ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:131/988)

Ciasto marchewkowe z kremem jaglano - kokosowym, bez glutenu, bez laktozy, bez jajek, bez cukru 124

oleju słonecznikowego pół szklanki rodzynek pół szklanki jagód goji agawa Składniki na krem: mleko kokosowe BIO (gęsta część) 3/4 szklanki kaszy jaglanej 10 łyżek wiórek kokosowych agawa orzechy włoskie do dekoracji Ciasto: Marchewkę obrałam i starłam na dużych oczkach. Rodzynki i jagody goji zalałam wrzątkiem. Marchewkę wymieszałam z rodzynkami i jagodami goji. Do miski wsypałam mąkę, płatki, proszek do pieczenia(...)przełożyłam do miski i wystudziłam. Do kaszy dodałam gęstą część mleka kokosowego, wiórki kokosowe oraz agawę. Wszystkie składniki wymieszałam za pomocą miksera. Krem wstawiłam do lodówki. Kiedy ciasto wystygło, dodałam krem, udekorowałam orzechami i ponownie wstawiłam do lodówki

nietadieta
Ciasto Marysieńka wg siostry Anastazji 869

ciasto pochodzi ze zbiorów siostry Anastazji.    biszkopt kakaowy: 7 jajek 1 szkl. cukru 2 łyżki kakao 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ciasto orzechowe: 250 g orzechów włoskich 5 białek 3/4 szkl. cukru 1,5 łyżki miodu 1 łyżka mączki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 500 ml mleka(...)piec w temperaturze 180*C przez ok. 45 minut. Wystudzić,przeciąć na dwie części. Można też upiec dwa cienkie biszkopty dzieląc składniki na połowę. Ciasto orzechowe: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier, drobno pokrojone orzechy, miód oraz obie mąki wymieszne z proszkiem. Piec 25 minut w temp. 180*C Krem: Odlać pół szklanki mleka, a resztę zagotować z cukrem

Kolorowa kuchnia Elki
czekoladowe ciasto z kremem budyniowym i orzechami 538

pudru wykonanie: Budyń gotujemy na mleku, bez cukru wg przepisu na opakowaniu i studzimy. Masło ucieramy z cukrem, ciągle ubijając dodajemy po łyżce budyniu. składniki na wierzch ciasta: 100 g łuskanych orzechów włoskich 2 łyżki masła 1/2 szkl cukru wykonanie: Orzechy siekamy. Masło roztapiamy na patelni, dodajemy cukier, karmelizujemy. Dodajemy orzechy, które rumienimy. Masę przelewamy na papier do pieczenia(...)odstawiamy do ostygnięcia. Gdy masa stwardnieje kruszymy ją. Na ciasto czekoladowe wykładamy 1/2 kremu budyniowego, przykrywamy drugim ciastem, wykładamy resztę kremu i posypujemy orzechami

Domowy Smak Jedzenia
Muffiny na chandrę i depresję! 170

Orzechy łuskamy i zgniatamy na mniejsze kawałki ( do lnianej ściereczki przesypujemy orzechy, a następnie zbijamy je młotkiem do mięsa :) tak najłatwiej i najszybciej ). Migdały mielimy i dodajemy do ciasta razem z orzechami włoskimi. Czekoladę kroimy na małe kawałeczki i dodajemy na sam koniec do ciasta - mieszamy lekko - Ciasto na muffiny nie lubi zbyt długiego wyrabiania:) Przekładamy do formy na muffiny

Słodkie Przyjemności
Ciasto z jabłkami, bakaliami i kruszonką 232

Smaczne, aromatyczne ciasto z jabłkami, bakaliami i kruszonką. Proste i szybkie w przygotowaniu. Kruszonka ładnie się przypiecze i dzięki orzechom będzie chrupiąca. Ciasto w smaku maślane, dzięki jabłkom trochę wilgotne i ładnie pachnie cynamonem. Idealne jesienne ciasto, polecam… Ciasto z jabłkami, bakaliami i kruszonką Składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 180g jasnego brązowego cukru 200g masła w temperaturze pokojowej(...)cynamonu 150g mąki pszennej (użyłam tortowej) 70g jasnego brązowego cukru 100g masła (o zwartości tłuszczu 82%) 2 garście orzechów włoskich Kruszonka: 1. Wszystkie składniki przełożyć do miski i rękoma zagnieść kruszonkę. 2. Piekarnik nastawić na 180C na funkcji góra-dół. Ciasto: 3. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą. 4. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć

Mała Cukierenka
Ciasto z truskawkami bez miksera 144

Dziś u mnie kolejne szybkie ciasto bez miksera z dodatkiem świeżych truskawek pachnące orzechami, jest pysznie, domowo, weekendowo Takie „wdzięczne” ciasto przygotowuję na kilka sposobów, najczęściej z takimi dodatkami jak: – z wiórkami kokosowymi i tartą czekoladą, – z dodatkiem kakao i tartej skórki z pomarańczy, – w wersji cytrynowej, – z przyprawą do piernika i tartymi orzechami, – ze świeżymi owocami(...)jabłkami, – z owocami z puszki: ananasem, brzoskwiniami, – z mrożonymi owocami: malinami, czereśniami, wiśniami, porzeczkami, borówkami, – z suszonymi owocami, bakaliami, żurawiną, rodzynkami, – przełożone kremem, konfiturą, dżemem. Ciasto truskawkowe bez miksera podaję posypane wiórkami, tartymi orzechami lub cukrem pudrem, dekoruję świeżymi truskawkami. Składniki: 2 szklanki przesianej mąki pszennej kilkanaście truskawek + kilka do dekoracji 2 łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki drobnego cukru

Zasmakuj Kuchni
Snikers 168

Mąkę i sodę przesiać do miski. Dodać rozpuszczone składniki i jajko i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części i upiec dwa placki (15-20 minut w temperaturze 180°C), z tym że przed pieczeniem na drugi placek wylać przygotowaną masę orzechową: MASA ORZECHOWA 20 dag orzechów włoskich (można posiekać) 12 dag masła 10 dag cukru 2-3 łyżki miodu Wszystkie(...)budyń na 3/4l mleka w 1/2l mleka z 3/4 szklanki cukru. Do ciepłego budyniu wrzucamy kostkę margaryny lub masła i miksujemy. Ciasto przekładamy masą budyniową, placek z orzechami układamy na wierzchu. Ciasto najlepsze jest na drugi a nawet na trzeci dzień po upieczeniu. SMACZNEGO

Blondynka Gotuje
Ciasto z bananami i karmelem 73

Gotowe w : 3 h   Ciasto bananowe powstało ze składników, które miałam w domu. Efekt końcowy był rewelacyjny! Wystarczyło pół dnia i ciasto zniknęło z blaszki. Do przepisu użyłam orzechów włoskich, ale myślę, że śmiało można je zastąpić płatkami migdałowymi, natomiast polewę karmelową można zamienić na czekoladową. Jeżeli nie macie tortownicy to ciasto można upiec tak jak chałkę. Składniki(...)ostrożnie dodajemy śmietanę i gotujemy na małym ogniu przez około 5 min po tym czasie dodajemy masło i mieszamy do połączenia się składników. 6 Zimne ciasto polewamy z przestudzoną polewą karmelową i dekorujemy kawałkami orzechów. Życzę smacznego! Interesujesz się gotowaniem? Zapraszam no moją grupę na Facebooku , gdzie możesz podzielić się swoimi przepisami . Artykuł Ciasto z bananami i karmelem pochodzi

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Baklawa migdałowo-rabarbarowa 113

Przedstawiam Wam moją wiosenną wariację na temat baklawy, tureckiego deseru z ciasta filo pełnego orzechów i słodkiego syropu. Mniej słodką od oryginału, z kwaśnym akcentem rabarbaru, migdałami oraz aromatem pomarańczy.  Ta baklawa udała mi się idealnie - chrupiąca, zwarta, z odpowiednią ilością nadzienia, ładnie się kroiła. Ale nie zawsze tak było. Gdy jakiś czas temu robiłam swoją pierwszą baklawę, przepis(...)przeczytałam dość pobieżnie. Orzechy posiekałam grubo, święcie przekonana, że tak właśnie powinno być. Potem, gdy już składałam deser, okazało się, że mam za mało ciasta filo. W końcu nie przypuszczałam, że jedno opakowanie ze sklepu mi nie wystarczy... W rezultacie, choć baklawa wyszła naprawdę smaczna, rozpadała się przy krojeniu i wyjmowaniu z formy. No i nie doczekała się zdjęć

Chilli Czosnek i Oliwa
Kawowe Brownie z Orzechami i Kremem 313

się ukryć, że zakładając bloga stałam się tym samym miłośniczką ciast typu brownie. Zdecydowanie robię je częściej niż dotychczas. Nazwa kawowe brownie z orzechami i kremem broni się sama. Nie można go nie zrobić. Długo nie zwlekałam, kupiłam potrzebne składniki i zabrałam się za przygotowanie słodkości. Brownie wyszło wspaniałe. Doskonale wilgotne, chrupiące orzechy, gdzieniegdzie kawałki czekolady i ten aromatyczny zapach(...)miksera dodajemy łyżka po łyżce wymieszane suche składniki. Na sam koniec dodajemy Crème fraiche, ubijamy do otrzymania pustej masy. Następnie wsypujemy pokrojoną czekoladę i orzechy. Formę o wymiarach 25 x 36 wykładamy papierem, wlewamy ciasto, wygładzamy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 45 minut, sprawdzając patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Nie powinno być za suche, lekko

