ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:133/988)

Miodownik z kremem grysikowym wiśniami i orzechami 443

najlepiej z dwa dni przed świętami. Ciasto po upieczeniu jest twarde więc musi zmięknąć ale jest rewelacyjne. Słodkie z nutą kwaśnych wiśni i chrupiących orzechów. Polecam nie tylko na święta. Przepis z bloga . Składniki: Ciasto; 3 szkl mąki pszennej 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 jajko 125 g zimnej margaryny lub masła 2 łyżki miodu 10 łyżek mleka(...)odłożyć do wystudzenia. Margarynę utrzeć do białości, dodawać po łyżce zimnej kaszy i utrzeć na jednolity krem. Na koniec dodać sok z cytryny. Przełożenie ciasta;pierwszy placek, połowa powideł śliwkowych, połowa pokrojonych orzechów, połowa wiśni, połowa kremu, drugi placek, powidła, orzechy, wiśnie, krem i przykrywamy trzecim plackiem. Dociskamy i odkładamy w chłodne miejsce. Przed podaniem, a najlepiej smakuje

Ala piecze i gotuje
Brownie: czekoladowa rozkosz 131

cukrem waniliowym, aż masa stanie się prawie biała. Wówczas stopniowo dodajemy rozpuszczoną czekoladę z masłem. Gdy składniki się połączą dodajemy mąkę, szczyptę soli i śmietankę, a na koniec orzechy włoskie. Gotowe ciasto wylewamy masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (albo wysmarowaną masłem). Pieczemy 25-30 minut w temperaturze 170°C. Normal 0 21 false false false PL X-NONE

Gotujemy i jemy
Sernik gotowany na miodowych plackach 302

200g margaryny "Kasia" 2 jajka 1 cukier wanilinowy  3/4szklanki cukru 1 budyń śmietankowy  1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo:  1 puszka masy krówkowej posiekane orzechy   Placki miodowe: Wszystkie składniki ciasta zagniatamy. Ciasto dzielimy na 3 części. Każdą z nich pieczemy w blaszce o wymiarach 20 x 35 cm wyłożoną papierem do pieczenia ok. 15 minut(...)zacznie wrzeć dodajemy mąkę z budyniem i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Kiedy ponownie masa się zagotuje odstawiamy z palnika. Ciepłym serem przekładamy miodowe placki. Wierzch ciasta smarujemy masą krówkową i posypujemy posiekanymi orzechami.   Smacznego

Salonik smaków
Chlebek bananowy 153

Takie szybkie i proste ciasta to ja uwielbiam :) Ciasto jest bardzo wilgotne, dzięki startemu jabłku. Ja dorzuciłam mieszankę orzechów, ale można dodać samych orzechów włoskich. Wspaniała propozycja dla niespodziewanych gości albo gdy masz ochotę na błyskawiczne ciasto :) Składniki: 3 dojrzałe banany 1 jabłko 125 miękkiego masła 100 g cukru małe opakowanie cukru wanilinowego 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka sody(...)wsypać oba cukry i utrze mikserem na puszysta masę. Następnie dodawać kolejno jajka, rozgniecione banany i start jabłko. Na koniec wsypać suche składniki oraz posiekane orzechy. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Piekarnik rozgrzać do 180C i piec ok. 60 minut. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Ciasto Kora orzechowa 139

orzechowa Znany i lubiany przekładaniec z orzechami, galaretką, budyniem brzoskwiniowym, blatami bezowymi i delicjami. Ciekawe połączenie smakowe. Idealne ciasto na uroczystości rodzinne i inne przyjęcia. Polecam!     Składniki: Ciasto: 6 białek 2 żółtka 150g drobnego cukru do wypieków 150g orzechów włoskich lub laskowych (lub pół na pół) 70g wiórków kokosowych 70g rodzynek 2 łyżki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka(...)opakowania delicji o smaku pomarańczowym 2 galaretki o smaku brzoskwiniowym brzoskwinie pozostałe z puszki       *** Wykonujemy ciasto. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Orzechy drobno mielimy *** *** Zmielone orzechy, wiórki, rodzynki, mąkę i proszek do pieczenia mieszamy razem i odkładamy *** *** Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Następnie powoli dodajemy cukier, cały czas ubijając, aż powstanie gęsta, lśniąca

