleb przy Hashimoto! Chleb z dyni jest bardzo smaczny i z powodzeniem zastąpi tradycyjne pieczywo . Przepis na chleb paleo(...)łyżki ocet jabłkowy albo sok z cytryny – łyżka cynamon – łyżka soda oczyszczona – 1 łyżeczka sól ( kłodawska lub himalajska ) – 1 łyżeczka imbir – ½ łyżeczki Roztop olej kokosowy i wyrób ciasto z wszystkich składników poza sodą i octem. W zależności od jakości i stopnia wilgotności posiadanych składników konsystencja ciasta może się różnić – postaraj się osiągnąć dość gęsty krem. Dodaj sodę, zamieszaj

PaleoSMAK
Drożdżówki gniazdka 156

Przygotowanie: Drożdże pokruszyć do miski, posypać cukrem, odstawić na ok. 3 minuty, wlać lekko ciepłe mleko, wymieszać. Masło rozpuścić, ostudzić, wlać do miski. Dodać jajko i mąkę, wyrobić jednolite ciasto. Rozwałkować na lekko posypanej mąką desce, rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm. Szeroką szklanką wykrawać koła o średnicy ok. 8 cm. W każdym kółku wykrawać mniejszą szklanką kółko(...)wierzch drugą pętelkę ósemki tworząc coś na kształt gniazdka. Zostawić do lekkiego wyrośnięcia na ok. 20-30 min. Ser z cukrem i mąką ziemniaczaną zmiksować blenderem. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać w drożdżowych gniazdkach. W masę serową delikatnie wciskać po kilka owoców. Drożdżówki włożyć do piekarnika nagrzanego do 170°C, piec ok. 15 minut. Gotowe posypać cukrem pudrem

Cakes By Kejt
Cake pops na osłodę i konkurs o smaku lata 125

Cały bukiecik cake pops. Cake pops przygotowałam specjalnie dla Chabrowego Pola (klik) - to piękne miejsce, koniecznie się tam wybierzcie.  CAKE POPS /na 20 sztuk/ 125 g biszkoptów lub ciasta biszkoptowego 1 opakowanie serka mascarpone lub pusztego Almette (z gruszką i jabłkiem) wersja dla dzieci - 2 łyżki Nutelli (jeśli używamy mascarpone) wersja dla dorosłych - 1 łyżka kakao, 2 łyżki rumu(...)serkiem oraz nutellą lub kakako  i likierem. Powinna powstać gładka masa, którą należy wstawić do lodówki na min. 1 godzinę. Po tym czasie z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i ponownie wstawić je do lodówki - na schłodzonych polewa z czekolady będzie szybciej zastygać. Czekoladę połamać na kawałki i przełożyć do miseczki lub rondelka. Dodać śmietanę kremówkę i stopić

KUCHARNIA
CIASTO KUKUŁKA 164

Biszkopt po upieczeniu i wystudzeniu przekroić na dwie części. BISZKOPT JASNY: Wykonać tak samo jak biszkopt ciemny. Po upieczeniu wystudzić i połamać na kawałki wielkości mniej więcej dużego orzecha włoskiego (mogą być większe) PONCZ: Kawę zaparzyć w szklance wody, przelać do garnka, dodać połamane czekolady i cukier, podgrzewać do rozpuszczenia się czekolad, wystudzić. Do wystudzonego dodać wódkę, wymieszać. BITA ŚMIETANA(...)śmietanę poukładać ciasno połamany biszkopt jasny, polać dokładnie wystudzonym ponczem. Tak samo zrobić z drugą śmietaną i wyłożyć na naponczowny biszkopt, przykryć drugą częścią ciemnego biszkopta, udekorować według uznania . Ciasto  publikowany w PP 05/2013

w mojej kuchni
Jaglanka orzechowa z nutą cytrynową na mleku sojowym 193

Jest progres, zrobiłam się aktywna i tak na poważnie. Ostatnio wyciągnęłam rower i zaczynam realizować swoje postanowienia. Co ciekawe, postaram się przetrwać przez jakiś czas bez

Niezły Młynek
proste kokosowe pralinki a la Rafaello 172

składniki: 90 g cukru pudru 125 g masła 100 g mleka w proszku (nie granulowanego) 50 g herbatników ok. 33 szt. migdałów ok. 25 g wiórek

Domowy Smak Jedzenia
Sałatka z buraczkami i jabłkiem 181

Uwielbiam sałatki, zazwyczaj udaje mi się przygotować coś innego jednak są takie do których lubię wracać bo ich smak po prostu pieści moje podniebienie

Niezły Młynek
Muffinki dyniowe 78

Sezon na dynię trwa już od jakiegoś czasu, więc zapraszam Was dziś na muffinki dyniowo-marchewkowe. Są smaczne, zdrowe i idealnie nadają się na drugie śniadanie

To co lubię - gotuję i polecam
Domowe masło orzechowe o smaku kokosa i wanilii 62

Jak zrobić domowe masło orzechowe? Nic prostszego, potrzebujemy tylko orzeszków ziemnych i blendera o dużej mocy. Chwila miksowania i mamy prawdziwe masło orzechowe… mniam! Możemy

Tajemnice Smaku