ciasto z jagodami - 4169 przepisów (strona:32/278)

Ciasto ze szpinakiem, pianką i galaretką. 127

śmietanki typu ,,śnieżka'' 300 ml zimnego mleka 1 galaretka o smaku owoców leśnych 1 szklanka gorącej wody 2 łyżki rozgniecionych jagód kamczackich Dodatkowo: 1 galaretka o smaku owców leśnych 1 szklanka gorącej wody Wykonanie pysznego ciasta ze szpinakiem: 1. Ciasto: Szpinak rozmrażamy i dokładnie odciskamy z nadmiaru wody. Jajka miksujemy mikserem z cukrem na puszystą masę, następnie wlewamy olej(...)miksujemy do dokładnego połączenia się składników.  2. Do pieczenia: Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm. 3. Pieczenie: Szpinakowe ciasto pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Ciasto sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Upieczone ciasto dokładnie studzimy. 4. Dekoracja: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy

Izabelawkuchni
TARTA Z JAGODAMI 165

zakamarkach zamrażarki znalazłam jeszcze trochę jagód, więc postanowiłam zrobić kruchą tartę z jagodami, pychotka. SKŁADNIKI Ciasto: ½ kostki margaryny, 1i 1/3 szkl. mąki, 3 łyżki cukru, 1 łyżka kwaśnej śmietany, 1 łyżka kakao Krem: 200 g sera kremowego philadelphia(...)śmietany 36 %, 3 łyżki cukru pudru, ½ szkl. jagód 4 łyżeczki żelatyny, 1/3 szkl. wrzątku Dodatkowo: gorzka czekolada lub polewa  WYKONANIE Ciasto: Formę do tarty o średnicy 26 cm smarujemy margaryną, posypujemy bułką tartą.Wszystkie składniki szybko zagniatamy. Ciastem wylepiamy formę, nakłuwamy widelcem, wkładamy do lodówki na 20 minut. Schłodzone ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, pieczemy

słodki bratek
Babka Jagodowa 160

stopniowo do masy na przemian z suchymi składnikami.  Ciasto przelewamy do formy na babkę ( z kominkiem ) posypując w połowie szklanką jagód, a następnie przykrywamy drugą częścią ciasta, zdobiąc ponownie jagodami. Pieczemy około 1 h. Przed wyłączeniem najlepiej sprawdzić patyczkiem czy ciasto do niego nie przywiera. Studzimy w formie. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Pierogi z serem i jagodami 138

moim domu pierogi goszczą bardzo często, tym razem postanowiłam zrobić z serem i jagodami. Są bardzo smaczne, idealne dla miłośników sera i jagód. Składniki: Ciasto: 1 kilogram mąki pszennej 2 szklanki ciepłej wody 1 jajko+1 żółtko 1/4 szklanki roztopionego masła szczypta soli Farsz: 750 gram sera białego 1,5 szklanki jagód cukier do smaku cukier waniliowy Sposób(...)przygotowania: Ser biały przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem, dodajemy cukier, cukier waniliowy i jagody, mieszamy. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Na stolnicy wysypanej mąką wałkujemy cienko ciasto, wycinamy kółka za pomocą szklanki. Układamy porcje farszu, zlepiamy pierogi robiąc falbankę. Pierogi wrzucamy na osolony wrzątek z dodatkiem oleju i gotujmy 3 minuty od momentu wypłynięcia. Podajemy polane śmietaną

Bajeczna Kuchnia
Babeczki owsiane na Dzień Dziecka 165

jagód kilka małych truskawek W jednej misce wymieszać wszystkie suche składniki, w drugiej mokre. Wymieszać wszystkie składniki łyżką. Do silikonowych foremek na babeczki lub papilotek nakładać po łyżeczce ciasta, kilka jagód i wypełniać do 3/4 wysokości ciastem. Na koniec wcisnąć do każdej babeczki truskawkę i posypać odrobiną płatków. Babeczki piec ok 20 minut w 180 stopniach. Ostudzić. Rada: Owoce mogą

