ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:895/1282)

Wielkanocny tort z kruchymi ciasteczkami i bezami. 220

uznania Ciasteczka: 1 szklanka mąki tortowej 10 dag masła lub margaryny 1/4 szklanki cukru pudru  2 żółtka Bezy: 2 białka pół szklanki cukru zielony barwnik spożywczy według uznania Krem: 330 ml śmietanki kremówki 30 % cukier puder według uznania 1 cytrynowa galaretka 125 ml gorącej wody Wykonanie: 1. Biszkopty: Białka ubijamy na sztywną pianę, wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego(...)następnie dodajemy żółtka i barwnik ( ja użyłam barwnik w proszku i dodałam dosłownie odrobinkę ) i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 18 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie biszkopt pieczemy około 15 minut w temperaturze 170 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczony

Izabelawkuchni
Babeczki kawowe z cynamonowym kremem 200

BOSKIE! Babeczki (12 sztuk): 250 g mąki 150 g cukru 200 ml mleka 100 ml oleju 1 jajko podwójne espresso/4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem cynamonowy 200 g masła 1/2 do 3/4 szklanki cukru pudru 250 ml śmietanki 24% czubata łyżka cynamonu      Zaczynamy od przygotowania babeczek. W sporej misce mieszamy ze sobą(...)przekładamy do papilotek, starając się nie przekraczać 2/3 ich wysokości - im więcej ciasta na tym etapie tym muffinki będą gorzej wyglądać po upieczeniu. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy 25 minut/do suchego patyczka. Studzimy na kratce.      Zabieramy się na krem. Masło ucieramy mikserem na najszybszych obrotach aż do momentu, gdy będzie lekkie

sama złodycz
Śledzie z suszonymi pomidorami 219

Śledzie z suszonymi pomidorami z dodatkiem orzechów to ciekawa alternatywa do tradycyjnych śledzi w oleju. Przygotowujemy je równie szybko, a mają oryginalny, niepowtarzalny smak. Jest to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Barszcz czerwony 113

Czas czytania: 2 min Barszcz czerwony wigilijny Zanim zabierzecie się za gotowanie barszczu czerwonego , sięgnijcie po przepis na kwas buraczany . Barszcz przygotowany na bazie domowego kwasu

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto jaglane 186

obrotach do uzyskania gładkiego kremu bez grudek. U Anny było to jakieś 5 minut, u mnie trochę więcej- ale ja też lekko zmodyfikowałam ilości produktów. Po tym czasie gładką masę wylać na schłodzony spód, wyrównać i wyłożyć na wierzch masę krówkową taką od razu w puszki, posypać orzeszkami a następnie ponownie wstawić do lodówki. Ciasto przed podaniem schładzać przez minimum

ClauditteMissCooking
Rogaliki drożdżowe z czekoladą 226

mnie jeszcze nie raz. Polecam spróbować!     Składniki: 25g świeżych drożdży 650g mąki 250ml mleka 125g masła 3 jajka 7 łyżek cukru 3-4 łyżki roztopionego masła + krem czekoladowy lub tabliczka mlecznej czekolady       *** 200ml mleka wlewamy do garnuszka i zagotowujemy. Dodajemy masło oraz cukier i mieszamy. Odstawiamy z ognia i odkładamy do wystudzenia *** *** Do miseczki(...)łyżki cukru, 2 łyżki mąki, pokruszone drożdże i mieszamy. Zaczyn odstawiamy do wyrośnięcia *** *** Do wystudzonego mleka wbijamy jajka i mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę oraz rozczyn z drożdży i wyrabiamy ciasto. Ugniatamy kilka minut, aż będzie gładkie i elastyczne *** *** Ciasto przekładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 1 godzinę do wyrośnięcia *** *** Następnie ciasto dzielimy

