ciasto z jagodami - 4169 przepisów (strona:22/278)

Rolada drożdżowa z jagodami 135

ciepłym miejscu.  Masa przed wyrobieniem Ciasto przed pierwszym wyrośnięciem Gdy ciasto dwukrotnie urośnie - rozwałkować na prostokąt i posmarować serkiem homogenizowanym, następnie posypać umytymi i suchymi jagodami. Przygotowane ciasto zrolować - zacząć od strony, który jest najbliższej nas. Przygotowaną roladę pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć na blaszce do pieczenia. Ponownie pozostawić do urośnięcia.  Ciasto przed wyrośnięciem Piekarnik

Ugotować
Ciasto z maślanką i jagodami 232

Zbliża się weekend więc mam dzisiaj przepis na pyszne ciasto z maślanką , jagodami i na to kruszonka :). Muszę pilnować i młodego i męża, bo cały czas ją skubią z placka i zjadają :-). Ciasto bardzo szybkie i proste, z moimi małymi zmianami. W jednej misce mieszamy składniki suche, w drugiej mokre i potem łączymy, mieszamy łyżką i wylewamy(...)szklanki oleju rzepakowego 3 jajka 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 laski wanilii jagody Kruszonka: 3 łyżki mąki 2 łyżki cukru 30 g masła Wanilię przecinamy i wyjmujemy z niej nasionka, które wcieramy w mąkę (rozprowadzą się nam wtedy równomiernie w cieście). W jednej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem. W drugiej olej jajka i maślankę

kruche babeczki
Ciasto Środek lata 299

Wstawiamy do gorącego piekarnika na 20-25 minut. Wiśnie obsypujemy łyżką mąki ziemniaczanej i łyżką kaszy manny. Delikatnie mieszamy. To samo, choć w osobnej miseczce, robimy z jagodami. Podpieczone ciasto wyciągamy z piekarnika (piekarnika nie wyłączamy), obsypujemy 2 łyżkami kaszy manny i układamy na nim wiśnie. Między wiśnie wysypujemy jagody. Do miski z białkami dodajemy odrobinę soli(...)Miksujemy do czasu aż cukier się skończy, a beza będzie gęsta i gładka. Gotową bezę wykładamy na owoce, lekko wyrównujemy wierzch i całość wstawiamy do piekarnika. Przez 20 minut ciasto pieczemy w temperaturze 170 stopni C, a następnie temperaturę obniżamy do 60 stopni i pieczemy ciasto kolejne 20 minut

Trzeci talerz
Placek jagodowy z kawową pianką 158

kupiłam jagody i upiekłam pyszne ciasto. Smak jest rewelacyjny, kwaskowaty od jagód i słodki od bezy a ciasto znika w błyskawicznym tempie. Można popróbować innych owoców w cieście, będzie ciekawie. Zapraszam na deser. Placek jagodowy z kawową pianką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sernik z borówkami 192

rąk ciasto (jeśli się klei podsyp więcej mąki). Zawinąć ciasto w folię i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Blachę o wymiarach 33 x 20 cm wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto podzielić nadwie części: 2/3 i 1/3. Większą część (2/3 ciasta) rozwałkować, przenieść na blaszkę, dokładnie wylepić spód formy i wyrównać. Pozostałą część ciasta (1/3) włożyć z powrotem(...)przygotowanych jagód. Piec w temperaturze 160ºC, bez termoobiegu, przez około 20 minut. Po tym czasie otworzyć piekarnik, wyjąć foremkę i na wierzch sernika wysypać równo resztę jagód. Z reszty odłożonego kruchego ciasta (1/3) zrobić wałeczki i wyłożyć na masę serową w postaci kratki. Zwiększyć temperaturę do 170ºC i piec dodatkowe 30 – 35 minut, do zezłocenia. Powierzchnia sernika po dotknięciu

dom-agi.pl
Proste ciasto kokosowe z jagodami 123

Kokosowe ciasto z jagodami i kruszonką- również kokosową, aby jeszcze bardziej zaakcentować ten cudowny smak 😋 W cieście zostały użyte zarówno wiórki, jak i mleko kokosowe więc zarówno smak jak i aromat kokosa jest dosyć mocno wyczuwalny, z czego amatorzy kokosowych wariacji powinni być bardzo  zadowoleni ☺️ Blaszka 28x24 cm: * jagody- 350 g * mąka pszenna- 250 g * masło