Smakołyki Asi
Ciasta na Święta Wielkanocne 5034

Zemsta teściowej  20.  Ciasto krówka   21.  Ciasto Kubanka 22.  Ciasto Rafaello 2 23.  Sernik składany  24.  Kruche ciasto z jagodami i budyniowa pianką  25.  Ciasto Latte Macchiato 26.  Ciasto z masą z serka mascarpone i michałkami  27.  Ciasto a'la tiramisu 28.  Ciasto

kruche babeczki
62 propozycje ciast na Święta 4991

Zemsta teściowej  20.  Ciasto krówka   21.  Ciasto Kubanka 22.  Ciasto Rafaello 2 23.  Sernik składany  24.  Kruche ciasto z jagodami i budyniowa pianką  25.  Ciasto Latte Macchiato 26.  Ciasto z masą z serka mascarpone i michałkami  27.  Ciasto a'la tiramisu 28.  Ciasto

kruche babeczki
57 propozycji ciast na Wielkanoc 3237

Zemsta teściowej  20.  Ciasto krówka   21.  Ciasto Kubanka 22.  Ciasto Rafaello 2 23.  Sernik składany  24.  Kruche ciasto z jagodami i budyniowa pianką  25.  Ciasto Latte Macchiato 26.  Ciasto z masą z serka mascarpone i michałkami  27.  Ciasto a'la tiramisu 28.  Ciasto

kruche babeczki
50 propozycji ciast na Święta 40855

wafelkami 17. Ciasto Cytrynek  18. Zemsta teściowej  20. Ciasto krówka   21. Ciasto Kubanka 22. Ciasto Rafaello 2 23. Sernik składany  24. Kruche ciasto z jagodami i budyniowa pianką  25.  Ciasto Latte Macchiato 26. Ciasto z masą z serka mascarpone i michałkami  27. Ciasto a'la tiramisu 28. Ciasto bakaliowe, kolorowe

kruche babeczki
Błyskawiczne muffinki z jagodą kamczacką. 400

jagodą kamczacką. Składniki ( na 12 sztuk ) - 2 szkl. mąki pszennej - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 0,5 szklanki cukru - 1 jajko - 1 szklanka mleka - 0,5 szklanki oleju - jagody kamczackie lub inne drobne owoce Wykonanie Wszystkie składniki razem ( bez dzielenia na suche i mokre ) wymieszałam mikserem na wysokich obrotach. Do ciasta dodałam jagody i zamieszałam delikatnie łyżką. Formę na muffinki wyłożyłam papilotkami i nałozyłam ciasto do 2/3 wysokości. Muffinki piekłam 25 minut w nagrzanym piekarniku ( góra/dół) w 170 stopniach. Smacznego :) Smacznego :) Poniżej jeszcze dla chętnych podaję moje przepisy z wykorzystaniem jagód kamczackich ( wystarczy kliknąć w linku i ukaże się przepis ) zapraszam : https://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2014/05/rabarbar-jagoda-kamczacka-szybki.html https://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2014/05/koktajl-z-jagody-kamczackiej-i-banana.html

Kuchnia z widokiem na ogród
Smaki wakacji.Jagodzianki. Bułeczki drożdżowe z jagodami. 203

jagód cukier Wykonanie: 1. Zrób zaczyn: połowę ciepłego mleka wymieszaj z drożdżami, łyżką cukru i łyżką mąki 2. Do miski wsyp przesianą mąkę i sól. Wbij jajko. Wlej pozostałe mleko. 3. Dodaj zaczyn i olej. 4. Wyrób ciasto. Powinno być miękkie i plastyczne. 5. Zostaw je  w ciepłym miejscu do podwojenia objętości (na 1h/1,5h) 6. Uderz w ciasto(...)kuleczki. Zostaw na kwadrans. w tym czasie: 8. Umyj jagody. Wyciągnij cukier. 9. Jeżeli lubisz - zrób kruszonkę. po 15 minutach: 10. Każdą kulę z ciasta rozpłaszcz dłonią. 11. Nałóż łyżeczkę jagód i szczyptę cukru. 12. Połącz brzegi ciasta ze sobą formując kulę (jak knedle) 13. Każdą umieść złączeniem w dół na blaszce (wyłożonej papierem do pieczenia lub silikonowej

