ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:276/767)

Muffiny ze śliwkami węgierkami 224

poszukiwań przepisu na ciasto ze śliwkami wymyśliłam sobie, że dodatkiem muszą być orzechy. I tak powstał przepis na muffiny ze śliwkami i orzechami. Proste, pyszne i... jak to muffiny... niezawodne " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Muffiny ze śliwkami węgierkami i orzechami włoskimi 175 g mąki pszennej 75 g cukru 1 i 1/2 proszku do pieczenia(...)węgierek posiekane orzechy włoskie ( ok 2-3 łyżki) Mieszamy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cynamon, skórkę cytrynową i sól w jednej misce. W drugiej misce roztrzepujemy mleko, jajka i masło. Łączymy zawartość obu misek i dokładnie mieszamy. Dodajemy śliwki pokrojone w grube plasterki i ponownie mieszamy. Gotowe ciasto wykładamy do 3/4 wysokości foremki na muffiny wyłożonej papilotkami. Każdą muffinkę posypujemy

sierotka maRysia w kuchni
Metrowiec 196

masy żółtkowej dodać mąkę pszenną przesianą z proszkiem do pieczenia i wymieszać. W osobnym naczyniu ubić na sztywno białka, delikatnie wmieszać je do masy żółtkowej- uważać aby piana nie padła. Gotowe ciasto podzielić na dwie części do jednej z nich dodać 2 łyżki kakao i delikatnie wymieszać, do połączenia się składników. Ciasto przełożyć(...)blaszki typu keksówka- najlepsze z zaokrąglonym dnem. Blaszkę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Ciasto piec przez 30 minut bądź do tzw. suchego patyczka w temperaturze 180 stopni. Ciasto wystudzić. Następnie pokroić je w kromki średnicy minimum 1,5 cm. Masa:  0,5 szklanki mleka zostawić a resztę przelać do garnuszka, dodać cukier i całość podgrzewać do czasu

Krakowskie smaki Ani
Placuszki z serka waniliowego 180

placuszki twarogowe, podawać z kleksikiem jogurtu naturalnego i owocami. Do wysokiego naczynia dodać serek, jajka, mleko, mąkę, sól, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Zmiksować za pomocą miksera lub dokładnie wymieszać łyżką. Mąka musi się dokładnie rozmieszać. Na patelni rozgrzać olej i nałożyć łyżką ciasto formując placuszki. Smażyć na średniej temperaturze. Jak już placuszki będą wystarczająco sztywne, odwrócić(...)owocami. Super smakują polane miodem. Polecam. Zrobiłam z podwójnej porcji, wystarczyło dla czterech dorosłych osób na śniadanie. Thermomix do naczynia miksującego dodać serek, mąka,jajka, cukier waniliowy, sól, mleko. wymieszać, obroty 5, czas 10 sekund za pomocą kołpystki zdjąć ciasto z boków naczynia, wymieszać obroty 5, czas

Kuchnia Pokoleń
Jabłecznik z budyniem i nutką cynamonu. 176

cukru pudru ( niecałe pół szklanki), 125g zimnej margaryny, 3g proszku do pieczenia (1 łyżeczka). Ponadto: 1 budyń waniliowy bez cukru, 2 czubate łyżki cukru, 0,5l mleka, 710g obranych i oczyszczonych jabłek, łyżka soku z cytryny, płaska łyżka cynamonu, cukier puder, masło lub margaryna do wysmarowania blachy. Przygotowanie: Ciasto: Margarynę pokroić w kostkę i dodać do reszty składników. Zagnieść ciasto

W kuchni u Moniki
Pancakes, czyli amerykańskie naleśniki. 134

śniadania na słodko, to bardzo polecam! Ciasto wykonane według tego przepisu jest dość rzadkie, dzięki temu placuszki wychodzą mięciutkie i puszyste. Jeśli macie ochotę, polecam przepis, warto! Składniki na pancakes, czyli amerykańskie naleśniki  na 8 sztuk: 2 jajka 1 łyżeczka roztopionego masła 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru(...)kilka kropel oleju     Jajka mieszamy z masłem i mlekiem, aż otrzymamy gładką masę. Do tej masy przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier i mieszamy. Patelnię do smażenia naleśników smarujemy 3-4 kroplami oleju, następnie ją dobrze rozgrzewamy i smażymy partiami pankejki (około 1/2 chochelki ciasta na 1 placuszka) nie dodając już więcej oleju. Gotowe układamy

