ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:125/1282)

Błyskawiczne ciasto świątczne 202

zachętę napiszę jeszcze, że smakuje genialnie, bo inaczej być nie może gdy połączy się herbatniki, delikatny krem śmietankowy, a do tego wszystkiego doda powidła śliwkowe i krem korzenny speculoos, który nadaje ciastu świątecznego charakteru. Do tego wszystkiego jest jeszcze przysłowiowa kropka nad w postaci lekko chrupiących płatków migdałowych. Po prostu niebo w gębie! Składniki: 500 g serka mascarpone(...)widziałam co najmniej kilka) i posypujemy całość płatkami migdałowymi. By krem się ładnie rozsmarowywał wstawcie go ze słoikiem do ciepłej wody na kilka minut. Gotowe ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki, by krem zgęstniał herbatniki nieco zmiękły. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Ciasto orzechowe z kremem 122

sezon orzechowy, a u mnie jeszcze zapasy z zeszłego sezonu nie wykorzystane, więc dziś ciasto orzechowe. Dokładnie ciasto na orzechowym biszkopcie, nasączonym kawą, przełożone marmoladą różaną i kremem karpatkowym i oblane czekoladą. Ciasto bardzo proste i szybkie do zrobienia, a do tego smaczne i ładnie wyglądające. Sprawdzi się w każdej sytuacji, zwłaszcza gdy dość szybko chcemy wyczarować coś fajnego. Ciasto(...)krem karpatkowy i ubijałam mikserem przez 3 minuty tak jak było wskazane na opakowaniu. Pierwszy blat ciasta włożyłam z powrotem do blaszki i nasączyłam połową kawy. Posmarowałam ciasto cieniutko marmoladą. Wyłożyłam równomiernie krem i przykryłam go drugim blatem ciasta. Ciasto z wierzchu nasączyłam resztą kawy. Śmietanę podgrzałam i wrzuciłam do niej połamaną na kawałki czekoladę. Odczekałam chwilę i wymieszałam

Waniliowe Improwizacje
Cynamonowe frytki z jabłek, kruche pierogi z bananem i nutellą, tort „zupa” 183

ocet, aromat, wymieszać. 5. Do jajecznej masy w 4 partiach dodać mąkę z mlekiem, wymieszać. 6. Gotowe ciasto wylać do przygotowanej blaszki, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 75-85 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem czekoladowy: 7. Śmietankę zagotować, zdjąć z ognia i dodać połamaną czekoladę. Mieszać, aż czekolada się roztopi(...)czekoladę i krótko wymieszać. Dodać ciepłą żelatynę, wymieszać. Dodać owoce. 13. W środek ciasta włożyć nadzienie, wyrównać i przykryć odciętym ciastem (kawałkiem ciasta, żeby przykryć wierzch nadzienia). Czekoladowym kremem posmarować wierzch ciasta i wstawić je do lodówki na około 2-3 godziny. 14. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki, odwrócić do góry dnem i posmarować je resztą czekoladowego kremu. Z powrotem

Mała Cukierenka
Cynamonowe frytki z jabłek, kruche pierogi z bananem i nutellą, tort „zupa” 202

ocet, aromat, wymieszać. 5. Do jajecznej masy w 4 partiach dodać mąkę z mlekiem, wymieszać. 6. Gotowe ciasto wylać do przygotowanej blaszki, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 75-85 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem czekoladowy: 7. Śmietankę zagotować, zdjąć z ognia i dodać połamaną czekoladę. Mieszać, aż czekolada się roztopi(...)czekoladę i krótko wymieszać. Dodać ciepłą żelatynę, wymieszać. Dodać owoce. 13. W środek ciasta włożyć nadzienie, wyrównać i przykryć odciętym ciastem (kawałkiem ciasta, żeby przykryć wierzch nadzienia). Czekoladowym kremem posmarować wierzch ciasta i wstawić je do lodówki na około 2-3 godziny.     14. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki, odwrócić do góry dnem i posmarować je resztą czekoladowego kremu

Mała Cukierenka
Czekoladowe Ciasto ze Śmietanowym Kremem Czekoladowym, Bitą Śmietaną i Wiśniami - Przysmak Szwarcwaldzki 315

smakow ych wśród czekoladowych ciast jakie moż em y przygotować. Wszystkie składniki idealnie do siebie pasują tworząc elegancki, niepowtarzalny w smaku deser, który pokochają wszyscy wielbiciele czekolady. Czekoladowe Ciasto ze Śmietanowym Kremem Czekoladowym, Bitą Śmietaną i Wiśniami - Przysmak Szwarcwaldzki - Składniki: Masa C zekoladowa: 6 00 ml śmietanki kremówki 200 g groszków z mlecznej czekolady (lub połamanej czekolady(...)pestek (mogą być mrożone) (ewentualnie zamiast przygotowywania frużelin y moż emy użyć konfitu rę wiśniową) Polewa Czekoladowa: 100 ml śmietanki kremówki 100 g czekolady gorzkiej łyżka wódki Czekoladowe Ciasto ze Śmietanowym Kremem Czekoladowym, Bitą Śmietaną i Wiśniami - Przysmak Szwarcwaldzki - Sposób przygotowania: Krem: (Uwaga: Krem najlepiej przygotować dzień wcześniej . ) Śmietankę podgrzewamy (nie gotujemy), zdejmujemy z ognia i wsypujemy czekoladowe groszki