U Fiolki
Smaki wakacji.Jagodzianki. Bułeczki drożdżowe z jagodami. 182

jagód cukier Wykonanie: 1. Zrób zaczyn: połowę ciepłego mleka wymieszaj z drożdżami, łyżką cukru i łyżką mąki 2. Do miski wsyp przesianą mąkę i sól. Wbij jajko. Wlej pozostałe mleko. 3. Dodaj zaczyn i olej. 4. Wyrób ciasto. Powinno być miękkie i plastyczne. 5. Zostaw je  w ciepłym miejscu do podwojenia objętości (na 1h/1,5h) 6. Uderz w ciasto(...)kuleczki. Zostaw na kwadrans. w tym czasie: 8. Umyj jagody. Wyciągnij cukier. 9. Jeżeli lubisz - zrób kruszonkę. po 15 minutach: 10. Każdą kulę z ciasta rozpłaszcz dłonią. 11. Nałóż łyżeczkę jagód i szczyptę cukru. 12. Połącz brzegi ciasta ze sobą formując kulę (jak knedle) 13. Każdą umieść złączeniem w dół na blaszce (wyłożonej papierem do pieczenia lub silikonowej

U Fiolki
Smaki wakacji.Jagodzianki. Bułeczki drożdżowe z jagodami. 196

jagód cukier Wykonanie: 1. Zrób zaczyn: połowę ciepłego mleka wymieszaj z drożdżami, łyżką cukru i łyżką mąki 2. Do miski wsyp przesianą mąkę i sól. Wbij jajko. Wlej pozostałe mleko. 3. Dodaj zaczyn i olej. 4. Wyrób ciasto. Powinno być miękkie i plastyczne. 5. Zostaw je  w ciepłym miejscu do podwojenia objętości (na 1h/1,5h) 6. Uderz w ciasto(...)kuleczki. Zostaw na kwadrans. w tym czasie: 8. Umyj jagody. Wyciągnij cukier. 9. Jeżeli lubisz - zrób kruszonkę. po 15 minutach: 10. Każdą kulę z ciasta rozpłaszcz dłonią. 11. Nałóż łyżeczkę jagód i szczyptę cukru. 12. Połącz brzegi ciasta ze sobą formując kulę (jak knedle) 13. Każdą umieść złączeniem w dół na blaszce (wyłożonej papierem do pieczenia lub silikonowej

Fiolka w kuchni
Pierogi z jagodami jak u babci! 369

ciasto. Tj. mąki, letniej wody, żółtek i ewentualnie oleju rzepakowego. Tyle, cała filozofia robienia pierogów polega tylko i wyłącznie na tym aby ciasto nie było za twarde- czyli tępe ciężko Ci się zagniata, albo za miękkie- czyli za lepkie, łatwo się poddaje i ugniata. Do ciasta na pierogi zawsze dobrze jest dodać troszkę oleju rzepakowego, ona nada odpowiedniej elastyczności ciastu(...)szklanki jagód - 2 - 3 łyżki cukru pudru - 1 płaska łyżka skrobi ziemniaczanej Jagody umyj pod bieżącą wodą, osusz dobrze. Wymieszaj delikatnie z cukrem i skrobią. Nadzienie jest gotowe. Ciasto na pierogi podziel sobie na 2 lub 3 mniejsze części aby łatwiej Ci się pracowało. Wałkujemy ciasto na cienki blat, pamiętaj podsyp sobie mąką blat i obsyp wałek, to ułatwi

SMYKWKUCHNI
Jagodowe ciastko 431

Ekspresowe mocno jagodowe ciasto Składniki • 1 l jagód • 2 budynie • 5 łyżek cukru • 1 opakowanie 330 ml śmietany 30 % • 2 galaretki malinowe • 2 łyżki żelatyny • 16 ciastek czekoladowych kwadratowych Sposób przygotowania 1. Galaretki i żelatynę rozpuścić w 600 ml wody. Dno blachy10/30cm wyłożyć warstwę ciastek. 1/2 l jagód przełożyć do rondla zalać 1/2 l wody  dodać 4 łyżki cukru(...)jagody, mieszać do zagotowania,  powstały budyń wlać na blachę. Ułożyć drugą  warstwę ciastek zostawić wszystko do ostudzenia 2. Gdy galaretka zacznie tężeć ubić śmietaną z 1 łyżką cukru. Do ubitej śmietany wlewać powoli 1/2 galaretki i na  koniec ubijania dodać połowę z pozostałych jagód,  przemieszać delikatnie i wyłożyć na blachę  Na górę ciasta wyłożyć

W królestwie smaków Beaty

Proponowane wyszukiwania