Blog z Apetytem
Błyskawiczne pączki twarogowe - nie tylko na tłusty czwartek 184

ciasto. 3. Ciasto powinno być elastyczne, więc jeśli się klei do rąk, to podsypujemy mąką. A jeśli jest za twarde, to dodajemy jeszcze odrobinę śmietany. 4. Formujemy z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego. 5. Sprawdzamy temperaturę oleju, czyli wrzucamy mały kawałek ciasta do oleju i jeśli szybko wypływa i rumieni się, to znaczy, że olej jest gotowy. 7. Na rozgrzany

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Ciasto Delicje 149

domowym zeszycie od dawien dawna. Przyznaję, że robiłam je dość często. Uwielbiam je za smak, łatwość i szybkość wykonania, co nie zawsze współgra w ciastach typu przekładaniec. Uwielbiam za puszysty biszkopt, pyszny krem budyniowy, orzechy, czekoladę, rodzynki, galaretkę i za domową ciemną polewę. Bardzo Wam polecam. Składniki na biszkopt: 6 jaj 180 g cukru 170 g mąki pszennej 6 łyżek(...)biszkopt. Kółeczka zostawiamy na później. W otworki wrzucamy czekoladę, orzechy, rodzynki, nakładamy tężejącą galaretkę. Każdy otworek przykrywamy wyciętym kółeczkiem. Całość dekorujemy polewą i posypujemy fantazyjnie czekoladą, rodzynkami i orzechami. The post Ciasto Delicje appeared first on Made

Made By Mom And Son
Rolada czekoladowa 193

Szybki cieniutki biszkopcik, masło, nutella, trochę posiekanych orzechów włoskich i białej czekolady... Brakowało tylko dżemu śliwkowego, bo wtedy roladka była by winniejsza i pewnie mniej słodka:) Ale do kawy i tak fantastyczna! Składniki na ciasto: 5 średnich jajek; 2/3 szklanki cukru kryształu; 2 łyżki kakao; 3/4 szklanki mąki; 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia; Wykonanie: Nie rozpisuję się tutaj(...)Amaretto. Wystudzoną roladę delikatnie rozwinąć i delikatnie skropić przygotowanym wystudzonym ponczem. Następnie ciasto posmarować powidłem śliwkowym. Na powidło wyłożyć masę czekoladową (trochę odłożyć do dekoracji), posypać orzechami i czekoladę i ciasto zwinąć w roladę. Gotową roladę obsmarować masą i udekorować według własnego uznania. Dobrze schłodzić przed podaniem. A tutaj po kolejnym upieczeniu

In my kitchen
Zakochałam się. W Pizookie. Teraz kolej na Was. 212

końcu to twarda sztuka. Potrzeba silnych ramion dziadka, żeby go rozłupać.  Potem kruszeje i jest już cały mój.  Orzech, oczywiście! Miłość od pierwszego ugryzienia. Pociągający w każdym wcieleniu.  W lodach, czekoladzie, cieście, rogalikach.  W surówce z selera, w terrinie.  W duecie z jabłkiem. W zmysłowym trójkącie z gruszką i rokpolem. I oczywiście solo. Takim(...)potrafi zawrócić w głowie, ale to do włoskiego mam prawdziwą słabość.  Pewne jest, że wybierając lody zawsze poproszę o gałkę orzechową, a zamawiając ciasto w kawiarni wybór padnie na to, które jest z orzechami. Z bombonierki najpierw znikają czekoladki z nadzieniem orzechowym, a skrytka z likierem orzechowym to jedna z pilniej strzeżonych przeze mnie tajemnic. Orzechowym pokusom ulegam niemal

