mleka - 1 szkl. Jagód (wedle uznania) Wykonanie: Mąkę wymieszać z cukrem , solą i proszkiem do pieczenia. Wbić jajko, dolać olej i mleko. Wszystko wymieszać. Jeżeli mamy świeże jagody dosypujemy do ciasta i lekko mieszamy. (Można użyć jagód ze słoika, należy nałożyć je łyżeczką na ciasto w foremce). Napełniać ciastem ok. ¾ foremki i posypać kruszonką. Piec
The Sweet Damseluzyskania w miarę gładkiej masy, którą wykładamy dno tortownicy (22 cm) Masa: 2 puszki mleczka koksowego - 2x400 ml 2 gorzkie czekolady o wysokiej zawartości kakao dowolne owoce (jagody, wiśnie, maliny) By ciasto się udało mleczko kokosowe musi postać w lodówce co najmniej dobę. Wykładamy do garnka jego stałą część (wodę wylewamy, ewentualnie zużywamy np do koktajlu) dodajemy pokruszoną czekoladę(...)zagotować, wtedy może nam się nie zgęstnieć. Gdy czekoladowy sos trochę ostygnie wykładamy go do tortownicy, a na wierzchu układamy owoce. Ja użyłam jagód i wiśni, ale świetnie będą pasowały tutaj także maliny. Ciasto odstawiamy do lodówki na kilka godzin by zastygło. Smacznego
Cynamonowe szczęściejako bułeczki drożdżowe, paluchy z serem czy różyczki drożdżowe . Dzisiaj zapraszam Was na odrywane bułki drożdżowe z białym serem i jagodami oraz malinami. Wspomnienia lata! DROŻDŻÓWKI Z SEREM I OWOCAMI /przepis Marta gotuje na 16 szt CIASTO DROŻDŻOWE 550 gram mąki pszennej tortowej 20 gram drożdży świeżych lub 10 gram drożdży suchych 100 gram cukru 300 ml mleka(...)gram masła 2 duże jajka pół łyżeczki soli MASA SEROWA 400 gram półtłustego twarogu 2 łyżki masła 2 żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru waniliowego DODATKOWO jagody i maliny W miseczce rozetrzeć drożdże z 1 łyżką cukru i gdy będą płynne dodać pół szklanki letniego mleka. Wymieszać, przykryć ściereczką kuchenną i odstawić w ciepłe miejsce
Pieguskowa Kuchniawyjąć ciasto po upieczeniu. Ciasto: 750 g sera tłustego (3krotnie zmielonego) 4 jajka (całe) 150 g cukru 1 łyżeczka aromatu waniliowego 2 łyżeczki cukru waniliowego 3-4 łyżki mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 200 g jagód Wszystkie składniki z wyjątkiem jagód włożyć do miski i bardzo dokładnie wymieszać. Do masy dodać rozdrobnione blenderem jagody oraz garść nie zmielonych(...)jagód i delikatnie wymieszać do całkowitego połączenia wszystkich składników. Tak przygotowane ciasto wylać na spód. Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni - wierzch musi być ścięty. Po ostudzeniu w włożyć na parę godzin bądź na noc do lodówki. Smacznego :) Jako, że wyszło mi za dużo masy, postanowiłam część ciasta, już bez ciastkowego spodu, włożyć do ramekinów. Efekt
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Składniki na masę: 2 serki mascarpone-500 gr 500 ml śmietany do ubijania 2-3 łyzki cukru pudru 250 gr jagód Wykonanie: Ubijamy śmietanę , dodając na koniec cukier puder. Ubijamy mascarpone. Dodajemy do śmietany I ubijamy razem. Gotowe:) Ciasto kroimy na pół. Zwilżyłam ciasto-( ok 150 ml , 2-3 krople(...)wanili, trochę souk z cytryny- zmieszałam w I wypędzlowałam krążki ciasta ) Na ciasto położyłam ok 1/3 masy , na to pół jagód. Przykryłam drugim krązkiem I wysmarowałam ciasto masą. Dekorujemy resztą jagód. Sedecznie polecam I życzę smacznego
