ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:116/1282)

Herbata Matcha z Limonką 162

Herbata Matcha moja miłość od dawna. Stali obserwatorzy zauważyli, że używam jej często, dodając do koktajli, serników, kremów, ciast, a nawet do ciasta drożdżowego. Według mnie deserom nadaje wyjątkowego smaku. Więcej o herbacie napiszę innym razem, dziś tak tylko w skrócie, abyście i Wy dostrzegli jej wyjątkowość.  Matcha powstaje z herbaty Tencha, która jest wysoko gatunkowo herbatą, uprawiana

Blondynka Gotuje
Tort dla Mimnie 130

Tort dla Mimnie. Mimnie jest zodiakalnym Skorpionem. Mimnie lubi koty. Mimnie prowadzi BLOG. . Mimnie zrobiła coś dla mnie. Ja dla Mimnie zrobiłam urodzinowy tort. Czytaj więcej

bistro mama
Masełko dyniowe 146

dodatku zawiera mnóstwo cennych składników odżywczych.Sprzyja także smukłej sylwetce,bo jest niskokaloryczna.Właśnie teraz dynie są najsmaczniejsze,najsłodsze i przepięknie wybarwione.Nadają się na zupy,puree,nadzienia,ciasta,kremy,długo by wymieniać do czego nadają się dynie.W pełni sezonu dyniowego najlepiej jednorazowo upiec wiecej dynii w piekarniku,bo przez kilka dni świetnie przechowuje się w lodówce i zużywać porcjami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tiramisu 322

Tiramisu – lubicie, robicie? Przyznaję, że miłośniczką tiramisu nie jestem. Zdecydowanie bardziej wolę słodkości z przewagą ciasta nad kremem a w tiramisu jest odwrotnie. Jednakże postanowiłam zrobić i przekonać się jak to tak naprawdę jest ze mną i z tiramisu. Zdecydowałam się na wersję bez świeżych jajek i bez alkoholu, tym samym na wersję z korzyścią dla dzieci. Jak większość

Made By Mom And Son
Sos karmelowy 239

Karmel, karmelki, czekolada z nadzieniem karmelowym, cały ogrom słodkości, ciast, kremów z udziałem karmelu to moja zguba! Zguba, z która nie walczę, lecz systematycznie ulegam i dzielę się z Wami przepisem na sos karmelowy :) Składniki: szklanka cukru 200 ml tłustej śmietany (min 30%) 50 g masła szczypta soli Wykonanie: Do rondelka lub na patelnię wsypujemy cukier. Podgrzewamy na małym ogniu

Taste Of My Day
Dżem z czarnej porzeczki 194

cukrem i zmiksować. Masę porzeczkową smażyć ok. 10 minut i gorącą napełnić słoiki. Dobrze zakręcone pasteryzować przez ok. 15-20 minut . Dżem porzeczkowy jest świetnym dodatkiem do pieczywa, ciast, kremów, deserów oraz przepyszny jako dodatek do mięs, dziczyzny, ryby i jaj. Źródło ,, przetwory siostry Anastazji

Apetyczna babeczka
CIASTO KRÓWKA 441

Mąka, miód, jajka, masło, 1 cukier waniliowy, soda, cukier 1/2 szkl. Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 2 części i upiec osobno. Piec w 190 stop. do zrumienienia ciasta. KREM Śmietana, cukier waniliowy, cukier puder, śmietan fix, galaretka cytrynowa. Galaretkę rozpuścić w 1 szkl. gotowanej wody, i odstawić do wystygnięcia. Ubić śmietanę, w trakcie ubijania dodać cukier puder, cukier

Kuchnia Danusi
Miodowy orzechowiec z kremem orzechowym +FILM-wspaniałe ciasto na każdą okazję 316

takiej samej blaszce pieczemy drugi spód-z drugiej połowy ciasta. Jednak on powinien się piec krócej, około 10-12 minut do lekkiego zezłocenia. KREM Teraz przygotujemy krem. Bardzo Wam go polecam, jest wspaniały. Bazę kremu można zrobić dzień wcześniej wieczorem. 1,5 szkl orzechów włoskich mielimy. Do garnka dajemy 2 żółtka, 1 budyń śmietankowy bez cukru 40g, 0,5 szkl(...)dajemy składniki na polewę, dajemy do mikrofali na 1 minutę lub rozpuszczamy nad kąpielą wodną, mieszamy i polewamy ciasto, można je na koniec posypać orzechami. Ciasto wstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki. Następnego dnia pięknie się kroi, jest stabilne, krem jest sztywny, bardzo delikatny i kremowy. Bardzo Wam polecam to ciasto, jest na prawdę wspaniałe. Zapraszam jeszcze

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Czekoladowy krem z serka mascarpone i kremówki 158

takiego kremu można przygotować pyszny deser, przełożyć nim przeróżne ciasta i torty lub wypełnić kruche babeczki oraz rurki. Nadaje się również do dekoracji wszelkich słodkości, ponieważ doskonale trzyma formę - nawet od razu po przygotowaniu.  Krem jest lekki, śmietankowy i bardzo delikatny w smaku, więc nie skłamię stwierdzeniem, że wprost rozpływa się w ustach.  Jego kolor i posmak zależy(...)jeśli będzie lekko płynna - można i taką połączyć z serkiem mascarpone , a następnie z czekoladą. Masa również będzie stabilna oraz idealnie trzymająca formę.      Przykładowe wykorzystanie kremu:   Pyszne ciasto z czekoladowym kremem mascarpone, wiśniami i galaretką - klik

Di gotuje
Tort chałwowo - wiśniowy 196

dzięki niej umiem sprawić, że na wigilijnym stole stoi 12 potraw. To dzięki niej znam zapach makowców, serników i ciasta chałwowego.  Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao Krem chałwowy: 500 ml śmietany 30% 1 fix do śmietany 1 łyżka cukru pudru 150g chałwy waniliowej Dodatkowo: 300 g konfitury(...)ostygł. Po wystudzeniu kroimy na trzy blaty. Krem: Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem fixu oraz cukru pudru. Na końcu dodajemy bardzo mocno pokruszoną chałwę. Złożenie ciasta: Na pierwszym blacie rozkładamy mniejszą połowę kremu, przykrywamy drugim plackiem. Na środkowej części rozkładamy konfiturę wiśniową (zostawiamy jedną łyżkę do dekoracji. Przykrywamy ją ostatnim biszkoptem. Na górze i po bokach rozsmarowujemy resztę kremu

VioletoweKucharzenie
BISZKOPT Z MASĄ SEROWO-ŚMIETANKOWĄ 305

masy z jaj, mieszać ręcznie. Na końcu dodać rozpuszczony schłodzony tłuszcz, wymieszać, wylać na blachę wyłożoną sreberkiem. Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza około 20 minut. Sposób przygotowania kremu: Do misy włożyć ser, wymieszać go z 5 łyżeczkami cukru. Jedną galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, wystudzić, wymieszać z serkiem.  Do drugiej misy wlać śmietanę, ubić(...)połączenia się wszystkich składników. Przygotowanie ciasta: Wystudzony biszkopt, po usunięciu sreberka, przekroić na 2 cieńsze części. Jedną część biszkoptu włożyć do formy, cienko posmarować dżemem, wylać krem, przykryć drugą częścią biszkoptu. Wierzch ciasta oblać polewą. Włożyć do lodówki na około 3 godziny aż masa stężeje. Wymiary blachy

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Tort makowo - ajerkoniakowy z nutą cytrusową 337

Wspaniały, wyrazisty w smaku tort, który może być Waszym świątecznym tortem ;). To wilgotne blaty makowego ciasta ( bez dodatku mąki ), przełożone przepysznym kremem ajerkoniakowym ( tym z przepisu na   RAFAELLO Z ADWOKATEM  ). Do ciasta dodałam otartą skórkę z pomarańczy, natomiast do kremu mandarynki z puszki i te dodatki właśnie stanowią tę cytrusową nutę, która wspaniale komponuje się z resztą smaków(...)jedna część może być trochę mniejsza od pozostałych ( posłuży do posmarowania wierzchu i boków tortu ), przełożyć ją do osobnego naczynia, a do pozostałego kremu wmieszać mandarynki. Złożenie tortu: Wystudzone ciasto makowe przekroić wzdłuż na 3 równe blaty. Składniki nasączenia wymieszać i podzielić na 3 równe części. Pierwszy blat ciasta ułożyć na paterze/tacy. Nasączyć go pierwszą częścią ponczu, wyłożyć połowę kremu

Opowieści z piekarnika
Keto krem maślany (Paleo, LowCarb, bezmleczny) 209

były bardzo smaczne i z kremem maślanym komponowały się bardzo dobrze. Choć muszę popracować jeszcze nad ich recepturą…. Krem do babeczek – wiele opcji do wyboru Keto krem maślany oprócz walorów smakowych, pełnił też inną rolę. Nadał temu keto deserowi trochę objętości i optycznie go powiększył. Co ciekawe nie jestem jakąś szczególną fanką kremów maślanych. Są dla mnie trochę zbyt(...)razem. O ile w ogóle jesteście zainteresowani tym tematem (a swoją drogą – jesteście…? :)). Krem maślany Pyszny waniliowy maślany krem to rewelacyjne zwieńczenie czekoladowych babeczek. Jest nie tylko bezmleczny, ale - jak na keto krem maślany przystało - także baaaardzo tłusty. Idealny także do tortów i ciast. Dania Dodatek Kuchnia Amerykańska , Europejska , Wege Keyword babeczki , ciasta z kremem Porcje 1 porcja Czas

Modern Cave Girl
Drożdżowa gwiazda. Nie tylko na Święta 181

takim kremem będzie jeszcze lepsza. Przepis na ciasto i sposób jego złożenia pochodzi z Julehefte , nr 46/2017, świątecznego dodatku do Familie Journal . Drożdżowa gwiazda z kremem kakaowo-cynamonowym Składniki: (na ciasto o średnicy 25 cm) 75 g miękkiego masła 450 g mąki pszennej 200 ml letniego mleka 2 jajka 25 g świeżych drożdży krem kakaowo-cynamonowy: 150 g miękkiego masła(...)rozwałkować na koło o średnicy 23 cm, podsypując mąką. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć pierwsze koło, rozsmarować połowę kremu. Przykryć drugim plackiem, posmarować pozostałym kremem, na wierzchu ułożyć ostatni kawałek ciasta. Skleić brzegi. Na środku postawić szklankę o średnicy 5 cm. Rozciąć ciasto promieniście najpierw na 4 części, a potem każdą z nich jeszcze

Pożeraczka, czyli raz adobrze