ciasto z jagodami - 4169 przepisów (strona:79/278)

Tartlets with Blueberries 193

Ogólnie nie lubię babrać się w mąkach, kremach, polewach itp. Dlatego też rzadko udaje się mnie namówić na pieczenie ciast. Poniżej szybkie i najprostsze w wykonaniu ciasteczka w sam raz na niedzielny deserek do kawusi... Tartaletki z jagodami                                  Składniki(...)sztuk) Przygotowanie: Wyrobić ciasto: mąkę połączyć z masłem (pokrojonym w kostkę), cukrem i jajkiem. Wszystko ze sobą dokładnie wymieszać i ugnieść ciasto. Następnie zawinąć je w folię aluminiową i schłodzić ok. 30 min w lodówce. Po tym czasie ciasto wyjąć i delikatnie rozwałkować na koła o wielkości foremek do pieczenia. Następnie każda foremkę wypełnić ciastem. Piekarnik rozgrzać do temp. 180st

bastalena
LODY ŚMIETANKOWE Z JAGODAMI 80

Przepis na pyszne śmietankowe lody z jagodami .  Po przepychu wielkanocnych ciast, pora na coś lekkiego i orzeźwiającego. Lody śmietankowe z jagodowym akcentem to coś idealnego. Są łatwe w przygotowaniu, smaczne i na każdą porę roku. Jak zrobić takie śmietankowe lody jagodowe pokazane jest w filmiku. Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał  RITA creative , a będziesz na bieżąco(...)nowymi filmami, lub zapisz się do newslettera, to raz w tygodniu wyślę Ci nowy przepis. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); LODY ŚMIETANKOWE Z JAGODAMI SKŁADNIKI: *foremka 19x28cm. wysokość 5cm. Lody: śmietanka kremówka 35% (250 ml.) mleko skondensowane słodzone (1 mała puszka = 397 g) serek mascarpone (250 g) ekstrakt waniliowy (1 łyżeczka) opcjonalnie jagody odsączone z puszki , świeże, lub mrożone

RITA food channel
Jogurtowe pierogi z jagodami 130

razem przygotowałam dla Was wersję jogurtową! Jedliście kiedyś? Jak nie, to koniecznie wypróbujcie. Zapraszam na Jogurtowe pierogi z jagodami!" Składniki : 4,5 szklanki mąki szklanka ciepłej wody 1 3/4 szklanki ciepłego jogurtu naturalnego szczypta soli 400 g jagód 1/3 szklanki cukru Sposób przygotowania: Do wysokiej miski wsypujemy 4 szklanki mąki, dodajemy szczyptę soli. Następnie podgrzewamy w garnuszku wodę(...)rozwałkowujemy na blacie oprószonym mąką, resztę przykrywamy ściereczką aby ciasto się nie zeschło. Z rozwałkowanego cienko ciasta wycinamy szklaneczką małe kółka, na które następnie nakładamy łyżeczkę jagód i 1/4 łyżeczki cukru, zlepiamy - jeżeli ciasto nie chce się zlepić, brzegi które zlepiamy warto posmarować wodą. Pierogi wrzucamy do lekko osolonej, wrzącej wody. Gotujemy minutkę po wypłynięciu na wierzch. Podajemy z kleksem

Słodkie Przyjemności
Jagodzianki 144

Jagodzianki Jagody się kończą, a ja dopiero teraz przypomniałam, sobie, że jeszcze w tym roku nie robiłam jagodzianek, więc kupiłam jagody i oto mam pyszne bułeczki. Składniki: Ciasto : jajka - 2 szt mąka - 500 g sól szczypta drożdże - 25 g masło - 80 g mleko - 250 ml cukier - 100 g Nadzienie : jagody - 400 g mąka ziemniaczana - 1 łyżka cukier(...)Kruszonka:  Masło roztopić, ostudzić, wymieszać z cukrem i mąką, dobrze rozetrzeć palcami na kruszonkę.  Gdy ciasto podwoi swą objętość podzielić na kilka kawałków po 80 g każda. Każdy kawałek uformować w kulę, spłaszczyć w dłoni na placek, nałożyć łyżeczkę jagód, sklejać jak na pierogi, układać bułeczki na  blasze wyłożonej papierem. Odstawić jeszcze na 30 minut. Jajko roztrzepać