Słodka Strona
Tort makowy mocno pomarańczowy 109

ciasto makowe. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy 40-50 minut do suchego patyczka. Krem Śmietankę ubijać z cukrem pudrem i śmietan fix gdy zacznie gęstnieć dodawać po łyżce serka mascarpone i ubijać aż powstanie gęsty krem. Upieczone ciasto wystudzić następnie przekroić na trzy równe blaty części. Pierwszy dolny blat ciasta przełożyć z powrotem do tortownicy, nasączyć(...)sosu orange curd i wyłożyć połowę kremu śmietankowego. Przykryć drugim blatem ciasta i postępować jak wyżej. Na koniec przykryć ostatnim blatem ciasta który również nasączamy sokiem z pomarańczy. Tort wstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na noc. Tort dekorujemy według uznania. Ja lekko posmarowałam cały tort kremem śmietankowym i udekorowałam bezowymi choinkami na które przepis znajdziecie  Tutaj

Andzia Pichci
Domowa karpatka 99

Pyszne ptysiowe ciasto z kremem budyniowym. Dzięki swoim ‘górzystym’ kształtom, nazywa się ono Karpatką ;-) Ciasto kroiłam jak jeszcze było ciepłe, jednak po wstawieniu do lodówki krem ładnie stężał :) Składniki Ciasto Mąka tortowa 20 The post Domowa karpatka appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto czekoladowo - miętowe 382

przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z resztą masy.  Ciasto przelać na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą formę.  Piec około 30 minut w temp. 180st.  Ostudzić i przekroić na dwie równe części. Krem: 500ml śmietanki 30%,  2 galaretki cytrynowe,  250g czekolady z nadzieniem o smaku miętowym.  Galaretki(...)parze i przestudzić.  Śmietankę ubić na sztywno, dodać tężejące galaretki oraz zimną, stopioną czekoladę. Krótko zmiksować.  3/4 masy wyłożyć na pierwszy blat ciasta, przykryć drugim blatem. Na wierzchu rozsmarować resztę kremu. Schłodzić.  Przed podaniem posypać odrobiną startej czekolady. Źródło:  Znerwicowana żona

Z miłości do słodkości
karpatka domowa na maśle z kremem budyniowym... 148

Składniki: ciasto: woda 1,5 szklanki , masło 125 gram, mąka tortowa 1,5 szklanki, jajka 5 sztuk "M" krem budyniowy: mleko 1/2 litra + 1 szklanka, cukier 4 łyżki, budyń waniliowy 2 opakowania, sok z cytryny 1 łyżka, masło miękkie 12,5 dag, cukier puder - ile potrzeba Wodę zagotować z masłem, wsypać mąkę i szybko zamieszać do gładkiej masy, zdjąć(...)wlać budynie i mieszać do zagęszczenia, dobrze wystudzić . Do zimnego budyniu dać miękkie masło i mikserem połączyć krem na gładką masę, pod koniec dodać sok z cytryny. Krem rozsmarować na jednej części ciasta, nakryć drugą i lekko przycisnąć, schować do lodówki, przed podaniem posypać pudrem cukrem - pyszna, aromatyczna, bardzo łatwa karpatka do upieczenia z kremem budyniowym na maśle będzie zawsze

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto Michałek 1318

Formę wyłożyć papierem do pieczenia (sam spód). Wylać ciasto, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 180 C ok. 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Studzić w uchylonym piekarniku. --> Masa michałkowa: --> Wszystkie składniki powinny być dobrze schłodzone. --> Serek mascarpone, śmietankę i cukier umieścić w misie miksera. Ubić na sztywny krem (nie za długo, by krem się nie zwarzył(...)grubych oczkach. Dodajemy do masy i mieszamy. --> Masa śmietanowa: --> Serek mascarpone, śmietankę i cukier umieścić w misie miksera. Ubić na sztywny krem (nie za długo, by krem się nie zwarzył). --> Wykonanie: --> Wystudzone ciasto przekrawamy na dwa blaty. Pierwszy blat układamy w formie, wierzch ciasta smarujemy dżemem. Wykładamy masę z Michałków, rozsmarowujemy i wyrównujemy. Przykrywamy drugą częścią ciasta. Na nie wykładamy

Marta Gotuje
Ciasto Maczek Porzeczkowy 1132

Ciasto Maczek Porzeczkowy – Dzisiaj zapraszam na ciasto, które przygotowałam na rodzinne spotkanie :). Pełna blacha pyszności. Biszkopt jest z makiem i delikatnie pachnie migdałami. Krem zrobiłam z sera, bitej śmietany i usztywniłam go galaretką. Jest lekki i nie za słodki, waniliowy. Kwaskowate porzeczki orzeźwiają. Zamiast porzeczek można użyć borówki, myślę, że też będzie pysznie, bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał(...)pieczenia i przesiać ją na jajeczną masę, dodać mak i delikatnie wymieszać szpatułką. 4. Ciasto przełożyć do blaszki 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 35 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem: 5. Obie galaretki przesypać do miski i zalać gorącą wodą (450ml), mieszać, aż galaretka się rozpuści, odstawić

Mała Cukierenka
Wuzetka 172

tyle różnych wersji tego klasycznego ciastka :) To zróżnicowanie dotyczy zarówno przepisów na krem jak i na same blaty czekoladowe - tu spotkać się można i z ciastem ucieranym i oczywiście ze zwykłym biszkoptem. Natomiast krem to najczęściej bita śmietana, ale niektóre jego wersje to kremy na bazie twarogu, kwaśnej śmietany lub połączenie kwaśnej śmietany i śmietany kremówki. I właśnie tę ostatnią(...)roztopione i przestudzone masło. Na koniec wlać wodę, delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do formy o wymiarach dolnych około 24 x 34 cm, wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej mąką. Wyrównać. Piec około 25 minut w temperaturze 170°C, do suchego patyczka. Upieczony biszkopt wyjąć, wystudzić.  Krem: Żelatynę umieścić w garnuszku i zalać niewielką ilością zimnej wody

Opowieści z piekarnika
Muffinki marchewkowe z kremem orzechowym 145

Muffinki są z dodatkiem  tartej marchewki oraz zmielonych migdałów,udekorowane kremem orzechowym. Małe,słodkie co nieco do popołudniowej kawki. ciasto:  2 szkl. mąki tortowej 3/4 szkl. brązowego cukru 1/2 szkl. zmielonych migdałów 4 jajka 1 łyżka cukru migdałowego 1 szkl. oleju rzepakowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 marchewki (po starciu ok. 1 szklanki) szczypta soli krem

Kolorowa kuchnia Elki
orzechowo-kawowy tort koszyk 133

Tort ten upiekłam na urodziny Mamy. Blaty ciasta orzechowego przełożyłam kremem kawowym, smak przełamał dżem z wiśni a do tego wszystkiego dodałam jeszcze beziki. Tort bogaty w smaku ale ani zbyt tłusty, ani nie przesłodzony.  Wykończyłam go polewą a na wierzchu zrobiłam wzorek koszyka z kwiatami. Pierwszy raz robiłam splot koszykowy, średnio mi to wyszło, bo miałam złą tylkę(...)dolny blat ciasta ułożyć na paterze i zapiąć obręczą tortownicy. Ciasto posmarować połową dżemu. Następnie rozsmarować 1/3 kremu i wetknąć w niego beziki.  Przykryć drugim ciastem, rozsmarować dżem a następnie 1/3 kremu. Przykryć ostatnim blatem orzechowym. Wierzch i boki otynkować pozostałym kremem. Wstawić do lodówki, żeby zastygło.  Polewa:  Masło rozpuścić w rondelku na małym ogniu. Cukier puder

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
PIERNIK SUŁTAŃSKI 253

cztery równe części, każdą część ciasta rozwałkować przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku 10-15 minut w temperaturze 180 C. Po upieczeniu ciasta wyjąć z formy i przestudzić.KremBakalie umyć, a następnie zalec  zalać rumem.Do rondla wlać 500 ml mleka zagotować. 250 ml mleka wymieszać z kaszą manną oraz cukrem, cukrem waniliowy(...)masła dodajemy po łyżce zimnej kaszy i dokładnie miksujemy na puszysty krem.Do kremu dodać bakalie,  podzielić go na dwie równe częściPierwszy blat piernika posmarować połową kremu, przykryć kolejnym piernikowym ciastem, posmarować go dżemem porzeczkowym, na nim ułożyć ciasto, posmarować pozostałą częściąkremu i przykryci ostatnim blatem ciasta, który polać roztopiona czekoladą lub polewą.     rrarossa@gmail.com

RAROSSA