Blog z Apetytem
Tort kokosowa delicja z malinami 237

łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1 szczypt soli krem mascarpone 1 opakowanie serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru krem śmietankowy: 800 ml śmietany 30% 4 opakowania  fix do śmietany 3-4 łyżki cukru pudru kokos karmelizowany 1 łyżka masła 2 łyżki cukru około 80-100 g wiórek kokosowych dodatkowo(...)sztywno. Następnie porcjami dodajemy cukier. Do masy dodajemy po jednym żółtku stale miksując. Mąki przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. dodajemy do masy jajecznej i miksujemy na najmniejszych obrotach. Ciasto wylewamy do tortownicy. Wstawiamy do zimnego piekarnika. Pieczemy około 30 minut na 175-180 stopni (do suchego patyczka) Wyciągamy upieczony biszkopt i rzucamy nim dwukrotnie z wysokości 30 cm. Otwieramy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasteczka kwiatuszki z kajmakiem 152

opakowanie cukru wanilinowego 1 jajko klasy M kajmak krem wegański kokosowy POLDER (polecam! świetny smak) Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Do miski wsypujemy mąkę pszenną, dodajemy cukier puder, ekstrakt waniliowy lub cukier wanilinowy, masło (siekamy je nożem) i wbijamy całe jajko. Zagniatamy składniki. Uwaga! Ciasto będzie klejące i takie ma być. Przygotowujemy blaszkę / blaszki

Słodkie okruszki
Gdzie zjeść w Sanoku? Moje top 10 132

mozzarellą - 20 zł  Panuozzi z mozzarellą, kremem z orzechów włoskich, mixem grzybów i boczkiem - 24 zł  Focaccia z solą, pieprzem i oregano - 12 zł Focaccia z boczkiem, pieprzem i parmezanem - 14 zł  2. Kawiarnia u Mnicha ( Rynek 20, 38-500 Sanok) Zapomniane miejsce przez wielu gdzie za kawę i ciasto zapłacimy... 10 zł!!! Jest to miejsce magiczne

Czarnawisienka
Gdzie zjeść w Sanoku? Moje top 10 165

mozzarellą - 20 zł  Panuozzi z mozzarellą, kremem z orzechów włoskich, mixem grzybów i boczkiem - 24 zł  Focaccia z solą, pieprzem i oregano - 12 zł Focaccia z boczkiem, pieprzem i parmezanem - 14 zł  2. Kawiarnia u Mnicha ( Rynek 20, 38-500 Sanok) Zapomniane miejsce przez wielu gdzie za kawę i ciasto zapłacimy... 10 zł!!! Jest to miejsce magiczne

Czarnawisienka
Różany sernik z musem i kawiorem z czarnej porzeczki 168

wodzie różanej i do deserów i do ciast, mogłabym jej używać wszędzie. Święta Wielkiej Nocy tuż, tuż więc poczyniłam mały trening  w kwestii wypieków.  Sernik pieczony w kąpieli wodnej idealnie wyrasta nie pęka podczas pieczenia a po schłodzeniu jest niczym aksamit. W serniku oprócz wspomnianej nuty różanej znajdziecie również puszysty krem o smaku czarnej porzeczki, i niespodzianka rodem

vaniliowoczekoladowa
KOSTKA ORZECHOWO-WIŚNIOWA BEZ PIECZENIA – ciasto w 10 minut! 421

postanowiłam pochwalić się przepisem! Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie! Robi się je błyskawicznie! Warto zrobić dzień wcześniej i zostawić na noc w lodówce ” do przegryzienia” – smaki idealnie się połączą, a całość zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy! Polecam! SKŁADNIKI: * krakersy – 2 duże op * masło orzechowe – 300 g * krem czekoladowy typu nutella – 300 g * dżem

Ostra na Słodko
Sernik pieczony z serków waniliowych z gruszkami 112

dodatkiem słodkich gruszek z syropu, oblany kremem orzechowym HELIO i posypany skórką pomarańczową kandyzowaną. No pysznie!! Jest bardziej zwarty niż tradycyjny sernik z twarogu, bardziej mięsisty, także inny w smaku, jakby przypominał masę budyniową… ale sami się przekonajcie jeśli przepis Wam się spodoba a mi się spodobał, bo wyrobienie ciasta to niecałe 10 minut i do pieca