Kuchnia Danusi
Jagodzianki z serem 167

misy, posypanej mąką. Odstawiamy ciasto na 1,5-2 godziny do wyrośnięcia, do podwojenia objętości. Gdy ciasto wyrośnie wyrabiamy je jeszcze chwilę, należy rozwałkować ciasto na duży kwadrat. Twaróg mieszamy z jagodami, jogurtem greckim i cukrem pudrem (3 łyżki). Na rozwałkowane ciasto nakładamy serowo- jagodowy farsz i zwijamy ciasto w rulon. Kroimy w plastry o grubości

Mango Papaja
Sernik jagodowy 178

łyżki śmietan - fix - 1 opak Wierzch ciasta galaretki truskawkowe - 2 opak woda gotowana - 800 ml jagody - 0,5 szkl Dodatkowo biszkopty okrągłe - 150 g Sposób przygotowania: Jagody przebrać, opłukać, osączyć. Dno tortownicy o wymiarach 27 cm, wyłożyć biszkoptami Sernik w proszku wysypać do miski, dodać mleko, miksować kilka minut. Następnie dodać jagody, zmiksować. Wyłożyć masę jagodową(...)lodówki. Masa z serkiem mascarpone Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder i serek mascarpone, śmietan fix,  zmiksować. Masę z serkiem wyłożyć na masę jagodową, posypać masę jagodami. Galaretki truskawkowe rozpuścić w wodzie, odstawić do lekkiego stężenia. Wylać galaretki na wierzch sernika, odstawić do lodówki na całą noc. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
Donna Hay "Szybko, świeżo, prosto" - kilka słów o książce 185

grillowanego kurczaka w za'atarze, którym zainpirowaliśmy się do wykonania tego wpisu - ( klik ). Ponownie na końcu działu znajdziemy słodkie przepisy - ciasto czekoladowe, tosty francuskie, przepis na ciasto z jabłkami i jagodami, babeczki w czekoladzie, lody, płynna czekolada na zimno czy choćby pieczoną ricottę z miodem waniliowym! Wszystko wygląda pięknie i bardzo apetycznie! Kiedy przejdziemy przez główne działy(...)ciekawie podać sałatki czy zapakować słodkości. Na końcu książki przed miarami i indeksem przepisów znajdziemy jeszcze glosariusz, w którym omawiane są składniki użyte w książce - np. kilka słów o cieście filo, harissie, anyżu, blanszowaniu czy makaronach azjatyckich. Produkty użyte w przepisach są dostępne w sklepach starcjonarnych bądź internetowych! Z pewnością w książce każdy znajdzie coś dla siebie! Jeśli jeszcze

Plate of Joy
Kruche ciasto z truskawkami i budyniową pianką 97

polskimi truskawkami i lekką budyniową pianką. Ciasto, które skrada serca, nie tylko do popołudniowej kawy. Jest proste, pięknie wygląda i niesamowicie smakuje. Oprócz truskawek możecie użyć do ciasta innych owoców, np. borówek, jagód, malin. Będzie pysznie, na pewno! Przepis znalazłam u koleżanki po fachu z bloga Pieczarka Mysia. Ciasto na blachę o wymiarach 33 x 20 cm. SKŁADNIKI na ciasto

