jesień mamy ochotę na jedzenie jabłek w różnych postaciach, nie ukrywam, że również z dodatkiem miodu. W zeszłym roku upiekliśmy tartę z jabłkami i orzechami, a tej jesienie skarmelizowane jabłka zostały zamknięte w kruchym cieście francuskim. Składniki na ciastko francuskie z jabłkami 1 opakowanie ciasta francuskiego (375g) 500 g jabłek 2 łyżki cukru 2 łyżki miodu 1 / 4 łyżeczki kardamonu
niecodziennikparyBardzo kruche, bardzo smaczne, bardzo aromatyczne i do tego bardzo zdrowe. Polecam serdecznie wszystkim na dietach przeróżnych bo to że macie dietę nie oznacza że nie
Moje Małe CzarowanieSkładniki: Ciasto 8 białek 20 dag cukru kryształu 3 żółtka 10 dag orzechów mielonych 10 dag orzechów krojonych 5 dag kokosu 10 dag rodzynek 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem 1 puszka brzoskwiń cukier kryształ do smaku 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 25 dag masła Dodatkowo 2 paczki delicji o smaku owocowym 2 galaretki pomarańczowe Wykonanie: Ciasto
Pychotkaaaciastka robią się błyskawicznie. Ciasto jest mięciutkie, delikatne – pracować z takim ciastem to sama przyjemność. Można je nadziać ulubionym dżemem, kajmakiem, orzechami lub czymkolwiek innym. Swoje ciastka nadziałam kawałkami czekolady z kalendarza adwentowego- takie tam sprzątanie szuflad Składniki: -125g masła – 150g śmietany (u mnie 18%) – 2 łyżki cukru lub inne słodzidło wg smaku (u mnie cukier(...)nadzienie wg smaku (u mnie czekolada) – cukier puder do dekoracji Masło roztopić i wystudzić, dodać śmietanę i cukier, wymieszać dokładnie. Następnie dodać mąkę i zagnieść miękkie i elastyczne ciasto. Rozwałkować ciasto (dość cienko) na blacie podsypanym mąką, wykroić ciasteczka dowolnymi foremkami. Na połowę wykrojonych ciastek wyłożyć nadzienie, przykryć drugą połową i mocno zlepić brzegi. Wyłożyć na blachę wyścieloną papierem
Smaki Armineosobnej misce łączymy ze sobą mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia. Do takiej mieszaniny dodajemy płatki jęczmienne, po czym chwilę mieszamy. Dosypujemy orzechy, siemię, słonecznik i płatki migdałowe i ponownie mieszamy, aż ciasto się sklei. Nie powinno być lepkie, ale też nie powinno się rozlatywać. Gdyby po dokładnym mieszaniu składniki wciąż nie chciały się połączyć, dodajemy troszkę wody(...)stopni C. Łyżką wykładamy masę na blachę wysmarowaną olejem lub na papier bądź folię do pieczenia i formujemy okrągłe ciasteczka. Pieczemy ok. 10-15 minut. Orzechy laskowe. Cytryna. Pan posyłający komplementy. Nowe buty. Jasna pościel. Chwila obecna. I uczucie pozornego przemijania
Weganizm infantylnyziemniaczaną , zmielone migdały mąkę tortową i cappucino , sodę gasimy w łyżce soku z cytryny i dodajemy do ciasta . Zagniatamy ciasto. Jeśli ciasto będzie się Wam jeszcze kleiło dodajcie troszkę mąki ziemniaczanej . Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Szyjkę butelki (bez zakrętki) lub taki przyrząd jak ja mam zanurzamy w kakao
Sama słodycz i szczypta chilimasła, 1 ½ szklanki cukru Sposób przygotowania: Masło miksujemy z cukrem. Nie przerywając miksowania dodajemy jajka. Gdy masa będzie jednolita dodajemy wiórki, orzechy i pokruszone wafelki. Formę (18x26 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy masę. Ciasto pieczemy w temperaturze 160 stopni C około 1 h. Inspiraca: http://majanaboxing.blox.pl/2011/10/Ciasto-z-wafelkow-waniliowych.html