Smaki Edytyzagnieść kruche ciasto. Gotowym ciastem wykleić dokładnie dno tortownicy wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Kilka razy nakłuć widelcem i wstawić do lodówki na ok.15 minut. Schłodzoną formę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i podpiec ok.20 minut , do lekkiego przyrumienienia. Piekłam na programie góra-dół, bez termoobiegu. W misie miksera umieścić twaróg, dodać mascarpone, ksylitol, ksylitol(...)połączenia składników). Masę serową wylać na podpieczony (gorący) spód, na wierzchu równomiernie rozsypać część -ok.200-250g (odsączonych, umytych) jagód i wstawić z powrotem do piekarnika na ok.30 minut. Ja piekłam 45 minut . Formę wyjąć i odstawić do wystudzenia. Posypać pozostałymi jagodami i schłodzić w lodówce. Smacznego
Smaczne ZdroweWitajcie :) mam dzisiaj dla Was propozycję pysznego ciasta z jagodami które śmiało można zabrać na piknik dzięki wygodnym foremkom PAPILART. których użyłam do pieczenia. Wszystkich zainteresowanych foremkami zapraszam do sklepu internetowego http://papilart.pl/ :) Składniki : 2 kopiaste szklanki mąki typ 550 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru 3 jajka 200 ml śmietanki słodkiej 125 g masła 1.5 łyżeczki(...)szczyptą soli. Do masy maślanej dodać śmietankę i mąkę z proszkiem, dobrze wymieszać, na końcu dodać ubitą pianę i wymieszać łyżką. Ciasto podzielić na pół i przełożyć do foremek, wierzch posypać jagodami. Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Wierzch posypać cukrem pudrem. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliobronę dodam, że nie wychodzi jakaś bardzo duża...). Jagody dodają jej świeżości; soczyście fioletowe wyglądają prześlicznie. Moje opadły na dno, dlatego przed dodaniem do ciasta polecam obtoczyć owoce w mące. Ale nawet jak zapomnicie, ciasto zniknie tak szybko, że i tak nikt się nie zorientuje... Maślane ciasto z jagodami i creme fraiche Składniki: (na keksówkę 8x22(...)łyżeczki soli 1,5 łyżki creme fraiche (18%) dodatkowo: 125 g borówek amerykańskich lub jagód Masło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Po jednym wbijać jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem i solą. Partiami dodawać do ciasta, miksując na najniższych obrotach. Dodać creme fraiche, połączyć. Na końcu wsypać borówki i wymieszać łyżką. Masę przełożyć
Pożeraczka, czyli raz adobrzepół kostki rozpuszczonego masła Nadzienie: 2 szklanki jagód 1 łyża mąki ziemniaczanej 1 łyżka cukru trzcinowego Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku. Jaja ubić z cukrem na puch. Do misy przesiać mąkę, wlać ubite żółtka z cukrem, wlać mleko z drożdżami i wsypać cukier. Zagniatać ciasto, potem wleć masło i wyrabiać, aż ciasto przestanie kleić się do rąk. Zostawić przykryte(...)ściereczką ok 45 minut do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu podziel ciasto na równe części. Uformuj kulkę, rozpłaszcz a na środek dodaj jagody. Zaklej ciasto. Układaj w tortownicy w niewielkiej odległości od siebie. Pozostaw do wyrośnięcia. Piecz w 180 stopniach ok 30 minut
AZgotuj!Jeśli szukasz pomysłu na pyszną piknikową przekąskę to te drożdżówki są idealne! Pachnące drożdżowe ciasto z delikatnym serkiem i jagodami. Całość polana białą czekoladą. Co tu dużo pisać, są doskonałe i gwarantuję, że szybko znikną z piknikowego koszyczka :) Mój optymalny wybór na piknik? Drożdżówki z jagodami i białą czekoladą z dodatkiem margaryny Optima Omega(...)Optima Omega 3 200 ml mleka Serek: 350 g twarożku naturalnego kremowego łyżka cukru pudru łyżeczka esencji waniliowej 2 żółtka 30 g budyniu waniliowego 15 dag jagód tabliczka białej czekolady Ciasto: do większej miski przesiać mąkę, dodać cukier, drożdże i wymieszać. W garnuszku podgrzać mleko z margaryną, do rozpuszczenia margaryny. Ciepłe (nie gorące) mleko i jajko przelać
