ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:161/1282)

Ciasto czekoladowe z malinami, borówkami i kremem 241

Dzień dobry :-) Dzisiaj zostawiam Was na kilka dni z pysznym ciastem z kremem czekoladowym, malinami i borówkami i kremem śmietanowym, na to starta gorzka czekolada. Przepis syn wypatrzył na blogu  I love bake . Jest naprawdę pyszne, polecam Wam go bardzo. Przepis trochę zmodyfikowałam pod siebie. Ja jadę na kilka dni naładować baterie, a Wam życzę miłego dnia :-) Blaszka 23x33(...)lodówki. 3. Do drugiej połowy ubitej śmietany dodajemy 2-3 łyżki cukru pudru (zależy jak słodko lubimy) i wlewamy wystudzoną, rozpuszczoną żelatynę. Mieszamy dość sprawnie, ciasto wyjmujemy z lodówki, układamy na kremie czekoladowym owoce i na owoce wykładamy masę śmietanową. Całość wkładamy na noc do lodówki. Przed podaniem dekorujemy startą czekoladą :-) Smacznego

kruche babeczki
Torcik Walentynkowy (Torta di San Valentino) 120

niezwykle efektowne ciasto, które z pewnością osłodzi wieczór we dwoje. Torcik Walentynkowy składa si ę  z dwóch  warstw kruchego ciasta w kształcie serca przełożonych kremem na bazie serka mascarpone i bitej śmietany. Najważniejszym elementem tortu jest jego bardzo bogata dekoracja, która robi wrażenie i wywołuje zachwyt w oczach(...)qualche goccia di aroma di vaniglia. In un'altra ciotola montate la panna, poi aggiungetela alla crema di mascarpone.  Amalgamate bene il tutto.   Po przygotowaniu kruchego ciasta i kremu możemy rozpocząć składanie torciku. Na dużym talerzu układamy pierwsze serce, które  pokrywamy połow ą  kremu. Krem nakładamy szprycą (moja końcówka

La grande e la piccola cuoca
Cuszima 698

Pyszne i efektowne ciasto z truskawkami,kremem i bitą śmietaną.                                          Idealne na deser  do kawy.     Składniki: Biszkopt jasny: 2 jajka 1/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Biszkopt ciemny(...)stężenia. Połowę tężejącej masy wylewamy na krem, układamy biszkopty i wylewamy pozostałą część.Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody, odstawiamy do stężenia. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę. Masę wykładamy na masę truskawkową . Przykrywamy jasnym biszkoptem. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, smarujemy wierzch ciasta, posypujemy posypką. Ciasto wstawiamy do lodówki

Bajeczna Kuchnia
Tort bezowy z musem malinowym 357

Madzia w ostatni weekend miała swoje święto z tej właśnie okazji powstał tort bezowy z musem malinowym. Delikatny, chrupiący i rozpływający się w ustach. Mus malinowy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Torcik ananasowo-cytrynowy 150

sztuki): 2 jaja 2 łyżki mąki pszennej tortowej (z małą górką) 1 kopiasta łyżka ciemnego kakao 4 płaskie łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Krem ananasowy: 1 puszka ananasów 1,5 łyżki cukru pudru  2 łyżeczki żelatyny (z górką) (dałam galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 1/3 szklanki wrzątku) 200 - 250 gramów śmietany kremówki 30% (dałam(...)nasączyć do tak jak poprzednio. Potem wyłożyć resztę kremu, wyrównać powierzchnię, wsadzić do lodówki do całkowitego stężenia. W tym czasie galaretkę rozpuścić w 200 ml wrzątku, wlać do płaskiego naczynia, ostudzić. 3. Schłodzić w lodówce do stężenia. Następnie galaretkę pokroić w kosteczkę. Pozostałe krążki ananasa pokroić w kosteczkę, poukładać na wierzchu ciasta. Pokrojoną w kostkę galaretkę, również fantazyjnie rozrzucić

