Pyszne szarlotki wypiekam szczególnie jesienią. Wtedy mamy świeże, soczyste i aromatyczne jabłka. Tym razem szarlotka otulona kruchym ciastem z dużą ilością jabłek. Na górze kakaowa kruszonka. Składniki: 200 g margaryny 350 g mąka pszenna 150 g mąki krupczatki 2 żółtka 150 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka jogurtu naturalnego Nadzienie 1 kg jabłek (po obraniu) 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka bułki tartej 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka kakao Przygotowanie: Mąk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Wygląda imponująco i tak, jak powinna wyglądać szarlotka, pycha!:)
szarlotka jak marzenie! taka ilość jabłek jak najbardziej mnie zadowala :)
Przepysznie wygląda. Z dużymi kawałkami jabłek to moje ulubione.
Widzę że jest więcej wielbicieli dużej ilości jabłek,,, ja też tak lubię. :)
Ale wysoka ta szarotka! Pięknie się prezentuje i domyślam się, że jest znakomita w smaku :))
Kusisz tymi słodyczami.Bardzo lubię szarlotki takie jak Twoja.Jest dużo jabłek, no i jest cynamon,który lubie w połączeniu z jabłkami.Pozdrawiam Christopher
To nie szarlotka, to dzieło sztuki!:) Wygląda bardzo ciekawie i na pewno świetnie smakuje:)