Zasmakuj Kuchni
Placki dyniowo- waniliowe 241

temperatury pokojowej) – 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Krem: – 100g jogurtu typu greckiego – 3-4 łyżki ulubionego gęstego dżemu ( u mnie czekoladowo-śliwkowy). Dynie rozetrzeć widelcem lub zblendować razem z jajkami, cukrem i aromatem waniliowym. Dodać mąkę- wymieszać. Sodę wymieszać z kefirem, dodać do dyni, wszystko dokładnie wymieszać na gładkie ciasto. Smażyć na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni

Smaki Armine
Pączki na suchych drożdżach i "Łabędź i złodzieje" 241

które przyjdzie jeszcze czas, musiałabym przygotować krem budyniowy  😉 Składniki (na 16 pączków): 500 g mąki pszennej + mąką do podsypania przy wałkowaniu szczypta soli 100 ml cukru saszetka suchych drożdży (7 g) jajko ok. 200 ml ciepłego mleka 30 g miękkiego masła kieliszek spirytusu (u mnie limoncello , które dodatkowo perfumuje ciasto) Dodatkowo 0,6 l oleju cukier puder konfitura

Weekendy w domu i ogrodzie
Szybki sernik bez pieczenia z malinami 653

okrążenie herbatników jest naprawdę niewielkie. Ponownie wykładamy wilgotne herbatniki i wszystkie rzędy uzupełniamy masą. Wyrównujemy górę. Ciacho najlepsze jest na następny dzień, kiedy to dobrze się połączy. Oczywiście przechowujemy ciasto w lodówce. Jeśli długo poleży nam na zewnątrz, będzie niestety się maślił i nie trzymał ładnego kształtu. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/07\/sernik21.jpg(...)cukru waniliowego\r","250 g herbatnik\u00f3w\r","125 ml mleka do moczenia herbatnik\u00f3w \r","owoce\r","\r"," Polewa\r","100 g mas\u0142a\r","60 ml \u015bmietanki krem\u00f3wki\r","70g cukru\r","2 \u0142y\u017cki kakao\r","\r"],"name":"Szybki sernik bez pieczenia z malinami","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["Mas\u0142o ucieramy z cukrem

Mieszam w Garnku
koszyczki ptysiowe 197

łączę mikserem, i dopiero potem kolejne jajko. Ciasto przekładam do rękawa i wyciskam za pomocą szprycy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia koła. Osobno wyciskam rączki. Wyszło mi sześć koszyczków. Nadzienie : Do wysokiego pojemnika przekładam łososia wędzonego, dodaję serek, jogurt, majonez, sól, pieprz i miksuję blenderem. Do wystudzonych koszyczków wyciskam krem rękawem. Dodaję liście salaty, rzodkiewkę, natkę pietruszki, rzeżuchę, pomidorki

wesoła kuchnia
Eklery z kremem i malinami 186

już ostygnie ucieramy je z jajkami. Tak przygotowane ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego i na blachę wyciskamy eklerki o długości ok 6 cm. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku o temperaturze 180 stopni przez ok 20-25 minut. Po upieczeniu eklerki należy przekroić wzdłuż. Śmietanę, serek mascarpone oraz cukier puder ubijamy na sztywny krem. Spodnią połowę eklerka smarujemy przygotowanym serkiem oraz malinami

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kakaowe gofry z brzoskwiniami i czekoladą 200

białka jajek. Na dobrze rozgrzane formy gofrownicy nalewaj ciasto równomiernie i postępuj dalej zgodnie z instrukcją producenta gofrownicy. Gofry odkładaj na kratkę do wystudzenia, a w między czasie ubij śmietankę kremówkę z mascarpone i cukrem pudrem - całość ubijaj do momentu, aż powstanie lekka i kremowa konsystencja. Na lekko przestudzone gofry nałóż krem, lekko podgotowane kawałki brzoskwiń i całość skrop syropem

Plate of Joy
___Wiosenna tarta cytrynowa z bezą___ 164

włożyć do lodówki na 1 godzinę.  Ciasto rozwałkowa. Wyłożyć całą formę (łącznie ze ściankami). Spód ponakłuwać widelcem i wstawić do lodówki na czas nagrzania piekarnika do   190 stopni C   (góra i dół bez termoobiegu). Piec przez około 25 minut. Można zastosować obciążenie z fasoli. W tym czasie możemy wykonać krem cytrynowy. Należy wycisnąć sok z cytryny