Zasmakuj Kuchni
Sernik na zimno z jagodami 130

Najnowszą wersję sernika na zimno zrobiliśmy na serkach homogenizowanych i spodzie z herbatników. Przekonaliśmy nim Agatę, że własnoręcznie wykonany sernik jest równie prosty i szybki jak

niecodziennikpary
Miodownik z pianką jagodową 209

pierwszą częścią ciasta robię z drugą porcją.  2. Galaretki rozpuszczam w 600ml wrzącej wody. Odstawiam do przestudzenia. Mleko skondensowane miksuję z jagodami oraz tężejącą galaretką. Masę wykładam na jedno z ciast miodowych. Wyrównuję i przykrywam drugim ciastem. Ciasto wstawiam na dwie godziny do lodówki.  3. Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Na wierzchu

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tarta jagodowa 132

Nie będziecie żałować żadnej minuty poświęconej na jej przygotowanie. Pyszna tarta jagodowa na bazie jogurtu i serka grani z orzechową polewą. Spód: 80 g olej kokosowy

Kucharzyca
klasyczne jagodzianki 168

świeżych drożdży szczypta soli 2 szklanki jagód cukier puder do posypania Mąkę przesiać do miski, zrobić w niej wgłębienie, wkruszyć w nie drożdże, zasypać cukrem i zalać ciepłym mlekiem. Odczekać około 10 minut, następnie dodać 2 jajka, szczyptę soli i zacząć wyrabiać ciasto. Po chwili wlać rozpuszczone i wystudzone masło. Kiedy ciasto będzie na tyle elastyczne, że nie będzie się(...)przykryć je ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. Wyrośnięte ciasto podzielić na 10 części, z każdej uformować kulkę a następnie spłaszczyć. Na środku położyć jagody i zasypać odrobiną cukru. Skleić ciasto dokładnie, żeby nadzienie nie wypłynęło podczas pieczenia. Uformowane bułeczki układać na blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C. Piec około

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Blåbärsbullar, czyli szwedzkie drożdżówki z jagodami 131

rozpuszczone masło. Zagnieć ciasto. Po wyrobieniu powinno być gładkie i elastyczne. Możesz się wspomóc mikserem z hakiem do ciasta drożdżowego. Z ciasta zrób kulkę i wstaw do miski posmarowanej olejem. Odstaw na 2h w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na podsypanym mąką blacie na prostokąt o wymiarach 30 x 40 cm. Nadzienie Rozwałkowane ciasto posmaruj masłem i posyp(...)cukrem. Wysyp na nie uprzednio umyte jagody, tak aby sięgały 3/4 długości krótszego boku prostokąta. Ciasto zwiń jak na roladę, a następnie pokrój ostrym nożem na 18 równych kawałków. Pieczenie Gotowe bułeczki wyłóż na 2 blachy pokryte uprzednio papierem do pieczenia (po 9 sztuk na każdą). Odstaw na 20 minut do ponownego wyrośnięcia. W tym czasie nagrzej piekarnik

Food Square
Pierogi jagodowe 201

pracy. Ilość porcji: około 100 pierogów Składniki: Ciasto : 2 szklanki mąki 1 jajko 1 łyżka oleju Gorąca woda ( ale nie wrzątek) Farsz : 1 litr jagód ½ szklanki cukru Z mąki, jajka, oleju i wody wyrabiamy jednolite ciasto na pierogi. Wody dodajemy tyle ile wchłonie mąka. Następnie wyrobione ciasto dzielimy na kilka części. Jedną z nich odkładamy na blat, a pozostałe przykrywamy(...)ściereczką, aby nie wyschły. Ciasto wałkujemy dość cienko, a następnie przy pomocy szklanki wyciskamy kółka. Na każde z nich nakładamy około łyżeczki jagód i zlepiamy brzegi. Delikatnie kładziemy jedną stroną na odrobinę mąki i układamy na blat. Robimy tak ze wszystkimi kółkami. Następnie bierzemy kolejną część ciasta i powtarzamy całość. Kiedy wszystkie pierogi są zlepione wstawiamy lekko osoloną wodę

Kolizje Smaków