ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:124/1282)

Szpinakowe ciasto z kremem pomarańczowym 321

Ciasto w pięknym, wiosennym kolorze, a to wszystko za sprawą szpinaku. Upieczone w formie wieńca i przełożone kremem pomarańczowym, cieszy nie tylko podniebienie, ale ciekawie się prezentuje. CIASTO ZE SZPINAKIEM: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju rzepakowego 200 g szpinaku świeżego 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki krupczatki 2 łyżeczki proszku do pieczenia KREM POMARAŃCZOWY: 2 szklanki(...)Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175*C i piec przez około 45 min, do suchego patyczka. Ciasto wystudzić, ściąć wyrośniętą „górkę”, a resztę przekroić na trzy równe blaty. Ścięte ciasto rozkruszyć i połączyć z rozpuszczoną białą czekoladą i masłem. Z takiej masy uformować parę zielonych kulek. Odłożyć do stężenia. Częścią soku z pomarańczy (ok 1/4 szklanki) zalać żelatynę i odstawić

https:KKuchniaMniam
Radomianka 166

wmieszać ręcznie ubitą pianę z białek. Ciasto wlać do niedużej tortownicy i piec około 40 minut w temp.180°C lub do tzw. suchego patyczka. Ostudzone ciasto przekroić na dwa lub trzy krążki. Masło na krem utrzeć(...)cukrem i cukrem waniliowym. Wciąż ucierając dodawać stopniowo kwaśną śmietanę lub mleko. Jeżeli wydaje wam się, że krem jest za mało kwaśny dodać do smaku sok z cytryny. Ciasto przełożyć kremem. Składniki polewy podgrzewać w rondelku aż do połączenia się składników. Lekko przestudzoną polewą polać ciasto i posypać wiórkami kokosowymi. Dodaj do listy blokowanych banerów

Pysznie & Pięknie
Ciasto imprezowe 208

Takiego pysznego przekładańca mam dziś dla Was, bez orzechowa i beza kokosowa połączone dżemem, a jakby tego było jeszcze mało to jest krem budyniowy, ciasto kruche i polewa czekoladowa. Mówię Wam pychota. Owszem wymaga całkiem sporo pracy, ale smak wszystko wynagradza. Na zdjęciach wygląda trochę jakby na górze było ciasto miodowe, ale to jest to samo kruche co na dole(...)puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce zimnego budyniu. Dodatkowo: słoik kwaśnego dżemu (u mnie porzeczkowy) tabliczka czekolady  3-4 łyżki mleka Złożenie ciasta: Na jednym z kruchych placków rozsmarowujemy połowę kremu budyniowego, przykrywamy bezą orzechową. Bezę smarujemy dżemem i przykrywamy bezą kokosową, na której z kolei rozsmarowujemy resztę kremu budyniowego. Przykrywamy drugim kruchym plackiem i polewamy czekoladą

Cynamonowe szczęście
Ciasto Słonecznikowiec 884

Ciasto, które zrobiło furorę w mojej rodzinie. Dwa blaty intensywnie czekoladowego ciasta, przełożone słodkim kremem karmelowo-słonecznikowym. Na wierzchu aksamitna polewa czekoladowa i pokruszony, chrupiący słonecznik. Jak widać na zdjęciach, troszkę pośpieszyłam się z fotografowaniem ;) Krem nie stężał do końca, ale i tak myślę, że ciacho wygląda apetycznie.. prawda?! :D  Z całą pewnością mogę Wam je polecić(...)Krem karmelowo-słonecznikowy: Miękkie masło utrzeć do puszystości, dodają pod koniec masę kajmakową oraz 3/4 chrupiącego słonecznika. 4. Pierwszy blat ciasta czekoladowego umieścić w blaszce. Wysmarować go kremem i przykryć II ciastem czekoladowym. Schłodzić w lodówce. 5. Polewa czekoladowa: Wszystkie składniki rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce do uzyskania jednolitej, gęstej polewy. Ostudzoną rozprowadzić na cieście czekoladowym. Wierzch ciasta posypać

Nastoletnie Wypiekanie
Ptysie z kremem karpatkowym 90

jakże się pomyliłam! Ptysie są bardzo łatwym przepisem i poradzi sobie z nimi każdy, wystarczy przestrzegać tylko kilka prostych zasad. Z podanego przepisu wychodzi ok 20szt. Ptysie z kremem karpatkowym – Ciasto parzone: Składniki: 200g mąki 120g masła 4 jaja 250ml wody Szczypta soli Ptysie z kremem karpatkowym – przepis Przygotowanie: W garnku zagotowujemy wodę z masłem i szczyptą soli(...)karpatkowym. Do wypełnienia ptysiów można użyć szprycy cukierniczej, ja krem nakładałam łyżką. Gotowe ptysie posypujemy cukrem pudrem, lub polewamy rozpuszczoną czekoladą. Ptysie najlepiej smakują n drugi dzień kiedy ciasto nawilgnie od kremu. Ptysie z kremem karpatkowym Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Sernik oreo z borówkami i malinami Pudding chia z musem z mango i kiwi – Ksiega-smaku.pl Rurki