KUCHARNIA
Batoniki karmelowe z orzechami 195

Czekoladowe, rozpływające się w ustach chrupiące batoniki z kawałeczkami orzechów, w solonym karmelu… pycha! Bo nie ma nic lepszego niż połączenie solonego karmelu i czekolady. Batoniki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasteczka owsiane z bananem, orzechami włoskimi i czekoladą 154

Święta. święta i po świętach... a babcinych ciast dalej pełno... a może coś na odmianę? Pełne zdrowia i błonnika (jakże potrzebny po świątecznym obżarstwie), osłodzone bananem i gorzką czekoladą małe, chrupiące ciasteczka w wersji fit :) Składniki : 1 szklanka mąki pełnoziarnistej 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 160 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru 1 duże jajko 2 dojrzałe(...)płatki owsiane, sól, sodę i proszek. W innej misce utrzeć masło z cukrem, dodać jajka i zmiksować. Porcjami dodawać rozgniecionego widelcem banana oraz sypką mieszankę. Wmieszać orzechy i czekoladę. Zagnieść ciasto. Nabierać po łyżce i formować kulki wielkości orzecha. Spłaszczyć dłonią i układać w sporych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 12-16 minut w 180*C Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Kruszonka lasowiacka 222

piana z białek, następnie warstwa kakaowego kruchego ciasta starta na tarce, na którą wykłada się drugą część piany z białek i wysypuje orzechami i rodzynkami, a na wierzch ściera się trzecią część kruchego, jasnego ciasta. Kruszonka lasowiacka wciąga. Z pozoru jest to słodkie, kruche ciasto i… i tyle. A jednak ten orzeszek, te powidła…. Mniam. Zgodnie z tradycją do ciasta(...)wyłożyć połowę piany z białek. Na białka zetrzeć na tarce o grubych oczkach ciasto z kakao. Na to wyłożyć pozostałą pianę z białek, posypać orzechami i rodzynkami i na wierzch zetrzeć trzecią część kruchego ciasta. Ciasto piec w 175-180 stopniach około 45 minut. Upieczone ciasto powinno być rumiane i chrupiące. Kruszonka lasowiacka została wpisana na listę produktów tradycyjnych przez

Trzeci talerz
CIASTECZKA Z CZEKOLADĄ 83

wanilią, dodaję jajko, mieszam, powoli wsypuję mąkę oraz proszek do pieczenia. Mieszam do połączenia. Wyłączam mikser, dodaję posiekaną czekoladą oraz posiekane orzechy (opcja). Mieszam łyżką. Z ciasta odrywam kawałki wielkości orzecha włoskiego, tworzę kulki i lekko spłaszczam w dłoniach. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C , grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Środkową półkę z wyposażenia piekarnika wykładam papierem

Zasmakuj Kuchni
Wilgotne ciasto czekoladowe z persymoną 108

ciast, koktajli, soków i przerabiajcie na dżemy. Tym razem mam dla Was bardzo wilgotne ciasto czekoladowe z persymoną (kaki). Czekoladowy smak ciasta wzmocniłam mocnym espresso. Dodatek orzechów nadaje świąteczny klimat. Ciasto przełożone jest musem z kaki . Przygotowanie musu z persymony jest banalne. Zmielcie owoc, dodajcie cukier, sok z cytryny i skrobię (w moim przypadku był to budyń czekoladowy). Wszystko zagotujcie

Słodkie Gotowanie
Pani Walewska (Ciasto Pychotka) 409

Pychotka) – to ciasto, które kojarzy mi się bardzo z moją Mamą :) Odkąd pamiętam to ciasto było u nas HITem każdych świąt, czy rodzinnych spotkań (tuż obok ciasta z masą krówkową, orzechami włoskimi i kremem budyniowym). Ciasto to posiada 2 wersje, z czego pierwszą zaprezentuję Wam już dziś, a na kolejną przyjdzie czas niebawem.. mam nadzieję, że na drugą

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania