puszczą sok i rozrzedzą je nieco. Pokrojone truskawki wymieszać z ciastem. Odstawić na około 20 minut, aby ciasto podrosło. Nakładając łyżką ciasto, smażyć placki - racuchy na niewielkiej ilości oleju na średnio rozgrzanej patelni. Podawać z jogurtem naturalnym lub kwaśną śmietaną. Posypywać cukrem lub cukrem pudrem. Te placki nie są grube i puszyste tak jak tradycyjne racuchy. Są średnio grube
Codzienna kuchnia niecodziennaskłada się z galaretek i jogurtu więc nie jest zbyt kaloryczne. Moja rodzinka bardzo je polubiła. Polecam, jest łatwe choć trochę czasochłonne ;) Ciasto podałam na Porcelanie Bogucice "Rajski Ogród" . Spód: 200g herbatników 100g roztopionego masła 400g jogurtu naturalnego 2 galaretki wiśniowe 2 galaretki brzoskwiniowe 2 galaretki cytrynowe 3-4 brzoskwinie Spód: herbatniki drobno pokruszyć i wymieszać z rozpuszczonym masłem
Smakołyki Asimożecie w tym czasie zająć się gośćmi. Sprawdzone wiele razy – pierwsze znikają ze stołu podczas imprezy Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego kilkanaście pomidorków cherry (czerwone i żółte) 1 opakowanie serka kanapkowego 2 łyżki jogurtu naturalnego kilka łyżek karmelizowanej Czytaj dalej... Artykuł Tartaletki z pomidorkami pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja Smakupoppingu z amarantusa i ekspandowanej gryki z borówkami~ PRZEPIS /1 porcja/ ~40g preparowanych ziaren - u mnie gryka i amarantus ~duze jajko ~łyżka jogurtu naturalnego ~łyżka mąki (15g) ~50g borówek Wszystkie składniki mieszamy. Za pomocą łyżki wykładamy porcje ciasta na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ciastka ok. 20-25 minut w 180*C. Smacznego
breakfast of dreamsnietuzinkowe połączenie brzoskwini i koziego sera. Polecam nie tylko na pizzę z patelni, ale także na tą tradycyjną ;) CIASTO: 1 1/4 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich szczypta soli 1/4 szklanki wody 1 płaska łyżka jogurtu naturalnego 1 małe jajko DODATKI: 1 brzoskwinia 100g koziego sera półtwardego 1 garść orzechów włoskich 1 garść rukoli oliwa
https:KKuchniaMniamSkładniki: 1/5 kg mąki 2 jajka ciepła woda 1 łyżka masła (rozpuścić) jagody 1 duży kubek kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego 1 łyżka cukru Sposób przygotowania: 1.Z mąki, jajek, masła i wody zagnieść ciasto. 2.Gotowe ciasto rozwałkować, szklanką wyciąć krążki, nałożyć oczyszczone jagody i skleić pierogi. 3. Pierogi ugotować. 4. W miseczce połączyć śmietanę/jogurt z cukrem
A Ty Smakuj MniePost Bułki pełnoziarniste z otrębami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojeinstant 1/2 łyżeczki soli łyżka siemienia lnianego 1,5 łyżki gęstego aktywnego zakwasu żytniego jasnego 3/4 szklanki jogurtu naturalnego 1/3 szklanki ciepłej wody Wykonanie : W niedużej misce umieściłam w podanej powyżej kolejności produkty, wymieszałam krótko. Odstawiłam pod przykryciem na 30 minut. Ciasto jest miękkie, lepkie, lekko luźne. Po tym czasie przełożyłam do niedużej blaszki, którą przykryłam i pozostawiłam do wyrastania
apetytnapieczenieszklanki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 2 jajka 2 łyżki cukru trzcinowego 400ml jogurtu naturalnego + cukier puder do posypania Przygotowanie: Do cukru wbić jajka, ubić na puszystą masę. Do jajek przesiać mąki z proszkiem, dodać jogurt i dokładnie zmiksować. Otrzymane ciasto wylać do natłuszczonej lub silikonowej keksówki, piec w 180'C około 50 minut. Wystudzić, ewentualnie oprószyć
Cakes By Kejtcukru pudru (3 łyżki) 1 jajko szczypta soli Składniki na masę budyniową: 3 jajka 420 g gęstego jogurtu naturalnego ( u mnie Bakoma) 1 łyżka cukru waniliowego 110 g cukru 2 łyżki mąki pszennej szczypta soli oraz 300 g borówek amerykańskich PRZYGOTOWANIE: KRUCHE CIASTO: Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy resztę składników i szybko zagniatamy. Wkładamy do lodówki na 30 minut. Formę