Księga-Smaku
Szarlotka z kremem budyniowo-śmietankowym 91

nożem z zimnym masłem, a następnie dodać jajka, żółtka i śmietanę. Zagnieść ciasto i podzielić na dwie równe części. Jedną część znowu podzielić na dwie połówki. Jedną połówką wyłożyć na formę, drugą schłodzić w lodówce. Jeśli mamy dwie takie same blaszki, obie wykładamy ciastem. Do drugiej części ciasta wsypać kakao i wgnieść na jednolity kolor. Zawinąć w folię i włożyć(...)minut. Jabłka powinny zmięknąć a sok odparować. Odstawić do wystudzenia. Wyłożyć połowę jabłek na jedno z jasnych ciast, wyrównać i zetrzeć na tarce jarzynowej jedno ciemne ciasto z zamrażalnika. Piec w 190 C około 40 min. Identycznie zrobić z drugą połową ciast a jasnego, ciemnego i jabłek. Wystudzić. Galaretkę rozpuścić w pół szklanki wrzącej wody. Mleko osłodzić i ugotować budyń

Smaczne moje
Pijana śliwka 70

taki dzień jak dzisiaj nie powinno zabraknąć czegoś słodkiego, zapraszam Was dzisiaj na pyszne czekoladowe ciasto z delikatnym kremem, oblane czekoladą. Dziewczyny, życzę Wam dużo słońca, radości i miłości nie tylko 8 marca :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pijana śliwka Składniki Składniki na ciasto: 100 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej 20 g kakao ¾ szklanki drobnego cukru 5 jajek(...)połowę bez i tak też ułożyłam je na cieście. Z rumem ciasto nie nadaje się dla dzieci. Do miski wrzucamy jajka i ubijamy je na jasną puszystą masę, pod koniec stopniowo dodajemy cukier (łyżka po łyżce). Ciasto ubijamy dość długo (ponad 10 minut), im lepiej ubite jajka tym większa pewność, że ciasto będzie puszyste. Do ubitych jajek z cukrem dodajemy

To co lubię - gotuję i polecam
Tort Di z wafelkami i kokosowym kremem z kaszy manny 132

formy wysłanej papierem do pieczenia. Piec (w roz grzanym piekarniku) przez około 25-30 minut (do tzw. "suche g o patyczka") w 180 stopniach . Po ostudzeniu ciasto przekroić na 3 części. Przygotować krem.   2 szklanki mleka zagotować z solą. W pozostałym rozmieszać kaszę manną i przelać do wrzącego mleka. Mieszając - gotować do zgęstnienia masy. Na samym końcu należy wsypać(...)dodać cukier z wiórkami. Wszystko razem uprażyć na lekko złoty kolor. (Uważać, aby nie przypalić.) Złożyć ciasto. Spód delikatnie nasączyć, posmarować kremem, ułożyć pokrojone wafelki, przykryć kolejną częścią ciasta, nasączyć, posmarować kremem, posypać wafelkami, przykryć ostatnim blatem biszkoptu, nasączyć, a boki oraz wierzch toru posmarować pozostałą ilością kremu. Dodatkowo w wierzch wklepać uprażone wiórki. Całość udekorować wafelkami i schłodzić

Di gotuje
Pomarańczowy puszek 164

Przy weekendzie zostawiam Wam przepis na lekkie puszyste ciasto biszkoptowe z aksamitnym rozpływającym się w ustach kremem z nutą pomarańczy. Składniki Biszkopt: 6 jaj wiejskich 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g masła 2 łyżki startej skórki z pomarańczy Krem: 850 ml mleka 3,2% 250 g masła(...)puszysty krem. 3. Składniki ponczu łączymy ze sobą 4. Przełożenie: Pierwszy płat biszkopta nasączamy ponczem smarujemy musem pomarańczowym oraz połową kremu przykrywamy biszkoptem i czynność powtarzamy, przykrywamy znów biszkoptem polewamy polewą czekoladową i dekorujemy.  Zostawiamy ciasto na całą noc w lodówce aby stężało