Kraina Miodem Płynąca
Ciasto cytrynowo-jagodowe 224

stanowi idealną alternatywę dla biszkoptowych rantów i równie fajnie sprawdza się jako ciasto do puszystych babeczek. Jagody przesypać do rondelka i zasypać cukrem. Gotować kilka minut, aż cukier się rozpuści w powstałym soku. Budyń rozrobić w około 100ml mleka i wlać do jagód. Zagotować ciągle mieszając. Gotową sztywną masę zdjąć z ognia i wystudzić(...)100g masła zmiksować, aż będzie puszyste. Dodawać po łyżce masy jagodowej i ubijać na jednolitą masę. Gotowym kremem przełożyć wystudzone, przecięte na pół ciasto cytrynowe. Udekorować lukrem (można zabarwić go odrobiną soku z jagód), kilkoma jagodami, płatkami migdałów. Aby ciasto było bardziej wilgotne, można nasączyć je przed przełożeniem kremem ponczem zrobionym z soku z jednej całej cytryny

Jacob Tastes
Fale dunaju z jagodami 209

smak jagód fajnie przełamuje słodycz ciasta. Składniki: ciasto - 250 g margaryny - 3/4 szklanki cukru - 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej - 6 jajek - 2 łyżki kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem - 1/2 litra mleka - 4 żółtka - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 szklanka cukru kryształu - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 250 g masła - 1 łyżka mąki pszennej oraz - jagody(...)początku zabieramy się za upieczenie ciasta. Margarynę ucieramy z cukrem, dodając po jednym żółtku oraz stopniowo mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy z ciastem. Ciasto dzielimy na dwie części i do jednej dodajemy kakao. Na blachę o wymiarach ..... wykładamy najpierw białe ciasto a na to ciasto ciemne i pieczemy około

Zainspirowana w kuchni
Ciasto jogurtowe - ucierane z jagodami, malinami i ananasem 181

Bardzo delikatne i letnie ciasto z malinami, jagodami i ananasami. Połączenie tych owoców sprawia, że ciasto jest bardzo smaczne.  W zimie możemy wykorzystać mrożone owoce. Ciasto oraz kawę podałam na talerzyku z  New Hollins Gold PORCELANA BOGUCICE   350 g mąki pszennej 0,5 szklanki cukru 2 jajka 200 g jogurtu naturalnego 120 ml oleju(...)proszku do pieczenia Garść malin Garść jagód 4 plastry ananasa z puszki Jajka ucieramy z cukrem na średnich obrotach. Dodajemy jogurt oraz przesianą mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Dolewamy olej. Wszystko ucieramy na gładką masę (powinna mieć dość gęstą konsystencję). Ciasto przelewamy do foremki keksowej (12x23 cm). W ciasto wgniatamy maliny, jagody oraz pokrojone dwa krążki ananasa. Pozostałe

VioletoweKucharzenie
Ciasto z mąki kokosowej z borówkami (bez cukru) 210

cukrzyków, insulinoopornych)  :)  Ciasto z gatunku tych mało słodkich - można dać ewentualnie więcej erytrolu lub dla tych co mogą - posypać cukrem pudrem :)  SKŁADNIKI (na tortownicę 20 cm) 6 jajek M 3 łyżki erytrolu/ksylitolu 1/2 szklanki mąki kokosowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 szklanki płynnego oleju kokosowego (zimnego) 1.5 szklanki borówek - czyli czarnych jagód :)  PRZYGOTOWANIE Jajka ucieramy

Moje Kuchenne Rewelacje
Pierogi z jagodami + przepis na ciasto pierogowe bez jajek 177

dzień zresztą tak dzielimy się pracą z mamą;). Miało to swoje dobre strony, bo mogłam trochę w trakcie produkcji, uszczuplić zapasy farszu;) Drukuj Pierogi z jagodami window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Ciasto 300 g mąki 250 ml ciepłej wody szczypta soli Farsz 300 gr jagód 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki Śmietana, cukier do podania Sposób przygotowania(...)elastyczne. Podsypać mąką w trakcie zagniatania. Farsz Jagody myjemy, osuszamy na sicie. Łączymy z cukrem i mąką Ciasto wałkujemy, wykrawamy z niego krążki i napełniamy jagodowym farszem. Zlepiamy brzegi. Wrzucamy na wrzącą wodę, gotujemy ok 2-3 min. Podajemy polane śmietaną z cukrem 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/pierogi-z-jagodami/ BosowKuchni Artykuł Pierogi z jagodami + przepis na ciasto pierogowe

