ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:904/1282)

Tort z truskawkową wkładką-kakaowo-śmietankowy 173

Zapraszam i polecam SKŁADNIKI *przepis na tortownicę 21cm KAKAOWY BISZKOPT -5 jajek -5 łyżek cukru -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 szklanka mąki pszennej tortowej -1 łyżka kakao (kopiasta) KREM -600ml śmietany 36% -2 łyżki cukru pudru -opcjonalnie 1 śmietan fix TRUSKAWKOWA WKŁADKA -150g truskawek -1 galaretka truskawkowa -400ml wrzątku DODATKOWO -1 czekolada gorzka -łyżka masła(...)dodajemy wciąż miksując cukier i miksujemy do jego rozpuszczenia, dodajemy żółtka i miksujemy. Następnie przesiewamy mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia, całość delikatnie mieszamy lub miksujemy na najniższych obrotach. Ciasto przekładamy do tortownicy z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy do suchego patyczka w temp 180 stopni. Studzimy go i kroimy na 4 cienkie spody. Śmietanę ubijamy na sztywno

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Jabłecznik z bitą śmietaną. Ciasto bez pieczenia. 164

już dawno nie jadłam tak dobrego ciasta :) Bardzo proste w przygotowaniu, a w smaku przepyszne :) Składniki: spód: 100 g płatków kukurydzianych, 30 g masła, 1 łyżka wiórków kokosowych, 150 g białej czekolady. masa jabłkowa: 4 duże jabłka, 2 budynie waniliowe Dr. Oetkera, 400 ml soku jabłkowego, szczypta cynamonu Kamis, 1/2 soku z cytryny, krem: 400 ml kremówki 30%, 2 śmietany(...)lodówce. Kremówkę ubijamy ze śmietan fixem i cukrem waniliowym na sztywno. Przekładamy na mus jabłkowy i ponownie schładzamy w lodówce. Na koniec posypujemy cynamonem.  Inspirację na to ciasto znalazłam w książce " Ciasta bez pieczenia od A do Z " wydawnictwa Weltbild

Aga w kuchni
Rolada bezowa z jagodami 194

obłędny w końcu beza plus krem śmietanowy i ulubiony owoc sezonowy to połączenie niebiańskie mmmm.. .Zapraszam... Skala smaku 10/10 - najlepsza beza na roladę nie musi być dobrze wysuszona wręcz tutaj może być wilgotna i miękka aby dobrze się zwijała, dlatego osobą, którym bezy się nie udawały tutaj wyjdzie wszystko idealnie.   Składniki na ciasto bezowe: 6 białek(...)nią kawałek papieru do pieczenia tak aby przykrywał cały placek. Następnie energicznie przełożyć na drugą stronę. Zdjąć blachę i nie ściągając papieru pozostawić do ostygnięcia. Składniki  na krem : 330 ml śmietany 30% 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 cytryna 1 szkl. jagód  jagód Przygotowanie : 1. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać mascarpone i cukier puder

Kubki smaku
Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia) 8144

uznanie i nie ma co się dziwić - robi się je błyskawicznie, bez piekarnika, bez obawy o zakalec:). Trudno uwierzyć, że robię tego typu ciasto po raz pierwszy. Postanowiłam spróbować od ciasta przypominającego w smaku popularne pralinki Ferrero Rocher. Smak jest bardzo zbliżony, mocno czekoladowy a mały kawałek zaspokaja apetyt na słodycze.  250g herbatników kakaowych 1 puszka masy krówkowej czekoladowej 500g(...)kruszymy. Mascarpone i śmietankę umieszczamy w misce, miksujemy do uzyskania sztywnej masy. Odkładamy 1/3 masy, dodajemy do niej 1 łyżkę cukru pudru, dokładnie mieszamy. Odstawiamy. 2. Do pozostałej części kremu dodajemy połowę orzeszków, pokruszone wafelki i 2 łyżki masy kajmakowej. Dokładnie mieszamy.  3. Na blaszce 24x24 wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy warstwę herbatników. Wykładamy na nie masę z orzechami

