ciasto z karmelem - 2421 przepisów (strona:26/162)

Czekolada i banan. BUDYŃ CZEKOLADOWY Z BANANAMI. 350

**************************** I znów znany zapewne wielu scenariusz: otwierasz lodówkę, a tam straszą Cię swoją obecnością przejrzałe banany, które aż wołają, by je zjeść. Mam rację? Ile można

W kuchni Karmel-itki
PIKANTNA PIECZONA KUKURYDZA. 210

Wertuję już setny raz ten sam rozdział. Nie wiem, nie wiem co się dzieje, myślami błądzę gdzieś w otchłani własnego smutku i głupiutkiej, dziecinnej nadziei. A

W kuchni Karmel-itki
Na mgliste dni. KREM CURRY Z KALAFIORA. 184

********* Ta mgła mnie przytłacza. Spowity nią świat jest szary, nieokreślony, nieprzyjazny. Wilgotna, osiada na moich policzkach, kiedy rano pędzę na pociąg. Moczy czapkę, płaszcz, kiedy wracam

W kuchni Karmel-itki
Nieco inna POTRAWKA Z KURCZAKA. 298

********************************* Jak zrobić potrawkę z kurczaka gotowanego, to chyba wie każdy. Zwyczajowo biały sos z marchewką i groszkiem, prawda? Ja jednak nieco zmieniłam tą tendencję, wykorzystując pozostałe

W kuchni Karmel-itki
CHLOROFILOWY KOKTAJL OCZYSZCZAJĄCY. 243

Zielono mi! Ach, jak zielono. Wszystko skąpane w złocistym słońcu, mieni się radością. Wstaję wraz z pierwszymi ptasimi trelami, a odpoczywać zaczynam wraz z zachodzącym słońcem

W kuchni Karmel-itki
OWSIANKA Z PAPAJĄ I GOLDEN SYRUP. 220

Przecierasz oczy zaspane, na niebie słońce powoli się budzi z nocnej drzemki. Wciągasz rozciapane kapcie, otwierasz na oścież okno. Czujesz zapach wczesnej wiosny, przyjemnego słońca, przeszywającego

W kuchni Karmel-itki
SAŁATKA Z CUKINIĄ, ROSZPONKĄ, CAMEMBERTEM NA CIEPŁO. 273

Pierwszy raz jadłam roszponkę usmażoną, na ciepło. Jestem zachwycona! W ogóle zmienia smak na jeszcze lepszy, delikatniejszy. A kiedy się smaży... Tak listki się nadymają, tworzą

W kuchni Karmel-itki
KOKTAJL ZE SZPINAKIEM, JABŁKIEM I GRUSZKĄ 215

Gdzie są notatki?! Szukam, zbieram porozrzucanie nie wiadomo jak i gdzie kartki, zapisane starannym, drobnym pismem. Przydadzą się, w tramwaju pozwolą przenieść się w magiczny świat

W kuchni Karmel-itki
ZUPA Z ZIELONĄ SOCZEWICĄ. 206

To już ten czas, kiedy z szafy wygląda cieplejsza kurtka, a trampki sygnalizują, że wypadałoby poszukać glanów. To już ta chwila, kiedy na stoły wkradają się

W kuchni Karmel-itki
Orientalne produkty firmy Ambic. /wpis reklamowy/ 159

 ***** W ostatnich dniach otrzymałam paczuszkę. Niewielki, tajemniczy kartonik od firmy Ambic, a dokładniej  Alborz Multi Business Company. Firma Ambic zajmuje się handlem i sprzedażą

W kuchni Karmel-itki
KREM Z CUKINII. 200

Zmiana miejsca zamieszkania na stancję, rozpoczęty właśnie nowy szkolny rok, bardzo dla mnie istotny i wymagający,ciągłe zabieganie i siedzenie do późna w książkach już od

W kuchni Karmel-itki
ZUPA KREM Z GROSZKU Z MIĘTĄ. 212

Chwytam wiosnę każdą komórką ciała, napełniam się nią przy każdym oddechu, każdym uśmiechu, radości oznace. Ptasie radio wypełnia mi głowę, otwarte okno i już wszystko gotowe

W kuchni Karmel-itki
TRUSKAWKOW DRINK BEZALKOHOLOWY. 279

W pełnym słońcu, w kwiecistej sukience, stoi pomiędzy grządkami. Jest! Pędzi do krzaczków truskawek widząc, jak uginają się pod ciężarem soczystych owoców. Nie zważając na piach

W kuchni Karmel-itki
GORĄCA KORZENNA CZEKOLADA. 258

Zmarznięty wchodzisz do domu, otrzepujesz się ze śniegu. Czerwony nos jak  Rudolfa, pociągasz nim przerażająco. Zmarznięte uszy, aż sztywne i krwiste. Skostniałe dłonie, pomimo rękawiczek

W kuchni Karmel-itki
JAJKO ZAPIEKANE Z AWOKADO 183

Leniwy poranek. Zasnute chmurami niebo, szalejące od wiatru nagie konary drzew. Mokre chodniki, smutne spojrzenia. Takie niechciane. Co jak co, ale śniadanie to podstawa. Porządna dawka

W kuchni Karmel-itki

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję