ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:202/264)

CIASTO KOKOSOWE Z PTASIM MLECZKIEM I PIANKĄ CAPPUCCINO 370

Lubicie ciacha kokosowe ? Ja bardzo! Tym bardziej ucieszyłam się, kiedy to mama przyniosła od koleżanek z pracy nowy przepis o słodko brzmiącej nazwie Kapucynek! Dziś jednak

Ostra na Słodko
Chałwowiec bez pieczenia 236

Pyszne, rozpływające się w ustach ciasto z chałwą, kawą i delikatną nutką alkoholu - bez pieczenia, bez żelatyny. Mniam <3 Przepis znalazłam na blogu Zjem To . Zapraszam do przygotowań! Składniki na blaszkę 21x21 cm: 1,5 szklanki mleka 100 g cukru 1 op cukru wanilinowego 5 żółtek* 40 g mąki ziemniaczanej 300 g miękkiego masła 250 g chałwy, pokruszonej(...)mieszając. Gotujemy, mieszając, aż masa będzie przypominać konsystencją budyń (ok. 1 min). Zdejmujemy z ognia, przykrywamy folią aluminiową w taki sposób, żeby folia dotykała powierzchni budyniu - dzięki temu nie powstanie kożuch. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 2. W misie miksera umieszczamy masło, miksujemy na gładką masę. Dodajemy kawałki pokruszonej chałwy, następnie łyżka po łyżce dodajemy masę budyniową za każdym razem dokładnie

My Culinary Art
Ekler 205

kremem. Eklery są kolejnym przysmakiem z czasów dzieciństwa. Nie można ich nie lubić – to klasyczne ciasto parzone wypełnione najlepszym i delikatnym kremem budyniowym. Rozpływają się w ustach i na jednym ciężko poprzestać. Składniki: Składniki na ciasto: 125g masła 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka wody 4 jajka Szczypta soli Składniki na krem: 4 łyżki mąki pszennej 1 szklanka(...)miksera. Jeżeli posiadamy rękaw cukierniczy ciasto przekładamy do niego lub możemy użyć drewnianej łyżki. Ciasto nakładamy na wyłożoną papierem blachę. Między każdym ciastem musimy zachować odstęp, ponieważ podwoi swoją objętość. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni. Ciasto pieczemy przez 15-20 minut. Po upieczeniu ciasto trzymamy jeszcze przez 10 minut w piekarniku, nie otwieramy go. Zabieramy się za przygotowanie kremu

Ciastka i ciasta
Tarta z kremem budyniowym i owocami 480

Delikatna tarta z owocami. Polecam szczególnie z malinami oraz truskawkami. Spód: 180 g mąki pszennej 130 g masła 1 łyżka cukru 1 żółtko szczypta soli 30

Bullio
Jogurt ryżowy z karobem i jaglany bananowo-daktylowy- Provita (UrbanVegan) 192

Na naszej trasie z fitness klubu często mijamy słynny sklep Urban Vegan . Mają w nim ciekawy asortyment słodyczy i nie tylko (całkiem zacne vege proteiny👍💪). Jakiś

Candy Pandas
MIĘTUSEK – CIASTO CZEKOLADOWE Z MIĘTOWO-BUDYNIOWYM KREMEM I LANDRYNKAMI 629

domowników! Delikatne … puszyste … przepyszne! A swoją nazwę wzięło od dodatku miętowych landrynek. Absolutnie jednak ten smak nie dominuje … a landrynki nadają jedynie koloru delikatnemu budyniowemu kremowi. Wspaniale orzeźwia! SKŁADNIKI: CIASTO: – jajko – 3 szt – cukier – 0,5 szklanki – mąka – 0,5 szklanki – proszek do pieczenia – 1 łyżeczka – kakao(...)łyżki WARSTWA ŚMIETANOWA : – galaretka agrestowa – 1 op – śmietana 36% – 200 g DODATKOWO: * herbatniki – ok. 20 szt * czekolada – 20 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Dodajemy żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie mieszamy łyżką aż składniki

Ostra na Słodko
ciasto babie lato 241

składniki na ciasto kruche: 500 g mąki 4 żółtka 300 g masła, schłodzonego 200 g cukru pudru 1 szczypta soli wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto

Domowy Smak Jedzenia
klasyczne eklerki z budniem 201

bitą śmietaną a karpatka ma krem budyniowy ucierany na zimno. Ja osobiście lubię eklerki pod czapą z czekolady a ptysie oprószone cukrem pudrem.  Jak widać z jednego, prostego ciasta ptysiowego można przygotować wiele rodzajów ciastek, a to tylko kilka możliwości jego wykorzystania. Ja zawsze przy okazji pieczenia karpatki czy eklerków z części ciasta robię groszek ptysiowy, który wykorzystuję(...)masła dodatkowo: 100 g gorzkiej czekolady  2 łyżki mleka łyżeczka masła Wodę z masłem zagotować. Wsypać mąkę i na wolnym ogniu ciągle mieszając zaparzyć ciasto aż powstanie jednolita gęsta masa. Zdjąć z ognia i wystudzić. Do zimnej masy wbić jajka i miksować do momentu uzyskania jednolitego ciasta bez grud. Przełożyć ciasto do szprycy i wyciskać ciastka na papier