Pobite gary Barbaryjakoś super "fit" ale nie popadajmy w skrajność, wszystko jest dla ludzi 😀 Jest bez cukru, z optymalną ilością tłuszczy , ważne aby nie upchać w siebie na raz pół ciasta a nikomu w boczki nie pójdzie 😁 Składniki: Biszkopt: - 3 szklanki mąki ryżowej - 2 szklanki maślanki - 1/4 szklanki oleju - 2 łyżko kakao - 2 łyżeczki sody - 1 łyżka przyprawy do piernika - słodzik(...)łyżki erytrytolu ) Masa: - 2 opakowania budyniu bez cukru śmietankowego - mleko do ugotowania budyniu Krem: - 1 śmietanka 30% - 1 saszetka fix śmietany - dodatki na wierzch wedle uznania (u mnie orzechy włoskie, polewa kakaowa) Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki na biszkopt miksujemy do połączenia składników (maślanka musi być w temp. pokojowej). Tortownicę ( 22 cm) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy masę i pieczemy
Zdrowie i pysznie na talerzuNasz weekend był trochę szalony- ale właściwie w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Udało się wiele rzeczy, które ogólnie uznajemy za relaksujące. Była zupa cukiniowa, ciasto gruszkowe, praca w ogrodzie- trawa jest skoszona, niektóre grządki ogarnięte, orzechy i owoce róży zebrane. Obejrzeliśmy słaby film dla młodzieży, lepszy serial z Halle Berry, ja przypomniałam sobie nawet parę odcinków Felki. Dokończyliśmy halucynogenne zielonogórskie
les mirabellesprzygotowania bloku będzie wam potrzebny garnek, najlepiej taki 5-litrowy, by wszystko się zmieściło. Jeśli nie macie dobrego garnka w domu zajrzyjcie tutaj. Ponadto przyda wam się forma do ciasta – keksówka. Niedroga do dostania jest tutaj . Gdybyście mieli ochotę na inny deser to polecam wam krem z serka homogenizowanego. Możecie także spróbować moich świątecznych przepisów . Ułatwią wam przygotowanie wigilii(...)kuchni powinien się roznieść właściwy zapach bloku. Masę odstawiamy do ostygnięcia – może mieć maksymalnie 40 st. Celsjusza przed kolejnym etapem. Dalej dodajemy żurawinę, orzechy i pokruszone pierniki. Masę przenosimy do keksówki. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na 12 godzin. Po tym czasie zajadamy się pysznym smakiem bloku. Koszt: 27 zł Przygotowanie: 30 minut Blok czekoladowy Blok czekoladowy Blok czekoladowy Artykuł
Kuchennyviral.plsztywno i dodajemy do ciasta. Banany kroimy w kostkę, dodajemy do ciasta, mieszamy. Patelnię rozgrzewamy z kawałeczkiem masła klarowanego. Nakładamy partiami ciasto, formując placuszki. Smażymy z obu stron. Podajemy z miodem lub z lekko skarmelizowanymi w miodzie posiekanymi orzechami
Domowy Smak Jedzeniapieczarek i orzechów włoskich. Dodatek orzechów doskonale komponuje się z serem, a i pieczarki całkiem nie najgorzej tutaj pasują. ALE… jeśli o mnie chodzi, wolałabym na przyszłość więcej orzechów, a mniej pieczarek. Przepis podam Wam w takiej formie, w jakiej ja robiłam – jakby co, miejcie jednak na uwadze moją sugestię. Dlaczego? Wyjaśnienie znajdziecie w ostatnim zdaniu poniższego akapitu(...)uznałam za smaczne, po zjedzeniu całego serka uznałam, że to jednak była zbyt duża, zbyt tłusta porcja;) Ser camembert świetnie też smakuje podany w cieście francuskim, po przepis zapraszam tutaj -> KLIK 4 camemberty garść orzechów włoskich 100-150 g pieczarek 2 łyżki masła 2 łyżki mąki kilka łyżek bułki tartej 1-2 jajka sól, pieprz olej do smażenia Oczyszczone
Smaki Na TalerzuSkładniki: biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru kryształu 4 łyżki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia krem: 30 dkg orzechów włoskich 300 ml mleka
czarrna od kuchniScroll down for recipe in English. Składniki: (forma o wym. około 18x25 cm.) Masa czekoladowa: 250 g. masła 3 łyżki gorzkiego kakao 120 g. cukru 1
Delicious PlaceŚwięta zbliżają się wielkimi krokami , a co za tym idzie makowce! Makowce , serniki z makiem , makowe rolady i wiele wiele innych pyszności, do których potrzebna nam
Ostra na Słodko