ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:197/264)

ciasto raffaello bez pieczenia II 352

składniki: 2 i 1/2 szk mleka 250 – 300 g miękkiego masła 200 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 żółtka 20 g mąki 20 g mąki

Domowy Smak Jedzenia
Miodownik z budyniowo - orzechowym kremem. 166

Witam cieplutko :) Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszny miodownik z orzechowo-budyniowym kremem, który najlepiej smakuje na drugi dzień gdy placki miodowe zmiękną od kremu. Idealne ciasto z filiżanką aromatycznej kawy. Na podwieczorek i świąteczny stół. Polecam i smacznego życzę :) Potrzebujemy: Na ciasto: 2 i pół szklanki mąki tortowej 1 jajko 10 dag masła lub margaryny 1 łyżka oleju(...)masła lub margaryny ( do posmarowania tortownicy ) pół szklanki zmielonych orzechów włoskich Wykonanie pysznego miodownika z kremem orzechowym: 1. Ciasto: Cukier, miód, masło lub margarynę, mleko dajemy do garnka i roztapiamy, następnie garnek zdejmujemy z ognia, wsypujemy sodę oczyszczoną i dokładnie mieszamy, masę studzimy. Do mąki dodajemy pozostałe składniki : olej, jajko oraz przestudzoną masę, następnie zagniatamy miękkie ciasto. Ciasto nie może

Izabelawkuchni
Ciasto Shrek 852

kolor ślicznie się prezentuje wśród  ciast typowych kremowych.  Nie jest ciężko - raczej delikatny i z przyjemnością można cały kawałek pochłonąć w całości. Składniki: (Na blaszkę o wymiarach 25x36 cm) Na biszkopt: 6 jajek  6 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 6 łyżek mąki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Na masę shrekową: 1,2 l soku Kubuś(...)Jajka ubić z cukrami na jasną, puszystą masę. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wmieszać w masę. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 25x36 cm. Piec około 20 min w temp. 180 st. Masa shrekowa: 1 litr soku zagotować. W pozostałej ilości soku rozprowadzić proszek budyniowy. Do gotującego się soku, wlać rozprowadzony budyń. Gotować

My sweet a life
Ciasto 3 bit. 188

polać ciasto wódką, gdyż uznała, że jest za słodkie :)) Mi również smakowało okrutnie mimo tego, że nie jestem słodyczowych łasuchem. Ciasto nie bardzo proste w zrobieniu i zajmuje dużo czasu, więc do dzieła! Składniki: ok 7-8 opakowań herbatników masa kajmakowa (bądź mleczko skondensowane) 1 budyń waniliowy (może też być śmietankowy) 1,5 szklanki mleka 0,5 szklanki cukru(...)Budyń mieszamy z mąką kukurydzianą i pszenną, następnie rozrabiamy w 0,5 szklanki zimnego mleka. Pozostałe mleko gotujemy, chwilę przed zagotowaniem dodajemy cukier, ponownie doprowadzamy do zagotowania i dodajemy masę budyniową cały czas mieszając doprowadzamy do zagotowania. W oddzielnej misce ucieramy masło i do utartego masła dodajemy po 1 łyżce ostudzonej masy budyniowej cały czas miksując. Gotową masę wykładamy

Brzuszki Łakomczuszki
Tort z niczego 377

Drukuj przepis Drukuj ze wszystkimi zdjęciami Drukuj tylko tekst Składniki biszkopt 6 jajek 1 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao krem budyniowy 0,5l mleka 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru garść pastylek czekolady mlecznej do fondue (http://www.slodkiswiat.com.pl) trochę kakao (dla koloru) 3/4 kostki masła nasączenie(...)Dodać mąkę i na koniec ubite białka. Nie miksować zbyt długo, aby masa pozostała puszysta. Oddzielić połowę i dodać do jednej trochę kakao. Nakładać masę łyżką (raz jeden kolor, raz drugi w łaty) do blachy wyłożonej pergaminem. Ja użyłam długiej i dużej blachy, bo chciałam z ciasta wyciąć dwa kwadraty. Jeden większy, drugi mniejszy. Można też użyć tortownicy w dowolnym