Rozpustne gotowanie
Muffinki bananowe z migdałami 344

chrupiących migdałów.Delikatne ciasto wypełnione mokrym , słodki wnętrzem zachwyca przy każdym kęsie.A muffinki jak to muffinki – robi się ekspresowo! SKŁADNIKI:- mąka pszenna – 1 szkl- cukier – 3 łyżki- proszek do pieczenia – 1 łyżeczka- sól – szczyptaDODATKOWO:- płatki migdałów – 4 łyżki- banan – 1 duża szt- jajko – 1 mała szt- mleko – 4 łyżki- roztopione(...)łyżkaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:   W naczyniu mieszamy suche składniki (mąka , cukier , proszek , sól , migdały).   Dodajemy do nich pokrojonego banana.   W drugim naczyniu roztrzepujemy jajko z mlekiem i roztopionym masłem.   Mokre składniki dodajemy do suchych i lekko mieszamy – tylko do połączenia składników.   Foremki do muffinek ( u mnie jak zawsze silikonowe! ) wypełniamy ciastem ( do ok. 3/4 wysokości ).   Pieczemy w temperaturze 190ºC, przez około

Ostra na Słodko
Tort z puszystych naleśników 175

część zostawić całych do dekoracji. Roztopić masło i ostudzić. Jajka ubić na puszystą masę, następnie dodać mleko, ostudzone masło, sodę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać za pomocą trzepaczki lub miksera. Mąkę przesiać i dodać do masy, dokładnie wymieszać na gładką masę. Odstawić ciasto na 15 minut, żeby odpoczęło. Smażenie – mocno rozgrzać patelnię do smażenia naleśników i wylać część

Kuchnia Pokoleń
Proste wegańskie czekoladowe ciasteczka 198

Blachę wyłóż papierem do pieczenia.  Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, przesiane kakao oraz cukier, całość zamieszaj. Następnie dodaj pokrojoną w drobną kosteczkę schłodzoną margarynę oraz płatki owsiane i ugnieć z nich zwarte ciasto (jeżeli jest zbyt suche dodaj 1-2 łyżki roślinnego mleka). Na koniec, aby spotęgować czekoladowy akcent, wmieszaj w ciasto kawałki czekolady.  Ciasto podziel

Roślinna - blog wegański
Klasyczny piernik w zdrowej wersji 168

Zdejmujemy z ognia i ochładzamy. Dodajemy mleko i jajka. Energicznie mieszamy. Do miski wrzucamy sodę, proszek do pieczenia i mąki. Przelewamy zawartość rondelka do miski i mieszamy do połączenia składników.  Przekładamy masę do silikonowej formy lub metalowej wysmarowanej masłem i obsypanej mąką. Pieczemy ok. 30 min. w 180 stopniach. Po wystygnięciu ciasta, wyciągamy je z formy, kroimy na pół

Czarnawisienka
CZEKOLADOWA BABKA ZE SKÓRKĄ POMARAŃCZOWĄ 171

Uwielbiam ucierane ciasta, szczególnie babki.  Piaskowe, jogurtowe, marmurkowe - wszystkie dla mnie są mistrzostwem świata ❤  Dziś zapraszam na wigotną, pyszną babkę czekoladową.  Babka długo zachowuje swoją świeżość, spokojnie wytrzymuje 4-5 dni, jeśli oczywiście z domu nie ma wielkich łasuchów 😉 Jest mięciutka i wilgotna, a skórka pomarańczowa fajnie podkreśla jej czekoladowy smak. Składniki: 5 całych  jajek(...)smak polewy preferujemy) 1 łyżka masła 7 łyżek mleka Wykonanie:  Mąkę przesiewamy, mieszamy w misce z kakao, i  proszkiem do pieczenia.  Jajka  miksujemy z cukrem na puszystą masę. Następnie powoli  wlewamy olej i gorącą wodę. Do zmiksowanej masy dodajemy nasze suche składniki czyli mąkę, kakao, proszek do pieczenia. Całość  miksujemy chwilę do połączenia się