Wanilia i Kardamon
Ciasto Makowa Panienka 1026

właśnie te które zagości w tym roku na moim stole świątecznym. Miękkie, wilgotne blaty ciasto biszkoptowego z makiem, kokosem i mączką migdałową przełożone cudownym kremem budyniowym z prażonym kokosem, naprawdę coś cudownego! Takie ciasto jest naprawdę bardzo proste w przygotowaniu, nie wiem czy uwierzycie, ale ja zrobiłem swoje mniej niż w godzinę! Przygotowanie idzie naprawdę bardzo sprawnie. Jest to idealne(...)umieszczamy w formie w której piekliśmy ciasto (najlepiej formę wyścielić folią spożywczą). Na to wykładamy prawie cały krem (zostawiamy 4-5 łyżek) i przykrywamy drugą połową biszkoptu. Wierzch ciasta smarujemy pozostałym kremem i obficie posypujemy wiórkami kokosowymi. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na co najmniej 6 godzin, najlepiej na noc. Smacznego! Po więcej zdjęć zapraszam na Instagram  @KuchniaLukasza

Kuchnia Łukasza
Ciasto Maxi King 426

batonika, bardzo słodkie, o wyraźnym aromacie kajmaku i mleka w proszku, jeden mały kawałeczek doskonale zaspokoi głód na słodkie. Kawałki orzeszków zatopione w polewie przyjemnie chrupią. Ciasto po schłodzeniu dobrze się dzieli a krem nie wypływa. Polecam na różne okazje, w tym świąteczne. Choć mega słodkie szybko znika ze stołu. Foremka 24/24 cm Składniki: 40 dag herbatników maślanych 1 puszka(...)gorzkiej czekolady 60% kakao ½ tabliczki białej czekolady 100 ml śmietanki kremówki 10 dag orzeszków ziemnych niesolonych Krem mleczny: 1 szklanka mleka 3,2 % ¼ szklanki cukru 1 torebka cukru z prawdziwą wanilią Dr.Oetker 3 szklanki mleka w proszku 20 dag masła 82% Przygotowanie ciasta: Ciasto rozpoczynamy od przygotowania mlecznej masy: Mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem z wanilią, mieszamy do rozpuszczenia

Wanilia i Kardamon
Torta della Nonna kruche ciasto cytrynowe 82

Wypróbujcie mazurek pomarańczowy , jest super, lub mazurek orzechowy .Smacznego! Print Torta della Nonna kruche ciasto cytrynowe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Wspaniałe kruche ciasto cytrynowe wypełnione kremem budyniowym, zapiekane z orzeszkami piniowymi. Course Desery Cuisine Italian Keyword budyń, cytryna Prep Time 30 minutes Cook Time 50 minutes Total Time 1 hour 20 minutes Servings(...)przestudzony budyń, wyrównujemy wierch. Pozostałą część ciasta również rozwałkowujemy między arkuszami papieru, zdejmujemy papier z wierzchu placka i nakładamy na przygotowany krem, układamy tak placek, aby przylegał do kremu. Brzegi ciasta delikatnie sklejamy i obcinamy wystający nadmiar ciasta. Całą powierzchnię ciasta ponacinać nożem lub podziurkować widelcem. Na wierzch ciasta posypać orzeszki piniowe. Ciasto wstawić do piekarnika piec przez 50 minut

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto Czekoladowe Twix 215

coś słodkiego, ale sami do końca nie wiecie na co konkretnie, chcielibyście coś domowego a zarazem myślicie o „kupnym” batoniku – koniecznie wypróbujcie to oto ciasto. Ciasto czekoladowe Twix z karmelowym kremem, masą batoników twix, kruchych maślanych shortbread, górą popcornu zaspokoi Wasze kupki smakowe. A to wszystko zawarte w jednym kawałku ciasta. Koniecznie wypróbujcie. Ręczę, że będziecie zachwyceni   Biszkopt(...)rzadkie wkładamy na chwilę do lodówki.   Dodatkowo do dekoracji: batoniki Twix ciasteczka typu shortbread popcorn karmelowy 0,5 puszki karmelu (ok. 200g)   Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta wykładamy połowę kremu. Przykrywamy drugim blatem. Wykładamy pozostały krem. Polewamy karmelem. Dekorujemy batonikami, ciasteczkami, popcornem. Ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki. The post Ciasto Czekoladowe Twix appeared first on Made

Made By Mom And Son
Leśny mech bez cukru i bez glutenu 194

runa leśnego. Ciasto szpinakowe   Ciasto:     2 szklka mąki krupczatki     3 jajka     2/3 szklanki ksylitolu     1 szklanki oleju      500 g szpinaku (ja użyłam świeżego z ogrodu ale możesz zastosować mrożony)     3 łyżeczki proszku do pieczenia Krem(...)momentu suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto studzę. Po czym przekrawam na pół. Z jednej połówki zeskrobuję wierzch i odkładam do miseczki. Gdy ciasto stygnie przygotowuję krem: śmietanę ubijam, następnie dodaję ksylitol i serek. Wlewam sok z cytryny i dokładnie mieszam. W tortownicy układam placek ciasta, smaruję 2/3 kremu i przyciskam drugim plackiem. Lekko przyciskam. Smaruję resztą kremu i posypuję okruchami

Bon Appetit Małgorzaty