Szefowa kuchni
FitMuffiny z czerwonej fasoli bez mąki 130

Bardzo łatwe Liczba porcji: 10 małych muffinków, lub 5 dużych Muffiny bez mąki W Niedzielnym Kucharzu co do zasady zajmujemy się gotowaniem. Od wielkiego dzwona decydujemy się zrobić jakieś ciasto , acz niechętnie, gdyż nie potrafimy, nie lubimy słodkich wypieków i nie przepadamy za słodkościami. Jeśli już pieczemy to wtedy, gdy wpadnie nam w ręce jakiś łatwy przepis. Tak było(...)Wbij do fasoli jedno jajko. Zmiksuj na gładki krem. Wbij pozostałe dwa jajka, dodaj 2 łyżki oleju, 2 łyżki miodu, łyżeczkę wanilii, łyżeczkę kawy (jeśli używasz) i znowu chwilę miksuj. Następnie wsyp misy miksera pół szklanki kakao, słuszną szczyptę soli, łyżeczkę proszku do pieczenia i dokładnie zmiksuj całość. Krok 2 Przełóż ciasto do foremek, napełniając je do 2/3 wysokości. Wierzch

Niedzielny kucharz
Torcik jogurtowy z goframi i galaretką 197

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com  Przepis autorski (mój). Szybkie, proste i niezwykle smaczne ciasto na zimno. Szczerze powiedziawszy, to od początku do końca było moją czystą improwizacją, która okazała się "strzałem w dziesiątkę". Zamiast zwykłego deseru - wyszedł mi przepyszny torcik. Jest lekki, nie za słodki i z pewnością będę robiła go częściej. Nie ma w nim nic skomplikowanego i daje(...)sztuki obok siebie). Na gofrach umieścić krem i równomiernie powtykać kostki galaretki (trochę odłożyć do dekoracji). Całość wstawić do lodówki (na kilkanaście minut) i po tym czasie przykryć resztą gofrów. Schłodzić do całkowitego zastygnięcia masy.   Kremówkę z cukrem i śmietan-fixem ubić na sztywno. (Dodatkowo ubitą śmietankę zabarwiłam barwnikami spożywczymi.) Gotowe ciasto w formie - przewrócić "do góry nogami", wyjąć

Di gotuje
Lizaki na halloween 261

dziurkę. Ciągle sobie powtarzam, że muszę kupić specjalny słoik do ciastek i na powtarzaniu się kończy…. a stos suchych biszkoptów rośnie. Wykorzystuje je na różne sposoby: jako spód do ciasta, zmielone w formie posypki lub warstwy w deserze i do lizaków dla dzieci :) Właśnie one są gwiazdą dzisiejszego wpisu. Bardzo fajne, delikatne w smaku, idealne dla maluchów, które za nimi(...)lubicie mieć bardzo czyste dzieci to nie jest przepis dla Was, bo usmarowana, szczęśliwa czekoladowa buzia gwarantowana. Ilość sztuk: 10 lizaków Składniki: Lizaki: 150g biszkoptów (mogą być wyschnięte) 70g kremu czekoladowo-orzechowego 50g mascarpone 10 patyczków od lodów* Polewa: 150g gorzkiej czekolady Łyżeczka masła Kolorowa posypka *Patyczki otrzymałyśmy od zaprzyjaźnionego sklepu spożywczego. Jeśli ktoś nie ma możliwości zdobycia

Kolizje Smaków
Zupa krem kalafiorowo-brokułowa 188

6+ 30-40 min Łatwe Tanie Przepis na zupę kalafiorowo-brokułową krem. Składniki 2l bulionu drobiowo-warzywnego pół główki kalafiora 1 brokuł 1 średnia cebula 1

PysiaGotuje.pl
Dżem truskawkowy. 139

Uwielbiam truskawki w każdej postaci! Biszkopty, kremy, napoje z dodatkiem truskawek są pyszne, ale najlepszy wyrób z truskawek, to jest dżem, no zresztą chyba wszyscy uwielbiają