Smakołyki AsiKolejne ciasto od którego nie można się oderwać. Wilgotne kakaowe ciasto takie jak do tradycyjnej WUZETKI, delikatny krem z kaszy manny i soczyste leśne jagody. A to wszystko zwieńczone cieniutką bezą z orzechami. Ciasto bardzo ładnie się kroi ale najlepiej robić to na drugi dzień, kiedy masa zastygnie i smaki się połączą. *foremka 25*34 cm Składniki(...)zimnym grysikiem. Masę podzielić na połowę. Jedną część kremu rozsmarować na blacie ciasta a na kremie rozłożyć połowę jagód i lekko je docisnąć w krem, przykryć drugą połową ciasta kakaowego i tak samo rozłożyć krem i jagody. Na wierzchu położyć blat bezowy. Wstawić do lodówki na minimum kilka godzin
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaciasto znane i lubiane przez wszystkich. Dzisiaj postanowiłam maliny zamienić na jagody i borówki. Ciasto okazało się strzałem w dziesiątkę, znikające z blaszki w ekspresowym tempie. Podstawą ciasta jest spód, który jest czymś pomiędzy biszkoptem, a ciastem kruchym, następnie beza, bita śmietana oraz jagody z dużą ilością galaretki. To wszystko tworzy idealny połączenie, spróbujcie! Uwaga, ono uzależnia... Spód(...)spód. Masa owocowa: -2 galaretki owoce leśne -700g jagód/borówek Galaretkę przygotowujemy według przepisu, do lekko stężałej galaretki dodajemy owoce i wstawiamy do lodówki, aż będzie lekko gęsta. Taką masę układamy na bitej śmietanie, następnie dodajemy znów bitą śmietanę i na górę drugi spód. Uwagi: ciasto pracochłonne, ale wynagradza smakiem. Spody dobrze przygotować dzień wcześniej. Pamiętać
Receptura smakuprzez kilka miesięcy w roku. Z jagodami jest gorzej. Te zakupić możemy tlko w okresie letnim. Od zeszłego roku postanowiłam w sezonie kupować większe ilości zarówno borówek jak i jagód i je mrozić. Powiem Wam, iż był to bardzo trafiony pomysł. Teraz kiedy mam ochotę na pierogi z owocami, na ciasto czy na naleśniki , wyciągam z zamrażalinka moje(...)dodać mrożne jagody. Masę wstawić do lodówki i trzymać do momentu, w którym zaczyna tężeć. Złożenie ciasta: Na pierwszy blat biszkoptu wylać masę, przykryć drugą połową biszkoptu. Schłodzić w lodówce przez co najmniej 4 godziny. Ciasto podawać oprószone cukrem pudrem. Ciasto czekoladowe z masą jogurtowo-jagodową O czym warto pamiętać przygotowując ciasto czekoladowe z jogurtem i jagodami
mecooksSzybka bita śmietana plus jagody i mamy pyszny deser, nie straszni więc goście, którzy pukają do drzwi… Zamiast jagód mogą być truskawki, maliny czy borówka amerykańska. Składniki: • 1 opakowanie ciasta francuskiego • 250 ml śmietanki 30% • 2 łyżki cukru pudru • 1 szklanka jagód • olej do smarowania gofrownicy Wykonanie: • Płat ciasta francuskiego pokroić na kawałki(...)odpowiadające rozmiarowi gofrów. • Rozgrzaną gofrownicę posmarować olejem, kłaść ciasto i piec ok. 2,5 minuty. • Z opakowania ciasta wychodzi 7-10 gofrów. • Śmietankę ubić z cukrem pudrem na sztywno. • Gofry podawać z bitą śmietaną, obficie posypane jagodami
To co kocham