Na Ciasteczkowych Papierach
Karpatka 131

Składniki na ciasto: 1 szklanka wody 3/4 kostki margaryny 1 szklanka mąki 4 duże jajka płaska łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na krem: 1,5 kostki masła  1,5 szklanka cukru pudru  4 żółtka 2 opak. budyniu waniliowego bez cukru 1 łyżka mąki pszennej  1 łyżka mąki ziemniaczanej  3 szklanki mleka   Dziś kolejny przepis(...)przygotowany roztwór wlać pomału do wrzącego mleka. Mieszać do momentu aż masa zgęstnieje. Wystudzić. Wystudzoną masę budyniową dodawać stopniowo do masy maślanej mieszając całość robotem. Tak przygotowanym kremem przełożyć dwie warstwy ciasta (fot.3) . Wierzch obficie posypać cukrem pudrem (fot.4) . linkwithin_text='Zobacz również:' var linkwithin_site

Świat Ciasta
Tort pralinowy "Owoce Morza" 159

kilka belgijskich pralinek (owoce morza) Wykonanie: Nadzienie: Śmietanę zagotować doprowadzając do wrzenia, po czym zdjąć z ognia. Rozpuścić w niej krem orzechowy i połamaną na kawałki czekoladę. Dodać likier. Wystudzić, przykryć folią i wstawić na noc do lodówki. Ciasto: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Połamaną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej na małym ogniu i pozostawić, aby przestygła(...)sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone). Wystudzone ciasto wyjąć z formy i przekroić w poziomie na 2 równe części. Przełożenie: Śmietanę czekoladową ubić przy pomocy miksera na gładki krem. Jeden krążek ciasta przeznaczony na spód ułożyć na talerzu lub paterze, nałożyć na niego cały czekoladowy krem i równo rozsmarować. Przykryć drugim kawałkiem ciasta, lekko docisnąć (ewentualnie wyrównać boki tortu

MyCookBook.pl
Niezawodny biszkopt 158

u0142aty. \r","Przygotowujemy nasz krem. W misce ubijamy krem\u00f3wk\u0119 i mascarpone. Pod koniec ubijania dodajemy przesiany cukier puder i wszystko razem mieszamy. Tak powsta\u0142ym kremem przek\u0142adamy nasze ciasto i dekorujemy je r\u00f3wnie\u017c z zewn\u0105trz. Dodatkowo mo\u017cemy przyozdobi\u0107 nasz biszkopt owocami, posypkami itp. Gotowe!"]} Biszkopt Składniki Na biszkopt 6 jajek 1 szkl(...)ostygło, potem dzielimy je na płaty. Przygotowujemy nasz krem. W misce ubijamy kremówkę i mascarpone. Pod koniec ubijania dodajemy przesiany cukier puder i wszystko razem mieszamy. Tak powstałym kremem przekładamy nasze ciasto i dekorujemy je również z zewnątrz. Dodatkowo możemy przyozdobić nasz biszkopt owocami, posypkami itp. Gotowe! Notatki Jeżeli chcecie, aby Wasz tort nabrał dodatkowego, owocowego smaku możecie dodać

Mostek w kuchni
Ciasto z bananami i galaretką bez pieczenia 1466

mamy zbyt wiele czasu na to, by przygotować coś słodkiego. Wtedy zawsze sprawdzają się ciasta na zimno. Dziś mam dla Was przepis na bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu ciasto z masą budyniową i bananami pokryte galaretką. Składniki:  350g herbatników,  4 szklanki mleka,  120g budyniu śmietankowego (użyłam Master Cook) ,  200g masła,  szklanka cukru(...)wrzątku i ostudzić.  Miękkie masło utrzeć, w trakcie ucierania dodawać po łyżce zimnego budyniu.  1/3 kremu wylać na ciastka, rozłożyć plasterki banana i przykryć kolejną warstwą ciastek. Ponownie wylać 1/3 masy, rozłożyć plastry banana i przykryć warstwą herbatników. Wylać resztę ciasta i ułożyć pozostałe plastry banana. Zalać tężejącą galaretką.  Wstawić na całą noc do lodówki. Źródło: Zjem