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
DOMOWY BUDYŃ MALINOWY – z bitą śmietaną i orzechami 301

ciasta budyniowe uwielbiam to Wy wiecie, prawda? No wiecie, wiecie, bo przecież pisałam o tym milion piecet sto dziewięcet razy :D Od czasu do czasu lubię przekąsić zamiast ciacha zwykły budyń. Zazwyczaj robię z niego taką wersję, która nie tylko idzie mi w biodra ( bita śmietana i bakalie ) , ale też pieknie wygląda i wspaniale smakuje! Dziś mam dla Was przepis(...)mowa, to był rodzaj flaka nadzianego podrobami, które w trakcie gotowania tworzyły stopniowo galaretę. Nazwa stopniowo obejmowała coraz więcej potraw powstałych na tej samej zasadzie – przez doprowadzenie płynnej masy do stanu galarety. Aż w końcu została przy słodkim budyniu… SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * mleko – 500 ml * mąka ziemniaczana – 2 płaskie łyżki * maliny – 1,5 szkl * cukier

Ostra na Słodko
Karpatka 256

czasu zamoczyć w wodzie ułatwi to rozprowadzanie ciasta. Ciasto pieczemy w temp 180-200 o C na złoty kolor 50/60min ( parametry dobieramy w zależności od piekarnika). Ciasto musi być dobrze wypieczone!.  Przygotowanie masy karpatkowej : Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle(...)cukrem i cukrem wanilinowym. Gdy mleko się gotuje dodajemy mieszaninę, i energicznie mieszając trzymamy na wolnym ogniu 2-3 min ( cały czas mieszając). Pozostawimy do całkowitego ostygnięcia. Gdy masa budyniowa ostygnie, mikserem miksujemy masło i małymi porcjami dodajemy masę budyniową. Nie należy dodawać szybko gdyż masa może się zważyć!. Gdy masa gotowa rozprowadzamy ją na płaskiej części jednego placka ( rozprowadzamy

Sprawdzone przepisy kulinarne
Cappuccino orzechowe 279

Dziś mam ciacho dla miłośników orzechów, kruche, pyszne i eleganckie na pewno posmakuje wszystkim łasuchom. Dość słodkie, choć słone krakersy dobrze tę słodycz przełamują. Wymaga odrobiny

Cynamonowe szczęście
PANI WALEWSKA / PYCHOTKA 412

Ciasto kuszące słodyczą przełamane kwaskowym dżemem z czarnej porzeczki, który nadaje ciastu niepowtarzalny smak. Z delikatną bezą posypaną płatkami migdałowymi.  ki   (forma35x20 cm) Ciasto

RAROSSA
Ciasto z truskawkami i kruszonką migdałową 162

truskawki dobiega końca, dlatego dzisiaj  zapraszam na ostatnie ciasto z truskawkami. Ciasto drożdżowe z nadzieniem budyniowym pasuje na każdą okazję . Ma niezwykły i niezapomniany smak. Wymiary foremki: 25 x 36 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : ok. 45 minut   Składniki: Ciasto: 500 g mąki 100 g cukru sól 1 torebka cukru waniliowego 16 g 1 łyżeczka skórki(...)śmietany 18%   Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę na ciasto wraz z cukrem , szczyptą soli , cukrem waniliowym, skórką z cytryny i masłem włożyć do miski. Drożdże rozpuścić w letnim mleku i dodawać stopniowo do zagniatanego ciasta ( ucierałam w robocie kuchennym) Wyrabiamy tak długo , aż w cieście zaczną pojawiać się bąbelki powietrza a ciasto będzie odchodziło od miski. Odstawić pod przykryciem

Różne smaki w kuchni
Ciasto z truskawkami i kruszonką migdałową 355

Sezon truskawkowy trwa a więc pora na ciasto znowu z dodatkiem truskawek :) Ciasto drożdżowe z nadzieniem budyniowym pasuje na każdą okazję . Ma niezwykły i niezapomniany smak. Wymiary foremki: 25 x 36 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : ok. 45 minut Składniki: Ciasto: 500 g mąki 100 g cukru sól 1 torebka cukru waniliowego 16 g 1 łyżeczka skórki otartej(...)śmietany 18% Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę na ciasto wraz z cukrem , szczyptą soli , cukrem waniliowym, skórką z cytryny i masłem włożyć do miski. Drożdże rozpuścić w letnim mleku i dodawać stopniowo do zagniatanego ciasta ( ucierałam w robocie kuchennym) Wyrabiamy tak długo , aż w cieście zaczną pojawiać się bąbelki powietrza a ciasto będzie odchodziło od miski. Odstawić pod przykryciem

Słodkości i nie tylko
BEZGLUTENOWA TARTA CZEKOLADOWO-BANANOWA 240

Jak dobrze wiecie od jakiegoś czasu współpracuję z marką Schär , – producentem żywności bezglutenowej. Produkty tej marki to nie tylko znane i bardzo lubiane mieszanki mąk

Ostra na Słodko