Mieszam w Garnku
Torcik Jagodowa Moc z Musem Jagodowym Na Białej Czekoladzie z Jogurtem 161

roztopią, masę czekoladową na chwilę odstawić. Przygotujemy jagody: 7. Jagody przełożyć do rondelka po śmietanie, dodać cukier i podgrzewać, od czasu do czasu, mieszając, aż owoce puszczą sok i się zagotują. Zdjąć z ognia i odstawić na około 10-15 minut. 8. Do masy czekoladowej z żelatyną dodać przygotowane jagody i zmiksować ręcznym blenderem ( patrz FILM(...)nasączenia wymieszać i nasączyć biszkopt w blaszce. 11. Delikatnie tężejący mus jagodowy wylać na biszkopt w blaszce, wyrównać i ciasto wstawić do lodówki na całą noc. Wierzch: 12. Dobrze schłodzone ciasto wyjąć z blaszki i położyć na paterze (nożem oddzielić ciasto od brzegów blaszki jeśli nie używamy folii rantowej). Śmietankę ubić z cukrem pudrem i fixem. Dodać ekstrakt waniliowy

Mała Cukierenka
BŁYSKAWICZNE JAGODZIANKI 196

dodatkiem cukru trzcinowego) - 30g świeżych drożdży - 250ml mleka - 65g masła - 1/4 szklanki oleju - 3 żółtka - 1-2 łyżeczki jogurtu naturalnego - szczypta soli Dodatkowo: - 20g stopionego masła (do posmarowania ciasta) - ok.250g jagód (lub dowolnie) - kilka łyżeczek pudru trzcinowego (lub zwykłego) - kilka kropli aromatu migdałowego - słodka kremówka - olej do posmarowania blatu i rąk W misie miksera ucieramy rozkruszone drożdże z cukrem(...)tylko do połączenia składników. Gotową masę wykładamy na przesmarowany delikatnie olejem blat (ja wykładam go jeszcze wcześniej folią spożywczą. Dłońmi maczanymi w oleju rozciągamy ciasto w kształt prostokąta. Smarujemy schłodzonym (płynnym) masłem, posypujemy równomiernie jagodami i dzielimy na 10 równych części. Każdy pasek ciasta zwijamy ciasno w rulon i odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. U mnie

Smaczne Zdrowe
Francuskie jagodzianki 167

łyżki jagód 10 dag serka twarogowego,śmietankowego z wiaderka 1 żółtko Przygotowanie : Płat ciasta rozmrozić i podzielić na 4 części, jagody umyć i dokładnie osączyć Serek, żółtko i odrobinę cukru pudru ( do smaku ) wymieszać razem Wymieszany serek rozkładamy na środek każdego naciętego płata i posypujemy jagodami Zakładamy nacięte boki ciasta tak by przykryć masę serowo-jagodową, posmarować(...)jednego płata ciast wyszły mi 4 bułeczki.                                         Jagody można zastąpić np. malinami, ale to już nie będą jagodzianki

Proste Potrawy
Drożdżowy wieniec truskawkowo-jagodowy 368

proste i nie zajmuje wiecej czasu niz zrobienie zwyklych drozdzowek,a wykonanie go przynosi jednak duzo wiecej frajdy.Cieszy nie tylko oczy ale i podniebienie.Zapraszam zatem do przepisu. Skladniki na ciasto :(na forme o srednicy 30 cm) 420 g maki 200 ml mleka 50 g cukru 50 g masla 1 jajko L 1/2 lyzeczki soli 1 opakowanie suchych drozdzy Skladniki(...)miksera zmiksowac na gladka mase bez grudek zetrzec na grubych oczkach tarki macepan z owocow odlozyc 12 jednakowej wielkosci truskawek,reszte pokroic na cwiartki.Wymieszac pokrojone truskawki i jagody z macepanem.Odstawic wyrosniete ciasto jeszcze raz zagniesc i podzielic na 2 czesci forme o srednicy 30 cm wysmarowac maslem i oproszyc maka.1/3 ciasta rozwalkowac na kolo o srednicy formy.Ulozyc w formie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!