Kuchnia Łukasza
Ciasto Pawi ogon 146

złociste.  Pozostałe części ciasta rozwałkowujemy na wielkość blaszki, smarujemy marmoladą i posypujemy posiekanymi orzechami. Zwijamy rolady i układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i pieczemy w 180 st. C przez 20-30 min. aż rolady będą złociste, a włożony w nie patyczek będzie suchy. Upieczony spód i rolady odstawiamy do ostygnięcia.  Krem: 3 szklanki mleka wlewamy(...)nakładamy pozostałą masę. Następnie układamy okrągłe biszkopty. Do rondelka wkładamy połamaną czekoladę i wlewamy śmietankę. Rondel ustawiamy na małej mocy palnika i rozpuszczamy czekoladę, przez cały czas mieszając. Wierzch ciasta polewamy gotową polewą. Ciasto przechowujemy w lodówce.  Przepis zaczerpnięty ze strony:  przepisyjoli

kulinarne odsłony pati
Sękacz domowy 632

wanilii 1 łyżka masła do posmarowania tortownicy   Sposób przygotowania: Masło utrzeć z cukrem na puszysty krem ( masło musi być miękkie ). Cały czas ucierając dodawać po 1 żółtku. Dodać rum, migdały, wanilię i mąkę . Białka ubić na sztywną masę i delikatnie połączyć z ciastem. Rozgrzać piekarnik do temp. 195 C . Tortownicę wysmarować masłem. Równomiernie rozłożyć 2 łyżki ciasta i wstawić

Słodkości i nie tylko
Ciasto MocnoMarchewkowe 168

pieczenia 0,5 kubka cukru 0,5 kubka cukru muscovado 4 jajka 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka tartych goździków 0,5 kubka oleju rzepakowego 4 średniej wielkości marchewki krem 1 op serka mascarpone sok z 1 cytryny skórka z 1 cytryny Polewa: 2 kubki soku marchewkowego 1 budyń śmietankowy 1 galaretka brzoskwiniowa lub cytrynowa Przygotowanie: Mąkę przesiewamy, dosypujemy proszek(...)papierem keksówki Pieczemy w temperaturze 180*C na złoty kolor około 40 minut Po upieczeniu studzimy, rozcinamy na pół serek, skórkę z cytryny i sok  mieszamy, masą przekładamy ciasto połowę soku wlewamy do rondelka, gotujemy, w drugiej połowie mieszamy budyń, dolewamy do gotującego się soku, dosypujemy galaretkę i mieszamy, ciepłą polewą smarujemy ciasto:) Smacznego

Luźna Kuchnia
Czekoladowe cupcakes z agrestem i kremem maślanym 172

jajko łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli agrest w czekoladzie Krem maślany: szklanka masła szklanka cukru pudru laska wanilii zielony barwnik      Masło rozpuszczamy na wolnym ogniu z czekoladą i odrobiną mleka. Czekamy chwilę jak masa ostygnie i dodajemy pozostałe składniki, mieszamy drewnianą łyżką na gładkie ciasto. Przekładamy do papilotek mniej więcej 2/3, w środek wkładamy agrest

sama złodycz
CIASTO KOKOSOWE Z PTASIM MLECZKIEM I PIANKĄ CAPPUCCINO 333

Lubicie ciacha kokosowe ? Ja bardzo! Tym bardziej ucieszyłam się, kiedy to mama przyniosła od koleżanek z pracy nowy przepis o słodko brzmiącej nazwie Kapucynek! Dziś jednak nie samym kremem kokosem będziemy się rozkoszować, a połączymy go z lekką puszystą pianką o smaku cappuccinio i czekoladowym biszkoptem. Dzieło wieńczą słodkie śmietankowe ptasie mleczka. Jest to ciacho łatwe do zrobienia, szybkie(...)Żelatynę rozpuszczamy w odrobienie zimnej wody, podgrzewamy ( uważamy, by nie zagotować! ). Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy cappuccino i żelatynę – bardzo dokładnie mieszamy i wylewamy na ciasto. Za pomocą widelca robimy dekoracyjne wzorki. Wkładamy na całą noc do lodówki. Smacznego

Ostra na Słodko
Ciasto jogurtowe z wiśniami 737

wiśni, wypestkowanych 2 łyżki kaszy manny 2 łyżki cukru cukier puder do oprószenia ciasta, według uznania Piekarnik rozgrzać do 180 ºC  . Masło roztopić i przestudzić. Do misy miksera, wbić jajka, żółtko oraz wsypać cukier, ubijać na najwyższych obrotach, aż powstanie bardzo gęsty krem. Zmniejszyć obroty i delikatnie wlewać roztopione masło a następnie dodać jogurt. Mąkę przesiać z proszkiem

Zabawa smakiem