KuukBuuk
Kokosowy pudding chia. Dla zabieganych 202

drożdżóweczkę, albo - czyste szaleństwo! - po kawałek ciasta z bitą śmietaną...  W końcu jednak powiedziałam sobie: dość! Tak dalej być nie może. Nie chcę skończyć praktyk dwa razy grubsza i ani trochę wyższa, niż zaczęłam. Pierwszy krok - śniadanie w domu, które nasyci mnie na tyle, że będę mogła smarować biszkopty kremem, i nie podjadać. Kanapki są na drugie śniadanie, owsianka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
CIASTO Z HERBATNIKAMI BITĄ ŚMIETANĄ I POSYPKĄ MIGDAŁOWĄ 146

Herbatniki migdały  bita  śmietana Lekkie puszyste ciasto . . . . . SKŁADNIKI: 6 paczek herbatników masa kajmakowa 1 litr mleka 3/4 szklanki cukru budyń waniliowy szklanka mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko 1 kostka masła 0,5 l. śmietany kremowej 30 % 3 łyżeczki żelatyny 10 dag płatków migdałowych cukier waniliowy SPOSÓB WYKONANIA: Krem:  3/4 litra mleka zagotować z cukrem , dodać

Darcia w kuchni
Rurki z kremem 180

kiedyś robiłam z moją mamą rurki z kremem. Teraz zaś ja robię ze swoimi dzieciakami. Miło się wspomina takie chwile. Dlatego dziś na tapecie właśnie rurki. Takie robione wspólnie, domowo i z humorkiem:) Tak się pracuje z dziećmi i takie chwile pozostają w pamięci na zawsze:) Wspólna praca przy nawijaniu ciasta na foremkę zaowocowała takim oto rezultatem. Składniki

Ciasteczkowy Potwór
Jajko sadzone w wersji na słodko 188

łyżki proszku do pieczenia, 1/3 łyżki octu, Krem: 1 szklanka śmietany 30%, 1 łyżka cukru pudru, 1 łyżka cukru waniliowego, Dodatkowo: 3 połówki brzoskwiń z syropu. PRZYGOTOWANIE: 1. Białka ubijam na sztywną pianę. Dodaję naprzemiennie żółtka oraz cukier. Następnie dodaję olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz ocet. Mieszam. Ciasto wykładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (wymiary

Tradycyjna kuchnia Kasi
Smak Lata, czyli...warsztaty kulinarne w Siedlisku 143

dwóch spodach – oliwkowym i maślankowym) z pieczonymi warzywami, kremem z fety i sałatą Lawendowa panna cotta z pieczonymi morelami z tymiankiem SOBOTA Carpaccio z żółtej cukinii z kozim serem i orzechami oraz supełkami pietruszkowo-cytrynowymi Chłodnik tarator Pizza z miodowym kozim serem, borówkami, miodem i miętą, sałata Gruszki zapiekane w cieście z miodową gorgonzolą, orzechami i lodami z kolorowym pieprzem

KUCHARNIA
Mandarynkowy tort na Walentynki 206

chciałabym zacząć (bo jeśli ktoś chciałby takie ciasto przygotować, to warto się za nie zabrać nieco wcześniej). Jakiś czas temu C. stwierdził, że zjadłby biszkopcik... Nie ma sprawy , pomyślałam. Z biszkopciku wyszedł pokaźny i naprawdę pyszny tort - ozdobiony mandarynkowym sercem idealnie nada się na świętego Walentego. Jest lekki, wilgotny, poza kremem maślanym (z którego śmiało można zrezygnować na rzecz ubitej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Z cyklu do plecaka: rogale czekoladowo-orzechowe 186

znacznie więcej czasu. Zmielone orzechy mieszamy z kremem czekoladowym, dodając w razie potrzeby trochę wody lub mleka. Margarynę roztapiamy na małym ogniu i odstawiamy do przestudzenia. Do przestudzonej margaryny (nie musi być zimna, ale nie może parzyć) dodajemy cukier oraz jajka i dokładnie mieszamy. Mieszamy razem margarynę, mąkę i drożdże. Ciasto wyrabiamy przez chwilę łyżką lub rękami i odstawiamy

Ciastkozercy