Walijskie Pichcenie
Biszkopt z masą kawową 401

dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka, ubić. Mąki obie wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, delikatnie łyżką wymieszać. Przelać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy. Włożyć ciasto do piekarnika i piec 30 minut w 175 stop. Wyjąć ciasto z piekarnika, ostudzić.Krem śmietankowy: Żelatynę rozpuścić w 2 łyżeczkach gotowanej wody, ostudzić(...)szklanki wsypać kawę rozpuszczalną, dodać dwie łyżeczki gotowanej wody, dokładnie wymieszać, ostudzić. Bardzo schłodzone mleko przelać do wysokiego naczynia, wsypać śnieżkę , ubić na sztywno. Do ubitej śnieżki dodać żelatynę, dalej ubijać. Masa z kawą : Do rondla wlać półtorej szklanki mleka, dodać cukier zagotować. Resztę mleka przelać do miski, dodać żółtka jaj, obie mąki, zmiksować

Kuchnia Danusi
Kostka Pistacjowo Czekoladowa 140

jadłam nie raz, ale samo w sobie ciasto pistacjowe robiłam i jadłam pierwszy raz… Jest pysznie.   Składniki:   125 g obranych niesolonych pistacji 200 g mlecznej czekolady 200 g brązowego cukru 200 g masła 3 jajka 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 100 ml mleka 150 ml kwaśnej śmietany                 Pistacje(...)pył. Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy stopniowo jajka, mąkę, proszek do pieczenia, sodę i mleko. Do utartego wsypujemy zblendowane z czekoladą i cukrem pistacje. Ucieramy krótka chwilę do połączenia się składników. Formę kwadratową o boku 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno a boki smarujemy lekko masłem. Wykładamy ciasto, wyrównujemy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy

Made By Mom And Son
Winogronowy Madagaskar 17233

galaretką. Ciasto jest bardzo orzeźwiające. Każdemu będzie smakować.  SKŁADNIKI: Biszkopt ciemny: 3 jajka, ½ szklanki cukru, 4 łyżki oleju, ¾ szklanki mąki, ½ łyżki octu, ½ łyżki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao, Biszkopt makowy: 6 białek, 1 szklanka cukru, ½ łyżki octu, 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej, 1,5 łyżki mąki pszennej, 4,5 łyżki suchego maku, Masa: 500 ml mleka, 2 opakowania(...)dodaję olej, mąkę, kakao, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto przelewam na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia (wymiary 35cm x 25cm). Piekę około 25 minut w temperaturze 170 stopni. 2. Biszkopt makowy: Białka ubijam na sztywno. Dodaję cukier oraz ocet. Następnie dodaję mąkę pszenną oraz mąkę ziemniaczaną. Na końcu wsypuję mak. Delikatnie mieszam. Ciasto wykładam na blaszkę wyłożoną papierem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Muffiny na słono 191

jednak postanowiłam przygotować wersję, którą z apetytem można skonsumować podczas kolacji. Składniki: Ciasto: Składniki suche:  szklanki mąki pszennej  jedna łyżeczka proszku do pieczenia  łyżeczka soli łyżeczka pieprzu pół łyżeczki ostrej papryki w proszku łyżeczka ziół prowansalskich Składniki mokre:   pół szklanki mleka   jedno jajko   50 ml oleju   Dodatki: Tak naprawdę, do tych muffin możemy(...)miskę z wymieszanymi mokrymi składnikami łączymy do miski z wymieszanymi składnikami suchymi. Mieszamy krótko, tak aby składniki tylko nam się połączymy. Nie wyrabiamy! W ten sposób powstaje nam ciasto. Następnie kroimy w kostkę szynkę, ser, paprykę oraz cebulę. Wszystko to dodajemy do ciasta i krótko mieszamy Tak przygotowaną masę przekładamy do foremek na muffiny. Ja użyłam silikonowych, jednak można także

Taste Therapy
Truskawkowy piegus 193

dokładnie miksujemy, Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mak i dokładnie mieszamy. Pieczemy w blaszce 20x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia w 180 stopniach przez 40 min. Po upieczeniu ciasto przekrawamy na dwa blaty. 2. Galaretki rozpuścić w litrze wody i odstawić do lekkiego stężenia. Krem: 2,5 szklanki mleka, cukier i cukier waniliowy zagotować. Obie mąki roztrzepać

Na Ciasteczkowych Papierach