Uwielbiam czereśnie, więc nie mogło zdarzyć się inaczej- trafiły do ciasta. Składniki: 4 jajka 450 g mąki 300 g cukru 2 łyżki cukru waniliowego ( przepis ) 300 ml jogurtu naturalnego 3/4 szklanki oleju rzepakowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 budyń waniliowy (na 1/2 l mleka) z cukrem 1/2 l mleka(...)następnie olej. Odkładamy mikser, do masy dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i mieszamy łyżką. Budyń przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, studzimy i nakładamy równomiernie na całą powierzchnię ciasta. Następnie umyte i wydrylowane czereśnie przekrawamy na pół i układamy na cieście. Ciasto pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie
Wielki apetytjuż nastąpi chwila, kiedy nałożycie sobie na talerzyk to stwierdzicie, że warto było dla tej chwili czekać. Jesli macie ochotę na inne ciasto bez pieczenia to zapraszam na malinową fantazję Masa jogurtowa z jagodami 800 g jogurtu naturalnego typu greckiego 9 łyżeczek żelatyny 200 g jagód cukier puder według własnego smaku Jogurt zmiksować z cukrem pudrem, Jagody zmiksować na gładko
O kuchni z uczuciemserniczek na zimno, idealny na upały.Bardzo szybko się robi i składników za dużo nie potrzeba. Sernik zrobiłam w ramach akcji Ciasto na niedzielę ..Inne serniki można zobaczyć u ...cdn. 50 dkg twarogu 1 duży jogurt naturalny około 3/4 szkl.cukru 5-6 łyżeczek żelatyny 3 łyżki wody dowolne owoce 1 galaretka Żelatynę rozpuścić w wodzie.Twaróg zmielić i zmiksować
Moje domowe kucharzeniepieczenia bezglutenowy Do miski wsypać mąkę jaglaną, ksylitol (lub zwykły cukier) i proszek do pieczenia. Całość wymieszać. Następnie wbić jajko i wlać jogurt naturalny. Za pomocą trzepaczki całość ze sobą połączyć. Musi utworzyć się w miarę gęste ciasto. Odstawić na kilkanaście minut. Na patelni rozgrzać 1-2 łyżki oleju kokosowego. Za pomocą łyżki nakładać porcje ciasta. Placuszki smażyć
Ugotowaćpuszczą sok i rozrzedzą je nieco. Pokrojone truskawki wymieszać z ciastem. Odstawić na około 20 minut, aby ciasto podrosło. Nakładając łyżką ciasto, smażyć placki - racuchy na niewielkiej ilości oleju na średnio rozgrzanej patelni. Podawać z jogurtem naturalnym lub kwaśną śmietaną. Posypywać cukrem lub cukrem pudrem. Te placki nie są grube i puszyste tak jak tradycyjne racuchy. Są średnio grube
Codzienna kuchnia niecodziennachlebowej 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki kakao 2 łyżki miodu 300 g jogurtu naturalnego Przygotowanie: Wszystkie składniki umieścić w misce i zagnieść rękami do uzyskania miękkiego, elastycznego ciasta. Ciasto podzielić na 10 równych części. Z każdej uformować okrągłą bułeczkę i przenieść ją na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Bułeczki
Nastoletnie Wypiekanieskłada się z galaretek i jogurtu więc nie jest zbyt kaloryczne. Moja rodzinka bardzo je polubiła. Polecam, jest łatwe choć trochę czasochłonne ;) Ciasto podałam na Porcelanie Bogucice "Rajski Ogród" . Spód: 200g herbatników 100g roztopionego masła 400g jogurtu naturalnego 2 galaretki wiśniowe 2 galaretki brzoskwiniowe 2 galaretki cytrynowe 3-4 brzoskwinie Spód: herbatniki drobno pokruszyć i wymieszać z rozpuszczonym masłem
Smakołyki Asimożecie w tym czasie zająć się gośćmi. Sprawdzone wiele razy – pierwsze znikają ze stołu podczas imprezy Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego kilkanaście pomidorków cherry (czerwone i żółte) 1 opakowanie serka kanapkowego 2 łyżki jogurtu naturalnego kilka łyżek karmelizowanej Czytaj dalej... Artykuł Tartaletki z pomidorkami pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja Smakupoppingu z amarantusa i ekspandowanej gryki z borówkami~ PRZEPIS /1 porcja/ ~40g preparowanych ziaren - u mnie gryka i amarantus ~duze jajko ~łyżka jogurtu naturalnego ~łyżka mąki (15g) ~50g borówek Wszystkie składniki mieszamy. Za pomocą łyżki wykładamy porcje ciasta na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ciastka ok. 20-25 minut w 180*C. Smacznego
breakfast of dreamsnietuzinkowe połączenie brzoskwini i koziego sera. Polecam nie tylko na pizzę z patelni, ale także na tą tradycyjną ;) CIASTO: 1 1/4 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich szczypta soli 1/4 szklanki wody 1 płaska łyżka jogurtu naturalnego 1 małe jajko DODATKI: 1 brzoskwinia 100g koziego sera półtwardego 1 garść orzechów włoskich 1 garść rukoli oliwa
https:KKuchniaMniamSkładniki: 1/5 kg mąki 2 jajka ciepła woda 1 łyżka masła (rozpuścić) jagody 1 duży kubek kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego 1 łyżka cukru Sposób przygotowania: 1.Z mąki, jajek, masła i wody zagnieść ciasto. 2.Gotowe ciasto rozwałkować, szklanką wyciąć krążki, nałożyć oczyszczone jagody i skleić pierogi. 3. Pierogi ugotować. 4. W miseczce połączyć śmietanę/jogurt z cukrem
A Ty Smakuj MniePost Bułki pełnoziarniste z otrębami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojeinstant 1/2 łyżeczki soli łyżka siemienia lnianego 1,5 łyżki gęstego aktywnego zakwasu żytniego jasnego 3/4 szklanki jogurtu naturalnego 1/3 szklanki ciepłej wody Wykonanie : W niedużej misce umieściłam w podanej powyżej kolejności produkty, wymieszałam krótko. Odstawiłam pod przykryciem na 30 minut. Ciasto jest miękkie, lepkie, lekko luźne. Po tym czasie przełożyłam do niedużej blaszki, którą przykryłam i pozostawiłam do wyrastania
apetytnapieczenieszklanki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 2 jajka 2 łyżki cukru trzcinowego 400ml jogurtu naturalnego + cukier puder do posypania Przygotowanie: Do cukru wbić jajka, ubić na puszystą masę. Do jajek przesiać mąki z proszkiem, dodać jogurt i dokładnie zmiksować. Otrzymane ciasto wylać do natłuszczonej lub silikonowej keksówki, piec w 180'C około 50 minut. Wystudzić, ewentualnie oprószyć
Cakes By Kejtcukru pudru (3 łyżki) 1 jajko szczypta soli Składniki na masę budyniową: 3 jajka 420 g gęstego jogurtu naturalnego ( u mnie Bakoma) 1 łyżka cukru waniliowego 110 g cukru 2 łyżki mąki pszennej szczypta soli oraz 300 g borówek amerykańskich PRZYGOTOWANIE: KRUCHE CIASTO: Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy resztę składników i szybko zagniatamy. Wkładamy do lodówki na 30 minut. Formę
Swojskie jedzonko