kakao 1 budyń czekoladowy 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany Masa serowa: 2 białka 100 g cukru 2 jajka 200 g mleka 1 budyń waniliowy 500 g twarogu 75 g oleju czereśnie - około 50 dag Czereśnie obrać, umyć i wydrylować. Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić je na dwie części w stosunku
My simple kitchensię z Wami przepisem na najlepszy sernik! Składniki: ciasto: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru pudru 1 jajko 0,5 kostki masła/margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego (całe wiadereczko) 5 żółtek 1 szklanka cukru budyń śmietankowy/waniliowy 2 szklanki mleka 3 łyżeczki śmietany 3 łyżeczki oleju kto lubi - rodzynki pianka
dobra gospodyni dom wesołym czynimuffinki to bardzo podzielna alternatywa dla zwykłego ciasta. Możemy je przygotować na wiele różnych sposobów. Na słodko są moją ulubiona formą dodatku do niedzielnej kawy. A Wy co jutro zaserwujecie na deser? :) Składniki (15 sztuk): 340g mąki pszennej 2 jajka 120ml oleju rzepakowego 120 ml mleka 120g cukru łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 banany tabliczka gorzkiej(...)łyżeczki płatków migdałowych Przygotowanie: Przesianą mąkę, sól, cukier i proszek do pieczenia wsypujemy do miski i mieszamy. W drugiej misce łączymy mokre składniki (olej, mleko, jajka), mieszamy i powoli wlewamy do suchych. Wszystko dokładnie łączymy. Pokrojonego banana, posiekane płatki migdałowe oraz 3/4 drobno pokrojonej czekolady dodajemy do przygotowanego gęstego ciasta, powoli mieszając. Foremkę na muffinki wykładamy papilotkami
ChilliJemypyszne, megaczekoladowe i szybkie ciasto, w sam raz do kawy! Może występować w przeróżnych wersjach - od słodkiego, ciężkiego i kalorycznego (ale kto nam zabroni!) do lekkiego, zdrowego i fit ciasta ;) Dzisiejsza wersja jest idealnie po środku - a nawet troszkę bardziej po stronie FIT :) Bananowe brownie bez cukru i masła, a z olejem kokosowym oraz bananami i z duuuuuuużą ilością(...)mąki 3-4 łyżki miodu (ja użyłam gryczanego) 1 olejek waniliowy 2 łyżki oleju kokosowego (mleka kokosowego lub wody kokosowej) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 czekolada gorzka lub mleczna 2 banany To będzie chyba najkrótszy opis jak do tej pory - wykonanie ciasta zajmuje 10 minut! Banany zblendować na gładką masę. Pozostałe składniki (w temperaturze pokojowej) poza czekoladą dokładnie
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!mnie bezglutenowy 4 całe jaja 130 g mąki biszkoptowej - u mnie mąka bezglutenowa 40 ml oleju 150 g cukru łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 czubate łyżki kakao Masa : 200 ml mleka 200 g cukru 200 g mielonych orzechów 200 g masła/ margaryny Polewa : 1,5 szklanki posiekanych orzechów włoskich 1/2 kostki margaryny 1 łyżka mleka mleka(...)dodawać partiami mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Dalej miksować na minimalnych obrotach. Ciasto wylać na blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec 35-40 minut bez termoobiegu. Po upieczeniu wystudzić. Przekroić na pół. Zrobić masę. W rondelku zagotować mleko, dodać cukier. Podgrzewać do momentu, aż cukier się
Ze smakiem bez glutenuHej! Serniki, któż ich nie lubi? Pieczone na wielkie okazje, święta, ale i wtedy gdy trzeba podać coś słodkiego. Teraz proponuję bardzo smaczny sernik. Po prostu
Tylko pyszniebudyniowy i wlać do gotującego się mleka. Gotowy budyń wystudzić. Jajka z cukrem utrzeć, następnie dodać jogurt i mleko oraz olej. Na koniec wsypać łyżką mąkę i proszek, zmiksować na gładką masę. Do foremek na muffinki nakładać po łyżeczce ciasta, następnie nałożyć łyżkę budyniu oraz pokrojone truskawki. Warstwę budyniu z owocami przykryć łyżeczką ciasta i wyrównać. Muffinki wstawić
Moje domowe kucharzeniemasę,stopniowo dodawać cukier oraz cukier waniliowy. Następnie wbijać po 1 jajku i dalej ucierać, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko, dokładnie razem wymieszać. formę na babkę posmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Przełożyć do niej 2/3 ciasta, pozostałe ciasto wymieszać z naparem kawy i je także przełożyć do formy. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika do 180stC
Camilla w kuchnipamiętam jak pierwszy raz spróbowałam takich nuggetsów u cioci na imieninach, smak nie do zapomnienia 😃 tylko tamte były w cieście kokosowym. Składniki: 2 pojedyncze piersi kurczaka nie pełna szklanka mleka 1/2 szklanki mąki sól, pieprz 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku opcjonalnie 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 3 szklanki zmiksowanych płatków kukurydzianych 4 łyżki oleju Przygotowanie: Filety kroimy
Życie zaczyna się w kuchniliofilizowanych owoców – maliny, truskawki, jeżyny sos czekoladowy kandyzowane wiśnie listki świeżej mięty Przygotowanie: Do miski wbijamy jajka, wlewamy mleko, olej, dodajemy szczyptę soli, cukier i mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania jednolitego dość gęstego ciasta (konsystencja ciasta powinna być gęstsza od tradycyjnego ciasta naleśnikowego). Gofrownicę smarujemy olejem (przy użyciu pędzelka). Bardzo dobrze ją rozgrzewamy
Słodkie okruszkidekoracji: 25 g gorzkiej czekolady 5 łyżek śmietany wiórki kokosowe kolorowe posypki wykonanie: Jajko ubijamy mikserem z cukrem, mlekiem i oliwą. Do ubitej masy dodajemy mąkę owsianą, mąkę migdałową, proszek do pieczenia, kakao i szczyptę soli. Wszystko dokładnie łączymy. Ciasto dzielimy na trzy części. Do jednej dodajemy wiórki kokosowe, do drugiej powidła śliwkowe, a do trzeciej skórkę z pomarańczy
Przysmaki Karolkismażenia, cukier puder. Przygotowanie: Jajko z cukrem utrzeć mikserem na puszystą masę. Nadal miksując dodawać na przemian mąkę z proszkiem do pieczenia i mlekiem. Miksować do połączenia się składników. Jabłka obrać, wykroić twarde części i pokroić w kostkę. Dodać o ciasta i łyżką wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Nakładać ciasto łyżką i formować placuszki. Temperaturę w jakiej smaży się racuchy
W kuchni u MonikiSkładniki: 3 jajka 3 łyżki cukru 3/4 szklanki mąki kokosowej 2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju kokosowego 5 dkg żurawiny 5
czarrna od kuchni30ml słodkiej śmietanki 30% kolorowe perełki cukier puder Sposób przygotowania: 1. Jajka ucieramy z cukrami, dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, kakao i kawą zbożową. Dolewamy też powoli mleko i na końcu roztopiony i przestudzony tłuszcz. Utarte ciasto przekładamy do 12 papilotek i pieczemy w nagrzanym do 180st C piekarniku przez ok 25 minut (do suchego patyczka
Kuchnia w czekoladziegarnuszka wkładamy masło,miód i rozpuszczamy, zostawiamy do ostudzenia.Dodajemy błonnik kakaowy,cynamon imbir i goździki zmielone.Sodę rozpuszczamy w mleku i dodajemy do pierniczków razem z proszkiem do pieczenia.Przesiewamy mąkę i dodajemy do reszty składników razem z migdałami zmielonymi .Wyrobione ciasto schładzamy na godzinę w lodówce, potem wałkujemy i wykrawamy serduszka, słomka robimy dziurkę na zawieszkę. Pieczemy 10-12 minut
Różowa kuchniałyżeczka ksylitolu (ok. 5 g) 1 lekko czubata łyżeczka ciemnego kakao (ok. 5 g) 1. Jajko, odżywkę, mąkę, proszek do pieczenia i mleko roztrzepałam w małym garnuszku. 2. Na dużej patelni rozgrzałam olej kokosowy, rozsmarowałam po całości pędzelkiem. Wylałam ciasto i smażyłam na średnim ogniu z obu stron. 3. Miąższ z awokado wymieszałam widelcem z ksylitolem i kakao
Vroblewska-fitlifeszklanki drobnego cukru 1 szklanka tartej dyni Jajka rozmieszać miotełką, połączyć z olejem i mlekiem. W drugiej misce połączyć mąkę, proszek do pieczenia, cukier i tartą dynię. Mokre składniki połączyć z suchymi i dokładnie wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami i napełnić ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 25 minut. Smacznego
kuchnia doskipieczenia około 16 szt; ø 7 cm 50g masła 4 łyżki cukru 1 jajko 250 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1/8 l mleka Tłuszcz i cukier utrzeć na pulchną masę, dodawać stopniowo pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować na grubość około 1,1/2 cm. Wykroić oponki i smażyć w szerokim garnku z grubym dnem
Posadzone i zjedzoneoleju 3 łyżki płatków owsianych Dodatkowo 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1 banan Sposób przygotowania Do miski wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i połączyć ze sobą składniki. Wbić jajko, dodać mleko, olej wymieszać. Wsypać płatki owsiane, przemieszać łyżką parę razy. Ciasto odstawić na ok 30 min, przykryć ściereczką, w tym czasie zgęstnieje. Smażyć ok 2 min, kiedy na powierzchni pojawią
Pink Envelopepieczenia PRZYGOTOWANIE Miękkie masło miksujemy z cukrem do uzyskania puszystej masy. Dodajemy jaja, płatki owsiane i łyżkę mleka. Stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Na koniec dodajemy pokrojono drobno czekoladę, wszystko dobrze mieszamy. Z ciasta formujemy ciasteczka, które wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasteczka delikatnie spłaszczamy. Ciasteczka pieczemy ok. 10-15 minut
La grande e la piccola cuocamąkę, aż powstaną grudki. Wstawić kruszonkę do zamrażarki. Masło rozpuścić, ostudzić. Do zimnego, ale płynnego masła dodać jajka i mleko - rozmieszać widelcem. Obie mąki połączyć z cukrem, solą, proszkiem do pieczenia i sodą. Do składników suchych dodać składniki mokre - wymieszać ciasto. Ciasto przekładać do foremek na muffiny, do wysokości nieco ponad połowę. Na cieście ułożyć kawałki rabarbaru i posypać kruszonką
kolorowotorcikowoCiasto czekoladowo owsiane. Dosyć sycące, ale przecież nie trzeba od razu zjadać całego :) ciasto : 250 g maki 350 g płatków owsianych 250 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g masła 100 ml mleka 2 jajka 1 łyżka ekstraktu waniliowego masa : 400 g słodzonego mleka skondensowanego 70 g masła
Polska Zupałyżka cukru półtorej łyżeczka suchych drożdży lub 12 gramów świeżych drożdży 1/2 łyżeczki soli opcjonalnie 1 łyżka stołowa mleka w proszku Przygotowanie Jeśli używamy świeżych drożdży to najpierw trzeba przygotować zaczyn ( tutaj przepis ) Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, zagnieść ciasto. Kiedy ciasto przestanie kleić się do rąk lub misy miksera, uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, przykryć ściereczką
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataciemnego Piwo podgrzać w garnku na małym ogniu do letniej temperatury. Do dużej miski wsypać wszystkie mąki, sól, mleko w proszku, kakao, kawę oraz kminek. Dołożyć melasę oraz olej, a na końcu wlewać powoli piwo, całość ciągle mieszając. Wyrabiać ciasto ok.10 minut, aż będzie elastyczne - ja użyłam tu miksera z mieszadłami hakowymi, NIE trzepakami. Na końcu, gdy mikser już
Grunt to przepis!teraz budyń uwielbiam! :D Chyba nie lubiłem go, ponieważ w dzieciństwie próbowałem budyń z saszetki, a wiadomo, że proszki nie dorównują w smaku domowym wyrobom. Przepisy na inne desery i ciasta TUTAJ . Najlepszy budyń domowy - przepis: Składniki: 2 szklanki mleka (500 ml) o dowolnej zawartości tłuszczu 5 żółtek rozmiaru ,,M" lub 4 rozmiaru ,,L" (najlepiej z domowych jaj) 3/4 szklanki
Kuchnia ŁukaszaSkładniki 1 opakowanie suchych andrutów 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 1 margaryna 2 szklanki mleka w proszku 4 płaskie łyżki kakao Sposób przygotowania Mleko
czarrna od kuchni