Z miłości do słodkości
Ciasto na zimno z kremem malinowym 114

się to ciasto na spodzie biszkoptowym z kremem na bazie serka mascarpone z malinami. Na wierzch świeże, sezonowe owoce zalane galaretką i pycha ciasto do kawki gotowe ;) Ciasto na zimno z kremem malinowym składniki: 1,5 opakowania okrągłych biszkoptów 1,5 szklanki malin 500 g serka mascarpone 1 szklanka cukru pudru 100 g miękkiego masła 3 nektarynki garść jeżyn(...)malin przeźroczysta galaretka 3 torebki kawy zbożowej Ciasto na zimno z kremem malinowym wykonanie Maliny zalewamy około 1/4 szklanki wody i gotujemy na gęsty mus. Pozostawiamy do ostygnięcia. Kawę zbożową zalewamy około 2/3 szklanki gotującej się wody, pozostawiamy do ostygnięcia. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Biszkopty namaczamy w kawie zbożowej (dosłownie na sekundę, aby spód nie był rozmoczony, wykładamy

Delusional Trine
Tort czekoladowy z kokosową posypką… 304

Do tego tortu miał być długi, zabawny (przynajmniej w moim mniemaniu ;) wpis i całe mnóstwo powiązanych z nim zdjęć, niestety żarty zgubiły mi się gdzieś pomiędzy

brunetkawkuchni
Ciasto z masą kokosową 239

mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i budyniem. Mieszać delikatnie łyżką. Wsypać wiórki kokosowe i olej. Połączyć. Formę o wymiarach 35 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 30 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Masa kokosowa: 1 puszka mleczka kokosowego 2 łyżki żelatyny + 40 ml zimnej wody 200g czekolady białej(...)przygotowana masę kokosową przelać do ubitej śmietany i dokładnie połączyć całość. Wykonanie - Na spód kokosowego biszkoptu wyłożyć połowę masy kokosowej, wyrównać, powykładać herbatniki i przykryć je pozostałym kremem. Całość schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Przed podaniem udekorować wiórkami. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto 3 bit na herbatnikach 138

dekoracji Jak zrobić ciasto 3 bit: Zaczynamy od przygotowania formy na ciasto. Blaszkę 25x35cm wykładamy papierem do pieczenia. Następnie spód blaszki wykładamy warstwą herbatników układając je ściśle jeden obok drugiego. Potem na herbatnikach rozsmarowujemy całą puszkę kajmaku. W kolejnym kroku kajmak przykrywamy drugą warstwą herbatników. Następnie przygotowujemy krem budyniowy. Budnie gotujemy zgodnie według przygotowania z opakowania w 600ml mleka (jeśli(...)zobacz wpis jak zrobić krem budyniowy ). Krem rozsmarowujemy na herbatnikach i przykrywamy ostatnią warstwą herbatników. W kolejnym kroku żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody a gdy napęcznieje podgrzewamy do rozpuszczenia (najprościej w mikrofali). Zimną śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, żelatynę i jeszcze chwilę ubijamy. Rozsmarowujemy ją na herbatnikach. Na końcu wierzch ciasta oprószamy wiórkami czekolady. Finalnie ciasto przechowujemy

Dorota Smakuje
Ciasto budyniowe z kremem krówkowym 444

cukrem, dodać żółtka, aromat cytrynowy, miksując na wolnych obrotach miksera, wsypywać po łyżce mąki aż do skończenia. Ciasto wylać do wyłożonej pergaminem blaszki, tej samej w której piekliśmy ciasto kruche. Piec 25 minut w temp 160*c.Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Masa budyniowa: Żółtka rozmieszać ze szklanką mleka, oraz z mąkami, pozostałe mleko zagotować z cukrami, do gotującego się mleka(...)pokojowej. Miękkie masło utrzeć na puch dodając po łyżce wystudzonego budyniu, zmiksować na puszysty krem. Masa krówkowa: Miękkie masło utrzeć na puch dodając w trakcie po łyżce masy krówkowej, na koniec wlać rum, wsypać orzechy, dodać kawę, zmiksować. Poncz: Składniki wymieszać ze sobą. Przełożenie: Ciasto kruche posmarować dżemem cytrynowym, wyłożyć masę budyniową, przykryć biszkoptem, nasączyć ponczem, na wierzch rozsmarować masę

Wanilia i Kardamon