CoolinarniePL
Deser z malinami, serkiem i kruszonką 138

sztywną masę dodając podczas ubijania 70g cukru pudru, twaróg przepuszczamy trzykrotnie przez maszynkę. Do przepuszczonego serka dodajemy bitą śmietanę i delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Kruszonka: Do miski wkładamy masło, które powinno mieć temperaturę pokojową, dodajemy 100g cukru pudru i razem ucieramy, następnie wsypujemy 200g mąki pszennej i razem ugniatamy do momentu aż wszystko ładnie się połączy. Ciasto(...)będzie zdecydowanie lepszy. Gotowy deser schładzamy w lodówce przez 2h i podajemy. Smacznego Deser z malinami, serkiem i kruszonką Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Rurki z kremem budyniowym | ksiega-smaku.pl Churros – przepis na Hiszpańską przekąskę         Artykuł Deser z malinami, serkiem i kruszonką pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Ciasto Waniliowo-chałwowa bajka 141

limonki... I co wy na taki słodki dzień dziecka. Moja córka była zachwycona i robiąc ze mną krem budyniowy, nie mal błagała mnie o pozostawienie miski i piór miksera do wylizania. Zapraszam wszystkich zainteresowanych  po przepis. Składniki :  1 opakowanie ciasta francuskiego 300 g   Na krem waniliowy :  40 g budyniu z prawdziwą wanilią  2 łyżki(...)temperatury pokojowej. Gotujemy budyń w podanej ilości mleka. Ma być gęsty. Po ugotowaniu przekładamy go do miseczki i nakrywamy wierz folią spożywczą tak by folia stykała się z masą. Zapobiegniemy tym samym tworzenie się kożucha. Całkowicie studzimy i schładzamy następnie w lodówce. Miękką margarynę ucieramy z cukrem a następnie łyżka po łyżce dodajemy budyń. Miksujemy bardzo krótko i chłodzimy masę

vaniliowoczekoladowa
Pomarańczowiec 259

powstało ciasto Pomarańczowiec, które okazało się strzałem w dziesiątkę. Składniki: Na biszkopt: 5 jajek  5 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 5 łyżek mąki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Na masę cytrynową: 800 ml soku pomarańczowego (najlepiej świeżo wyciśniętego) 2 budynie waniliowe bez cukru (proszek) 4 żółtka 1 szklanka cukru 150 g masła Na masę śmietanową(...)cukrami na jasną, puszystą masę. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wmieszać w masę. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 25x30 cm. Piec około 20 min w temp. 180 st. Masa cytrynowa: 2 szklanki soku z pomarańczy zagotować z cukrem. W pozostałej części soku pomarańczowego rozprowadzić proszek budyniowy i żółtka. Do gotującej się masy

My sweet a life
Pomarańczowiec 438

powstało ciasto Pomarańczowiec, które okazało się strzałem w dziesiątkę. Składniki: Na biszkopt: 5 jajek  5 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 5 łyżek mąki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Na masę cytrynową: 800 ml soku pomarańczowego (najlepiej świeżo wyciśniętego) 2 budynie waniliowe bez cukru (proszek) 4 żółtka 1 szklanka cukru 150 g masła Na masę śmietanową(...)cukrami na jasną, puszystą masę. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wmieszać w masę. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 25x30 cm. Piec około 20 min w temp. 180 st. Masa cytrynowa: 2 szklanki soku z pomarańczy zagotować z cukrem. W pozostałej części soku pomarańczowego rozprowadzić proszek budyniowy i żółtka. Do gotującej się masy

My sweet a life
Przesyt. I zielone ciasto z czerwonymi pomarańczami 163

jednak zgodnie z sugestią z bloga  Somewhere over the kitchen  przygotowałam również sos. Lekko budyniowy, ale niezbyt gęsty, kremowy, słodki i mocno waniliowy, idealnie pasuje do wyrazistego smaku matchy. Całość smakuje obłędnie!  Nie dajcie się prosić, też takie upieczcie. Odwrócone ciasto z matcha i czerwonymi pomarańczami Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) 65 g mąki pszennej(...)posmarować masłem. Dno posypać cukrem trzcinowym. Pomarańcze obrać, pokroić na plastry. Ułożyć na cukrze, odsatwić. Mąki, herbatę i proszek przesiać, wymieszać.  Jajka ubić z cukrem na puszystą, jasną masę. Powoli wlewać olej, cały czas ubijając. Partiami dodawać mąkę, miksując na najniższych obrotach miksera. Na końcu dodać sok i skórkę z cytryny, połączyć. Masę wylać na pomarańcze. Piec