Made By Mom And Son
Ciasto bananowe 156

Pełne aromatu. Smaczne, miękkie, soczyste. Ciasto bananowe na deser lub zamiast tradycyjnego pieczywa. Lekko słodkie, z orzechami. Pyszna przekąska.   Ciasto bananowe Danie Ciasto , Przekąski , Słodkie przekąski , Śniadaniowo Kuchnia Słodkości Składniki 90 g mąka żytnia razowa 1 łyżeczka proszek do pieczenia 1 garść rodzynki 1 garść orzechy włoskie lub dowolne inne 1 łyżka erytrol lub inne słodziwo 2 szt banany

Kucharzyca
Pizza z patelni z brzoskwinią i kozim serem 258

jogurtu naturalnego 1 małe jajko DODATKI: 1 brzoskwinia 100g koziego sera półtwardego 1 garść orzechów włoskich 1 garść rukoli oliwa z oliwek Mąkę przesiać do miseczki i dodać sodę, sól i zioła. Jajko roztrzepać widelcem z wodą i jogurtem. Wlać do mąki i zagnieść ciasto. Będzie dość(...)lepiące, dlatego przekładając na stolnicę trzeba podsypać mąką. Rozwałkować na średnicę ok 25cm. Orzechy posiekać i uprażyć na suchej patelni, na której będzie się smażyła pizza. Zsunąć orzechy i położyć krążek ciasta na suchą patelnię, bez tłuszczu. Smażyć około 5min. Powinna się dobrze przyrumienić, a na wierzchu pokarzą się bąble z ciasta. Odwrócić i spryskać lekko oliwą. Posypać połową sera

https:KKuchniaMniam
Ciasto toffi + film 168

Ciasto toffi to przepyszny deser na bazie biszkoptu z masą kajmakową i orzechami oraz bitą śmietaną posypaną startą czekoladą. Przygotowanie tego smakołyku jest bardzo proste i nie sprawia żadnych trudności. Pięknie wygląda i doskonale smakuje tworząc bardzo smaczną kompozycję, która zadowoli nie jedno podniebienie.     składniki na tortownicę 26 cm 4 jajka 1/2 szklanki cukru kryształu 1 szklanka mąki(...)wkładamy z powrotem do tortownicy. Orzechy włoskie niezbyt drobno siekamy. Masę krówkową przekładamy do miski i łączymy z posiekanymi orzechami. Na biszkopcie równomiernie rozprowadzamy masę kajmakową z orzechami i przykrywamy drugą częścią ciasta. W wysokim naczyniu ubijamy schłodzoną śmietanę kremówkę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier puder oraz śmietan- fix. Ubitą śmietanę wykładamy na ciasto i równomiernie ją rozprowadzamy

Smakowite Dania
Torcik marchewkowy 144

Ciasto rewelacja i polecam je zrobić wszystkim miłośnikom wszelkich wypieków uważających na swoja wagę ;). Składniki: 2/3 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. cukru brązowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1/4 łyżeczki zmielonych goździków 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/4 łyżeczki ziela angielskiego 1/4 łyżeczki soli 1/3 szkl. oleju rzepakowego 2 jajka 1 szkl. posiekanych orzechów(...)szkl cukru pudru Przygotowanie ciasta Mieszamy mąkę , cukier, sól, proszek , sodę oraz przyprawy. W drugim naczyniu roztrepaujemy jajka z olejem. Łączymy suche składniki z mokrymi , dodajemy marchewkę , orzechy i ananasy. Mieszamy ciasto łyżką. Formę o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia , wlewamy ciasto i pieczemy ok 1 godz w temp. 180 C( w przepisie była podana temp.175 i pieczenie

Różne smaki w kuchni
Orzechowa szarlotka 157

całościowo – pycha. I nie przeszkadzał nikomu ten namoknięty spód, mi też nie;) Rozeszła się migusiem, jak mało która szarlotka. Z chęcią powtórzę ją ponownie, bo jest pyszna. Ciasto: 1 szkl. orzechów włoskich 1,5 szkl. mąki 100 g masła 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szkl. cukru pudru (ilość cukru można jeszcze ciut zmniejszyć) 3 żółtka Nadzienie(...)stolnicę) przesiewamy mąkę z cukrem pudrem oraz proszkiem do pieczenia. Dodajemy zmielone orzechy oraz pokrojone na mniejsze kawałki zimne masło. Wyrabiamy tak długo, aż masło połączy się z sypkimi składnikami. Następnie dodajemy żółtka i wyrabiamy jeszcze chwilę, do połączenia się składników. Przygotowane ciasto dzielimy na dwa nierówne kawałki w proporcjach 2/3 i 1/3. Mniejszą część zawijamy w woreczek i odkładamy

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania