sklepowych półkach tego produktu. Ziarenkowo stara się dotrzeć do każdego, więc swoje produkty zostawia m.in. w lokalach gastronomicznych, sklepach spożywczych, sklepach ze zdrową żywnością, a także ośrodkach medycyny naturalnej. Tak jak wspomniałam wcześniej obecnie dostępne są trzy rodzaje mieszanek. A są to: SŁONECZNE POLA (ziarna słonecznika, sezamu, siemienia lnianego) To zdrowy, aromatyczny i chrupiący dodatek do kanapek, sałatek, zup, dań(...)Błonnik: 10,6 g CYNAMONOWY RAJ (ziarna słonecznika, sezamu, orzechy arachidowe, cynamon, kardamon, goździki) To starannie dobrana kompozycja prażonych ziaren i korzennych przypraw, dzięki której Wasze desery, lody, jogurty i ciasta zyskają nowy, niepowtarzalny smak. Słonecznik, dzięki zawartości witaminy E i cynku, dba o zdrowie skóry, paznokci i włosów. Sezam to bogate źródło m.in. wapnia, magnezu i białka. Orzechy arachidowe
Zdrowie na języku :Pżyczę smacznego :) Składniki na placki tortilli (8 sztuk): 500 ml mąki pszennej pół płaskiej łyżeczki soli 2 łyżki oleju 170 ml gorącej wody Składniki na sos: 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego (o pojemności około 200 g) 2 czubate duże łyżki majonezu 3 czubate duże łyżki keczupu 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku 1 czubata mała łyżeczka siekanego koperku (świeżego(...)Mięso zdejmujemy z patelni, gdy jest apetycznie podpieczone i wrzucamy następną partię. Przygotowanie tortilli: Mąkę i sól wsypujemy do miski. Dodajemy olej i gorącą wodę (dopiero, co zagotowaną). Ciasto wyrabiamy około 10 minut. Pierwszą minutę wyrabiamy mikserem z hakiem, następnie, gdy ciasto przestygnie, ugniatamy je rękoma. Tak długie wyrabianie sprawi, że tortilla będzie elastyczna. Wyrobione ciasto przykrywamy i odstawiamy
Smak mojego domuobiadowe danie mozemy podac w kilka minut. Skladnik na sos dla 2 osob: 100 g mrozonych jagod-kilka garstek 20 g mrozonych malin 1 lyzka stewii lub cukru kubeczek jogurtu greckiego Wykonanie: Do rondelka wrzucic jagody z malinami ,wsypac lyzke stewii i rozmrozic na malym palniku.Doprowadzic do wrzenia ,mala chwilke pogotowac. Przygotowane kluchy polac sosem jagodowym , dodatkowo podac jogurt.Smacznego! Jagody(...)pokarmowy. Maja rowniez zdolnosc rozpuszczania zlogow cholesterolowych. Sa owocem uniwersalnym.Nadaja sie jako nadzienie do pierogow,gofrow,nalesnikow,racuchow i ciast drozdzowych.Z jagod sporzadza sie kompoty,soki,dzemy i konfitury. Galaretki i konfitury z jagod mozna dlugo przechowywac poniwaz zawieraja naturalny kwas benzoesowy i cytrynowy zapobiegajacy rozwojowi bakterii.Jest skladnikem musow,deserow i jogurtow. Nie tylko jagody,ale wszystkie owoce jagodowe
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Mini Serniczki, moje advocatowe mini serniczki. Hmm, sama jeść nie będę przecież, w domu mam też dziecko...... No to Blond nie wiele myśląc postanowiła, że
Blondynka GotujeHej. Dzisiaj pierwszy dzień blogowania :) W sumie, robię to głównie dla siebie, nie liczę na popularność, ani na stałych bywalców. Aczkolwiek na pewno byłoby to miłe
Be Fit Be Strongjego wnętrza pełen drobiazgów i szczegółów, które wydają się stworzone wyłącznie do tego miejsca i zabrane stąd straciłyby swoją moc. Gotowanie w "takich okolicznościach przyrody" w naturalny sposób staje się niecodziennym przeżyciem, doprawione jest czymś, co sprawia, że przenosimy się w wymarzoną krainę wielkiego drewnianego stołu, rozmów radosnych i nieskrępowanych, ciągnących się do nocy kolacji i śniadań, które kończą(...)Krem ze szparagów z oliwą czosnkową Wiosenna pizza ze szparagami i pokrzywą na buraczanym cieście Tarta z botwinką i serem feta/kozim Sałaty wg pomysłu i wykonania Uczestników Suflet rabarbarowy z imbirem MENU NIEDZIELA Zielone smoothie ze szpinakiem Zupa krem malinowo-buraczana z pistacjami, miodem i jogurtem greckim Gnocchi z rukoli z pieczonymi szparagami, maślanym sosem czosnkowym i jajkiem w koszulce
KUCHARNIADUGH. Brzmi tajemniczo. Cóż to takiego? Smaczne? A do jedzenie? A skąd? Z jakiego kraju? Jakie składniki? Jak smakuje?Już spieszę z odpowiedziami. DUGH jest to
W kuchni Karmel-itkipaczek lub drobne upominki dla rodziny lub znajomych? Wykonanie CIASTKA MAŚLANE Zmiksuj wszystkie składniki, a następnie zagnieć ciasto. Owiń je folią i wstaw do lodówki na pół godziny. Rozwałkuj ciasto na grubość ok 5-7 mm i wytnij z niego ulubione kształty. Przełóż delikatnie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw ciastka do rozgrzanego do 200ºC piekarnika na około(...)łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 20 g cukru wanilinowego ½ łyżeczki cynamonu 60 g orzechów włoskich 100 g cukru trzcinowego 50 g białej czekolady 4 łyżki jogurtu naturalnego garść orzechów do udekorowania muffinek Wykonanie słodkich prezentów Swoje wypieki podziel na kilka porcji. Potnij materiał tak, by móc zrobić z niego sakiewkę. Włóż ciastka i muffinki, dołóż pachnące elementy
Eat me! Fit me!mąki. Ciasto ma być gładkie i elastyczne. Następnie pozostawić do wyrośnięcia. Minimum na godzinę. Kruszonka: Wszystkie składnie ze sobą wymieszać. Powinna mieć konsystencje piasku, z trochę większymi grudkami. Kiedy ciasto nam już ładnie wyrośnie dzielimy je na 4 części i z każdej ugniatamy okrągły blacik jak na pizze, takie grubszy. Układamy na blachę. Następnie nakładamy na to dżem. Potem kruszmy(...)jadłam pyszną smażoną rybę nad morzem. 9.Czy jest smak, którego nie znosiłeś/aś w dzieciństwie, a teraz się do niego przekonałeś/aś? -Chyba jogurtów, większości, a szczególnie naturalnych. 10.Czy w mieście, w którym mieszkasz, jest jakaś knajpa, kawiarnia, którą polecił(a)byś turystom-sam(a) lubisz tam chodzić, bo ma ciekawy klimat albo niecodzienną ofertę menu? - Mieszkam
Moje pyszne gotowanietylko) kuchni! Do czego to jej nie dodajemy! Robimy z niej surówki do obiadu, wyciskamy soki, dodajemy do zup i sosów, chrupiemy na surowo, a nawet wypiekamy z nią ciasta! Bez niej nasza narodowa sałatka warzywna jest absolutnie niekompletna. Jak podaje internet kolebką tego warzywa jest Południowo- Zachodnia Azja, a pierwsze marchewki były w kolorze głębokiego fioletu i miały gorzki(...)pietruszki 1/2 łyżeczki otartej skórki z cytryny 1,5 łyżeczki mielonej kolendry 1,5 łyżeczki granulowanego czosnku 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu olej do smażenia Dip: 1 szklanka jogurtu naturalnego 1 mały ząbek czosnku 1 łyżka soku z pomarańczy/ lub pół łyżeczki pomarańczowego pyłku 1/2 łyżeczki otartej skórki z cytryny sól do smaku Sposób przyrządzenia: 1. Marchew zetrzyj
Kuchnia w Słońcu Skąpanadziś wiadomo, jak ważne dla organizmu są ziarna. Proponowana mieszanka cieszy się już dużym zainteresowaniem lokali gastronomicznych oraz sklepów spożywczych i tych ze zdrową żywnością, jak również ośrodków medycyny naturalnej - ze względu na jej prozdrowotne właściwości. Ziarna są starannie prażone z zachowaniem wszelkicj norm dotyczących produkcji zdrowej żywności. Proces prażenia przebiega wieloetapowo - każdy rodzaj ziaren prażony jest osobno, w odpowiedniej(...)fosforu,żelaza cynku i miedzi, a także witamin E,b1 oraz b2. III/ CYNAMONOWY RAJ - starannie dobrana kompozycja prażonych ziaren i korzennych przypraw, sprawią , że niejden deser, lody ciasto czy jogurty zyskają nowe oblicze, niepowtarzalny smak i wymiar zdrowia. W miszance znjadziemy słonecznik, sezam,orzechy arachidowe,cynamon,kardamon oraz gozdziki. Mieszanka obfituje w magnez, wapń,cynk i witaminę E. Posiada
Z Kuchni Do Kuchniprzygotowania. Można je jeść na surowo, namoczone w wodzie lub soku, jako dodatek do kaszek i deserów, wypieków lub dodane do pieczywa. Można również dodawać je do jogurtu, musli, sałatek, warzyw czy dań z ryżu. Ze względu na ich zdolność do wchłaniania wody i tłuszczu, mogą być stosowane do zagęszczania sosów i zup. Dodawanie nasion chia(...)nasion chia, dwa razy dziennie. Po połączeniu z wodą działają podobnie jak siemię lniane-pęcznieją i w związku z tym wypełniają żołądek i długo dają uczucie sytości. naturalnie wolne od glutenu. pełne błonnika ( sprzyja on rozwojowi przyjaznej flory bakteryjnej w jelitach ) zawierają około 14% białka, co jest bardzo dobrym wynikiem w porównaniu do innych roślin. Doskonałe
potrawyregionalnewierzchnią warstwę ciasta. W rondelku roztapiamy miód z cukrem i margaryną, dodajemy posiekane orzechy i chwilkę przesmażamy. W rondlu rozpuszczamy margarynę z cukrem i miodem. Zagotowujemy, a następnie studzimy. Do misy robota wsypujemy mąkę, cukier waniliowy, dodajemy śmietanę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia, jajka oraz przestudzoną masę. Wyrabiamy ciasto. Ja wyłożyłam całe ciasto na jedną dużą, płytką blachę(...)cały czas miksując masę. Spodni blat smarujemy powidłami śliwkowymi, na nie wykładamy masę grysikową. Układamy na krem warstwę ciasta z orzechami, dociskamy lekko. Ciasto odkładamy na minimum 24 godziny, aby zmiękło. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej mleczną czekoladę, rozpuszczoną polewamy wierzch ciasta robiąc kratkę czekoladową, na płynną czekoladę sypiemy płatki gorzkiej czekolady, pozostawiamy aż czekolada stężeje. Smacznego! Kilka informacji o margarynie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięplacuszki smakowały identycznie jak ciasto marchewkowe, które jadłam jakiś czas temu. Dzięki dodatkowi przyprawy korzennej zyskały piękny aromat, a za sprawą gotowanej marchewki - słoneczny kolor. Do tego mus z awokado słodzony syropem klonowym, trochę granatu dla przełamania słodyczy... i kubek aromatycznego latte. No właśnie - dzisiaj powiem Wam trochę o kawie, którą na co dzień pija przecież niemal każdy(...)kawy, koniecznie zajrzyjcie tutaj: http://www.delonghi.com/pl-pl/produkty/kawa/ekspresy-do-kawy/automatyczne-ekspresy-do-kawy *** Wracając do placków, podaję na nie przepis: MARCHEWKOWE KORZENNE PANCAKES /przepis własny/ 100 g ugotowanej marchwi 1/2 łyżeczki przyprawy korzennej 2 łyżki jogurtu naturalnego łyżka cukru (u mnie z kwiatu kokosa) jajko 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 20 g mąki pszennej pełnoziarnistej 20 g mąki gryczanej olej kokosowy do smażenia Marchew, jogurt, jajko
Poranek na słodkoOstatnio, kiedy je miksowaliśmy do piernika na gładką masę, okazało się, ze mają super lepką konsystencję. Od razu w głowie pojawiło się milion pomysłów jak banany wykorzystać. Podzieliliśmy ciasto na pół i do jednej zamiast miodu dodaliśmy również banany. Oprócz smaku, który był bardziej bananowy niż piernikowy, raczej niczym się nie różniły. Idąc tym tropem, postanowiliśmy zastąpić miód w granoli(...)kroimy w grubą kostkę. Najlepiej wzdłuż na pół, a każdą połowę na trzy. Łączymy z granolą, kiedy ostygnie. Przechowujemy w szczelnym słoiku przez maksymalnie 1 miesiąc. Najlepiej smakuje z jogurtem naturalnym oraz świeżymi owocami. Dobrze z tymi smakami łączą się brzoskwinie, nektarynki i banany. *** używamy silikonowej maty z Lidla. Jest naprawdę świetna, łatwo się czyści i nie ma obawy
Kuchnia od dwojga