Swojskie jedzonkowyłożonej papierem do pieczenia blachy przelewamy ciasto i pieczemy w 200 ⁰ C przez ok. 20 min. 4. Przygotowujemy galaretkę: żelatynę zalewamy wodą (odstawiamy na chwilę) i podgrzewamy, mieszając, żeby się rozpuściła. Dodajemy cukier i szklankę malin. Całość doprowadzamy do wrzenia. 5. Gdy galaretka przestygnie, łączymy ją z jogurtem naturalnym (całość odstawiamy, żeby lekko stężała). 6. Masę jogurtowo- galaretową łączymy
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachkalafior zalewa: 1,5 litra wody 1/2 szklanki mleka 1 łyżka cukru 1/2 łyżki soli 2 łyżeczki soku z cytryny ciasto: 2 jajka 4 łyżki mąki pszennej 1/4 szklanki mleka szczypta soli olej do smażenia dip miętowy: - 200ml jogurtu naturalnego - 2 gałązki mięty - szczypta cukru - szczypta soli - parę kropel cytryny (uwaga: kalafiorowe chmurki wspaniale smakują również z sosem(...)być lekko twardawy). Delikatnie odcedzić i lekko przestudzić. Białka oddzielić od żółtek, ubić pianę. Pozostałe składniki dokładnie wymieszać ze soba, na koniec dodając ubitą pianę. W przygotowanym cieście zanurzać różyczki kalafiora (trzymając za ogonki;) i smażyć powoli na patelni, na rogrzanym oleju/oliwie. Można smażyć w głębokim tłuszczu, ja jednak użyłam ilości nieco większej niż standardowe kotlety
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciaładowolnych owoców. Miarką jest tutaj kubek od jogurtu. Odmierzamy nim mąkę, olej, cukier i oczywiście jogurt. Ciasto mieszamy łyżką, nie miksujemy, to bardzo ważne, chyba że lubimy zakalec :) Więc do dzieła:) Składniki: kubeczek jogurtu naturalnego 200 ml 3 kubeczki (3x 200ml ) mąki pszennej 0,5 kubeczka cukru (100 ml) 1 kubeczek(...)dodaję resztę składników. Wszystko mieszam łyżką, powstanie gęsta masa. ( nie miksujemy, trzeba mieszać, inaczej wyjdzie zakalec ) Średniej wielkości blaszkę( 30 x 20) do pieczenia wykładam papierem do pieczenia, wykładam ciasto, na wierzchu układam śliwki. Piekę 50 minut w 180 st. C Zimne ciasto można oprószyć pudrem z wanilią. Tradycyjnie zostawiam Wam super oferty :) Przeglądajcie
Takie tam pichcenierozszerzają z zachwytu jest bezcenny. Składniki na tortownicę 20-23 cm: *podane składniki na ciasto mają masę 1,1 kg wiec tak naprawdę od Was zależy ile ich zrobicie, no ale te 5 warstw to minimum 500 g mąki pszennej tortowej 250 ml wegańskiego jogurtu naturalnego 250 g masła kokosowego rafinowanego (lub innego roślinnego) 100 g cukru pudru 1 średni(...)masłem i bananem na gładką, puszystą masę. Ja użyłam blendera ręcznego. Do powstałej masy dodać 1/3 przesianej mąki wraz z przyprawami i z sodą Przemieszać delikatnie, następnie 1/3 jogurtu i tak całą mąkę i cały jogurt w 3 częściach. Na końcu powstała masę wyrobić delikatnie rękoma. Ciasto podzielić na równe części w zależności od tego z ilu warstw Wasz tort
greenscarftego przepisu.Podpatrzyłam u Ali posypanie ciasta cukrem kokosowym przed pieczeniem..no i zrobiłam tak samo. Razem ze mną ciasto piekły:cdn. 1 duże lub dwa małe jajka 150 g cukru pudru 140 ml oleju 400 ml jogurtu naturalnego 450g mąki pszennej tortowej 1 i 1/2 proszku do pieczenia 1/2łyżeczki sody oczyszczonej sok wyciśnięty z 1 średniej cytryny(...)cytryny wymieszać.W drugim naczyniu wymieszać jajka z cukrem, olejem , jogurtem i sokiem z cytryny. Dodać mąkę z proszkiem i sodą, wymieszać łyżką do połączenia się składników (ciasto będzie dość gęste).Blachę natłuścić, wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy, wierzch wyrównać.Truskawki umyć, osuszyć, odszypułkować, przekroić na połówki. Wyłożyć je na wierzch ciasta przeciętą stroną do góry.Piec
Moje domowe kucharzenie