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pani Walewska (Pychotka) 165

zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie równe części. Ciasto rozwałkowujemy na wielkość blaszki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, ciasto za pomocą wałka przenosimy na blaszkę. Ciasto smarujemy czterema łyżkami dżemu. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier. Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną i delikatnie mieszamy. Połowę piany wykładamy na ciasto i równomiernie rozsmarowujemy. Pianę(...)posypujemy połową posiekanych orzechów. Pieczemy w 170 st. C przez 20-30 min. aż ciasto będzie rumiane. W taki sam sposób postępujemy z drugą częścią ciasta.  Upieczone ciasta odstawiamy do ostygnięcia.  1,5 szklanki mleka nastawiamy na palnik. W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy i cukier. Gdy mleko zacznie wrzeć, stopniowo wlewamy mleko z proszkiem i intensywnie mieszamy

kulinarne odsłony pati
Pani Walewska (Pychotka) 322

zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie równe części. Ciasto rozwałkowujemy na wielkość blaszki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, ciasto za pomocą wałka przenosimy na blaszkę. Ciasto smarujemy czterema łyżkami dżemu. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier. Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną i delikatnie mieszamy. Połowę piany wykładamy na ciasto i równomiernie rozsmarowujemy. Pianę(...)posypujemy połową posiekanych orzechów. Pieczemy w 170 st. C przez 20-30 min. aż ciasto będzie rumiane. W taki sam sposób postępujemy z drugą częścią ciasta.  Upieczone ciasta odstawiamy do ostygnięcia.  1,5 szklanki mleka nastawiamy na palnik. W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy i cukier. Gdy mleko zacznie wrzeć, stopniowo wlewamy mleko z proszkiem i intensywnie mieszamy

kulinarne odsłony pati
Błyskawiczny sernik wg Aleex 222

jeszcze jedno. Trzeba mieć świadomość, że wolność nie jest nam dana raz na zawsze. Powinniśmy o tym pamiętać. Aby podkreślić uroczysty charakter dzisiejszego dnia, postanowiłam uczcić to święto pysznym ciastem. Przepis znalazłam na kwestii smaku, ale zmodyfikowałam go po swojemu. Sernik przygotowuje się bardzo szybko. Smakuje świetnie. Będzie idealny, aby uczcić ważne okazje. Polecam. Składniki: • 150 g ciasteczek digestive(...)mokrego piasku. 3. Wyłożyć na dno formy, ugnieść i wstawić do lodówki. 4. W misie zmiksować twaróg sernikowy, dodając serek mascarpone. 5. Wsypać cukier, proszek budyniowy, mąkę ziemniaczaną i cukier wanilinowy na jednolitą masę. 6. Dodać jajka i jeszcze raz zmiksować do połączenia się składników. Masa sernikowa powinna być jednolita i aksamitna. 7. W szklance zaparzyć kawę z 2 łyżeczek

W mojej kuchni
Fale dunaju z wiśniami 330

kremem budyniowym. Ciasto: 1 kostka masła 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 jajek 2 łyżki mleka 2 łyżki kakao 2 garście wiśni szczypta soli Białka ubijamy z solą na sztywną pianę. Masło ucieramy z cukrem i powoli dodajemy żółtka, a następnie pianę z białek i mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto dzielimy na dwie(...)części, do jednej dodajemy kakao i mleko i mieszamy. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (23x33 cm) wykładamy na przemiennie ciemne i jasne ciasto, tak by uzyskać wzór szachownicy. Wiśnie myjemy, drylujemy i wtykamy w ciasto. Pieczemy ok 40 minut w 180 st. C Krem: 1 budyń śmietankowy 1/2 litra mleka 1/2 szklanki cukru pudru 1 kostka masła kakao

Cynamonowe szczęście